KIZLAR,NASIL DAVRANMALI VE NE YAPMALIYIM?

nice1985

Başka dallara tutunmak yerine, kendime ağaç oldum.
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2014
3.182
3.064
448
Kizlar sorun kizim.ben 33 yasindayim.kizim lise ikiye gidiyor.ve artik nasil davranacagimi bilemiyorum.ortaokula giderken,telefonunda erkeklerle ilgili mesajlar gorum.ask mesk...ilk cok tepki verdimmm...ikinciyine gordum,arkadas oldummm...oturdum guzelce konustum.olabilir arkadasin,ama erkek arkadasin olabilir ,yasin daha kucuk.sevgili bulmak icin ,dedim.tabikide hoslanabilirsin,ama o orada kalabilir,dedim.arkadaslariyla sinemaya ,tiyatroya alisverise gonderiyorum.ve diyorum ki,bunu sana guvendigim icin izin veriyorum.guveni mi sarsma annem.babsi alir takar koluna alisverise yemege ,gezmelere goturur.
Ortaokuldayken bir gun okula gittim,okula gelmedigini soylediler.ben sokkk icindeyimmm.baktim kosuyor okula geliyor....telefonunu ver dedim,sinifta dedi,elimi cebineattim,bu nededimmmm....
Eve geldik telefonun sarjini istedim,sarjin ucunu kirdi..beni salak saniyor.hani bazen saf kadinlar oluryaaaa...ve o durumda da kizmadimmm,arkadas gibi konustum.

Aradan uc ay gecti ne karistirdim telini ne takip ettimm.guvenmek istiyorum..bir gun esim aradi.X in facesi varmii.yok dedim.arkadasim uyardi beni dedi.kizin facede abuk subuk seyler paylasiyor dedi...ben sok oldum.bizi kardesini dahi engellemis.bende farkli face hesabindan girdimm.sok oldummm.ruj surmus duaklarini sisirmis,bir erkekte yazmis,yerim o duadklariii..kizimda sen yicen tabi kim yicekkk..kizlarrr bunu yazarkennn oluyorum resmennnnn.tanisaniz hic oyle gorunen bir kiz degilll.ben bunlari gordukce tiksiniyorum ondannnnn.evlat ama mahvoluyorum....

Ve gunlerce kavga..her seyi yasakladimmmmm.bir kac ay surdu bu durum.ve bir gun bir arkadasim geldi.oturuyoruz.kizida kizimla yasit.ayni okuldalar.kizlardan bahsedilince,sevgilisi varmi diye sordu.ben anladim bir sey oldugunu.bir sey mi var (.cunku akli basinda bir kadin orta sona giden bir kiz icin bu soruyu sormaz.) seni sevdigim,kizininda kotu olmasini istemedigim icin sana soyluyorum dedi.ama kalbimin sesini bir duysanizzzz...basimdaki cinlamayiiiii,burnumdaki ve karnimdaki siziyi anlatamammm...benim kizim okulda sizinkinin sinifina giriyor ve sinifta bombosmus,biriyle opusuyormussss......kizlarrr bu kadarini beklemiyordummm.bu kadar degillll...
Ne diyosunnn sennnn,dedimmm.bak dinke dedi,okulda hep erkeklerleee dolaniyor,bir ogretmeni var onunla cok laubaliiiymisss...al kizini konus dedii.o gitti ben yikildim.

Esim geldi,onunlada konustummm.inanirmisiniz cinnet gecirdim resmennnn....ve dovdum kizimiiiiii.gercekten dovdummmm...

Ve aradan iki sene gectiii,simdi gecen gun yazililari zayif gelince,telefonunu aldim.baktimmm.yine yikildimmm.kiz arkadaslariyla oyle igrenc konusmalar.kizlarda oyle. Arkadasi diyor ki gel icelim kanka,bizi kim toplar.valla ben icerken beni xx toplardi.annem duysa s...er....

Kizlarrr oluyorum su anda bunlari yazan benmiyimmmmm...ailem duysa kizimin bunlari yaptigini yiklirlar...biz cok duzgun bir aileyiz...esimin aileside oyleeeeee...dusunun orta ikiye kadar kizimi ve oglumu okula goturup getirdimmm.oglen yemeklerinde yanlarina gittiiimmm.asiri pipirikliyimmmmm..yeme saatelri,uyku saatleriii,her seyyy duzgundur bizim evimizde...kimse basi bos degildir.aksamlari yemege gotururuzzzz.otururken baba canim tatli cekti desin,hadi hep beraber cikiyoruz.der babasi.oglumunda kiziminda bir sey demesi yetiyor,aninda gideriz.oturur plan yapariz hafta sonlari icin.bazen babsiyla telden bile plan yapmis olurlar. Bizi bir gorseniz abla kardes,esimide abisi sanirlarrr...arkadas gibi gezeriz.eve gelir babamla sunu planladik anne der...disaridan her kez der senin kadar cocuklarina duskun birini gormedik....

Ben nasil davranmaliyim.birazdan okuldan gelecekkk..ne yapicam bennnnn...telefonu bende ..sacma sapan resimler cekmis...erkeklerin mesajlariiiii,tvitiirrr,face,bilmedigim bir cok seye uyeeeeeee....offfffffffff

Zor bir durum gercekten.
Ergenlik donemi desem anliyamadim yani ..

Aslinds cocuklarda arkadas cevresi arkadas ortamida cok onemli , sen ne kadsr anlatsanda konussanda disari cikip veya o arkadaslariyla gorustukleri an senin konusman hic umurlarinda olmuyor ..
Dinlemiyorlar bile ..

Baba devreye girse babasindan crkiniyorsa babasi konussun ..
Eger ise yarayacaksa bazi seyleri bir kac haftaligina degik uzun sure yasaklamalisiniz ..
Ama gerci o bir yolunu bulur yine gorusur , bilemedimki bende yaa .
17 yasinda bir kiz kardesin var, son donemlerde oda hircinlasti tavirlari degidti ama 2 kardesim var , abi olarak ikisinden asiri cekindigi icin hemen kendine ceki duzen veriyor 2 abisi olmasa belki oda aynen boyle annemi babami dinlemezdi..

Mahvoldum.mahvoldummm.
bende bilemiyorum cnmm...uzun surede yasaklasam,insanin icinde varsa edepsizlik,edepsizdirrr.karekter cok onemliii...

Sosyal Paylaşım siteleri yeni nesili bitiriyor! Dikkat edelim çocuklarımıza, herkes herseye özenir oldu. Gerçekten çok üzücü günden güne daha da Kötüye gidiyor.
Bir psikolog ile görüşmeyi deneyin mutlaka doğru bir yol gösterecektir size.

Korktugum basima geldiii.ama cok caresizim.kizimdan tiksiniyorum.benimle konusmasina bile tahammul edemiyorum...

Peki pisikologa onumu goturecegim,kendimmi gidecegimmm...

Korktugum basima geldiii.ama cok caresizim.kizimdan tiksiniyorum.benimle konusmasina bile tahammul edemiyorum...

Kızınızdan tiksinmeyin.
Onun şu anda sevgiye ihtiyacı var..
Serbest bırakmak onaylamak değil elbette ki yapmanız gereken..
Yanlış arkadaş seçiminde ailelerin çok büyük etkisi olduğunu okumuştum.
Bizler bilmeden ve istemeden bazen yanlış yapabiliyoruz.
Amacımız onları korumak, zarar gelmesini engellemek gibi çok iyi niyetli olsa da yanlışlar yapabiliyoruz..

Of, en korktugum seylerden biri bu. Anlattiginiz kadari ve daha onceki konulara yazdiklarinizi gordugum kadariyla duzgun bir kadin, annesiniz.

Bu durumda aklima gelen sadece aile terbiyesi cocuk egitiminde yeterli olmuyor demek ki. Ne yapsak bilemedim ki? Arkadas ortami su an bircok gencin de icinde bulundugu o inanilmaz terbiyesizlik barindiran arkadas ortamlarindan.

Kiziniza ozel oldugunu, bedeninin ozel oldugunu anlatin. Bu olaylari biliyormus gibi davranmayin bana kalirsa. Cunku iyice laubalilesebilir. Bir psikologtan yardim mi alsaniz? Daha iyi yonlendirecegi kesin.

Dini egitimin de layikiyla verilmesi taraftariyim. Allah yardimciniz olsun. Cok korktugum bir durum bu benim de. Umarim kiziniz kendi degerinin farkina varir.

çok küçük daha. o kadar küçükki, bütün bunlara vakti olacak .
bilmiyorum nasıl anlatılmalı.
ortammı değiştirmeli 1 sene okuldan mı alınmalı.

kuzenim kızıda var ve anlattığınız şeyleri yaşıyorlar fakat kuzenim kimöseye toz kondurmadı için mudahele edemiyor kimse.
bizi konu komşu cevirip. x kaçaçak göreceksiniz diyor 13 yasında daha bızımkıde

Arkadaslarini her dakika kim oldugunu takip edemem..fakat iclerinde tanidiklarim var.ve uzun suredir arkadaslariii.ailelerini de taniyorummm.duzgun ailelerrrr.ama cocuklarda is yoksa aileler ne yapabilirki...okula gidiyorum,hepsi temiz yuzluu hanim saygiliii..ama duyduklarimmm sokkkkkk...

Allah yardımcınız olsun, gerçekten zor bir durum
ben de bebek istiyorum
tek korkum sonrası, büyüyünce ...

ancak ondan vazgeçmeyin, daha yanlış şeyler yaşamaması için sabırla eğitmeye çalışın
beni dinlerseniz bir uzmandan yardım alın ve okul rehber öğretmeniyle mutlaka iletişim halinde olun

uyuşturucu, terör, cinsellik...
ne çok problemle savaşan, kahrolan anneler gördüm
hep daha kötüsü vardır unutmayın
Allah herkesin evlatlarını korusun

dilerim her şey gönlünüzce olsun..

Sizin kızınız ergenlik dönemini biraz uçuk yaşıyor, bunda arkadaşlarının etkisi de var tabii. Ama sabırlı olun, kızınızla çokca eğlenceli vakit geçirin. Yani gerekirse 1 sene bütün vaktinizi onunla geçirin. Sakın soru sormayın, bırakın o hazır hissettiğinde anlatsın. Bu dönem hata yapma , duyguları çok yoğun yaşama dönemi. Aşık olacak, ayrılacak, üzülecek, içecek siz yanında olursanız daha güçlü atlatır. İnanın 1-2 yıl sonra o da yaptıklarına gülecek, utanacak. Biraz sabır.

Bakın ben samimi hislerimi yazacağım, uzaydan geldiğimi düşünmeyin lütfen.

Kızınızın yaptığı çoğu şey normal. Yani okulu asması atıyorum, pek görülmedik bir durum değil. Önemli olan okulu asıp ne yaptığı.

Yani lise 2 de atıyorum erkek arkadaşıyla sinemaya gitmesi de normal, kız arkadaşlarıyla küfürlü konuşması da. Normal derken onaylıyorum anlamında değil ama oluyor işte, öyle cool hissediyorlar bir süre. Alkol kullanması evet tercih edilmeyen bir durum ama eve en yakın liseye gitsem şimdi, yarısından fazlası kullanmıştır.

Şimdi ben bunları normal olarak neden yazdım? Çünkü siz kızınıza ne kadar aşırı tepkiler verirseniz o sizin o kadar garip olduğunuzu düşünecek. Ve söylediklerinizi ciddiye almayacak, sizi geri kafalı olarak nitelendirecek. O nedenle normal olanların normal olduğunu ama dikkat gerektirdiğini kabul edin, uyarılarınızı ona göre yapın.

Normal olmayanlara gelince. Sosyal paylaşım sitesinde herkese açık yazışması, çok samimi olduğu erkek öğretmen ve sınıfta biriyle öpüşmesi normal değil. Bu konudaki uyarılarınızı da kızınıza ahlakla ilgili mesaj vermeden yapmaya çalışın, ters tepecektir. İmaj üzerinden gidin mesela, insanların özel şeyleri görmesi hoş değil, hakkında yanlış düşünebilirler diyin.

Hatta bunları bir uzman aracılığıyla yaparsanız daha doğru olur.

En önemlisi kızınızı sakın ama sakın dövmeyin. Kesinlikle daha kötü etkiler ve etkilemiş. Net olun, abartı görebileceği şekilde davranmayın. Söylenmeyin. Net cezalar uygulayın.

Umarım her şey yolunda gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…