KIZLAR,NASIL DAVRANMALI VE NE YAPMALIYIM?

cogu kisinin aksine ben okulunun degismesi taraftariyim.. cunku en onemnli faktor cevre.. o yaslarda baskalarindan cok etkileniyor cocuklar.. zaten kendisi itiraf etmis populer olmak istiyormus neden erkeklerle konusarak populer olmak istemiski? ders calisarak sinifin hatta okulun en populer kizi ola bilirdi.. demekki siniflarindaki kizlar ve ya okuldaki kizlar baska erkeklerle konusarak populerler ve kizinizda onlardan etkileniyor..
kizinizin erkeklere resim gondermesinide soyle yorumluyorun.. kiziniz beyenilmek hissini yasamak istiyor.. kendini boyle tatmin ediyor.. baska cocuklarin onu arzulamasi hosuna gidiyor.. beyenilmek istemesi populer olmak istemesi cok normal.. ama bu sekilde degil..
telefonunu bir sure vermeyin bence.. o cevredende uzaklastirin.. bi sure sonra o insanlardan kopunca yaptiklarinin hata oldugunu anlayacak.. hatalarini telafi etmeye calisacak.. psikologada gitseniz sizde sabahtan aksama ogutdverseniz o cevreden uzaklasmadikca zerre etki etmiyecek..

Bence normal hayatta çok fazla dikkat çekmeyen ilgi görmeyen bir kız gibi bu.sanalda bu duygularını dışarı vurma yeri onun için kendini olduğundan farklı göstererk.yada hoşlandığı erkeklere bi nevi tepki olabilir.acilen destek almalı

kesinlikle kizinizin derdi ILGI.. cinselik olsa birlikte olurdu sanalla kalmazdi hadi sanal seks yaparak kendini tatmin ediyor diyelim o zaman tanidiklari erkeklerle neden yapsin? elinin altinde net var tanimadigi erkeklerle de yapar.. ama onu taniyan insanlarla yapiyor ve resim gonderiyor.. cunki onlarin ilgiisi hosuna gidiyor.. kendini tatmin ediyor.. beyenilmek arzulanmak istiyor.. bu kadar basit..

Dün gece konuyu yarım yamalak okuduğumda cidden çok üzüldüm..
Bu çocuklara ne oluyor böyle anlayamıyorum..

15 yaşında bir yeğenim var..Bebekliğinden beri arkadaş olduğu bir kızın face'inde ben de benzer şeyler gördüm..Yeğenimle durumu paylaştığımda, "teyze çıkardım arkadaşlığımdan, reelde de görüşmüyorum" dedi..15 yaşında ama Rabbime çok şükür çok bilinçli bir çocuk..Ben çok üzülüyorum böyle durumlarda..
Bu durumu ablamla da paylaştığım..Annesiyle uygun dilde konuşması için.."Med laf söyletmiyor, dinlemiyor" dedi..
Bilemiyorum böyle durumlarda çocuğa nasıl yaklaşılır, anne değilim ama yıllarca annelik yapmış bir teyzeyim..
Çocuğumda hiç böyle durumlarla karşılaşmadık.

Eğer karşılaşsaydık kesinlikle bir uzmandan destek alırdık..Evet yıkılırdık, kahrolurduk ama o bizim çocuğumuz..Dışlamak, dövmek, aşağılamak, hele ki bekaret kontrolü için muayene fikrine kapılmak gibi durumlar o çocuğu dibe çekecektir.
Dönüşü olmayan yollara saptıracaktır belki..

Lakin bu konuda konu sahibinin üstüne çok gidilmiş..
Arkadaşlar o bir anne. Şu an ne yapacağını bilemez halde olan bir anne..
Aklından bekaret kontrolü geçebilir, o an çocuğu hırpalayabilir, aşağılayabilir..çünkü durumu kabullenemiyor..İster istemez kendiyle kıyaslıyor..Konuyu okuyunca benim bile bir an aklımdan o yaşlarım geçti..
Olay daha çok sıcak..Üstüne gitmek yerine yol göstermektir bize düşen..
Özellikle anne olan arkadaşlar lütfen desteğini esirgemesin bu konudan..

Bir an kızınızın sanalda erkeklerle seks olaylarına girdiğini düşünün..Siz de ne yapacağınızı bilemezdiniz..
Lütfen bu konuda fazla üstüne gitmeyin..Canı yanıyor zira kadının ve belki herkesle bu durumu paylaşıp destek ve fikir almak istiyor..

Anne ve babanın da bu durumda destek alması taraftarıyım ben..Ciddi anlamda bu olay uzmanlar eşliğinde çözülmeli..

Ya siz iyimisiniz....sizin boyle bir sorununuz olsaaa diyorum.ama asla yerime kendinizi koyamazsiniz.tok acin halinden anlamaz.

Sizin kiziniz konusuyor bir kac kisiylee.ve bu hangi boyutta.bunu iki kisiden ogrenebilirsiniz.sadece gercekleri.birinci kizim.ikinci o erkekler.

Ve kizim inkar ediyor.ben direk o erkekler siz benim.kizimla ne yasdiniz diye sorsam,evet yasdik mi diyecekler...bunu onun her gece igrencce yazdigi bir yazinin onun agzindan sordum kii.bileyimm.olay ne.bu gercekten sanal mi..yoksa iliski varmi.bunun cevabini ancak onalr verebilir.

Anlıyorum cevap bulma isteğinizi ama gerçek var zaten ortada. Bu olay yaşandı bu bir gerçek ama neden yaşandı, bir daha olmaması için neler yapmak lazım? Odaklanmanız gereken soru, "Aslında kızım ne yaşadı?" değil, "Ben anne olarak bundan sonra neler yapmalıyım?"

Konunun en başında soruyordunuz peki bu durumda modern (tanımı herkese göre değişir) biri ne yapar diye? Modern olmayan biri ne yapar, onu söyleyim, sadece kendini düşünür, hep kendinden başkasını suçlar, hiç bir çözüm yolu üretemez, hareketlerinin sonuçlarını hesaba katmaz. Bu yüzden dar görüş diyoruz zaten, başımıza gelen bir olay için konuyu ilgilendiren ne kadar fazla insan varsa hepsinin en az hasarla atlatabileceği kadar detaylı düşünüp ona göre hareket edersek, olayı atlatıp hayata devam etmek o kadar kolay olur, siz bir hareketi doğru diye hemen kabul edip düşünmeden yapıyorsunuz, hem kendi kızınızla aranızdaki ilişkiyi bozuyorsunuz, hem kızınızla babasının, hem de kızınızın karşısınıza çıkabilecek sanal veya gerçek onca insanın kızınızla olan ilişkilerini, lafta adı evladımı korumak oluyor ama bu sefer yaptığınızla bir taraftan da tehlikeye siz sevketmiş oluyorsunuz kendi elinizle.

Doğru soruları sorun, doğru cevapları alın kızınızdan. İlişki yaşadın mı sorunuz doğru değil bence. Kızım derdin ne? anlat bana ben senin annenim, sorun varsa beraber çözeriz, ben seni koruyacağım, sakın korkma benden sorusu doğru, neden çalışkanlığın sebebiyle değil de başka bir şeyle okuldakilerileri sanaldakileri etkilemek istedin? sorusu doğru. Odasına gitti, konuşmadık, sınava çalışıyor falan diyorsunuz ama kendim için söyleyeyim, boşver sınavı yürü gidiyoruz deyip alırım boş boş dolaştırırım sokaklarda sabahtan akşama kadar konuştururum en başta istemese de, okulunda derslerinin iyiliğiyle popülerlik neden kazanamadın diye yargılar gibi konuşmam, biliyorum çünkü derslerin iyiliği sadece yakın arkadaşların ve öğretmenler için popülerlik sağlar ama okuldaki başka bir hareketiyle çok konuşulan kızın yaptığı şeye de özenebilir çocuk, hem ders çalışmak gibi sıkıcı da değil erkeklerle böyle konuları konuşmak, aile gözüyle iyi bir şey mi, tabi ki değil.

Ama ne yaparsanız yapın konuşuluyor bunlar alın bu tepe tepe kullanacağınız bir "gerçek" eve normal saatinde gelip masum sanılan çocuklar konuşuyor bunu ama sadece öğrenen ebeveynler dert ediyor, cehalet bu sebeple mutluluk; eğer şu ana kadar bilmiyorduysanız çocuğun 7/24 başkalarıyla konuşmalarını ya onun şimdiye kadar hiç umrunda olmaması lazım (çok nadir), ya çok dikkatli olması lazım aileye bir şey sezdirmemek için, (aynı ben, annem okuldan almazdı ama, hayatımı zindana çevirirdi) ya da çok iyi yalan söylüyor olması lazım, ya da ailem artık duysun da benim için bir şeyler yapsın diye fire vermesi lazım istemeden de olsa. (sizin durumunuz) Yoksa duyana, bilene kadar mutlu hali sürdürecek aile, benim çocuğumun hiiiç başına gelmez falan diyor çevremdeki anne-babalar ama çocukla yalnız kaldığımızda dökülüyor her şey, var olduğu bile bilinmeyen sevgili, anneden-babadan saklanan yalan falan yaş kaç olursa olsun, ha gidip ne annesine-babasına söylerim, ne de işi ben düzeltmeye çalışırım, sevgilini hayatının merkezine koyma, anlattığın sevgilinin o hareketi çok saçma bir şey, önce her zaman kendini düşün falan gibi nasihat veririm sorun olduğunu anlarsam ama kendi normallerimin dışında bir şey değilse yetiştirmem anneye "suistimal, uyuşturucu vs." ama her şey çok süper gidiyor diye düşünmemek lazım hiç bir zaman.

Hayat bu yüzden zor bence anne-baba için, sabahtan akşama kadar ya evde ya dışarda çalışıyorsun, yorgunsun iki dakika rahat etmek istiyorsun, çocuğun bir şey söylemek istediği zaman da şimdi sırası değil diyorsun çocuk odaya kapanıp ama benim için sırasıydı :KK43: diye düşünüyor sonra, biriktirdikçe benim sorunlarım zaten hiç umurlarında olmadı ki diyor. Kendi sorusuna kendi cevap vermiş oluyor çünkü o sırada ama kendi aklıyla bulabildiği o cevap kendine ilerde zarar verir mi? vermez mi? bilmek önemli. Dar görüş yine onunki çünkü illa eksikleri olacak, ne deneyim sahibi ne de başka çeşit bilgi. Mutsuzum dese, neyin eksik ki? diyecek anne baba. Karnın tok, sırtın pek, dersine çalış, senden istediğimiz sadece bu. Biz yokluk çektik ama mutluyduk, senin herşeyin var nankör müsün? Nasıl mutsuz olabilirsin? gibi saçma sapan anı kurtaran cevaplar yerin dibine batsın, bu arada.

Anne çok korkuyorum hata mı yapıyorum bir söyle, diyebilecek cesareti verseydi annem bana herşeyimi anlatırdım mesela ona ama ooooow ben ne yaptım da başıma bunlar geldi? babana söyleyeceğim, o senin hakkından gelir, benim kızım nasıl bir erkeğin ondan hoşlandığını bana söyler hiç mi utanmıyorsun, hiç mi bir şey öğretemedim sana diye üzüldü çok, ilk sorduğumda. Ortada benim suçum var mı yani şimdi? Annem neden o kadar üzüldü? Okula erkek arkadaş bulmaya değil okumaya gidiyordum ben zaten, çocuk geldi söyledi, haberim bile yoktu. Ne yapılır bu durumda nasıl cevap verilir bilmiyordum, önce anneme sorayım dedim ben de, bu kadar üzüldüğünü gördükten sonra, benim derslerim daha önemli diye cevap verdim ertesi gün, he ne oldu, çocuğu ben de sevmeye başladım kendime göre sonra teneffüslerde dolaşıyorduk falan baktım bir olay olmuyor, çıkmak bu zaten o yaşta. Anneme bir daha da bir şey anlatmadım, nasıl olsa kendi başıma halledebilmiştim çünkü. Bir o çocuk var, bir de kocam oldu sanıyor hayatımda, bu durumdan da çok mutludur kendisi, her zaman söyler. Bir gün bile milletin kızlarının sevgilisi falan oluyor neden benimkinin yok diye merak etmedi, sorsa anlatsam da anlamayacaksın demezdim, yok derdim, kısa kesmek için konuşmayı, aklım zekam var, her seferinde benim anlatacağım kendimle ilgili bir konu yüzünden annemi üzemem, bir kere yetti çocukken, anneme anlatırsam, üzülüyor, kızıyor. Cevabı ya arkadaşlarımda bulacağım, ya da kitaplarda, ikisi de bana kızmadı, kötü hissettirmediler çünkü kendimi şimdiye kadar. Bende iyi gördüğü bir şeye ise hiç karışmadı, sadece yaşıma uygun kitapları da okutabilirdi her zaman, sonra kendimi pamuk prenses falan sanırdım şeytan kulağına kurşun. "Tanımadığım" birilerinin evine gidip, ortalığı süpürüp yemek yapıp sonra ölünce öpücükle uyanacağımı falan düşünmedim, aşk işlerinin her zaman mutlu sonla bitmediğini, birini sevmenin, onun da seni sevmesinin herşeye yetmediğini öğrendim daha kısa zamanda ve yaşamaya gerek kalmadan.

Cok zor bir durum oncelikle cok zor ama sakinligini korumaya calis. Sikmak ve engeller sinirlar koymak cogu zaman yapamayacağı seyleri yapmaya iter. Bastan hatali davranmissiniz ogle aralarinda bile okuluna giderek. Bir de inat eder yapar o da var. Cok sikintili bir donem. Durumunuz musaitse kızınızın haberi olmadan bir uzmandan yardim alsaniz harika olur. Hem siz yukunuzu azaltirsiniz hem de daha dogru adimlar atarsiniz.

O bir anne ve bunu kabullenmesi çok zor buna hem inançları,yetiştiği aile, kızı ile ilgili hayalleri engel oluyor.Çok zor bir durum ama kızına sen onunla yattın mı diye soramaz ama içindede bir şüphe var ya öyleyse diye.Ben evlilik dışı birlikteliğe karşıyım o bile bunun yanında masum kalıyor bunda aşk yok her önüne seksten bahsetmesi korkunç aynı anda bir kaç erkekle!O erkeklerin gözünde kızı ne durumda anne bunu düşünmüyor mu?Bence gençlere rahatlık batıyor biz hiç ergen olmadık çünkü anne baba kavgasından çevre baskısından acaba kazanırsam babam il dışına üniv gönderir mi düşüncesinden yada eve gelen misafirlere çay servisinden

Zaten kizimin konusmalari o kadar igrenc kiii bu ne kii.bunu sormak ne kiii..ben baska nasil ogrenecegim.neler yaptigini.kizim inkar ediyor.karsi tarafi karsima alsam o da inkar eder.tek care onun konusmalaridan devam ederk bunu ogrenmek.ve aynen kizimin agziyla diyecegim ama hafif kaldiii...zaten bu erkekler normalde de boyle konusuyorlar ki kizimla..

Evet birlikte olduk cevabı gelseydi naapmayi dusunuyordunuz? ne amaçla sordunuz bunu bi plan dahilinde mi yoksa kız mı değil mi diye sizi saran hunharca bir merak yüzünden miydi

Veya yatmadigini öğrendiniz de ne oldu?

Su an tek mesele bu mu yani?

Niye bu kadar annenin uzerine gelinmis anlayamadım?
Goren de her ergenlige giren boyle seyler yapiyor zannedecek.
Bazi kizlar fitrat olarak böyledir.
Ana-baba psikolog, ana-baba cerrah, ana-baba akademisyen maddi/manevi cocuklari için calisan insanlarin ilkokula giden kizlari kitapligin arkasinda oglanlarla cesitli atraksiyonlar yapardi. Ilkokul 5 dusunun artık...
Lan bunlar cok modern herhal ondandir dedim.
Ortaokulda imam-hatip lisesinde bu defa da kizlar tuvalette opusurlerdi, kiz kiza...
Ben bu olayların neresindeydim peki?
Coook uzağında..
Cunku sadece haftasonlari yumurta yiyebiliyorduk 7 kardes. Ona da annem un ve su katardi cok olsun yetsin. Karnimizi bol ekmek yiyerek doyururduk anasini satayim...
Neyse iste demem o ki bazi çocuklarin hormonları farkli calisiyor zannedersem.
Elli tane psikologa da goturseniz o durtuler normalin üstünde devam edecek.
Ha belki dizginlemeye yardimci olabilir psikolog...

Kusura bakmayın yalnız yazdığınız şeyler o kadar çelişkili ki.

Gören de her ergenliğe giren böyle yapıyor zanneder demişsiniz,

Sonra da anne baba hangi meslekten olursa olsun ilkokul 5. sınıfta bile yapıyorlardı

İmam Hatip lisesinde dahi kız kıza yapıyorlardı demişsiniz.

İnsanlar da bundan bahsediyor zaten?

Yani birçok gencin yaptığı bir şey işte bu?

En garip kısmı da sonra ben neden uzaktım bunlardan, çünkü açtım yokluk çekiyordum demişsiniz.

Elbette öyle değildir de, aç olmam nedeniyle yapmadım yazmışsınız resmen.

Ekleme: Bahsettiğiniz dürtülerin yüksek seviyede olması zaten bir sorun değil ki. Sorun çocuk yaşta olması ve sıkıntısının ilgi çekmek olduğunun açık olması. Psikolog dürtü seviyesini düzeltmeyecek elbette, çünkü yanlış bir şey değil bu? Daha bilinçli ve dikkatli davranmasını sağlamaya çalışacak sadece.

nice1985 nice1985 naptın , neye karar verdiniz. Gün boyu sürekli aklıma geldin .
Nasılsın , kızın nasıl ?
Gelişmeleri merak ediyoruz .

Anlıyorum cevap bulma isteğinizi ama gerçek var zaten ortada. Bu olay yaşandı bu bir gerçek ama neden yaşandı, bir daha olmaması için neler yapmak lazım? Odaklanmanız gereken soru, "Aslında kızım ne yaşadı?" değil, "Ben anne olarak bundan sonra neler yapmalıyım?"

Konunun en başında soruyordunuz peki bu durumda modern (tanımı herkese göre değişir) biri ne yapar diye? Modern olmayan biri ne yapar, onu söyleyim, sadece kendini düşünür, hep kendinden başkasını suçlar, hiç bir çözüm yolu üretemez, hareketlerinin sonuçlarını hesaba katmaz. Bu yüzden dar görüş diyoruz zaten, başımıza gelen bir olay için konuyu ilgilendiren ne kadar fazla insan varsa hepsinin en az hasarla atlatabileceği kadar detaylı düşünüp ona göre hareket edersek, olayı atlatıp hayata devam etmek o kadar kolay olur, siz bir hareketi doğru diye hemen kabul edip düşünmeden yapıyorsunuz, hem kendi kızınızla aranızdaki ilişkiyi bozuyorsunuz, hem kızınızla babasının, hem de kızınızın karşısınıza çıkabilecek sanal veya gerçek onca insanın kızınızla olan ilişkilerini, lafta adı evladımı korumak oluyor ama bu sefer yaptığınızla bir taraftan da tehlikeye siz sevketmiş oluyorsunuz kendi elinizle.

Doğru soruları sorun, doğru cevapları alın kızınızdan. İlişki yaşadın mı sorunuz doğru değil bence. Kızım derdin ne? anlat bana ben senin annenim, sorun varsa beraber çözeriz, ben seni koruyacağım, sakın korkma benden sorusu doğru, neden çalışkanlığın sebebiyle değil de başka bir şeyle okuldakilerileri sanaldakileri etkilemek istedin? sorusu doğru. Odasına gitti, konuşmadık, sınava çalışıyor falan diyorsunuz ama kendim için söyleyeyim, boşver sınavı yürü gidiyoruz deyip alırım boş boş dolaştırırım sokaklarda sabahtan akşama kadar konuştururum en başta istemese de, okulunda derslerinin iyiliğiyle popülerlik neden kazanamadın diye yargılar gibi konuşmam, biliyorum çünkü derslerin iyiliği sadece yakın arkadaşların ve öğretmenler için popülerlik sağlar ama okuldaki başka bir hareketiyle çok konuşulan kızın yaptığı şeye de özenebilir çocuk, hem ders çalışmak gibi sıkıcı da değil erkeklerle böyle konuları konuşmak, aile gözüyle iyi bir şey mi, tabi ki değil.

Ama ne yaparsanız yapın konuşuluyor bunlar alın bu tepe tepe kullanacağınız bir "gerçek" eve normal saatinde gelip masum sanılan çocuklar konuşuyor bunu ama sadece öğrenen ebeveynler dert ediyor, cehalet bu sebeple mutluluk; eğer şu ana kadar bilmiyorduysanız çocuğun 7/24 başkalarıyla konuşmalarını ya onun şimdiye kadar hiç umrunda olmaması lazım (çok nadir), ya çok dikkatli olması lazım aileye bir şey sezdirmemek için, (aynı ben, annem okuldan almazdı ama, hayatımı zindana çevirirdi) ya da çok iyi yalan söylüyor olması lazım, ya da ailem artık duysun da benim için bir şeyler yapsın diye fire vermesi lazım istemeden de olsa. (sizin durumunuz) Yoksa duyana, bilene kadar mutlu hali sürdürecek aile, benim çocuğumun hiiiç başına gelmez falan diyor çevremdeki anne-babalar ama çocukla yalnız kaldığımızda dökülüyor her şey, var olduğu bile bilinmeyen sevgili, anneden-babadan saklanan yalan falan yaş kaç olursa olsun, ha gidip ne annesine-babasına söylerim, ne de işi ben düzeltmeye çalışırım, sevgilini hayatının merkezine koyma, anlattığın sevgilinin o hareketi çok saçma bir şey, önce her zaman kendini düşün falan gibi nasihat veririm sorun olduğunu anlarsam ama kendi normallerimin dışında bir şey değilse yetiştirmem anneye "suistimal, uyuşturucu vs." ama her şey çok süper gidiyor diye düşünmemek lazım hiç bir zaman.

Hayat bu yüzden zor bence anne-baba için, sabahtan akşama kadar ya evde ya dışarda çalışıyorsun, yorgunsun iki dakika rahat etmek istiyorsun, çocuğun bir şey söylemek istediği zaman da şimdi sırası değil diyorsun çocuk odaya kapanıp ama benim için sırasıydı :KK43: diye düşünüyor sonra, biriktirdikçe benim sorunlarım zaten hiç umurlarında olmadı ki diyor. Kendi sorusuna kendi cevap vermiş oluyor çünkü o sırada ama kendi aklıyla bulabildiği o cevap kendine ilerde zarar verir mi? vermez mi? bilmek önemli. Dar görüş yine onunki çünkü illa eksikleri olacak, ne deneyim sahibi ne de başka çeşit bilgi. Mutsuzum dese, neyin eksik ki? diyecek anne baba. Karnın tok, sırtın pek, dersine çalış, senden istediğimiz sadece bu. Biz yokluk çektik ama mutluyduk, senin herşeyin var nankör müsün? Nasıl mutsuz olabilirsin? gibi saçma sapan anı kurtaran cevaplar yerin dibine batsın, bu arada.

Anne çok korkuyorum hata mı yapıyorum bir söyle, diyebilecek cesareti verseydi annem bana herşeyimi anlatırdım mesela ona ama ooooow ben ne yaptım da başıma bunlar geldi? babana söyleyeceğim, o senin hakkından gelir, benim kızım nasıl bir erkeğin ondan hoşlandığını bana söyler hiç mi utanmıyorsun, hiç mi bir şey öğretemedim sana diye üzüldü çok, ilk sorduğumda. Ortada benim suçum var mı yani şimdi? Annem neden o kadar üzüldü? Okula erkek arkadaş bulmaya değil okumaya gidiyordum ben zaten, çocuk geldi söyledi, haberim bile yoktu. Ne yapılır bu durumda nasıl cevap verilir bilmiyordum, önce anneme sorayım dedim ben de, bu kadar üzüldüğünü gördükten sonra, benim derslerim daha önemli diye cevap verdim ertesi gün, he ne oldu, çocuğu ben de sevmeye başladım kendime göre sonra teneffüslerde dolaşıyorduk falan baktım bir olay olmuyor, çıkmak bu zaten o yaşta. Anneme bir daha da bir şey anlatmadım, nasıl olsa kendi başıma halledebilmiştim çünkü. Bir o çocuk var, bir de kocam oldu sanıyor hayatımda, bu durumdan da çok mutludur kendisi, her zaman söyler. Bir gün bile milletin kızlarının sevgilisi falan oluyor neden benimkinin yok diye merak etmedi, sorsa anlatsam da anlamayacaksın demezdim, yok derdim, kısa kesmek için konuşmayı, aklım zekam var, her seferinde benim anlatacağım kendimle ilgili bir konu yüzünden annemi üzemem, bir kere yetti çocukken, anneme anlatırsam, üzülüyor, kızıyor. Cevabı ya arkadaşlarımda bulacağım, ya da kitaplarda, ikisi de bana kızmadı, kötü hissettirmediler çünkü kendimi şimdiye kadar. Bende iyi gördüğü bir şeye ise hiç karışmadı, sadece yaşıma uygun kitapları da okutabilirdi her zaman, sonra kendimi pamuk prenses falan sanırdım şeytan kulağına kurşun. "Tanımadığım" birilerinin evine gidip, ortalığı süpürüp yemek yapıp sonra ölünce öpücükle uyanacağımı falan düşünmedim, aşk işlerinin her zaman mutlu sonla bitmediğini, birini sevmenin, onun da seni sevmesinin herşeye yetmediğini öğrendim daha kısa zamanda ve yaşamaya gerek kalmadan.

icsellestirmek icin denk geldikce tekrar tekrar okudum...

konuda o kadar yorum var ki... arada kaynar da bulamam diye yazıyı bile kopyaladım.

bazı nedenlerden oturu hem yakın buldum,
hem de ne kadar bilincli olunsa da hata yapılabilir, hatta ben de dusebilirim diye bir basvuru yazısı olsun istedim.

konu sahibi,
ne yaptınız cok merak ediyorum,
ya da kararsızlıgınız var mı?

duruma gore ergenligimi tumuyle yazacak kadar dusunuyorum bazen bu konuyu,

kızınız "dogal" gelisen seyler ve kendisini tanımak/bulmak ile ilgi arayısı arasında bocalıyor maalesef,

yasak elmayı yemek konusunda her seyi bir butun olarak gordugunu(zu) lutfen unutmayın,
cinsel iliskiye girmeye tesvik edin olarak anlamayın ancak cinsellikten utanmamayı hem ogretin hem de kabugundan cıkarken kontrolsuz olmaması icin tavsiyelerde bulunun.

ahlak ve saygı gibi kavramları oturtması icin yardım alın ve ona yardım edin...
alınmayın ama once sizin tum bunlar hakkında dusuncelerinizi teori ve pratigi bagdastırarak oturtmanız gerekiyor aslında.

"cıss sobaya dokunma yanarsın" demenin işe yaradıgını sanıyoruz ancak simdiye dek bu sozu dinlediysek aileden korkmak veya guvenmenin etkisini yadsımasak dahi sobaya yaklastıgımızda sıcaklıgını hissetmektir asıl somut adımı attıran,
duyularınızda bazı problemler olusmaya baslamıssa ısınacagım derken kavrulursunuz.
kızınızın ilgi beklentisi ve cinselligi hissedip tanıması da benzer sureclerden geciyor...

Kusura bakmayın yalnız yazdığınız şeyler o kadar çelişkili ki.

Gören de her ergenliğe giren böyle yapıyor zanneder demişsiniz,

Sonra da anne baba hangi meslekten olursa olsun ilkokul 5. sınıfta bile yapıyorlardı

İmam Hatip lisesinde dahi kız kıza yapıyorlardı demişsiniz.

İnsanlar da bundan bahsediyor zaten?

Yani birçok gencin yaptığı bir şey işte bu?

En garip kısmı da sonra ben neden uzaktım bunlardan, çünkü açtım yokluk çekiyordum demişsiniz.

Elbette öyle değildir de, aç olmam nedeniyle yapmadım yazmışsınız resmen.

Ekleme: Bahsettiğiniz dürtülerin yüksek seviyede olması zaten bir sorun değil ki. Sorun çocuk yaşta olması ve sıkıntısının ilgi çekmek olduğunun açık olması. Psikolog dürtü seviyesini düzeltmeyecek elbette, çünkü yanlış bir şey değil bu? Daha bilinçli ve dikkatli davranmasını sağlamaya çalışacak sadece.
Konu sahibinin üstüne gidilmisten kastım,eğitimli baska insanlarin da çocuklarının bu sekilde davranislar sergiledigiydi. Yani sadece bu kadincagiz kizina sahip çıkamamis basarisiz olmus gibi yorumlaraydi. Direk olarak senin yüzünden olmuştur yazılmış... Herkes yasamiyor boyle evet, bazilari iste. Bunun nesini bu kadar irdelediniz? Sonucta yasayan insanlar da 'bazilari' olmuyor mu?
Baska sorunlarim oldugu icin arkadaslarin eglencelerine katilamadim. Nerden bileyim? Belki olmasaydi 'hele bi dur la napiyo bunlar? ' derdim durtulerimi onlar gibi yukarilarda yasamadigim halde...Ama sonra begenmez cikardim yarisinda zannedersem.
Ek: Siz kacirmissiniz, ben zaten diger yorumumda bunun bir sorun olmadığını yazmıştım. Sorun kontrolsuz durtulerin Türkiye coğrafyasında basina isler açması..

Yaşadıklarınız gerçekten çok zor,Allah yardımcınız olsun.
Ama öncelikle kızınızın biriyle yatıp yatmadığını araştırmaktan vazgeçin artık.
Bütün bu yazdıklarını yaptığını düşünün ve kabullenin.
Siz onun üstüne gidip,konuyu babaya bile aksettirdikçe iyice yüzgöz olacaksınız,ve belkide yapmadığı halde size inadından gidip hepsiyle beraber olacak.
Sırf ilgi çekmek için birçok erkekle sex yazışmaları yapan bir ergen sırf size ders vermek için biriylede beraber olabilir unutmayın.
Kızınıza elalem ne der,okulda adın or... diye çıkar gibi yaklaşımlarda bulunmayın.
Ona ''öncelikle onu her şartta ve durumda çok sevdiğinizi,yaptığı veya ilerde yapabileceği her hatada onun yanında olacağınızı ''hatırlatın.
Sonrasında bu yaptıklarının yanlış olduğunu ilgi çekmek istiyorsa kendini geliştirmesi gerektiğini anlatın.
Okulda yaşadığı tüm sorunları beraber çözebileceğinizi,sizden ne beklediğini sorun.
Hiçbir sorununun çaresiz olmadığını,elinizden gelen hertürlü desteği vereceğinizi söyleyin ve dürüst olmasını isteyin.
Ama lütfen onu suçlayıcı konuşmayın.
Sadece,ama sadece destek ve yardım mesajları verin.

yorumları okudum şoklardan şoka girdim.. 18 yaşından küçük biriyle ilişkiye girmek SUÇ arkadaşlar.. hani "öğrenip de ne yapacaksın" diyenlere gelsin sıradaki parça.. eğer gerçekten biriyle birlikte olduysa dava açabilir aile.. 40 yaşında ki adam 16 yaşındaki kızla birlikte olduğunda "aman canım gençlik" demediğimiz gibi kendi yaşıtıyla yaptığında da diyemeyiz..

konu sahibi eğer böyle bir durumdan şüpheleniyorsan psikolog ile beraber bir avukata başvur.. o ne yapacağını söyler sana..

yorumları okudum şoklardan şoka girdim.. 18 yaşından küçük biriyle ilişkiye girmek SUÇ arkadaşlar.. hani "öğrenip de ne yapacaksın" diyenlere gelsin sıradaki parça.. eğer gerçekten biriyle birlikte olduysa dava açabilir aile.. 40 yaşında ki adam 16 yaşındaki kızla birlikte olduğunda "aman canım gençlik" demediğimiz gibi kendi yaşıtıyla yaptığında da diyemeyiz..

konu sahibi eğer böyle bir durumdan şüpheleniyorsan psikolog ile beraber bir avukata başvur.. o ne yapacağını söyler sana..

Cinsel rüşt ile reşitlik arasındaki yaşlarda rıza ile cinsel ilişki üzerine kanun maddesi çok muğlak. Arada 10 yaş fark yoksa sadece şikayet üzerine işlem yapılabiliyor. Ailenin şikayet hakkı olup olmayacağı bile hukukçular arasında sıklıkla tartışılıyor ama şikayet hakkı olduğunu varsayarsak, şikayet hakkı reşit olmayan her iki taraf içinde var demektir. Çocuklar zaten bu kızın yaşıtı, üstelik okul arkadaşları, aile dostlarının çocukları, gidip bunlardan şikayetçi olmaları daha zor bir konumda bırakır herkesi.

erkek öğretmeni de kıza farklı davrandığını da yazdı konu sahibi...

kız kendisini tanıyor diye aile susacak mı?

ya ilk yaşça büyük birinin taviz vs. nedeniyle bu hale geldiyse bu kız...

cinsel yöne eğilmesinin bir sebebi olmalı... hepimiz o yaşlardan geçtik... küçük masum flörtten bahsedilmiyor ki...

erkek öğretmeni de kıza farklı davrandığını da yazdı konu sahibi...

kız kendisini tanıyor diye aile susacak mı?

ya ilk yaşça büyük birinin taviz vs. nedeniyle bu hale geldiyse bu kız...

cinsel yöne eğilmesinin bir sebebi olmalı... hepimiz o yaşlardan geçtik... küçük masum flörtten bahsedilmiyor ki...
Erkek öğretmen ayrı bir konu, o dönemde hem kız 15'ten küçük hem erkek öğretmen reşit, ama aradaki ilişkinin cinsel bir boyutu var mıdır bilemeyiz. Yaşça büyük birinin istismarı da varsa o da ayrı bir konu. Ben 15-18 yaş arası iki gencin karşılıklı rıza ile cinsel ilişkiye girmesini yargıya taşımayı mantıklı bulmadığımı zaten ilgili maddenin de çok çelişkili olduğunu her iki tarafa şikayet hakkı tanıdığını cinsiyete göre bir mağdur belirlemediğini yazdım sadece.

Back