Kızlar çok kötü durumdayım..Konu 4 yıllık ilişkim, lütfen okuyun olur mu?:((

• Konu Sahibi MaViPaTiKLeR
Canım, sevgi adına sadece onun duygularından bahsetmişsin. Güvenemediğini söylüyorsun ama
sanki sende sevgi de kalmamış gibi anladım. Kör aşık olmaman, seni rahatsız eden soru işaretlerini
kaldırmak istemen çok hoş ama severek değilde görücü usulü, mantık evliliği yapmayı düşünür gibisin.
Önce duygularının adını koy tatlım. Sırf o seni çok seviyor diye ilişkiye devam etmemelisin.
Askerliğini bitirene kadar zaman tanıyın birbirinize, bakalım araya giren mesafe hangi duyguları
yoğunlaştıracak. Doğru kararlar verebilmen için Allah yardımcın olsun.
a.s.

aynisini ya da benzerini goze alamiyorsan ben sans verme derim. insanlar coook zor degisir tatlim degistim yeni hayaller yeni bir hayat kuralim laflarina bakmaktansa gecmise bak derim neden boyle bir adamla omur geciresin ki?? neden yani sevgim azaldi diyorsun sagligim ve ben bizzat kaldiramam diyorsun kendimi oldrrm diyosun hatta ee daha neyini dusunuyorsun??
bilmiyorum tatlim ama kendine deger ver.. sen kendine deger vermezsen elin oglu sana hic acimiz haberin olsun..

ailesi konusuna gelince sevgilin dedigin kadari ile dini yasantidan uzak bi insan kandilde dahi ictigi oldu yazmissin e sen sanirim daha muhafazakar oldgunu soylemissin e tamam simdi sorun degil ama ilerde cocuklarinin ona benzemesini ister misin?? yani nasil olmasini dilersin?

inanırmısınız hep çevremdeki insanlara akıl veren ben konu kendim olunca tıkanıp kaldım..bende bana birisi çıkıp böyle şeyler anlatsa kesinlikle bitir derim aslında...insanın geçmişte yaptığı şeyler aynasıdır...seninde dediğin gibi canım insanlar değişemez..ama onun konuşmaları öyle ikna ediciki...zaten ikna kabiliyetiyle her zaman övünmüştür....benim konuşarak ikna edemeyeceğim kişi yoktur der.....

çocuklarımın o konuda öyle olmasını asla istemem aslaa...benim hayalimdeki şeyler bunlar değil...tamam dediğim gibi bende kapalı 5 vakit namaz kılan biri değilim ama inancım kuvvetli...Allaha çok inanırım...herşeyin hayırlısı derim..dualarımı ederim kandillerde vs ibadetimi yaparım....karşımdakide en azından böyle olsun istiyorum...ne biliyim bir erkek bir cuma namazını kılsın isterim..orucunu tutsun isterim..ben evlendiğimde eşime sahur masası iftar masası kurayım isterim..buunları yaşamak isterim..çocuğum olduğunda elinden tutsun birlikte camiye götürsün isterim...
öyle kafam bozuldu diyip biraları götürsün istemem eşimin habire...

bilmiyorum belki bazılarınıza önemsiz detaylar gibi gelebilir bunlar ama ben çok önemsiyorum bunları..evleneceğim insan benim eşim ve çocuklarımında babası olacak...

ha ayrılırsam ondan daha iyisi yada beni onun kadar seven biri çıkarmı karşıma bilemem...bunu bilebilmem imkansız ...ama böyle düşünüpte sağlıksız bir evlilikte yapmak istemiyorum:çok üzgünüm:

bana hep "seni benim kadar seven olmayacak" , " seni benim kadar kimse mutlu edemez" dedi....bunlar bile benim psikolojimi öyle kötü etkilediki anlatamam...sanki ben değersiz yada kimsenin sevmeyeceği biryim ve ondan başkası beni sevmiycek korkusuna kapıldım...psikolojik baskı unsuruda oldu bazı sözleri yani...

evet çok çok iyi anlaşıyorduk,çok uyumluyduk zevklerimiz hayallerimiz aynıydı ama ya bu olumsuzluklar?? bunların bir daha olmayacağına nasıl garanti verebilirki...veriyorum garanti diyor..ama ben nasıl inanıcam buna?ya olursa...:çok üzgünüm: bu bir risk yani...ben ya bu riski alıp deniyip görücem yada noktayı koyucam....ama gelin görünki ikisinide yapamadım 1,5yıldır....delirdim artık inanın delirdim.....:çok üzgünüm:

inanırmısınız hep çevremdeki insanlara akıl veren ben konu kendim olunca tıkanıp kaldım..bende bana birisi çıkıp böyle şeyler anlatsa kesinlikle bitir derim aslında...insanın geçmişte yaptığı şeyler aynasıdır...seninde dediğin gibi canım insanlar değişemez..ama onun konuşmaları öyle ikna ediciki...zaten ikna kabiliyetiyle her zaman övünmüştür....benim konuşarak ikna edemeyeceğim kişi yoktur der.....

çocuklarımın o konuda öyle olmasını asla istemem aslaa...benim hayalimdeki şeyler bunlar değil...tamam dediğim gibi bende kapalı 5 vakit namaz kılan biri değilim ama inancım kuvvetli...Allaha çok inanırım...herşeyin hayırlısı derim..dualarımı ederim kandillerde vs ibadetimi yaparım....karşımdakide en azından böyle olsun istiyorum...ne biliyim bir erkek bir cuma namazını kılsın isterim..orucunu tutsun isterim..ben evlendiğimde eşime sahur masası iftar masası kurayım isterim..buunları yaşamak isterim..çocuğum olduğunda elinden tutsun birlikte camiye götürsün isterim...

bilmiyorum belki bazılarınıza önemsiz detaylar gibi gelebilir bunlar ama ben çok önemsiyorum bunları..evleneceğim insan benim eşim ve çocuklarımında babası olacak...

ha ayrılırsam ondan daha iyisi yada beni onun kadar seven biri çıkarmı karşıma bilemem...bunu bilebilmem imkansız ...ama böyle düşünüpte sağlıksız bir evlilikte yapmak istemiyorum:çok üzgünüm:

bana hep "seni benim kadar seven olmayacak" , " seni benim kadar kimse mutlu edemez" dedi....bunlar bile benim psikolojimi öyle kötü etkilediki anlatamam...sanki ben değersiz yada kimsenin sevmeyeceği biryim ve ondan başkası beni sevmiycek korkusuna kapıldım...psikolojik baskı unsuruda oldu bazı sözleri yani...

evet çok çok iyi anlaşıyorduk,çok uyumluyduk zevklerimiz hayallerimiz aynıydı ama ya bu olumsuzluklar?? bunların bir daha olmayacağına nasıl garanti verebilirki...veriyorum garanti diyor..ama ben nasıl inanıcam buna?ya olursa...:çok üzgünüm: bu bir risk yani...ben ya bu riski alıp deniyip görücem yada noktayı koyucam....ama gelin görünki ikisinide yapamadım 1,5yıldır....delirdim artık inanın delirdim.....:çok üzgünüm:

canim boyle durumlarda risktir evet insanin karsisina bir daha o kadar sevecegi birisini cikarir mi bir daha birisi kendisini o kadar sever mi evet bunlar risk ama bunlari goze alamayip ilerde seni dovup dovmeyeceginden sana deger verip vermeyeceginden cocugunuzu elinden ttutup bira icmeye goturup goturmeyeceginden emin olmadigin birisi ile yola devam demek??
bilmiyorum ama acikcasi bana cok fazla geldi yani evlilik cok daha saglam temeller cok daha uyumlu bir cok daha guvenli bir iliski neticesinde olmasi gereken birsey gibi geliyor bana.
tabi tum bunlar benim goruslerim ama kimseye mecbur degilsin bir daha seni kimse sevemez diye birsey yok nasip kismet bu adam nasil karsina ciktiysa gonlune dusurduyse yeniden neden olmasin?
sen bileceksin tatlim.. ama benim gorusum tamami ile olumsuz...

Canım, sevgi adına sadece onun duygularından bahsetmişsin. Güvenemediğini söylüyorsun ama
sanki sende sevgi de kalmamış gibi anladım. Kör aşık olmaman, seni rahatsız eden soru işaretlerini
kaldırmak istemen çok hoş ama severek değilde görücü usulü, mantık evliliği yapmayı düşünür gibisin.
Önce duygularının adını koy tatlım. Sırf o seni çok seviyor diye ilişkiye devam etmemelisin.
Askerliğini bitirene kadar zaman tanıyın birbirinize, bakalım araya giren mesafe hangi duyguları
yoğunlaştıracak. Doğru kararlar verebilmen için Allah yardımcın olsun.
a.s.

canım benim görücü usulü falan istiyor değilim elbetteki...tabiki severek enmek istiyorum...zaten benim ailemde öyle değil yani ben birini seviyorsam ve evlenmek istiyorsam onlara evlendirir...yani kesinlikle sevdiğim insanla evlenmek istiyorum elbette...
askerliğini bitirene kadar zaman tanıyın diyorsun ama o o zamanı vermiyor...gidene kadar 4 ayım var diyor bu 4 ayda devam edelim ilişkiye diyor....bunu yapmak istemeside şundan dolayı bu 4 ayda benimle konuşarak ederek beni olumluya çekmeye çalışıcak...bunu onada söyledim evet öyle dedi güldü...ben onu çok iyi tanıyorum..dediğim gibi ikna etmek adına insanların üzerine oynar...öyle biridir...şimdi burdada ilişkinin güzel taraflarını ön plana çıkararak bu olumsuzlukları silemeye çalışıcak kafamdan..tamam sildim diyelim ama bu onun yapısını değiştirmezki...ortalama 30-40 yıl sürecek bir evlilikte herşey olabilir..sinirlenedebiliriz kavgada edebiliriz ama bunlardan herhangi birinde ben dayak yemiyceğimi nerden bilicem...?

teşekkür ederim canım

evet sana el kaldirmis olmasi ciddi bir sey, kesinlikle onemsiz degil. ama ben boyle 1 sefer yasanan ve tekrar etmeyen olaylari insanin zayifligina bir anlik gafletine veririm. herkes hata yapar derim, bu da onun hatasi oldu, bir daha da olmadi, benden af diledi, hatasini kabul etti derim ve affederim. bilhassa beni sevdigine eminsem affederim. tabii bu benim, senin icin atlatilamaz bir durum olabilir, unutamayabilirsin. bu olayin senin evliligini etkileyecegini dusunuyorsan kesinlikle evlenmemelisin.

sanirim bu olayi unutamamis olmanin nedeni onu yeterince sevmiyor olusun. buyuk bir aska bagli olsan onca af dilemeden ve yeniden baslayalim tekliflerinden etkilenir bu olayi unuturdun.

saglik konularinda duyarsizliga gelince; dedigim gibi bazi insanlar yeterince hassas davranamayabiliyorlar. ama senin bu duruma uzuldugunu gorup degismeye calismasi bir arti degil mi? tabii oyle bir cabasi varsa...

bir daha öyle bir olay yaşanmadı çünkü biz uzak şehirlerdeyiz canım..yıllardır böyle yürürütüyoruz ilişkiyi...bir araya geldiğimiz sayılı zamanlardan birindede bu olay oldu işte...bir daha da bir araya geldik ama öyle bir davranış için ortam olmadı....ama evlilikte böyle değilki..aynı evde yaşıycaz...ve öyle ortamlar çok olacak...nasıl bilicem yapmıycağını..asla yapmıycam demekle güvenemiyorki insan...:çok üzgünüm:

işin aslı benim asıl takıntım bu olay...sağlık konusuda evet önemli ama dediğiniz gibi o konudaki hassasiyetimi biliyor ve ona göre davrnır burası tamam...ama o el kaldırma işinde güvenemiyorum...çünkü yapısı öyle..bu konuda değişebileceğie bir türlü güvenemiyorum...içimde hep bir kuşku var...:çok üzgünüm:

nasıl diyim size...hani böyle asabi,biraz maço tipler vardır ya..öyle biri...maço demem yanlış oldu belki ama başka türlü anlatamadım...yani böyle yürüyüşle tavrıyla biraz öyle biri işte...ama asla kötü bir insanda değil....offfff:çok üzgünüm:

evlılık oyun degıl
bır kere bozulan büyü bence yerıne eksıksız konulamazzz

Bak canım bahsettiklerin önemsiz detaylar değil bence..
Elbette aynı inançlara sahip olmayan çiftler anlaşabilir ama kolay değildir bu..
Sen kandilde dua ederken onun birasını yudumlamasını izleyebileceksen tamam.. Ama insanın içi cız eder bir yerden sonra..:nazar:
Annesine düşkün olması ataerkil değil anaerkil bir aile olduğunu gösterir,elbette kötü bir durum değil ama sizin ilişkinizi ne kadar etkiler,erkek arkadaşın annesini ikinizden uzak tutabilir mi ben bilemem o kadarını..:sm_confused:
Herşeyi bir kenara koyuyorum..
Sadece kendim yaşasaydım,bana elini kaldırdığı gün o işi bitirmiştim.. Haklı ya da haksız bile olsam öfkesini dizginleyemeyen bir adamla işim olmaz..:kızgın:
Hakkında hayırlı olsun inşallah..
Çok gençsin,sakın beni artık onun kadar kimse sevemez,mutlu edemez fikirlerine kapılma.. İnan ki hayat sürprizlerle dolu,Allahım herkesin kalbine göre versin inşallah..:Saruboceq:

bu bira meselesi cok ciddi anlasilan kafamçokkarıştı

goruyorum ki el kalkma meselesi atlatilsa bile dindarlik meselesi atlatilamayacak. bir insani daha anlayisli daha duyarli daha hassas olmak konusunda etkileyebilirsin ama inanc sahibi olmak konusunda etkileyemezsin. adam camiye gitmek istemiyorsa oruc tutmak istemiyorsa zorla yaptiramazsin ve yaptirmamalisin da. sana olan askindan yaparsa o da zorla olur. evlilikte de inanc farkliligi (bunu onemseyen bir insan icin) sorun olur. ya oldugu gibi kabul etmek lazim ya da kabul etmedigini birakmak lazim.

:) canım hayır bira meselesi falan değil sorun..ben onları detaylar olarak anlatıyorum ...benim için önemli evet ama "sorun" teşkil edecek derecede değil....

ayrıca inançsız olduğunu söylemedim...inançlı ama benim düzeyimde değil sanırım dedim...benim asıl meselem el kaldırma olayı...yani el kaldırma olayı atlatılsa bile demişsinde öyle bişey yok...zaten asıl sorun o...
elbette sorla yaptıracak değilim bişeyleri...konu bu değil canım:KK66:

.ama asla kötü bir insanda değil....offfff:çok üzgünüm:

sorun burda bence kotu birisi olsa arkani donup gidiceksin ama kotu biri degil deyip yeniden kafanda sorgulamaya basliyorsun..
canim bu ise boyle bakarsan herkes ozunde iyidir hatta..

ama bi insanla kotu olmadigi icin evlenmezsin o senin icin hayatinin anlami senin icin mukemmel senin ruh esin asik oldugun omrunu onun yaninda tek nefes ayri gecirmemeyi dileyecek kdar cok sevdigin icin evlenirsin..

Bak canım bahsettiklerin önemsiz detaylar değil bence..
Elbette aynı inançlara sahip olmayan çiftler anlaşabilir ama kolay değildir bu..
Sen kandilde dua ederken onun birasını yudumlamasını izleyebileceksen tamam.. Ama insanın içi cız eder bir yerden sonra..:nazar:
Annesine düşkün olması ataerkil değil anaerkil bir aile olduğunu gösterir,elbette kötü bir durum değil ama sizin ilişkinizi ne kadar etkiler,erkek arkadaşın annesini ikinizden uzak tutabilir mi ben bilemem o kadarını..:sm_confused:
Herşeyi bir kenara koyuyorum..
Sadece kendim yaşasaydım,bana elini kaldırdığı gün o işi bitirmiştim.. Haklı ya da haksız bile olsam öfkesini dizginleyemeyen bir adamla işim olmaz..:kızgın:
Hakkında hayırlı olsun inşallah..
Çok gençsin,sakın beni artık onun kadar kimse sevemez,mutlu edemez fikirlerine kapılma.. İnan ki hayat sürprizlerle dolu,Allahım herkesin kalbine göre versin inşallah..:Saruboceq:

teşekkür ederim..amin canım:Saruboceq:

ataerkil dememin sebebi şu,onlarda erkeğe hizmet etmek ne biliyim işte kadının herşeyi yapması erkekle ilgilenmesi falan var...o anlamda dedim..yani evlilikte bişeyler ortak yapılabilir bence...biz bunlarıda çok tartıştık zamanında...gerçi bunlarda ortak noktaları bulduk yani bunlar halledilebilir şeyler evet...ama onun sinirini kontrol edemeyişi sinirlenince böyle el kaldırması yada tepkileri ...bunlar halledilebilir şeyermi sizce? bunlar kişilik yapısıyla ilgili değilmidir?

bu tür davranışlar yapıp sonrada bir anlık sinirle yaptım demesi....bir anlık sinirle herşeyi yapabilir insan...korkuyorum işte elimde değil...senağlama agalamaktan canım çıktı....

bu soru işaretleri akla geldikten sonra ne kadar istesen de geriye dönemezsin o güzel ; güvende hissettiğin zamana ne de ileri gidebilirsin... ve sen de aynen bunu yaşıyorsun...

bence evlilkte en önemli şey saygı ve güven duygusu... birine hayatını emanet ediyorsun ; hayat arkadaşım diyorsun... güvenemediğin biriyle nasıl evlilik olur ki... korkmakta çok haklısın...

yalnız ilişkiye ara verip ; sevgili olmadan karar verelim fikrin çözüm değil... bence bu konuda o haklı...
ya sevgilisindir ya da değil...

içinde acaba ; aklında bu çelişkiler olduktan sonra nasıl yola devam edebilirsin ben bilemiyorum...
ama şu tarz cümleler kuran insanlar beni hep korkutur ; ister istemez uzak tutarım hayatımdan ; çünkü sanki yaşanan herşey onların istediğini elde etmek için yaptıkları oyun gibi gelir...

"ben hiç kaybetmem " ...
"ikna edemeyeceğim hiç kimse yok "
"seni benim kadar hiç kimse sevemez" şeklinde iddialı cümlelerden bahsediyorum yani...

iyi düşün canım... inşallah kendin için doğru kararı verirsin...

teşekkür ederim..amin canım:Saruboceq:

ataerkil dememin sebebi şu,onlarda erkeğe hizmet etmek ne biliyim işte kadının herşeyi yapması erkekle ilgilenmesi falan var...o anlamda dedim..yani evlilikte bişeyler ortak yapılabilir bence...biz bunlarıda çok tartıştık zamanında...gerçi bunlarda ortak noktaları bulduk yani bunlar halledilebilir şeyler evet...ama onun sinirini kontrol edemeyişi sinirlenince böyle el kaldırması yada tepkileri ...bunlar halledilebilir şeyermi sizce? bunlar kişilik yapısıyla ilgili değilmidir?

bu tür davranışlar yapıp sonrada bir anlık sinirle yaptım demesi....bir anlık sinirle herşeyi yapabilir insan...korkuyorum işte elimde değil...senağlama agalamaktan canım çıktı....

Ahhh canım ya nolur ağlama,çok üzüldüm bak şimdi.:teselli:
Elbette insanoğlu zamanla durulur,sakinleşir,eskiye göre olgunlaşabilir..
Ama bunun garantisi nedir?:uhm:
Şimdiye kadar sadece o anda elini kaldırdı,sonrasında deli gibi pişman oldu,şu anda gözümün içine bakıyor dersen hee bu adam bir eşeklik etmiş,bir daha da tekrarlamaz inşallah derim..
Şindi öfkelenince tepkisi nedir? Küfürlü konuşur mu,seni aşağılar mı,rencide eder mi? Önce bunları düşün..
Babacım der ki "bir insanı tanımak istiyorsan önce onu alabildiğine kızdıracaksın ki asıl o zaman gerçek yüzü çıkar karşındakinin..":nazar:

bence sn şimdi olsun desen de ilerde her yanlış hareketinde eskiler aklına gelecek neden devam ettim diyeceksin...
çocuk için hırslı demişsin seni de saplatı haline mi getrdi diye düşündürdü beni açıkçası ben asla kaybeden olmama ancak ben bırakırım diyor olabilir...
erkelerin çoğu anasına malesef aşırı düşkün oluyor ama sen aşağıda o haldeyken pijamalrla yukarda yatması seni nekaar önemsediğini gösterir. sadece örnek vermek için diyorum benim sözlüm aramızda nolursa olsun sana kızgında olsam bir admı sölesen yanına gelirim der oysa seni ki yatmış!:KK43:
bir de şu el kaldırma mevzusu arkadaşlarında dedeği gibi o el kalktı ama ilerde senin yüzüne de inebilir öfkesini kontrol etmeyi bilmeyen biri tehlikelidir.
din mevzusuna gelirsek keşke sen isteklerinden biraz bahsetseymişsin başta oruç tutsan ne güzel olur gibisinden ya da ben şöyle bir eş isterim gibisinden şimdi olmasa da ilerde değişeceği sinyalini verirdi belki... ama genl olarak ben senin yerinde olsam napacağımı söyleyemem ama aklımdan sürekli o olayların geçeceğini emin olarak söyleyebilirim. yapılanlar asla unutulmaz bu da mutuzluğa sebep olur...
mantığını kullan canım

evlilik çok zor bi kurum.yaşamak lazım.ama daha konuşurken elini kaldıran yarın evlendikten sonra patlatır bi tane.şimdi ayrılma imkanınız var.. evli degilsiniz.evlendiginizde elini kaldırırsa çoluk çocukda olunca hiç kopamazsınız....şiddete meyili var galiba sevgilinizin...

caınm benimde 4 yıllık bir ilişkim var ve senin gibi geçmişte takıldığım şeyler var.bence evlilik bazı şeyleri yok sayarak veya görmeyerek gidilecek bir yol değil.seni orda bırakıp nası gider bunu anlamadım.ayrıca anladığım kadarıyla tansiyonun kolay yükseliyor.telefonda konuşurken ağzım dilim uyuştu felç geçiricem sandım demişsin ya.gerçekten buna çok üzüldüm.nolursa olsun en önemlisi sensin.ve senin sağlığın.duyguların değişebilir ama mantığına güvenerek karar verirsen daha iyi olur bence.sakin sakin düşün ve karar ver canım.allah kolaylık versin.

Ahhh canım ya nolur ağlama,çok üzüldüm bak şimdi.:teselli:
Elbette insanoğlu zamanla durulur,sakinleşir,eskiye göre olgunlaşabilir..
Ama bunun garantisi nedir?:uhm:
Şimdiye kadar sadece o anda elini kaldırdı,sonrasında deli gibi pişman oldu,şu anda gözümün içine bakıyor dersen hee bu adam bir eşeklik etmiş,bir daha da tekrarlamaz inşallah derim..
Şindi öfkelenince tepkisi nedir? Küfürlü konuşur mu,seni aşağılar mı,rencide eder mi? Önce bunları düşün..
Babacım der ki "bir insanı tanımak istiyorsan önce onu alabildiğine kızdıracaksın ki asıl o zaman gerçek yüzü çıkar karşındakinin..":nazar:

canımm:çok üzgünüm: işte dedğim gibi biz uzak şehirlerdeyiz...bu olay da bir araya geldiğimiz zzamanlardan birinde oldu...pişmanlığına inanıyorum ama bu şu an için sadece sözle dile getirebildiği birşey...yani sözle "çok pişmanım,bana inanman için sana kalkan elimi kesip sana mı yollıyım" falan diyor mesela...telefonda hüngür hüngür çok ağladı...hatta annem aldı bir gün telefonu ben konuşamadım çünkü ağlamaktan anneme de ben kızınızı çok seviyorum o ne istiyorsa yapıcam,onu mutlu etmek için falan demişti...yani deli gibi pişman olduğunu biliyorum...eminim bundan...ama benim korkum ne kadar pişman olsada sinirini kontrol edemeyen biri olduğu için bunu tekrarlama ihtimali...yine yapıp istemeden,yine pişman olabilir...ama ben bunu kaldıramamki...:çok üzgünüm:
benimle küfürlü konuşması,aşağalaması falan asla yok..hiç öyle saygısızlıklar yapmadı allahı var....uak olduğumuz için tartışmalarımızda genelde telefonda oluyordu...o zamana hiç bana küfür yada hakaret etmemiştir...ama bağırırır....ve telefonu kapatırdık...ama evli olunca yüzyüze olucaz aynı evde....o zaman ne olacak?babanın söylediği şeyi benim babamda annemde der...çok doğru bir yaklaşım....ve sanırım burdan senin cevabını anladım canım....:çok üzgünüm:

bence sn şimdi olsun desen de ilerde her yanlış hareketinde eskiler aklına gelecek neden devam ettim diyeceksin...
çocuk için hırslı demişsin seni de saplatı haline mi getrdi diye düşündürdü beni açıkçası ben asla kaybeden olmama ancak ben bırakırım diyor olabilir...
erkelerin çoğu anasına malesef aşırı düşkün oluyor ama sen aşağıda o haldeyken pijamalrla yukarda yatması seni nekaar önemsediğini gösterir. sadece örnek vermek için diyorum benim sözlüm aramızda nolursa olsun sana kızgında olsam bir admı sölesen yanına gelirim der oysa seni ki yatmış!:KK43:
bir de şu el kaldırma mevzusu arkadaşlarında dedeği gibi o el kalktı ama ilerde senin yüzüne de inebilir öfkesini kontrol etmeyi bilmeyen biri tehlikelidir.
din mevzusuna gelirsek keşke sen isteklerinden biraz bahsetseymişsin başta oruç tutsan ne güzel olur gibisinden ya da ben şöyle bir eş isterim gibisinden şimdi olmasa da ilerde değişeceği sinyalini verirdi belki... ama genl olarak ben senin yerinde olsam napacağımı söyleyemem ama aklımdan sürekli o olayların geçeceğini emin olarak söyleyebilirim. yapılanlar asla unutulmaz bu da mutuzluğa sebep olur...
mantığını kullan canım

canım o da pijamalrını giyip yatmadı...ama artık eve geldiğimiz için rahat etmek adına pijamalrını giydi...ama ben orda hastayım ciddi anlamda ve her an acile gitme ihtimalimiz var..bu durumda pijamalrını giymesi ne kadar rahat davrandığını önemsemediğini gösteriyor durumu.....her an tetikte olması başımda beklemesi gerekirdi oysasenağlama

dini konulardaki isteklerimden tabiki bahsettim...4 yıllık bir ilişkide bunlar çok konuşuldu...konuşurken bir önemsiyor gibi konuştu ama bazende tamamen zıttı davrandı...ne biliyim benim her zaman söylediğim "herşeyin hayırlısı olsun" lafını bile küçümser davranışları oldu..dalga geçtiği oldu bu lafla...oruç falan tutması tutamayabilir ne bilim sağlığı el vermez falan bunu anlarım..ki benimde mide rahatsızlığım var ama buna rağmen tutarım az da olsa...çünkü inancım var ve kendimi huzurlu hissederim tutunca..önemli olan burda hisler maneviyat yani...ama ben bundan emin olamadım hiç birzaman....bunuda bir tane abisi var(üvey,babası başka) ona bağlıyorum..çünkü o abisi inançsız,içkici biri...serseri tipli..o da evli hatta en son sanırım ayrılma noktasına gelmiş eşiyle...işte bu da o abisiyle çok haşır neşir küçüklüğünden beri..ondan etkilenmeleri olmuş gözlemlediğim kadarıyla...neyse bunlar detaylar....

evet canım sonuç olarak bunlar daha doğrusu o hareketi benim aklımdan çıkmıyor...evlenirsekte her an teikte olucam gibi hissediyorum...işin kötüsü bende sinirli biriyim...ve bir daha benzer bir hareketle karşılaşırsam çok ciddi tepki verebilirim...savunma amaçlı....

caınm benimde 4 yıllık bir ilişkim var ve senin gibi geçmişte takıldığım şeyler var.bence evlilik bazı şeyleri yok sayarak veya görmeyerek gidilecek bir yol değil.seni orda bırakıp nası gider bunu anlamadım.ayrıca anladığım kadarıyla tansiyonun kolay yükseliyor.telefonda konuşurken ağzım dilim uyuştu felç geçiricem sandım demişsin ya.gerçekten buna çok üzüldüm.nolursa olsun en önemlisi sensin.ve senin sağlığın.duyguların değişebilir ama mantığına güvenerek karar verirsen daha iyi olur bence.sakin sakin düşün ve karar ver canım.allah kolaylık versin.

evet canım tansiyon problemim var o zamanlardan beri....hatta doktora gittim araştırma falan yapıldı...biraz sinirsel birazda tuz fazlalığı olduğunu söylediler....özellikle üzüldüğüm sinirlendiğim zamanlarda yükseliyor....

ve çok sinirlendiğimde böyle uyuşmalar yaşıyorum son dönemlerde....:çok üzgünüm:

ve bu konudan da okadar yoruldumki size anlatamam...bütün psikolojim bozuldu....
bulunduğum yerdede yalnızım...sadece 1 tane arkadaşım var onlada sık görüşemiyoruz...hep yalnızım....senağlama en büyük destekçim oydu...herşeyi onunla konuşuyordum..hakkını yemiyim bana çok destek olmuştur....ama işte onunda böyle olması bu hale gelmemiz...inanın insanlar diyorki nasıl dayanıyorsun böyle hep evde yalnız annemin arkadaşları falan...senağlama başkası olsa deliririr diyorlar....

inanın psikolojim çok bozuk..ne yapacağımı bilmiyorum....ölmeyi düşündüm kaç kere...huzura ererim ozaman dedim...onuda yapamadım.....senağlama

Evlilik çok büyük bir sorumluluk, bekar biri olduğum için evli olan arkadaşlar gibi ahkam kesemem; ama şunları söyleyebilirim ve sorabilirim...

Sezgilerin sana neler diyor? Bu çocukla bir ömür geçmez mi diyor sana yoksa biraz idare edersen neden olmasın mı diyor?
Ailenin bu konudaki fikri ne?
Sen onu gerçekten seviyor musun? Onun sana olan sevgisinden emin misin? Bu sadece yıkılamayan bir alışkanlık olmuş bir ilişki haline mi geldi?

Uzunca bir yazı olsa da eminim daha neleeer yaşamışsındır, neler aranızda konuşulmuştur, neleri atlatmış veya atlatamamışsınızdır...

Eğer içine sinmiyorsa, sevgin de azaldıysa, bir ömür geçmeyeceğini düşünüyorsan ayrıl...
Ama kalbin bir şans daha ver diyorsa kesinlikle, bir fırsat daha verilebilir...

En doğru kararı kendin verirsin canım..Allah hakkında hayırlısını versin...

Son düzenleme:
canim bir de sizin meseleniz a;iskanlik olmus. basimdan gecen bir olayi anlatayim. bana cok deger veren ve deger verdigini de sonuna kadar hissettigim bir erkek arkadasim vardi. 2.5 sene ciktik. beraber Istanbul da is bulduk. ama zamanla ben onla olmayacagini anladim. senin bahsettigin gibi ufak ama benim icin onemli sandigim meseleleri dusunur oldum. nasil olacak? ailesi soyle? dugunde su sorunlar cikar vs vs. neyse o istemese de ben ondan ayrildim ve pesimi birakmadi. E kolay degil 2.5 yil. Surekli ic iceyiz. hep beraberdik. askere gitti geldi bekledim vs. Ama surekli tartisirdik. hem sever, ayrilamazdik, ama tartisirdik. 1 gun sonra barisirdik, cocukca bir sey yani.

gel zaman git zaman gorucu usulu diyebilecegimiz ama ailemin ve benim cok takdir ettigimiz bir ailenin oglu ile gorusmeye basladik ciddi anlamda. Bu arada eski sevgili halen ariyor. Ben hicbir sekilde umut vermiyorum ve kesin bir dille bittigini soylesem de kabul etmiyor. Agliyor. Onun icin cok uzuldum. Benim icin de zordu ama yasayacaklarimi onceden gordugum icin ayrilmak en mantiklisiydi. Ask biter, mantik kalir diyordum hep.
Bir gun evimin onune geldi. aksam. aradi beni. ne yapayim kalkmis taa karsi yakanin en ucundan, diger tarafin en ucundaki evime gelmis. Dedim son bor kez konusayim. Hatir var.
Yalvardi, agladi, sensiz yapamam. O agliyor ben de agliyorum. Yani sevmedigimden kesin eminim artik. Ben de ask da bitmis. yani ask bittigi halde, karsimdakinin aglamasina, o caresiz haline, yillarin verdigi hatiralara dayanamayip agliyorum. Daha onceden kesin kararimi vermis olmasam, inan sevgim kalmadigi halde, yillarin hatirasina, aliskanligin vermis oldugu bir duyguyla tekrar denemeyi kabul edecektim.

Ki seni cok iyi anliyorum, birincisi 4 yil olmus, iyi anlasmissiniz ve su anda caresiz. kim olursa olsun uzulur insan onun icin.

Eger simdi biterse bitsin diyorsa birak bitsin simdi. Seni seviyorsa emin ol, gorusmeden de seni bekleyecektir. Askerlik hislerinin daha iyi ortaya cikmasina imkan verir. dusunme firsati bulur. Sen de etki altinda kalmadan dusunursun. Onsuzluk mu iyi yoksa cehennem mi? yoksa zaman gectikce mutlu oluyorsan alisiyorsan birak ucunu. Yoik aradan 5-6 ay gectigi halde halen ozluyorsan o zaman temiz bir sayfa acarsiniz.

su anda yari goruselim, ama cikmayalim durumu ikiniz icin de yipratici ve cozum getirmeyen bir durum.

Bakalim seni cidden seviyor mu yoksa saplanti misin?

İçinde bu kadar şüphe varkenn sonrası nasıl olur bilemem...
Allah yardımcın olsun hakkında en hayırlısını yaşaman dileğiyle :Saruboceq:

Evlilik çok büyük bir sorumluluk, bekar biri olduğum için evli olan arkadaşlar gibi ahkam kesemem; ama şunları söyleyebilirim ve sorabilirim...

Sezgilerin sana neler diyor? Bu çocukla bir ömür geçmez mi diyor sana yoksa biraz idare edersen neden olmasın mı diyor?
Ailenin bu konudaki fikri ne?
Sen onu gerçekten seviyor musun? Onun sana olan sevgisinden emin misin? Bu sadece yıkılamayan bir alışkanlık olmuş bir ilişki haline mi geldi?

Uzunca bir yazı olsa da eminim daha neleeer yaşamışsındır, neler aranızda konuşulmuştur, neleri atlatmış veya atlatamamışsınızdır...

Eğer içine sinmiyorsa, sevgin de azaldıysa, bir ömür geçmeyeceğini düşünüyorsan ayrıl...
Ama kalbin bir şans daha ver diyorsa kesinlikle, bir fırsat daha verilebilir...

En doğru kararı kendin verirsin canım..Allah hakkında hayırlısını versin...

sezgilerim bu olaylar patlak verdiğinden beri yani son 1,5 yıldır bana hep ayrılmamın daha doğru olduğunu söyledi canım....:çok üzgünüm: ailemde özellikle annem başından beri karşıydı...çünkü bizim tanışma hikayemizde benzer bir şiddet olayıyla oldu...aslında size bunu da anlatmam galiba iyiolacak...biz aynı okuldaydık üniversitede...onlar benim bir alt dönemimdi...ama benden 1 yaş büyük o...ben onlarla derse giriyordum okulum uzadığı için...ozamanlar daha adımızı bile bilmiyoruz...bir gün yine derse girdim onlarla...benim yanımdaki sandalyeye oturmuştu..ama resmen sandalyeyi bana yapıştırıp kendide bana yapışık vaziyette oturdu asılır gibi ....gülüyordu birde diğer arkadaşına..ben bundan rahatsız oldum..ve diğer sandalyeye geçtim...bu sefer o da kalktı tekrar benim yanımdakine oturdu..bende "yerine geçermisin rahatsız oluyorum" demiştim....ben böyle diyince o da sert bir tarzla "ben ne geçicem yerime yerimdeyim ben" demişti...iyice sinirlendim ben..resmen asılıyordu çünkü...hatta bana "manyakmıdır nedir" gibi bir laf söylemişti....bende konuşmalarına dikkat et demiştim..biz böyle atışırken hocamızda duymuştu..noluyo dedi ona...bayanlarla güzel konuş dedi..ben ona hiç bir hakarette bulunmadığım halde "önce o erkeklerle doğru konuşsun" demişti...bende artık baya sinirlenmiştim...baya atıştık ve sonunda ben ayağa kalktım ve bu şekilde derste kalamam diyim hocaya kapıya yöneldim dersi terk etmek üzere...o ise ayağa kalkıp üzerime yürümüştü ve sınıfın ortasında elini sallayarak afedersiniz s....r git demişti...ve döveceke gibi üzerime yürümüştü...:çok üzgünüm: hatta biz soruşturmalık olduk ve kınama aldık derste olduğu için bu olay...

bunu anlatmamım sebei annemin bu olaydan beri onu istememesi...biz bu olay olduktan sonra tabiki konuşmadık 6 ay falan..daha sonra bişekilde aramızda elektriklenme oldu ve ilişkimiz başladı...ama ben baştada ona güvenmiyordum bunuda açıkça söylüyordum...annem ve babam çok kızmıştı bana böyle biriyle nasıl beraber olursun diye...hatta babam 1 hafta konuşmamıştı benimle:çok üzgünüm:

ama sonraları yıllar geçtikçe onun bana değer verdiğini gördükçe bende güvenmeye başladım...annem bana hep onun sert,kadın dövecek bir yapıda olduğunu söylerdi...bense hayır öyle değil derdim...ve sonra işte bu anlattığım el kaldırma olayını yaşadım..bendeki hayal kırıklığını sanırım şimdi daha iyi anlarsınızsenağlama
ben ona zaten baştan zor güvenmiştim...annemin bütün karşı çıkışlarına rağmen...annemi bile ısındırmaya çalışmıştım....ama o böyle yaptı...ve herşeyi başıma yıktı....bunları onada anlattım...ve eminim çok vicdanı sızladı...ama olan oldu bir kere....şimdi ben tekrar nasıl güveneyim onasenağlama içime sinmemesinin derinliği burdan gelir aslında yani....

teşekkür ederim canım:çok üzgünüm:

canim bir de sizin meseleniz a;iskanlik olmus. basimdan gecen bir olayi anlatayim. bana cok deger veren ve deger verdigini de sonuna kadar hissettigim bir erkek arkadasim vardi. 2.5 sene ciktik. beraber Istanbul da is bulduk. ama zamanla ben onla olmayacagini anladim. senin bahsettigin gibi ufak ama benim icin onemli sandigim meseleleri dusunur oldum. nasil olacak? ailesi soyle? dugunde su sorunlar cikar vs vs. neyse o istemese de ben ondan ayrildim ve pesimi birakmadi. E kolay degil 2.5 yil. Surekli ic iceyiz. hep beraberdik. askere gitti geldi bekledim vs. Ama surekli tartisirdik. hem sever, ayrilamazdik, ama tartisirdik. 1 gun sonra barisirdik, cocukca bir sey yani.

gel zaman git zaman gorucu usulu diyebilecegimiz ama ailemin ve benim cok takdir ettigimiz bir ailenin oglu ile gorusmeye basladik ciddi anlamda. Bu arada eski sevgili halen ariyor. Ben hicbir sekilde umut vermiyorum ve kesin bir dille bittigini soylesem de kabul etmiyor. Agliyor. Onun icin cok uzuldum. Benim icin de zordu ama yasayacaklarimi onceden gordugum icin ayrilmak en mantiklisiydi. Ask biter, mantik kalir diyordum hep.
Bir gun evimin onune geldi. aksam. aradi beni. ne yapayim kalkmis taa karsi yakanin en ucundan, diger tarafin en ucundaki evime gelmis. Dedim son bor kez konusayim. Hatir var.
Yalvardi, agladi, sensiz yapamam. O agliyor ben de agliyorum. Yani sevmedigimden kesin eminim artik. Ben de ask da bitmis. yani ask bittigi halde, karsimdakinin aglamasina, o caresiz haline, yillarin verdigi hatiralara dayanamayip agliyorum. Daha onceden kesin kararimi vermis olmasam, inan sevgim kalmadigi halde, yillarin hatirasina, aliskanligin vermis oldugu bir duyguyla tekrar denemeyi kabul edecektim.

Ki seni cok iyi anliyorum, birincisi 4 yil olmus, iyi anlasmissiniz ve su anda caresiz. kim olursa olsun uzulur insan onun icin.

Eger simdi biterse bitsin diyorsa birak bitsin simdi. Seni seviyorsa emin ol, gorusmeden de seni bekleyecektir. Askerlik hislerinin daha iyi ortaya cikmasina imkan verir. dusunme firsati bulur. Sen de etki altinda kalmadan dusunursun. Onsuzluk mu iyi yoksa cehennem mi? yoksa zaman gectikce mutlu oluyorsan alisiyorsan birak ucunu. Yoik aradan 5-6 ay gectigi halde halen ozluyorsan o zaman temiz bir sayfa acarsiniz.

su anda yari goruselim, ama cikmayalim durumu ikiniz icin de yipratici ve cozum getirmeyen bir durum.

Bakalim seni cidden seviyor mu yoksa saplanti misin?

belkide haklısın canım...alışkanlık konusunda....bunu bende düşündüm...
ve belkide gerçekten öyle...askerlik konusunda bende aynı şeyi söyledim ama o da artık kesin karar vermemi istiyor...askerdeyken ya benim sevgilim,evleneceğim insan olarak yanımda ol diyor ya da bitsin diyor...yani o askerdeyken belki ben tamamiyle değişicem ve sevdiğimi anlıycam emin olucam ama o bunu kabul etmiyor...

ben askerliğimi bitirip geldiğimde "hayır ben yapamıycam" dersen diyor....o zaman ben başlarım böyle dünyanın adaletine gibi laflar ediyor....

herşey arapsaçı oldu herşey....senağlama

X