- 27 Nisan 2011
- 1.189
- 1.137
- 248
Kizlar sorun kizim.ben 33 yasindayim.kizim lise ikiye gidiyor.ve artik nasil davranacagimi bilemiyorum.ortaokula giderken,telefonunda erkeklerle ilgili mesajlar gorum.ask mesk...ilk cok tepki verdimmm...ikinciyine gordum,arkadas oldummm...oturdum guzelce konustum.olabilir arkadasin,ama erkek arkadasin olabilir ,yasin daha kucuk.sevgili bulmak icin ,dedim.tabikide hoslanabilirsin,ama o orada kalabilir,dedim.arkadaslariyla sinemaya ,tiyatroya alisverise gonderiyorum.ve diyorum ki,bunu sana guvendigim icin izin veriyorum.guveni mi sarsma annem.babsi alir takar koluna alisverise yemege ,gezmelere goturur.
Ortaokuldayken bir gun okula gittim,okula gelmedigini soylediler.ben sokkk icindeyimmm.baktim kosuyor okula geliyor....telefonunu ver dedim,sinifta dedi,elimi cebineattim,bu nededimmmm....
Eve geldik telefonun sarjini istedim,sarjin ucunu kirdi..beni salak saniyor.hani bazen saf kadinlar oluryaaaa...ve o durumda da kizmadimmm,arkadas gibi konustum.
Aradan uc ay gecti ne karistirdim telini ne takip ettimm.guvenmek istiyorum..bir gun esim aradi.X in facesi varmii.yok dedim.arkadasim uyardi beni dedi.kizin facede abuk subuk seyler paylasiyor dedi...ben sok oldum.bizi kardesini dahi engellemis.bende farkli face hesabindan girdimm.sok oldummm.ruj surmus duaklarini sisirmis,bir erkekte yazmis,yerim o duadklariii..kizimda sen yicen tabi kim yicekkk..kizlarrr bunu yazarkennn oluyorum resmennnnn.tanisaniz hic oyle gorunen bir kiz degilll.ben bunlari gordukce tiksiniyorum ondannnnn.evlat ama mahvoluyorum....
Ve gunlerce kavga..her seyi yasakladimmmmm.bir kac ay surdu bu durum.ve bir gun bir arkadasim geldi.oturuyoruz.kizida kizimla yasit.ayni okuldalar.kizlardan bahsedilince,sevgilisi varmi diye sordu.ben anladim bir sey oldugunu.bir sey mi var (.cunku akli basinda bir kadin orta sona giden bir kiz icin bu soruyu sormaz.) seni sevdigim,kizininda kotu olmasini istemedigim icin sana soyluyorum dedi.ama kalbimin sesini bir duysanizzzz...basimdaki cinlamayiiiii,burnumdaki ve karnimdaki siziyi anlatamammm...benim kizim okulda sizinkinin sinifina giriyor ve sinifta bombosmus,biriyle opusuyormussss......kizlarrr bu kadarini beklemiyordummm.bu kadar degillll...
Ne diyosunnn sennnn,dedimmm.bak dinke dedi,okulda hep erkeklerleee dolaniyor,bir ogretmeni var onunla cok laubaliiiymisss...al kizini konus dedii.o gitti ben yikildim.
Esim geldi,onunlada konustummm.inanirmisiniz cinnet gecirdim resmennnn....ve dovdum kizimiiiiii.gercekten dovdummmm...
Ve aradan iki sene gectiii,simdi gecen gun yazililari zayif gelince,telefonunu aldim.baktimmm.yine yikildimmm.kiz arkadaslariyla oyle igrenc konusmalar.kizlarda oyle. Arkadasi diyor ki gel icelim kanka,bizi kim toplar.valla ben icerken beni xx toplardi.annem duysa s...er....
Kizlarrr oluyorum su anda bunlari yazan benmiyimmmmm...ailem duysa kizimin bunlari yaptigini yiklirlar...biz cok duzgun bir aileyiz...esimin aileside oyleeeeee...dusunun orta ikiye kadar kizimi ve oglumu okula goturup getirdimmm.oglen yemeklerinde yanlarina gittiiimmm.asiri pipirikliyimmmmm..yeme saatelri,uyku saatleriii,her seyyy duzgundur bizim evimizde...kimse basi bos degildir.aksamlari yemege gotururuzzzz.otururken baba canim tatli cekti desin,hadi hep beraber cikiyoruz.der babasi.oglumunda kiziminda bir sey demesi yetiyor,aninda gideriz.oturur plan yapariz hafta sonlari icin.bazen babsiyla telden bile plan yapmis olurlar. Bizi bir gorseniz abla kardes,esimide abisi sanirlarrr...arkadas gibi gezeriz.eve gelir babamla sunu planladik anne der...disaridan her kez der senin kadar cocuklarina duskun birini gormedik....
Ben nasil davranmaliyim.birazdan okuldan gelecekkk..ne yapicam bennnnn...telefonu bende ..sacma sapan resimler cekmis...erkeklerin mesajlariiiii,tvitiirrr,face,bilmedigim bir cok seye uyeeeeeee....offfffffffff
çoook üzüldüm Rabbim yardımcınız olsun hep ua ederim Allahım evladımla imtihan etme diye çok zorr size tavsiyem ADEM GÜNEŞ beyefendi pedagog mükemmel bir insan internetten bkın sitesi falanda var ...
Cnmmm.yanimda olsan san mesajlari gostersem sok olursun.bu kadar diyorum.normalin 100 de yuz ustundeeeeeeee..ya derdimi anlatamiyorum.oyle boyle degil....ya bu bir sevgiliyle bile konusulmamis seylerdirrr...ve hic yuz yuze gorusmedigi okulundaki cocukk devamli ne zamannn ne zamannn..olucaz demesiii...baska bir aile dostumuzun hadi hadiii diyip igrencin igrenciiiiiiiii mesajlari ve bu mesajlara karsilik veren ,ve igrencccc yaaaaaaaaaa,bunlari bile sana yazarken kalbimin sesini duyuyorum.hic abartmiyorum.hiccc..az bile yazdim.
Evet.ayni yasta ogluyla.Pardon, sonraki sayfalari okudum kimse bununla ilgili bir sey dememis ya da sormamis eger kacirmadiysam.
Bir aile dostunuzla da mi boyle mesajlasmalari var???
Son durum nedir nice naptiniz?valla dun gece oyle uzulmusumki sabah ruyamda ben kendi babamla bogusuyodum ...Evet.ayni yasta ogluyla.
Hafta sonu gidecegiz.sinavlari var.Merhaba,
Ben de çocuğunuzun öğretmenlerine katılıyorum, kızınız cinsel dürtülerini sanal seks yardımıyla bastırmaya çalışıyor. Ancak okumanızı önereceğim bir şey var. Link vermek yasak olduğundan veremiyorum, siz aratıp bakarsınız. Amanda Todd diye bir genç kızın intiharı olayı. Kız intihar ettiğinde kızınız yaşındaydı, olay bir siber zorbalık olayı.
Siz bunu okuduktan sonra kızınıza yaklaşımınızı buna göre gözden geçirmenizi rica edeceğim. Ona da, sanal ortamda kendi kişisel varlığı olan bedenini açmanın çeşitli sonuçları olabileceğini söyleyin lütfen. Ayıbı-günahı bir kenara bırakın. Allah'a inanmıyor da olsa kendisini korumak için bazı sınırlar çizmeyi bilmeli.
Psikologla ne zaman görüşeceksiniz?
Son durum nedir nice naptiniz?valla dun gece oyle uzulmusumki sabah ruyamda ben kendi babamla bogusuyodum ...[/QUO
Sizi anlamaya çalışıyorum ve mesajlarınızı ağlayarak okudum...Bencede vakit kaybetmeden yardım alın ve kızınızı affetmeye çalışın...
Kimse kusura bakmasın ama yaşadıklarınız cidden çok ağır ve bunu size öz evladımız yaşatınca daha içinden çıkılmaz hal alıyor... Anladığım kadarı ile kızınız Facebook whatsup gibi bağlantıları kullanarak bişeyler yaşıyor inşallah kızınızı kurtarırsınız bu illetten
Allah kimseye vermesin sizin gibi serin kanlı kalabilirmiydim eşiniz gibi kızına zarar vermeden sabredebilirmiydim bilmiyorum. Ama başa gelince sergilenen tavırlar dışarıdan akıl verir gibi olmuyor malesef
Yapılacak tek şey psikoloktan yardım almak.sizin için tüm gün dua ettim Allah yardımcınız olsunVŞu an kızına sahip çıksan, ne yaptıysan yaptın seni çok seviyorum hep yanında olacağım lütfen kendine ve seni çok seven bizlere daha çok zarar verme,
Bu yaptıklarını yaşamak için seneler var önünde, acele etme desen sana karşı öfkesi kini bitecek ve pişman olacak belki..
Bırak artık ilişki yaşamış mı yaşamamış mı ha şimdi ha sonra üniversitede yaptı ne değişecek, ne fark edecek. Hem kendini hem onu karanlığa gömme.
Çok zor bir anne için ama onun da bir birey olduğunu, çevresine tepki verdiğini unutma. İyi ya da kötü şuan kızının davranışları.. ona gerçeği gösterecek sensin, hayatınız felan bitmedi bu kadar tabu yapmayın bu olanları.
Eminim bu günleri atlatacaksın, annesin sen şimdi herkesten güçlü olmalısın.
Son durum nedir nice naptiniz?valla dun gece oyle uzulmusumki sabah ruyamda ben kendi babamla bogusuyodum ...
Sakın dövme biraz mesafeli dur kırgın olduğunu söyle eşinde konuşsun ve mesafe koysun asla dövme ters teper evi bile terkedebilir.Ben ailelerin arkadaş gibi değil anne baba gibi olmalarından yanayım sorun sizde burda başlıyor.
ilişki yaşasa ne yapacaksınız? ne değişecek sizin için? daha mı nefret edeceksiniz,kapıya mı koyacak,evlendirecek misiniz?
tamam anlıyorum büyük bir şok yaşadınız ve çok üzgünsünüz..hem kızgın hem kırgın..ama öncelikle şunu iyi bilin ki,şu an ortada sizden önemli bir durum var. burada önemli olan namusunuz,siizn anne olarak yaşadıklarınız değil..önemli olan kızınız...
demek ki sizin bilmediğiniz farklı sorunları var...bunları merak etmelisiniz..bir an önce de psikologdan yardım almalısınız..kızınızın gelecek hayatı söz konusu..sizin namus kavramınızdan da ,yaşadıklarınızdan da öenmli..
bence sizin durumunuz hayal kırıklığı ;neden mi?
mükemmel sandığınız ailenizin o kadar da mükemmel olmadığını gördüğünüz için.
kızınıza kızgınsınız;bu mükemmelliği bozduğu için.
hep demişsiniz,benim fakir şekilde okuduğum,masumca namusumla zorluklarla bitirdiğim okulumda,kızım neler yapmış diye.. tekrar söylüyorum,konu siz değilsiniz..kendinize layık göremediğiniz kızınız...
ailede herkes şapkasını önüne alıp düşünecek ,nerede hata yaptık diye..kızımızı nasıl düzeltebiliriz,geleceğini nasıl kurtarabilriiz diye..
hiçbirimiz mükemmel anne baba değiliz mutlaka..herkesin hataları var..hiçbir şey için geç değil..uzmanla görüşmeden bir adım atmamanızı tavsiye ederim.
kizlar beni dinlediginiz icin coktesekkur ediyorum.sizlerin hic bir dediginekizmiyorum.bana kizanlarada.ve bunlara cevap bilevermiyorum.cunku hepiniz cidden beni dusundugunuz icin bunlari yazdiginizi biliyorum.sana o mesaji yazdigimda hocalarinin ogrendigini bilmiyordum. Malsef cok buyuk bir yanlis yapmis. Ogretmenler de insan, nerden biliyor ki hangisine guvenip hangisine guvenmiyecegini.
Simdi kucuk bir ilcede de yasiyolarmis, iyice duyulur bu konu. Konusahibi malsef kendi elleriyle skandal olusturmus.
Uzuldum bu aileye cidden.
Benim de kizim var ve tuylerim diken diken oldu gercekten de.
Dusunuyorum da kizim yapsa napardim. Yikilirdim. Cunku sevdigi biriyle yasadigi birsey ayri, tanimadigigi insanlarla sanal seks cok ama cok ayri.
kizlar beni dinlediginiz icin coktesekkur ediyorum.sizlerin hic bir dediginekizmiyorum.bana kizanlarada.ve bunlara cevap bilevermiyorum.cunku hepiniz cidden beni dusundugunuz icin bunlari yazdiginizi biliyorum.
Ayakta duramiyorum.basim donuyor.esimde bende hastayiz..ne ilacimiz var ne doktorumuz gibi.dermansiz daliyoruz.bir bakiyoruz agliyoruz.
Ogretmenin koydugu teshis dogru cikti.benim birinci agizdan duyacagim seylere inamam lazimdi..asla inanamazdimmm..bu teshis te olsa.kizimin konustugu tum cocuklara ayni msj yazdim.
Bu gun okulda biri bana sordu,z yle bes kez birlikte oldun diyeee...neden bunu soyledin.biz kac kez birlikte oldukki.
Dedim.cevap.tum erkeklerden.
Ne birlikte olmasi yaa ..kim o manyak.biz senle birlikte olmadik kiiii..ne sacmaliyon.kafan iyimiii.
Ve iclerinden biride ben seniiki senedir dersaneden beri gormuyorum.kicina tokat atiyoduuum.gecerken yani.o kadar..kim soyledibunu yaa.manyakmiii...ben bir tek busrayla birlikte oldum ooobaska da yokk..
Kizlar.sadece sanal ortamda konusuyor..buna eminim.ama bu beni rahatlattimi.hayir.cunku o kosmalarii hic bir sey temizliyemezzz...hic bir sey.tek kelimesini bile.
Hafta sonu icin randevu ayarliyacagiz.pisikologa.sinavlari var.konusmuyorum bu yuzden...esim cok kotu.ve o ustun koru biliyor her seyi.dusunun telefonu burada tamortada.esim bir kez bileeline almadi.bakmadi.
Bizide boyle sinadi rabbim.elim kolum bagli sadece uzaniyorum.bazen firlayip basimi tutarak,bu bizim basimizami geldi rabbimmm...gercekten bunlar i biz mi yasiyoruz..
Bu gun oglen okuldan geldik.gelirken onun utanmasiii,benden korkmasiii,mahcubiyeti,beni mahvettiii.icim yaniyor kizlar.
Zaten kizimin konusmalari o kadar igrenc kiii bu ne kii.bunu sormak ne kiii..ben baska nasil ogrenecegim.neler yaptigini.kizim inkar ediyor.karsi tarafi karsima alsam o da inkar eder.tek care onun konusmalaridan devam ederk bunu ogrenmek.ve aynen kizimin agziyla diyecegim ama hafif kaldiii...zaten bu erkekler normalde de boyle konusuyorlar ki kizimla..Aferim gerçekten yanlış anlamadıysam kızınızın telefonundaki erkeklere
Bugün okulda biri bana sordu, z yle beş kez birlikte oldun mu? diye. Neden bunu soyledin?Biz kaç kez birlikte olduk ki? Dedim, cevap geldi tum erkeklerden.
gerçekten çok ama çok sinir olduğumdan soruyorum, dünden beri yazılanların tek kelimesini okudunuz mu? Bu kadar saça sapan bir hareketi nasıl yaparsınız? İnsanlar size bu konuyu kapatmanız, ve o şekilde çözmeniz için salık verdi, listedeki erkeklerin birbirlerine yarın sabah birbirlerine ne diyeceğini, ne soracağını hiç mi kestiremediniz?
Aferim gerçekten yanlış anlamadıysam kızınızın telefonundaki kayıtlı erkek numaralarına şu mesajı atmışsınız.
"Bugün okulda biri bana sordu, z yle beş kez birlikte oldun mu? diye. Neden bunu soyledin? Biz kaç kez birlikte olduk ki?" Dedim, cevap geldi tüm erkeklerden.
Gerçekten çok ama çok sinir olduğumdan soruyorum, dünden beri yazılanların tek kelimesini okudunuz mu? Bu kadar saçma sapan bir hareketi nasıl yaparsınız? İnsanlar size bu konuyu kapatmanız ve o şekilde çözmeniz için salık verdi, listedeki erkeklerin birbirlerine yarın sabah birbirlerine ne diyeceğini, ne soracağını hiç mi kestiremediniz?
Zaten kizimin konusmalari o kadar igrenc kiii bu ne kii.bunu sormak ne kiii..ben baska nasil ogrenecegim.neler yaptigini.kizim inkar ediyor.karsi tarafi karsima alsam o da inkar eder.tek care onun konusmalaridan devam ederk bunu ogrenmek.ve aynen kizimin agziyla diyecegim ama hafif kaldiii...
kizlar beni dinlediginiz icin coktesekkur ediyorum.sizlerin hic bir dediginekizmiyorum.bana kizanlarada.ve bunlara cevap bilevermiyorum.cunku hepiniz cidden beni dusundugunuz icin bunlari yazdiginizi biliyorum.
Ayakta duramiyorum.basim donuyor.esimde bende hastayiz..ne ilacimiz var ne doktorumuz gibi.dermansiz daliyoruz.bir bakiyoruz agliyoruz.
Ogretmenin koydugu teshis dogru cikti.benim birinci agizdan duyacagim seylere inamam lazimdi..asla inanamazdimmm..bu teshis te olsa.kizimin konustugu tum cocuklara ayni msj yazdim.
Bu gun okulda biri bana sordu,z yle bes kez birlikte oldun diyeee...neden bunu soyledin.biz kac kez birlikte oldukki.
Dedim.cevap.tum erkeklerden.
Ne birlikte olmasi yaa ..kim o manyak.biz senle birlikte olmadik kiiii..ne sacmaliyon.kafan iyimiii.
Ve iclerinden biride ben seniiki senedir dersaneden beri gormuyorum.kicina tokat atiyoduuum.gecerken yani.o kadar..kim soyledibunu yaa.manyakmiii...ben bir tek busrayla birlikte oldum ooobaska da yokk..
Kizlar.sadece sanal ortamda konusuyor..buna eminim.ama bu beni rahatlattimi.hayir.cunku o kosmalarii hic bir sey temizliyemezzz...hic bir sey.tek kelimesini bile.
Hafta sonu icin randevu ayarliyacagiz.pisikologa.sinavlari var.konusmuyorum bu yuzden...esim cok kotu.ve o ustun koru biliyor her seyi.dusunun telefonu burada tamortada.esim bir kez bileeline almadi.bakmadi.
Bizide boyle sinadi rabbim.elim kolum bagli sadece uzaniyorum.bazen firlayip basimi tutarak,bu bizim basimizami geldi rabbimmm...gercekten bunlar i biz mi yasiyoruz..
Bu gun oglen okuldan geldik.gelirken onun utanmasiii,benden korkmasiii,mahcubiyeti,beni mahvettiii.icim yaniyor kizlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?