Kızlar eşim 15 günlük bebeğimle bizi bırakıp memleketine gidiyor

Böyle diyerek sorumsuz erkeklerin ekmeğine yağ sürüyorsunuz.

Birde erkeklerin baba olmayi 4 senede ögreniyormus diye birseyi hayatimda ilk kez duyuyorum. Gereken özeni gösteren öyle güzel bakiyor ki. Bazilari alismis kadinlarin herseyi yapmasina. Cocuk bakimini bile kadin isi olarak görüyorlar. Acaba baba olarak onlara düsen ne bu durumda?

Yok artık ya
Bu kadar da olmaz yuh
Sonuç nedir gitti mi
Valla benim başıma gelmis gibi sinir oldum ay

Cidden erkeklerin çook azı dogru durust cocuk sorumlulugunu alabiliyor. Tek başina kalmak istemeyen kadinlarin emin olmasi gerekiyor cocuk yaparken, erkeğin "cocuklari sevmesi ve cocuk istiyor olmasi" emin olmak değil.

Dikkat etmeden cocuk yapilinca ya tek başina bakacak ya da ite kaka zorla cocuga babalik yaptirilacak.

Daha geçen yuruyuse cikmistik eşimle, onumuzde de cocuklu bir cift vardi. Cocuk saga sola koşuşuyordu, arada kucuk yaramazliklar yapiyordu adam bagira bagira soylendi habire ki o kadar buyutecek birsey yoktu. Kadinin da yuruyusunu zehir etti yani, halini gordum adam soylenmesin diye nasil mahcup oldu kadincagiz cocugun pesinde.

Son düzenleme:
Sakın alttan alma sütun kesilir annenin evine git telefonları kapat yüzüne bile bakma keyfine bak annen yardimci olsun ...çok şey söylemek geldi içimden ama kendimi tutuyorum bu adama başka çocuk yapmayın lütfen

Valla bende ilk kez buralarda duydum.
Kesinlikle isteyen gayet güzel babalık yapıyor. Yapmaya gönlü olmadı mı da önemli değil.
Kadınlarımız hemen bu harika fikirler(!) ile olayı aydınlatıyorlar. Erkekler de bundan güç alıyorlar. Neden almasınlar ki zaten...

Burdada cok görüyoruz zaten iyi olmayan iliskilere 2 - 3 cocuk getiriliyor. Adamin kadina zerre deger verdigi yok, bütün is kadina bakiyor. Bu isten kadin ne anladi ki, cocuk ne anlayacak. Cocuk bakmak zor, stresi de bambaska. Onun icin sizinle sorumlulugu üstlenecek birini bulmak lazim. Iyi koca olmayan adamlaro baba yaparak hem kendilerine darbe vuruyorlar, hem cocuklara.

Kendilerini öyle teselli ediyorlar. Cünkü öküzlere direnecek kadar agirliklari yok o evde.

Aslında emzirme döneminde dahi tamamen anneye bağımlı değil. Kadın sağıp dolapta biriktiriyor, eşi de o uyurken ısıtıp bebeği besleyebiliyor mesela. Yabancı vloglarda dizilerde ben çok görüyorum bunları. Sağıp dışarı eğlenmeye giden, bebeği babaya bırakıp bir nefes alabilen kadınları gördükçe çok özeniyorum. Keşke bizim toplumda da olsa diyorum.

Erkek arkadaşımın da ileride böyle bir baba olabilmesi için şimdiden aynı evde olduğumuzda sürekli bir şeylere yardım etmesini istiyorum. Alıştırdım zaten, yemek yapsam temizlik yapsam ben ne yapabilirim diye soruyor. Bazen de şunu şunu ben yapayım diyor, yapıyor. Ben çalışmaz o çalışırken dahi asla hiçbir şeyi üzerime almadım tamamen. Çevremden ve bu forumdan öğrendim ki o çalışırken yoruldu şu bu desem her şeyi üstlensem bir daha asla hiçbir işe el sürmez. O yüzden yapabileceğim şeyleri dahi ona yaptırıyorum, ihtiyacım yoksa bile yardım teklifini kabul ediyorum.

Burada çok var, “bebekle kocan ilgilensin, sen bir yürüyüşe çık, bir hava al” diyoruz konu sahibi bir üyeye, hemen “çocuğum çok hareketli, eşim zapt edemez” diyorlar. Oysa kendisi annesinin karnında öğrenmedi bunları, o da çocuğunu ilk kez kucağına aldığında öğrendi nasıl zapt edeceğini, bıraksa eşi de öğrenecek. Bulaşık yıkayamaz, camı silemez, yemek yapamaz ortalığı dağıtır, çocuğu yıkayamaz/uyutamaz diye diye adamların babalığı öğrenmesini engelliyoruz.

E yuhh. Karışı yenidoğum yapmış, minnacık bir yavrusu dünyaya gelmiş. Tutuşmuş mu aile hasretiyle. Yıkarım vallahş ortalığı. Nereye gidiyor onun evi burası. Vakti saati gelince torunlarını da alır beraber gideriz beyimizin ailesine. Ne demek bir başına gitmek. Sinir oluyorum şu Türk erkeklerine. Bi tane de bende vardı böyle göbek bağı kesilmemiş . Yavaş yavaş da olsa kestim çok şükür

Bu nokta da sadece çocuklara acıyorum.

Söyle söyliyim: Ben kadinlarin da bu konuda cogu zaman ögrenmis bir caresizlik icinde oldugunu da görüyorum. Baba evinde cogu zaten deger görmez, egitimine önem verilmez, pek veya sagliksiz iliskilere tanik olur. Sonrada "gelinlikle cikan kefeni ile döner" tutumu. Onlarda öylece kendi ihtiyaclarini ve hayallerini taa cocukluktan bastirmayi ögrenir. Aslinda cocuklarini ayni kadere sürüklediklerini fark etmiyorlar bile. Bir gün fark etseler bile yine kendilerini yok sayarak devam ediyorlar..kendilerinin öz güveni yok

Çoğunda var dediğin ogrenmislik çaresizlik buna katılıyorum. Ama bizzat kendi çevrem de çok farklı bir aile yaşantısından gelip kendi tercihleri ile bu tür şeyleri yaşayanları da gördüm. Maalesef.

Gitsin bırak
Gelince surat yap hemen affetme

Bir adam pat diye lohusa esini, 15 gunluk cennet kokulu yavrusunu birakip da gitmez oyle.. bunun oncesinde sorumsuzluk, ilgisizlik, deger vermeme, umursamama, aileye duskunluk gibi seyler vardir. malesef bu noktada boyle bir adama neden cocuk yapilir diye soruyoruz. konu sahipleri uzuluyor.. cok uzuldum sizin adiniza.. ciddi bir tavir koymalisiniz. ailenizin yanina gidin ve birak 15 gunu o gelip yalvarip ozur dileyip almadan eve donmeyin.

Zorla gitmesini engellemek mesele degil ki. Sorun adamın zihniyeti, sorumsuzluğu. Malesef gitmeyince o da çözülmüş olmayacak ki. Yaptığı sorumsuzluğun farkına varması lazım.
bir de surat yapmasini onerenler olmus.. kadinin surati adamin umrunda olsa 15 gunluk bebekle lohusa kadini birakip gitmeyi dusunmez.. surat da cozmez gitmesini engellemek de cozmez bu zihniyeti. onlari toplayip koye goturmeyi teklif etmesi zaten sacmaligin daniskasi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…