Kızlar çok kötü durumdayım..Konu 4 yıllık ilişkim, lütfen okuyun olur mu?:((

• Konu Sahibi MaViPaTiKLeR
a.s.bencede tepkini koy kurallarını söle namaz kılmıyo falan demişsin eğer sen ben böyle eş istemiyorum namazına başla sorumsuz davranma ne bileyim başka kuralların varsa söyle ancak bu şartlarda ben yürütebilirim de eğer kabul ederse devam et inan arkadaşım değişmez dediğimiz o kadar insan varki hepsi mükemmel olmuş durumdalar şimdi hani insanı madene benzetirler nasıl işlersen öyle olur misali... ok arkadaşım en iyi düşünecek olan sensin biz şöyle yap böyle yap diyoruz ama senden iyi bilecek değiliz o kişiyi

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim..sonsuz teşekkür ederim...
çok ilgilendiniz...a.s.a.s.

hala düşünüyorum ne yapacağımı...çarşamba günü kararımı söyliycem ona....
hayırlısı neyse o olsun....

"saygı" çerçevesinde yorum yapan ve beni "gerçekten anlamaya çalışan" herkese teşekkürler....

Canım konunu tesadüf okudum yorumları okumadım ama hassasiyetin çok hoşuma gitti ben acizane fikrimi beyan etmek istiyorum tabiki karar sizin
arkadaşınızın içkiye sığınması hiç hoş gelmedi bana bunun tadını almıştır ve her zaman başvuracaktır kolay yolla dert unutmaya
ben sizin yerinizde kızım kardeşim olsa katiyen böyle bir evliligi tasvif etmezdim inanıyorumki mutlu gelecek vadeden bir evlilik olmaz dı Rabbini tanımayan bir kişi kolay kolay düzelmez
sizden özür beyan etmesi falan pişman olabilir emin olunki bu evlenene kadardır sahiplendikten sonra aynı şeyi rahatlıkla yapacaktır kimse huyunu bıçak gibi kesmez daha evlenmeden size karşı öfkesini kontrol edememiş üstelik çokt a öfkelenecek bir durum olmadığı halde
evlilik çok önemli bir karar lütfen çok düşünün sonradan eyvah para etmez ve sevgi için hiç bir şeye katlanılmaz zaten mutlu bir ortamınız olmazsa sevgiden eser kalmaz başkası için yaşamayın kendiniz için yaşayın asla karşınızdakini degil kendinizi düşünün

askerdeyken bekleme derim ben askerde bekleyen biri olarak.. Hep böyle diyorlar her şey güzel olacak aşkım her şeyi düzelteceğim güven bana falan filan.. İyi güzel de sen askerdeyken neyi düzeltebileceksin ne yapmaya gücün olacak ki??
Eminim askere gitmeden görüşeceksiniz ağlayacak falan sende etkilenip affedeceksin ama yapmamanı diliyorum... umarım hakkında hayırlısı olur..

aldatmamış burası güzel 4 yıl sonuçta dilek olay...evet sağlık konusunda sana yaptığı çok yanlış çok ağır ama seviyorsan katlan derim ben asabi diyosun evlendikten sonra onun dikine gitmemen gerekir çünkü asabi insanın ne yapacağı belli olmaz genelde susman gerekir bunu becerebileceksen devam et derim....

canım çok teşekkür ederim...evet aldatmadı...uzak şehirlerde olmamıza rağmen bunun doğru olduğundan eminim...çünkü bu konudaki düşüncesini iyibiliyorum...

asabi,sinirli biri evet..susman gerekir demişsin ya işte sorun orda ben susabilen biri değilim...yani o şekilde bağıran,üzerime yürüyen heleki haksız yere gereksiz yere bunu yapan birine karşımdaki kim olursa olsun susamıyorum...bunu o da biliyor...zaten biraz da bu sebebten eğer evlenirsek mutsuz olacağımızı düşündüm...çünkü bir taraf sinirliyse diğer taraf daha sakin mizaçlı olmalı diye düşünüyorum...hani bir ipte iki cambaz oynamaz misali....dolayısıyla biz bunu karşılıklı bir beceriririz iki beceriririz ama 3.de mutlaka bir taraf patlar diye düşünüyorum....fisfisfis

sağol canım...haklısın....

Canım konunu tesadüf okudum yorumları okumadım ama hassasiyetin çok hoşuma gitti ben acizane fikrimi beyan etmek istiyorum tabiki karar sizin
arkadaşınızın içkiye sığınması hiç hoş gelmedi bana bunun tadını almıştır ve her zaman başvuracaktır kolay yolla dert unutmaya
ben sizin yerinizde kızım kardeşim olsa katiyen böyle bir evliligi tasvif etmezdim inanıyorumki mutlu gelecek vadeden bir evlilik olmaz dı Rabbini tanımayan bir kişi kolay kolay düzelmez
sizden özür beyan etmesi falan pişman olabilir emin olunki bu evlenene kadardır sahiplendikten sonra aynı şeyi rahatlıkla yapacaktır kimse huyunu bıçak gibi kesmez daha evlenmeden size karşı öfkesini kontrol edememiş üstelik çokt a öfkelenecek bir durum olmadığı halde
evlilik çok önemli bir karar lütfen çok düşünün sonradan eyvah para etmez ve sevgi için hiç bir şeye katlanılmaz zaten mutlu bir ortamınız olmazsa sevgiden eser kalmaz başkası için yaşamayın kendiniz için yaşayın asla karşınızdakini degil kendinizi düşünün

canım çok sağol yorumun beni çok etkiledi açıkçası...çünkü tamda benim düşündüklerime ve çevremin görüşlerine paralel yorumun olmuş...
içki konusu evet ciddi anlamda kafama takılan konulardan biridir...yani bu kadar temel ve ciddi olumsuzluklar olunca ayrılma kararı aldım bende....biri şiddete meyil diğeri içki bir diğeri sağlığı yeteri kadar önemsememe...yani bunlar öyle basit mevzular değil...
ailemden biri olsan kesinlikle tasvip etmzdim demişsin ya işte benimde ailem bu nedenle onaylamadı...bana kararı sen vereceksin dedilersede içleri hiç rahat değildi...içten içe istemediklerinide biliyorum...ha ben evlenecem desem ısrar etsem tamam derler belki sonuçta 27 yaşındayım...ama asla huzurlu olmazlar bunuda biliyorum....

"sizden özür beyan etmesi falan pişman olabilir emin olunki bu evlenene kadardır sahiplendikten sonra aynı şeyi rahatlıkla yapacaktır kimse huyunu bıçak gibi kesmez daha evlenmeden size karşı öfkesini kontrol edememiş üstelik çokt a öfkelenecek bir durum olmadığı halde"

demişsin.....çok haklısın canım...hiç bu kadar öfkelenecek tepki verecek bişey yapmamıştım....orda söz konusu olan "annesi" olduğu için beni kenara attı ve annesinin sağlığı için bana el kaldırdı benim sağlığımı önemsemeyerek....daha evlenmeden annesi için bana bunu yapan biri evlendikten sonra düşünmek bile istemiyorum...
sahiplenene kadardır demişsin ya bunu ben onun yüzünede söyledim ya öyle olursa diye...tabiki karşı çıktı.."hayır asla öyle olmayacak,ben senin mutluluğuna adadım kendimi" diyor sürekli....ama dediğim gibi onun hırslı ve istediğini elde edinceye kadarki mücadelesini(her konuda böle) bildiğim için bir türlü güveniyorum...Allah biliyor ya güvenmek için elimden geleni yaptım....ama olmuyor işte...bir türlü içim huzurlu olmuyor..hep bir kuşku var içimde...içimdeki bu huzursuzluklada evlilik yapmak istemiyrum....zamanla düzelir diyerek nasıl evlenebilirimki....

çok teşekkür ederim canım....

aslında burda yaşanan olayların üzerinde durmaktan ziyede bunların sizin üzerindeki etkisi önemli...arkadaşınızın ne yaptığı ayrı ..ama siz kötü etkilenmişsiniz, kırılmışsınız ve içinizde şüphler var . bu eşkilde bence kendinize zaman tanıyın ...bu etkileriatmak için yarım alın..şuı şartlar sağlıklı karar vermezsiniz ..Allah yardımcıız olsun ..ama şunu bilmek belki sizi rahatlatır ..siizn gibi gel-gitler yaşayan, sıkıntılar çeken bir çok kişi var ..

aslında burda yaşanan olayların üzerinde durmaktan ziyede bunların sizin üzerindeki etkisi önemli...arkadaşınızın ne yaptığı ayrı ..ama siz kötü etkilenmişsiniz, kırılmışsınız ve içinizde şüphler var . bu eşkilde bence kendinize zaman tanıyın ...bu etkileriatmak için yarım alın..şuı şartlar sağlıklı karar vermezsiniz ..Allah yardımcıız olsun ..ama şunu bilmek belki sizi rahatlatır ..siizn gibi gel-gitler yaşayan, sıkıntılar çeken bir çok kişi var ..

evet canım eminim vardır...çok zor bişey bu....ama bazanede diyorumki ne biliyim evlenirken çok kolay karar veren insanlar var....yani bişeyler kısmet olsaydı ya da hayırlı olacak olsaydı ben bu kadar kararsızlığa düşüp bu kadar irdelemezdim bişeyleri...içim gayet rahat ve huzurlu olurdu evlenirdim.....bi iş yapacakken insanın içine huzur vermiyorsa o işte hayır gelmez derler ya işte o hesap.....:çok üzgünüm:

beni çok kötü etkilediği kesin...inanılmaz etkiledi hemde...yani düşündüğümde o anı yeniden yaşıyorum ve bütün vücudum geriliyor...

kendine zaman tanı demişsin ama canım 1,5 yıldır düşünüyorum bu konuyu...ve artık o da ne zamanı diyor...bunca zamandır bişeyleri atamadıysam bundan sonra atabilirmiyim pek sanmıyorum.....:çok üzgünüm:

Allah yardımcım olsun evet aminn canım...sağol....:çok üzgünüm:

evet canım eminim vardır...çok zor bişey bu....ama bazanede diyorumki ne biliyim evlenirken çok kolay karar veren insanlar var....yani bişeyler kısmet olsaydı ya da hayırlı olacak olsaydı ben bu kadar kararsızlığa düşüp bu kadar irdelemezdim bişeyleri...içim gayet rahat ve huzurlu olurdu evlenirdim.....bi iş yapacakken insanın içine huzur vermiyorsa o işte hayır gelmez derler ya işte o hesap.....:çok üzgünüm:

beni çok kötü etkilediği kesin...inanılmaz etkiledi hemde...yani düşündüğümde o anı yeniden yaşıyorum ve bütün vücudum geriliyor...

kendine zaman tanı demişsin ama canım 1,5 yıldır düşünüyorum bu konuyu...ve artık o da ne zamanı diyor...bunca zamandır bişeyleri atamadıysam bundan sonra atabilirmiyim pek sanmıyorum.....:çok üzgünüm:

Allah yardımcım olsun evet aminn canım...sağol....:çok üzgünüm:

çok haklısın ,biz ne desek herkes kenidyle başbaşaaslında dimi? eğerehemen evlenmeyi düşünmüyorsan bence ve farklı yollar deneyeceğine eminsen sağlıklı bir ilişki için zaman tanı..

benim ablmada 2 ay içindeevlendi mutlu çok şükür ama senin bu yaşadığınn aaa bu adamın bu huyuda varmış gibi durumları şimdi yaşıyor ..aslında genelde ergeç yaşanıyormuş böyle şeyler... tabiki sana şöyle yap diyemem ama ben olsam şuan gelcekle ilgili bir söz vermezdim.. o bitirirse bitirsin .. ki kısmetse zaten bu iş olacaktır..umarım herks mutlu olur yaa :KK43::-)çok üzgünüm:

valla ben korktum erkek arkadaşından
sağlık çok önemli
bunun hamileliği bebekli dönemleri var
birde şu el kaldırma işi çok fena

çok haklısın ,biz ne desek herkes kenidyle başbaşaaslında dimi? eğerehemen evlenmeyi düşünmüyorsan bence ve farklı yollar deneyeceğine eminsen sağlıklı bir ilişki için zaman tanı..

benim ablmada 2 ay içindeevlendi mutlu çok şükür ama senin bu yaşadığınn aaa bu adamın bu huyuda varmış gibi durumları şimdi yaşıyor ..aslında genelde ergeç yaşanıyormuş böyle şeyler... tabiki sana şöyle yap diyemem ama ben olsam şuan gelcekle ilgili bir söz vermezdim.. o bitirirse bitirsin .. ki kısmetse zaten bu iş olacaktır..umarım herks mutlu olur yaa :KK43::-)çok üzgünüm:

haklısın canım...gelecekle ilgili bir söz veremiyorum ona şu aşamada...ve onun bu sözü vermem için beni bu kadar sıkıştırmasıda sinirlerimi iyice bozuyor...beni anladığını söylüyor ama aslında anlamıyor bence...hep kendi istediği olsun istiyor..."mantıklı olan benim fikrim" diyor...ben daha ne diyimki...bencede bitirirse bitirsin...

sanki beni değil kendini seviyor..hırslarını seviyor...beni sevse bu kadar sıkmaz beklerdi...hırslarını sevdiğini yüzünede sölemiştim daha önce....zaten kendide kendini sevdiğini kendine çok güvendiğini hep söyler...kısmetten öteye gidilmiyor...dediğin gibi kısmetse olur değilsede olmaz....sağol canım benim...a.s.

valla ben korktum erkek arkadaşından
sağlık çok önemli
bunun hamileliği bebekli dönemleri var
birde şu el kaldırma işi çok fena

korkmakta haklısın canım....sen bile anlattıklarımdan korktuysan bir de beni düşünün ben bunları yaşadım birde...

ben inanın onun hakkında ne düşüneceğimi şaşırdım...bir taraftan çok ince davranan ve düşünen bir tarafı var...diğer yandan ise böyle falsoları...belkide bu falsolar gerçek kişiliğini ortaya koyan işaretler.....

yok yok sinmiyor içime...sinmiyor işte.....

ne kadar inançlı olduğumu söylemiştim...işin tuhafı 2sene önce herşey güzel giderken(bu el kaldırma olayı yaşandığı halde) ben bir gün oturup abdest alıp eni konu secdede Allaha dua etmiştim...sırf bu konuyla ilgili....eğer hayırlı olacaksa bize yardım et olsun,eğer hayırlı değilse bu iş en kısa zamanda yollarımız ayrılsın diye.....o kadar içten ve ağlayarak dua ettimki...ve 6 ay sonra birden bire ortada geçmişte yaşanan bu olumsuzluklar dışında hiç birşey yokken bir gün içimde bu şüphelerle uyandım...herşeyi mantık süzgecinden geçirmeye başladım...duygularımı kolay kolay kenara koyabilen biri değilimdir...ama birden bire hepsini kenara koydum ve bu yaşanlar üzerinde durmaya başladım...

hatta o bile demişti..birden noldu sana diye....bunu da Allaha ettiğim dualara bağlıyorum...biraz maneviyatla ilgili ve gizemli gelebilir size...ama gerçekten böyle oldu...ve ben bunu sonradan anladım....emin oldum ...sanki Allah beni koruyor gibi hissettim....

bu tecrübeleri çok yaşayan biriyim...bunlara girmek istemiyorum şimdi ama maneviyata çok inanıyorum...sadece son dönemde tekrar kararsızlığa düşmem gelgitler yaşamam beni düşündürmeye başladı....acaba devam etsemiydim diye...bunuda içinde bulunduğum duruma ,alışkanlıklara bağlıyorum...çünkü düşündüğümde sevgimin çok ciddi yara aldığını görüyorum....sanırım kendimi daha iyi analiz etmeye başladım...sizlerinde bunda katkısı büyük...çok teşekkür ederim tekrar....sizin dışınızdada çevremde insanlarla çok defa konuştum bu konuyu...ve herkes aynı noktada buluştu....bir konuda 100 kişi aynı şeyi düşünüyorsa bunda bişey vardır diye düşünüyorum...hadi ben sağlıklı düşünemiyorum evet kabul ediyorum ama herkeste ağız birliği etmişcesine aynı kanıya varıyorsa buna itimat etmek gerekir diye düşünüyorum....

hepimizin hakkında hayırlısı olsun arkadaşlar.....şu durumda söyleyebileceğim tek şey bu....

şimdi gelelim eksilere..;

ailesi ailemle hiç uyumlu değil...gerek eğitim,gerek statü olarak çok farklılar...
eminim sorun çıkacaktır.

ailesinde dini inançları olmayan kişler var...kendiside hernekadar inandığını söylesede tam olarak sağlam inançları olduğundan şüpheliyim..en azından benim kadar önem verdiğinden şüpheliyim...ben kapalı değilim ama inancım çok kuvvetlidir...o ise bir kere oruç tuttuğunu bilmem mesela,namaz falan en azından cumaları bile kılmaz,bilmez...kandil gecesi içki içtiğini bile bilirim bir kere...hatta annesiyle kavga etmişti bu sebebten..

babası geçmişte kumar oynamış ve ailesine maddi manevi ciddi zararlar vermiş...kumar borcunu o ödemek zorunda kalmış...ama bunu annem için yaptım diyor..ilerde evlenince böyle bişey olursa diye sorduğumda ozaman beniilgilendirmez kendi öder napar ne eder diyor...ozaman benimde bir ailem olacak diyor beni ilgilendirmez osaatten sonra diyor..ve bu babam için bir hastalıktı ama kaç yıldır yok böyle bişey diyor...(babsını bende tanıyorum özünde iyi bir adam hiçbişeye karışmaz etmez ama böyle bir hatası var geçmişte ve benim hala içimi yiyen bi konu bu )

aldatmaya karşı "öldürürüm" diye bir bakış açısına sahip..
her erkekte aynı bakış açısı var

sosyal anlamda yada zevk olarak içki içmeyi seviyor...alkolik değil..hergün yada sıksık içmez ama sever.. özellikle kafası bozuk olunca falan içkiye sarılır hemen....
içkinin azıda çoğu da zarar.arada bir içer o zamanda başına birşey gelir,yada bir kızla bişi yaşar.kendini kaptırır çok içer.böyle içkili ortamlar tekin değildir.hiç bulaşmamak en iyisi.bence bu yönü kötü

çok fazla ataerkil yetişmiş...annesine çok bağlı..annesi hep ona hizmet etmiş hazıra alışmış...
bundan şiddetle kork.annesinin sözünden çıkmayıp,ağzına bakan erkekler yüzünden ne evlilikler maffoldu biliyormusun

ciddi tartışmalarda yada çok sinirlendiğinde elim kalkar ama vurmam düşüncesinde ki emin değilim vurmayacağından... işte anlattığım olayda hasta halimle el kaldırdı bana....senağlama
o elin nereye ineceği o anda hiççççç belli olmaz

sağlıkla ilgili konulara gereken önemi vermiyor...çok fazla önemsemiyor...hatta bir keresinde sahilde gezerken buz gibi soğukta çok üşüdüğümü söylediğim halde önemsemedi ve beni deniz kenarından yürütmeye devam etti bende misafirim olduğu için bir yerde kıramadım sonunda ateşler içinde hasta oldum 1 hafta yattım ama onu bile çok ciddiye almadı... ben ona bak ben sana üşüyorum demiştim gördümmü hasta oldum dediğimde ise...aynen şöyle dedi..."ben nerden bileyim okadar üşüdüğünü anlamadım oakdar soğuk değildi,ben üşümüyordum " dedi....sanki onunda üşümesi gerekiyormuş gibi...

senide ne çok önemsiyormuş öyle...

işte kızlar durum böyle...ve dün gece konuştuk saatlerce...beni ikna etmeye çalıştı ama ben bir tamam unutayım diyrm bir geri adım atıyorum..ve bunu 1 buçuk yıldır yaşıyorum..aklımı kaçırmak üzareyim...çok korkuyorum mutsuz olmaktan...ona güvenemiyorum bir türlü....bir güvendiğimi hissediyorum 5 dakika sonra yok yok yapamıycam diyorum....:çok üzgünüm:

dün gece ona bana son 1 hafta daha ver dedim...iyice düşünücem dedim...o da tamam dedi....sevmese bukadarda beklemez uğraşmaz diyorum ama ...öffff.....

dediğim gibi 4 ay sonra askere gidiyor..ve bu benim son kararım olacak...kısa dönem yapacak büyük ihtimal...bana ilişkiye devam edelim şu 4 ayda sonra zaten ben askere gidicem dedi...bu süre içinde birlikte aşarız korkularını dedi....ama onun o asabi tarafı beni korkutuyor...

ve şunuda söyliyim..kafasına koyduğunu yapmak isteyen biridir...bana daha önce ayrıldığımızda,ben hayatta hiç kaybetmedim hep kazandım ama şimdi kaybettim demişti...bu lafıda kafama çok takıldı....yani sanki ben onun için bir saplantımıyım?başarmak istediği bir mücadelemiyim?offf....kızlar düşüncelerinize çok ihtiyacım var bu 1 haftada...lütfen yardım edin bana....
bencede bu lafı kafana takılmalı.adam seni bir kumar masası falan gibi görüyor herhalde.ya kazanacam ya kazanacammmmmm.hani filmlerdede olur ya beni kimse reddedemez ben bırakırım diyen tipler.aynen öyle..

çok uzun oldu biliyorum...ama lütfen okumaya çalışın hepsini....:çok üzgünüm:
siz ne yapardınız bu durumda? geri dönmemek üzere bitirirmiydiniz yoksa ne olursa olsun diyip güvenip evlenirmiydiniz??
a.s.[/B][/QUOTE]

ben olsam bırakırdım..seni hiç önemsemiyorki..hastalanıyorsun ortada yok..düşüncelerine önemsemiyor..hiç kimse vazgeçilmez değil inan

ha bu arada inançları pekte kuvvetli değil demiştin
bence Allah korkusu olan biriyle evlen..Allah korkusu olmayan birinden herşey beklenir.zaten bazı huyları yada davranışlarıda olmadığını da göstermiş...

sonuçta 4 yıllık bi ilişkin var ve insan bi zamandan sonra sevdiği insanın bütün kötü huylarını görmezden geliyo çünkü arada bağımlılık ve vazgeçememe duygusu oluyo.Vazgeçmeye ayrılmaya kalksan bile bu sefer mantığın değil duygularınla çekişmeye başlıyosun.Aslında sana çok yalnış gelen şeyler bi anda gözünde büyümemeye başlıyosun ve önemsiz gibi geliyo,,, bu yola devam etmek demek kuşkularına rağmen başına gelicekleri kabul etmek demek ama bu hataya seven çoğu insan düşüyo bence.

bencede bu lafı kafana takılmalı.adam seni bir kumar masası falan gibi görüyor herhalde.ya kazanacam ya kazanacammmmmm.hani filmlerdede olur ya beni kimse reddedemez ben bırakırım diyen tipler.aynen öyle..

düşündükçe aklıma geliyor söyledikleri...

bir keresindede yine bu konuyu konuşurken "ben ya seninle evlenicem ya da kara toprakla" demişti...:1shok:

bunca yıldır hiççç sevmedi diyemem..sevmiştir elbette..ama ondaki daha öncede dediğim gibi sevgiyle karışık bir hırs gibi duruyor....ya da şöyle söyliyim seviyor,istiyor ve kesinlikle ben bunu başarmalıyım diye bakıyor...ben seninle evlenmeyi başında koydum kafama,işte budur dedim diyor..."ben hiç kaybetmedim hayatta,hep kazandım ama şimdi kaybettim bu benim için bir yenilgidir" demek bu demek.....yani biraz tehlikeli bir sevgi....öff bilemiyorum ama böyle düşünmeye başladım...

teşekkürler canım tespitlerin için....

Evlenmeden asla gerçek anlamda tanıyamazsın ki sevgilin kendini ne kadar gizlemeye çalıştıysa da bir yerlerde açık vermiş..Demek ki onun huyu bu,böyle bu adam değiştiremezsin canım.Merhametten yoksun insanla yaşamak hem de bir ömür,sadece bu unutamadığın bir iki olay üstüne ne tuz biberler ekecek belki de..Seni gerçekten önemsiyor seviyor olsa seni zor zamanında kırmaktan,el kaldırmaktan,annem çok daha önemli mesajı vermekten ,sahil boyu yürürken üşümene göz yummaktan ve akabinde hasta olduğun halde seni önemsememekten pür dikkat kaçınırdı....Belki dışardan bazı şeyler küçük,önemsiz görünebilir ama unutma canım şeytan ayrıntıda gizlidir..:CüvCüv:

ha bu arada inançları pekte kuvvetli değil demiştin
bence Allah korkusu olan biriyle evlen..Allah korkusu olmayan birinden herşey beklenir.zaten bazı huyları yada davranışlarıda olmadığını da göstermiş...

biliyormusun bunu o söyler hep....

"Allahtan korkmayan,kuldan utanmayandan herşey beklenir"diye....

yani heptende öyle Allahsız dinsiz biri değil canım....sadece gereken hassasiyeti göstermiyor...ya da dediğim gibi benim kadar hassas değil....inanın bende onun söylediklerini ve yaptıklarına bakarak yorum yapıyorum...yoksa bunu yine en iyi Allah bilir...kimse için yani açıkça söylemediği takdirde inançsız demek istemem...

mesela üvey abisi öyle...dayısı öyle...bunları kendisi açıkça söyledi....inançsız olduklarını....ama kendisi için öyle bişey demedi ki demez benim önem verdiğimi bildiği için...

güzelim senin şuna iyi karar vermen gerekiyor.
gerçekten seviyorsun ve o yüzden mi beraber olmak istiyorsun
yoksa
alışkanlık mı?
sonuçta çok güzel eksi yönlerini tespit etmişsin.şimdi karar zamanı.içki içiyormuş ( az yada çok önemli değil) , sinirli bir tipmiş ( eli nereye iner belli değil.birde olur olmaz şeylere kızarsa vayyy haline) , önemli günleri önemsemiyor ( kandil vb) , seni ya alacam ya alacam diyor ( senin kazanılacak tek şeyin kalbin.kalbini kazanmalı , sen bir madde değilsinki alayım ,hevesim bitsin,atayım ) ...

Evlenmeden asla gerçek anlamda tanıyamazsın ki sevgilin kendini ne kadar gizlemeye çalıştıysa da bir yerlerde açık vermiş..Demek ki onun huyu bu,böyle bu adam değiştiremezsin canım.Merhametten yoksun insanla yaşamak hem de bir ömür,sadece bu unutamadığın bir iki olay üstüne ne tuz biberler ekecek belki de..Seni gerçekten önemsiyor seviyor olsa seni zor zamanında kırmaktan,el kaldırmaktan,annem çok daha önemli mesajı vermekten ,sahil boyu yürürken üşümene göz yummaktan ve akabinde hasta olduğun halde seni önemsememekten pür dikkat kaçınırdı....Belki dışardan bazı şeyler küçük,önemsiz görünebilir ama unutma canım şeytan ayrıntıda gizlidir..:CüvCüv:

çok haklısın canım....şimdi üzerinde durmadığımız ya da geçiştirdiğimiz ya da " ama seviyorum" diyip göz yumduğumuz şeyler evlenince bir bir önümüze gelebilir...ki eminim bu sitede bunu yaşayan kaç kadın vardır....

ayrıntılar,detaylar,bir takım falsolar,işaretler çok önemli evlilik öncesinde...bende bunu yapmaya çalıştım....umarım iyide yapmışımdır...yoksa ben neden 27 yaşıma gelmişken hatta 28 olucam yakında,4 yıl sürmüş bir ilişkimi hiçe sayayayım bu yaştan sonra....heleki onca hayaller kurmuşken onca emek vermişken....sadece hem benim hemde karşı tarafın mutsuz bir evlilik yapmasını istemiyorum....
onca hatasına rağmen karşı tarafıda düşünüyorum...çünkü ben mutlu olamassam karşımdakinide mutlu edemem....

çok haklısın canım....şimdi üzerinde durmadığımız ya da geçiştirdiğimiz ya da " ama seviyorum" diyip göz yumduğumuz şeyler evlenince bir bir önümüze gelebilir...ki eminim bu sitede bunu yaşayan kaç kadın vardır....

ayrıntılar,detaylar,bir takım falsolar,işaretler çok önemli evlilik öncesinde...bende bunu yapmaya çalıştım....umarım iyide yapmışımdır...yoksa ben neden 27 yaşıma gelmişken hatta 28 olucam yakında,4 yıl sürmüş bir ilişkimi hiçe sayayayım bu yaştan sonra....heleki onca hayaller kurmuşken onca emek vermişken....sadece hem benim hemde karşı tarafın mutsuz bir evlilik yapmasını istemiyorum....
onca hatasına rağmen karşı tarafıda düşünüyorum...çünkü ben mutlu olamassam karşımdakinide mutlu edemem....

birde sakın 4 yıl oldu hiçe saymayayım 10 yıl oldu boşa gitmesin gibi laflar etme.olmuyorsa olmuyordur.sırf vakit harcadım boşa gitmesin diye evlenip mutsuz olanlar var..4 yılın gider ama sonrasında 30 yıl kazanırsın

güzelim senin şuna iyi karar vermen gerekiyor.
yoksa
alışkanlık mı?
sonuçta çok güzel eksi yönlerini tespit etmişsin.şimdi karar zamanı.içki içiyormuş ( az yada çok önemli değil) , sinirli bir tipmiş ( eli nereye iner belli değil.birde olur olmaz şeylere kızarsa vayyy haline) , önemli günleri önemsemiyor ( kandil vb) , seni ya alacam ya alacam diyor ( senin kazanılacak tek şeyin kalbin.kalbini kazanmalı , sen bir madde değilsinki alayım ,hevesim bitsin,atayım ) ...

evet canım kilit soru kilit cümle bu aslında...

yoksa
alışkanlık mı?

şöyle cevap vereyim...elbette onu çok sevdim...dim....
kimseyle yaşamadığım bir ilişki yaşadım..hayaller kurdum..evliliğe yaklaştım....ve çok çok emek verdik karşılıklı.....amaa...deminden beri saydığımız olumsuzluklar yüzünden gitgide soğudum...sevgim ve güvenim yara aldı...güvenim sıfıra düştü hatta...sevgim ise azaldıkça azaldı.....çünkü düzeltmeye çalışırken bişeyleri arada öyle bir laf ettiki buz gibi oldum...

örnek: kadın kimki erkeğe vuracak "bir korum uçar".....
elbette kadınında erkeğe vurması hoş değil...ama burdaki fikrini söylerkenki cümle bu mu olmalıdır? bir korum uçar......
bu bir örenkti...demek istediğim düzeltmeye çalışırken başka başka açıklarda verdi....

ve dediğin gibi sanırım herşey alışkanlıktan ibaret ....durup durup duygusallaşmam eski günlerimize özlem duymam da belki doğal ve geçici bir süreç.....

çok teşekkürler...siz fikirlerinizi söyledikçe sorular sordukça içim rahatlamaya başladı..ve kararıma yaklaşmaya başladım....

X