Kızlar çok kötü durumdayım..Konu 4 yıllık ilişkim, lütfen okuyun olur mu?:((

• Konu Sahibi MaViPaTiKLeR
Bende yeni okudum onu, cidden migde bulandirici!!:kahve:

Bence bu adam kadinlara zerre kadar kiymet vermiyor! Kaba Ters ve cok Terbiyesiz:kızgın:

Evet canım eğer baştan okusaydım tanışma şekillerini direk buna eğilirdim.

Doğru yola girmişsin beyaz kelebek bence tamamen bitir bu adamı:eek:

şu tanışma hikayeni okudam da canım..ekliyim dedim...kaç kurtul,noktayı koy..gereksiz bi insan bu arkadaş..şu yapışık,serseri,burnu kaf dağında tiplerden..bembeyaz bi sayfa aç..sana değer veren,seni önemseyen,senin hastalığını kendi hastalığı,senin üzüntünü kendi üzüntüsü bilen,akıllı uslu adam gibi bi adam mutlaka çıkar karşına..yeterki kalbini temiz tut..kapılarını kapama..ne bu böyle allahaşkına canım ya..sende ana kuzusu,sende bi babanın ciğerisin sonuçta..annen babanda stresten kurtlur hem..

tanışma hikayenizi okuduktan sonra; yeniden denemeyin bence.

aslında uzun uzun yazmak istiyordum ama duygusal değil de mantık açısından bakarsak hayatınıza yeni bir yol çizin.

küçük bir sorum olacak ;
sadece size karşı mı sinirini bu şekilde belli ediyor, yoksa tüm çevresinde asabi bilinir mi?

teşekkür ederim canım....soruna gelince sadece bana değil yani normal kendi hayatındada öyle biri...sinirli bir yapısı var...hatta bir keresinde annesi ona aynen şöyle demiş bunu bana kendisi söyledi..."sen beni bile döveceksin o kız nasıl korkmasın" demiş annesi....bunuda kendisi söyledi dediğim gibi....hatta ben bunu Allahın hikmeti dedim yani insan kendiyle ilgili böyle bir olumsuz şeyi söylermi?söylemez...ağzından kaçırdı diye düşündüm....

beyaz kelebekcim eğer içine sinmiyorsa hazır ayrılmışken konuyu kapat...
Eğer benim bir yakın arkadaşım veya akraban olsam, olaylara daha vakıf olsam daha yerinde yorumlar yapabilirdim ancak anlattıklarından yola çıkarak çok yıpranmış olduğunu içinin huzurlu olmadığını görüyorum...İnsan uzunca bir süre emek harcadıktan sonra kolay kolay kopamıyor gibi görünse de, gerçekten seni mutlu etmeyeceğini düşünüyorsan hazır ayrılmışken konuyu kapat derim ben...Aşk acısı, alışkanlıklar, vs. geçiyor, sonuçta uzun bir ilişki yaşayıp evlenmemek de sıkça yaşanabilecek bir durum...Mutsuz bir evliliktense, bir ilişkinin bitmesi her zaman yeğdir...Evlendiğinde mutsuz olacağım diyorsan yapman gereken belli canım...

evet canım içim bir türlü huzura kavuşamadı ne yazıkki...elimden geleni yaptım..güvenebilmek için kendimle savaştım...söylediklerini düşündüm..pişmanlığını düşündüm ama bir türlü güvenimi bu konuda sağlayamadım...o da sağlamak için elinden geleni yaptı ama olmuyor işte:çok üzgünüm: çok emek harcadık..hemde tahmininizden çok..burda yazdıklarım sadece bir kısmı....yani koca 4 yılı buraya sığdırabilmem imkansız...:çok üzgünüm: çok teşekkür ederim canım....
Siz farklı şehirlerdemisiniz?

aynı fikirdeyim, tanışma hikayeniz son nokta oldu bende
böyle bir erkekle ilişkiye başlamak büyük cesaret gerçekten canım
ben sizin olayı karısını dövüp dövüp her dayaktan sonra ayağına kapanıp yalvar yakar özür dileyen adamların hikayelerine benzettim
canım sen hastayken sana el kaldıran adam evlenince onun devamın getirir, hele bir de geçim derdi, ev içi problemler falan da olursa ki her evde oluyor evliliğiniz hiç de hayal ettiğin gibi olmayabilir
inançlı bir insanım demişsin, lütfen ölümden intihardan falan bahsetme, aklın başında bak, en doğru kararı vereceğine inanıyorum ben

canım senin yaptığın benzetmeyi annemde çok defa söyledi bana...ama onun o ısrarlı ve ikna edici konuşmalarından annem bile zaman zaman kuşkuya düştü...yani o bile çok seviyor herhalde,sende seviyorsan barış dedi..ama tekrar tekrar olayları masaya yatırdığımızda yok yok yok yine aynı sonuca vardık..mantığımız kabul etmedi bir türlü...

onda biraz şu da var dediğim gibi kaybetmeyi hazmedebilen biri değil...ve beni kaybettiği için çok pişman....ama bu pişmanlık beni gerçekten sevdiğinden mi yoksa dediğim gibi o hırslı ve "ben asla kaybedemem" düşüncesinden mi?bunda kuşkularım var....

çok haklısın canım..çok teşekkür ederim...:çok üzgünüm:

Zaten boyle endiselerin varsa -ki - var..hic evlenmeni tavsiye etmem..
4 sene ayril baris ayril baris bir yerlere gelmissiniz..ama konu evlilige gelmisse..kafandaki soru isaretleri netlesmedikce bunuda zaten yasayarak yani iliski boyutunuzu uzatarak anlarsin-bilmem belkide anlayamazsin..ama su yakin donemde evlilige evet deme derim..

canım ilişkimiz 4 yıl ayrıl barış gitmedi..bu son 1buçuk yıldır olan birşey...
biz aslında çok uyumlu çok iyi anlaşan,herşeyimizin ortak olduğu insanlardık...hatta şükrediyorduk böyle bir ilişkiyi yakaladık diye...ama onun henüz ilişkimiz 1 yıllıkken yaptığı o davranış beni korkuttu...diyorsunuzki neden devam ettin ozaman...bunu o da dedi bana...bunu bende bilmiyorum inanın....o zaman çok yıkıldım korkttum ama üstünde durmadım....afedemedim ama unutamadımda...ve ne zamanki bişeyler yaklaştı evliliğe iyice yaklaştık ozaman dank etmeye başladı mantık tarafım...

teşekkürler canım...

canim uzun uzun tüm ayrintilariyla anlatmişsin..öncelikle tansiyon sorunun için geçmiş olsun..takibi birakma ama cokta fazla kafana takma..bende de bi ara olmuştu..ama gecti..rahat olmayi ögrenince gecicektir inşaAllah :KK66:

gelelim sorununa..canimcim cok fazla takintilisin gibime geldi..tamam bahsettigin olay (el kaldirma) kafaya takimayacak bişey degil..ama üstünden uzun süre gecmiş..bu süre içinde hiçmi sinirlenmedi bu cocuk? hiçmi delirmedi? illa sana degil,baskasinada mi sinirlenmedi hiç? bu süre içinde muhakkak anlardin o elin gerçekten inip inmeyecegini..

bazi insanlar cok sinirlidir..kimisi eser kükrer bagirir cagirir ama asla el kaldirmaz..kimisi bagirmaz şak diye duvara yapiştirir insani..kimisi hemen ortami terkeder,sinirinin geçmesini bekler..muhakkak baska cesitleride vardir..seninki gerçekten hangisi bunu iyi analiz etmelisin..4yil kisa bir zaman degil..

benim takildigim diger konu inanc kismi..cünkü ben buna cok önem veririm..Allah'in kime hidayet vercegini bilecek halimiz yok..kimin ne ölçüde sahih inanca sahip oldugunuda Rabbim bilir..ama bi insanda kandil gecesi içki içiyorsa,nedensiz yere keyfiyyen oruc tutmuyorsa,5 vakiti geçtik cumaya bile gitmiyorsa kalkip dindar biri denmez ona..islam kurallari olan bir din neticede..nasil yemeklerin olmazsa olmazi varsa dininde bu tür vecibeleri var..he bunun kabul olup olmadigini,ibadetlerinde samimi olup olmadigini biz bilemeyiz elbet..ama bişeyler görünmeli..ya oldugun gibi görün,ya göründügün gibi ol demiş mevlana :KK66:

bu konu senin için hassas bir nokta ise iki düşün bir konus derim..cünkü bu zorla yapilcak bişey degil..sadece senin için nekadar önemli oldugunu düşün..

evlilikte elbet farkliliklar olcak..ayni ana-babadan olan kişilerde farkliliklar oluyorda sizde mi olmayacak? ama evlilikte muhim olan tolerans orani..cok basit bi örnek vereyim..ben kurban eti yiyemem..içimden gelmiyor..ama eşimde biraksam sabah-ögle-aksam yer..o derece seviyor..ama ben yiyemiyorum diye,midem kaldirmiyor diye aksamlari kendisi pişirir,yer,mutfagi havalandirir..bende mesela kuskus cok severim..eşim kokusuna bile tahammül edemez..bende hiç pişirmem..bu cok basit bi örnek..ama demek istedigimi anlatmaya yeter sanirim :KK66:

sende neyi ne kadar tolera edebilecegini iyi analiz et..cünkü 4 yilda sanirim iyice tanimişindir onu..

objektif ol düşünürken..dünyada kimse kusursuz degildir..kimse senin istedigin gibi olamaz..ama tolerans gösterebilcek şeyler vardir,gösterilmeyecek şeyler vardir..sen bunu düşün sadece..

inşaAllah biran önce bir karar verirsin canim..mutluluklar dileim sanaa :KK66:

canım benim çok teşekkür ederim yorumların için.....evet elbette sinirlendiği zamanlar oldu..ama dedim ya biz başka şehirlerdeyiz...dolayısıyla böyle bir ortam oluşmadı tekrar aramızda....

yalnız mesela bu süre içinde bu konuyu konuştuğumuz zamanlardan birinde yine şöyle bir tepkisi olmuştu...kadın dövmekten falan konuşuyorduk..bazende erkeğe vuran kadınlar oluyor mesela...o bu konuda aynen şöyle demişti
"kadın kimki erkeğe vuracak,ne haddine"gibi bişey söyledi..ve peşinede"bir korum uçar" dedi....:1shok: yani tepkiye bakarmısınız?? bir korum uçar.....sonrada bunları ve benzer şeyleri yüzüne vurduğumda hep bir anlık sinirle söyledim sinirle yaptım diyordu...

4 yılda elbette tanıdım onu...zaten belkide bu yüzden güvenemiyorum...ona her konuda güvendim güvenirimde...ama bu konuda güvenemiyorum....:çok üzgünüm:

Siz farklı şehirlerdemisiniz?

evet canım farklı şehirlerdeyiz...

Beyaz Kelebek'cim kusura bakma ama sen hatayı baştan yapmışsın:mymeka:
Tanışma şekliniz berbat. Böyle bir insanla yani kusura bakma ama ne kadar saygısızmış.:kızgın:
Yani olmaz bence böyle biriyle evlilik yani benim fikrim:1ninca:

canım evet sanırım öyle oldu:eek: annemle çok kavgalar ettim bunun yüzünden...hep karşı çıktı..dedim ya babam 1 hafta konuşmadı o zaman benimle....ben o zamanda inanmıştım ona....annem bunda kadın dövecek tip var dedikçe ben hayır dedim...ve işte sonunda noldu?...çok haklısın canım...ama oldu işte...öyle böyle 4 yıl geçti...bu ilişkinin yaşanması gerekiyordu belki...:çok üzgünüm:

canım çok bilinçli ve olayların üstüne düşen birisin..önce tebrik ediyorum seni bunu için..Ancak evlilik inanki çok başka bişey..10 yılda çıksan,çok iyi anlaşıyoruz da desen,bi çatı altına girmeden kesinlikle ilerinin garantisini veremezsin..ancak evlilik öncesi davranışlar,tepkiler,söylenenler sana ipucu olur..tabi bunlar belirginse..anladığım kadarıyla sevgilinin eksileri artılarını nötrlemiş..sağlık sorunlarındaki sorumsuz davranışları,bencilliği,siniri ,sana kaldırdığı ve seni kaybetmekten korktuğu için indiremediği eli,evlenince çok daha rahat uygulamaya geçicektir kanımca..hep söylüyorum..evlilik için sevgi,aşk yetmez..bunlar sadece olmazsa olmazlardan ikisi..ya diğerlei,,ya en önemli olan güven..güven sorunun varsa..bi kere daha gözden geçir yaşadıkarınızı....

evet canım sende çok haklısın...evlilik öncesi bu davranışlar ilerde olabalicelerin işareti...
işte bende hep bunları gözönüne alıp ayrıldım..sanırım kararımdada haklıyım...sizde zaten öyle diyorsunuz...sanırım en doğrusu bu...:çok üzgünüm:

şu tanışma hikayeni okudam da canım..ekliyim dedim...kaç kurtul,noktayı koy..gereksiz bi insan bu arkadaş..şu yapışık,serseri,burnu kaf dağında tiplerden..bembeyaz bi sayfa aç..sana değer veren,seni önemseyen,senin hastalığını kendi hastalığı,senin üzüntünü kendi üzüntüsü bilen,akıllı uslu adam gibi bi adam mutlaka çıkar karşına..yeterki kalbini temiz tut..kapılarını kapama..ne bu böyle allahaşkına canım ya..sende ana kuzusu,sende bi babanın ciğerisin sonuçta..annen babanda stresten kurtlur hem..

senağlama evet canım...işte öyle tanıştık biz...ve ilk işareti orda verdi aslında ama işte....offf....teşekkür ederim sanada canım....inşallah dediğin gibi biri çıkar karşıma..çünkü ben gerçekten öyle birini istiyorum..hayalimde öyle bir evlilik var....senağlama

Canım ben hala, çok büyük problemler olduğunu düşünmüyorum...

Önce hastalık problemini çözelim. Anladığım kadarıyla senin bünyen biraz zayıf, sık sık hastalanıyorsun, ve saglıga cok fazla önem verdigin için sürekli kendine dikkat ediyorsun. O ise bu konuda biraz umursamaz, bıkmış gibi geldi bana. Ya zaten erkeklerin çoğunluğu yok ince giyinirsem hasta olurum, yok dısarı soguk hasta olucam, yok üşüyorum diye hesaplar yapmadıgı için senide böyle düşünmesi normal. Demişsin ki, acil servise gittik ciddi oldugunun farkına vardı o zaman aşkım canım demeleri arttı. Demek ki daha önce okadar çok hastalık konusunda yakınmışsın ki, o da önem vermemiş diye düşüyorum, ama lütfen bana kızma...

Ve bende saglıgıa çok önem vermem demiyim, ama çok fazla ciddiye alamıyorum soguk kanlıyımdır bu konularda hep ilgisizimdir (ciddiye almıyorum degil, istesemde alamıyorum) çünkü öyle bir iş yerinde çalışdım ki 60 kişinin içinde inan hasta olmayanı yoktu. Ayılmalari bayılmalar, sızlanmalar, tansiyonu düşmeler okadar abartılıydı..... Ama hiçbirşeyleri yoktu...

Şiddete gelelim, kendimden örnek veriyim.. Bana göre ben, çok sabırlıyımdır çünkü ben sinirlenme noktasına gelene kadar, inan yerimde bir başkası olsa çoooktan karşındaki boğar :1rolleyes: ancak zaman zaman nadirde olsa, sabrım taştığında birşeyleri kırar dökerim, ama asla karşımdaki insana zarar vermem, ki bu zamana kadar vermedimde.... Bu yüzden erkek arkdasınında ranzaya vurmasını bu şekilde düşünüyorum sinirini bu şekilde çıkartmış,

eğer gerçekten şiddette başvuruyo yada başvurucak olsaydı, ohooooo 4 seneye kadar çoktan şiddete basvururdu düşünüyorum, Öfke, kaybetme korkusu dinlemez ki...

İnanç konusuna gelelim şimdide, yahu bu adam sana yeterince saygı göstermiyor mu zaten ? tutup sen oruç tutarken karşında bira içccek degil ya! adam kandil akşamı cıkmış dısarda yada evde içmiş, her zaman böyle yapıcak diye birşey yok ki.. Okuduklarımdan görüyorum inanç konusunda saygısızlık yapıcak kadar terbiyesiz bir insan degil bence. Artı zaman içersinde sende onun bu sorununa yardımcı olablirsin, zamanla o da sana uyum saglamaya çalışır...

Diğer sorunlarda zaten çok büyük şeyler yada çözülmüycek türden şeyler değil cnm, iyi düşün...

Canım ben hala, çok büyük problemler olduğunu düşünmüyorum...

Önce hastalık problemini çözelim. Anladığım kadarıyla senin bünyen biraz zayıf, sık sık hastalanıyorsun, ve saglıga cok fazla önem verdigin için sürekli kendine dikkat ediyorsun. O ise bu konuda biraz umursamaz, bıkmış gibi geldi bana. Ya zaten erkeklerin çoğunluğu yok ince giyinirsem hasta olurum, yok dısarı soguk hasta olucam, yok üşüyorum diye hesaplar yapmadıgı için senide böyle düşünmesi normal. Demişsin ki, acil servise gittik ciddi oldugunun farkına vardı o zaman aşkım canım demeleri arttı. Demek ki daha önce okadar çok hastalık konusunda yakınmışsın ki, o da önem vermemiş diye düşüyorum, ama lütfen bana kızma...

Ve bende saglıgıa çok önem vermem demiyim, ama çok fazla ciddiye alamıyorum soguk kanlıyımdır bu konularda hep ilgisizimdir (ciddiye almıyorum degil, istesemde alamıyorum) çünkü öyle bir iş yerinde çalışdım ki 60 kişinin içinde inan hasta olmayanı yoktu. Ayılmalari bayılmalar, sızlanmalar, tansiyonu düşmeler okadar abartılıydı..... Ama hiçbirşeyleri yoktu...

Şiddete gelelim, kendimden örnek veriyim.. Bana göre ben, çok sabırlıyımdır çünkü ben sinirlenme noktasına gelene kadar, inan yerimde bir başkası olsa çoooktan karşındaki boğar :1rolleyes: ancak zaman zaman nadirde olsa, sabrım taştığında birşeyleri kırar dökerim, ama asla karşımdaki insana zarar vermem, ki bu zamana kadar vermedimde.... Bu yüzden erkek arkdasınında ranzaya vurmasını bu şekilde düşünüyorum sinirini bu şekilde çıkartmış,

eğer gerçekten şiddette başvuruyo yada başvurucak olsaydı, ohooooo 4 seneye kadar çoktan şiddete basvururdu düşünüyorum, Öfke, kaybetme korkusu dinlemez ki...

İnanç konusuna gelelim şimdide, yahu bu adam sana yeterince saygı göstermiyor mu zaten ? tutup sen oruç tutarken karşında bira içccek degil ya! adam kandil akşamı cıkmış dısarda yada evde içmiş, her zaman böyle yapıcak diye birşey yok ki.. Okuduklarımdan görüyorum inanç konusunda saygısızlık yapıcak kadar terbiyesiz bir insan degil bence. Artı zaman içersinde sende onun bu sorununa yardımcı olablirsin, zamanla o da sana uyum saglamaya çalışır...

Diğer sorunlarda zaten çok büyük şeyler yada çözülmüycek türden şeyler değil cnm, iyi düşün...

canım yorumun için teşekkür ederim..ama bazı şeyleri açıklamam gerekiyor bu durumda...
yanlış anlaşılmasın ben öyle hastalık hastası biri değilim:) ve çok şükür öyle ciddi bir hastalığım falanda yok..bu tansiyon olayı oluyor sadece zaman zaman...o da dediğim gibi sinrlendiğimde çok yorulduğumda falan..tuz fazlalığım varmış birde...

ayrıca şunu söylemeliyim...ben hastalık hastası yada çok abartılı biri olsam bile ki öyle değilim ama öyle olsa bilsem onun bu şekilde davranması normalmi? annesi yukarda fenalaştı diye panikleyen adam acaba aşağda sevgilisini o durumda olmasına neden paniklemiyor?? ve üstelik annesi öyle oldu diye hasta olan sevgilisine vurmaya kalkışabiliyor ve bağırabiliyor? sen bunu normalmi karşıladın canım?zaten sorun orda...benim hastalığıma inanmayan gözünün önünde zangır zangır titrediğim halde üşüdüğümü önemseyen inanmayan biri var karşımda...ben neden bunu numaradan yapıyımki....illa düşüp bayılmammı gerekiyordu inanması için...benim kendimi kötü hissetmiş olmam onun için yeterli değilmidir?

aynı şey ona olsaydı ben böyle davranabilirmiydim?kesinlikle hayır tabiki...elimden ne geliyorsa yapardım alır doktora götürürdüm...üşüdüyse "aa sen çok üşüdün yürü hemen bir yere oturalım " derdim....ısrarla aralık ayının kar soğuğunda deniz kenarından yürütmezdim...deniz olan yerde yaşayanlar bilir sahilin nasıl soğuk olduğunu kışın....

ve bana el kaldırdığında daha sonraki konuşmalarımızda "ben o an pişman oldum,senin gözündeki korkuyu gördüğüm an pişman oldum " diyen insan ertesi günde kavgayı sürdürdü beni iyileşip iyileşmediğimi düşünmeden gözlerini çıkara çıkara bağırdı masalara vurarak konuştu benimle dışarda bir cafede....ben aglıyorum çok kötüyüm diyorum...ben sadce yanımda durmanı isterdim diyorum...ama o hala annesinin yere çökmesinden fenalaşmasından bahsediyor bana o durumda bile...hani o an pişman olmuştun?
neden ertesi günde devam ettin o zaman ve ben sonunda düşüp bayıldım acillik oldum??

şuan anlatırken bile yeniden yaşıyorum bunları..ve kanım çekiliyor...

4 senede çok defa şiddete başvururdu diyorsun canım ama daha öncede söylediğim gibi biz aynı şehirde değiliz...bir araya geldiğimiz zamanlar ksıtlıydı...ve şiddete başvurması için bir ortamda olmadı...bir sefer oldu ondada böyle yaptı işte...bende görmüş oldum bu tarafını...deminde demiştim annesi bile ona "sen beni bile döveceksin o kız korkmakta haklı" demiş bir seferinde....bunuda kendisi söyledi bana....

inanç konusuna gelince..ya bunun üzerinde okadar durmadım ben zaten..tabiki ben oruçluyken yada kandil gecesi ibadet ederken karşıma geçip içecek biri değil...:)
mesele bu değilki...anlatmaya çalıştığım şey başka bişeydi..neyse zaten benim asıl korkum,sorunum bu değil....

teşekkür ederim yorumların için canım...

canim cok zor bir karar. Diyorsun yasim 27. inan surada baska bir baslik ac, yanlis karar verdim, bir daha karar versem kocamla asla evlenir miydim diye? sor emin ol o kadar cok kadin sana icini dokecektir. Cocuk iyi niyetli olabilir. Temiz kalpli olabilir, seni cok seviyor olabilir. Ama inan bu adamin icinde bastirilamamis bir erkek egemenligi ustunlugu ruhu var ve ara ara firsatini buldugu anda disari firliyor. bir anda olmuyor aslinda. hep icinde. ortami buldukca disari cikiyor.
arkadasin dedigine katiliyorum. karisini dovuyor dovuyor. sonra cok ozur dilerim, sen de beni cok kizdirdin. iste cok pismanim deyip deyip gene dovuyor.

Eger devam karari alirsan, ve eger basina boyle bir olay gelirse ki insallah gelmez, o zaman da sana diyecegi su. Sen benim bu huyumu biliyordun. Ters ters hareketler yapma bana, kadinligini bil. Bile bile evlendin benimle. Kapa ceneni dagitmayayim.

Bu huyumu biliyordun diyecek. Sen de diyeceksin ki soz vermistin yapmayacaktin. O da e ne yapayim baska turlu ikna olacagin yoktu diyecek.

Cocugu burada cok fazla yargiladik. Belki de hic oyle biri degil ama bence sen de hatalisin.

Ne yardan ne serden diyorsun. Konusalim ama sevgili olmayalim. Kimse istemez boyle bir seyi. Bitir, o arada sakince dusun. Seni aramaz sormaz. Sen de o zaman bakarsin gercekten seviyor muyum yoksa aliskanlik mi diye. Eger sevdigine inanirsan merak etme tekrar birlesirsiniz. bence o defter kapandi demez.

canim cok zor bir karar. Diyorsun yasim 27. inan surada baska bir baslik ac, yanlis karar verdim, bir daha karar versem kocamla asla evlenir miydim diye? sor emin ol o kadar cok kadin sana icini dokecektir. Cocuk iyi niyetli olabilir. Temiz kalpli olabilir, seni cok seviyor olabilir. Ama inan bu adamin icinde bastirilamamis bir erkek egemenligi ustunlugu ruhu var ve ara ara firsatini buldugu anda disari firliyor. bir anda olmuyor aslinda. hep icinde. ortami buldukca disari cikiyor.
arkadasin dedigine katiliyorum. karisini dovuyor dovuyor. sonra cok ozur dilerim, sen de beni cok kizdirdin. iste cok pismanim deyip deyip gene dovuyor.

Eger devam karari alirsan, ve eger basina boyle bir olay gelirse ki insallah gelmez, o zaman da sana diyecegi su. Sen benim bu huyumu biliyordun. Ters ters hareketler yapma bana, kadinligini bil. Bile bile evlendin benimle. Kapa ceneni dagitmayayim.

Bu huyumu biliyordun diyecek. Sen de diyeceksin ki soz vermistin yapmayacaktin. O da e ne yapayim baska turlu ikna olacagin yoktu diyecek.

Cocugu burada cok fazla yargiladik. Belki de hic oyle biri degil ama bence sen de hatalisin.

Ne yardan ne serden diyorsun. Konusalim ama sevgili olmayalim. Kimse istemez boyle bir seyi. Bitir, o arada sakince dusun. Seni aramaz sormaz. Sen de o zaman bakarsin gercekten seviyor muyum yoksa aliskanlik mi diye. Eger sevdigine inanirsan merak etme tekrar birlesirsiniz. bence o defter kapandi demez.

canım işte tamda benim korktuğum şeyleri yazmışsın....işte bende evlendikten sonra yani bişeyleri beni elde ettikten sonra böyle olmasından korkuyorum...yani onun bazı sözleride bana bunu düşündürdü...daha öncede yazdığım gibi "ben hiç kaybetmedim ama şimdi seni kaybettim" şeklinde konuşması beni elde etmeyi benimle evlenmeyi kafasına koyduğunu ve bunu başardığında herşeyin tersine dönebileceğini düşündürdü...

yani tamam öyle planlar yaptığına kötü niyetli olduğuna asla inanmıyorum..evet beni gerçektende seviyor olabilir ama böyle bişeyelri başarma hırsıda var..yenilgiyi kabul etmeyen...bunuda kaç yıldır onu tanıdığım için söylüyorum...başka konulardada böyle çünkü....ve ben bunu onun yüzünede söyledim...o da karşı çıkmadı...öyle biri olduğunu o da biliyor....ama ilişkimizle alakalı olarak hem sevgi de var ama bir yandan hırsıda var...sevgisine bağlı bir hırs belkide bu....

"Sen de diyeceksin ki soz vermistin yapmayacaktin. O da e ne yapayim baska turlu ikna olacagin yoktu diyecek" bu dediğin olursa zaten benim öldüğüm gündür o gün:çok üzgünüm:

ben ona dün geceki konuşmada bunu söyledim...sen askerdeyken ben düşünüp seni nekadar sevdiğimi anlayıp sana güveneirsem ve sana tamam dersem kabul edecekmisin dedim..önce evet ederim dedi...sonra konuşma sırasında yine benzer bişey dediğimde "haa bilmiyorum belkide o zaman bu sefer ben farklı düşünebilirim" dedi....:çok üzgünüm:

yani zaten askere gitmesine 4 ay var..bu 4 ayda sen yada ben başkasıyla birlikte olucak değiliz dedim...e askerdeykende sen başkasına aşık olacak falan değilsin dedim...benim dediğim şey sevgili olarak yani isim koyarak değil sadece "deniyoruz" diyerek görüşelimdi....

ama kabul etmedi işte bunu....çünkü benim dediğim doğru olan mantıklı olan diyor....hep zaten kendi dediğinde ısrar eder....benneyaptımki

sorunu yaşayan benim,öyleyse benim bulduğum çözüm yolu kendimi tanıdığıma göre daha doğru olmazmı diyorum...yok diyor...

ve ben şunu söylemeyi unuttum size ki asıl mesele bu...

dün gece konuşurken bana son 1 hafta ver dedim mağdem....bu 1 haftada herşeyi yeniden düşünücem dedim...ve artık son noktayı koyucaz dedim....o da kabul etti...
yani haftaya çarşamba günü benden haber bekliyor....

ona ya onun dediğini kabul edip tamam diycem yada bitsin diycem...:çok üzgünüm:

dün gece konuşurken buraya gelebileceğini söylemişti....bende iyi olur dedim aslında..yüzyüzede konuşsak...tamam dedim gel belki dedim bir araya gelincede fikirlerim değişir...çünkü biz 2 yıldır bir araya gelmedik:çok üzgünüm:
belki duygularımdanda emin olucam..bir anda onu ne kadar sevdiğimi daha iyi anlıycam ve herşeye sünger çekicem....önce kabul etti...sonrada eğer devam edeceksek gelirim dedi....eğer bitireceksen yine beni yorma oraya kadar dedi..telefondada söyleyebilirisn dedi....

iyi ama zaten buraya gelmesini istememdeki sebeb bu konuyu çözmek....karar verebilmek....yüzyüze konuşmak...kendiside dedi belki yüzyüze olunca mimikler hareketler hisler farklı olur telefondaki gibi olmaz diye...ki ben bunu daha öncede düşündüm ama isteyemedim..yine görüncede cevabım olumsuz olursa diye onca yolu getirdin yine hayır dedin diye düşünür diye diyemedim....o da hayır öyle bişey düşünmem demişti...offf inanın bilmiyorum ne yapacağımı.....

saat gecenin 3 buçuğu oldu ve benim beynim patlamak üzere senağlama

diyceğim o ki haftaya çarşamba benden cevap bekliyor...:çok üzgünüm:

ya olsun ya olsun, olunca da benim istedigim gibi olsun diyor.
Baslik acsana, 1 haftan var madem, severek evlenip siddet gorenler diye. Millet akil vermek icin yazmasin ama o sayfaya. tecrubelerini yazsin. ablasinin, ennesinin, kendinin tecrubelerini. bakalim bu kadar sevip, yapmam deyip siddet goren var mi? En azindan fikir edinmis olursun.

çok huzurlu bi sevgililik döneminiz mi olmuş ki bunu evliliğe dönüştüreceksiniz
bana pek sağlıklı gelmedi
içten içe bu kdr tereddüt yaşıyosan zaten bişiler yanlış gidio demek diil midir? zaman da vermişsin 1,5 sene ama aşamamışsınız, sakız olmuş artık konu

canim uzuldum boyle bi sorunun olduguna.sizin daha sevgiliyken bunlari yasamaniz bana biraz garip geldi ya evlenince? anladigim kadariyla dedigim dediklerden istegim olsun geleyim demis halbuki seven insan sadece bi kez gormek icin kosa kosa gelir. iyi dusun canim

Hmmm bilemiyorum , bir insan bir iliskiyi bitirmeye karar verdiyse belliki ciddi anlamda sorunlar vardir, icinde firtinalar yasiyorsundur,
bence ic sesine ve ic huzurunu dinle, ondan ayri gecirdigin su zaman da daha rahatmiydin daha huzurlumuydun, onu özeldinmi, yaninda olmasini istedinmi?

Bana kalirsa onunsuz daha huzurluysan cevabini vermis olursun.

Baslama yoluna tek devam et derim.

Belli ki birseyler seni huzursuz ediyor.

ya olsun ya olsun, olunca da benim istedigim gibi olsun diyor.
Baslik acsana, 1 haftan var madem, severek evlenip siddet gorenler diye. Millet akil vermek icin yazmasin ama o sayfaya. tecrubelerini yazsin. ablasinin, ennesinin, kendinin tecrubelerini. bakalim bu kadar sevip, yapmam deyip siddet goren var mi? En azindan fikir edinmis olursun.

tamam canım öyle bir başlıkta açarım...bakalım neler yazacaklar...:çok üzgünüm:
gerçi her insanda bir değildir ama...

canim uzuldum boyle bi sorunun olduguna.sizin daha sevgiliyken bunlari yasamaniz bana biraz garip geldi ya evlenince? anladigim kadariyla dedigim dediklerden istegim olsun geleyim demis halbuki seven insan sadece bi kez gormek icin kosa kosa gelir. iyi dusun canim

canım haklısın aynı şeyi bende düşündüm...bu görüşmediğimiz 1,5 ay içinde bileciğe gitmiş mesela ordan burası çok yakın....bana dediki düşündüm gelmeyi...gideyim kapının önünden arıyım ben geldim diye dedi...ama en son konuşmamızda sen öyle kesin konuştunki o yüzden gelemedim dedi....:çok üzgünüm:

ama işte geçenki konuşmamızda ona yada bize bu şansıda verdim..gel yüzyüze konuşalım bir kerede dedim...ama o illaki sonuç olumluysa gelirim dedi...yine gelince hayır diyceksen beni yorma oraya kadar dedi....telefondada söyleyebilirsin dedi....:çok üzgünüm:

Hmmm bilemiyorum , bir insan bir iliskiyi bitirmeye karar verdiyse belliki ciddi anlamda sorunlar vardir, icinde firtinalar yasiyorsundur,
bence ic sesine ve ic huzurunu dinle, ondan ayri gecirdigin su zaman da daha rahatmiydin daha huzurlumuydun, onu özeldinmi, yaninda olmasini istedinmi?

Bana kalirsa onunsuz daha huzurluysan cevabini vermis olursun.

Baslama yoluna tek devam et derim.

Belli ki birseyler seni huzursuz ediyor.

ayrı geçirdiğimiz zamanda kafam daha rahattı çünkü artık ne olacak diye düşünmüyordum....zaman zaman acaba yanlışmı karar verdim diyordum ama...ona inanmalımıydım diyordum...ama yinede içimdeki korkular son bulmuyordu....
evet onu özlüyordum...ona ihtiyaç duyuyordum...sesini duymak istiyordum nasıldır iyimidir diye merak ediyordum....

ama dediğim gibi oturup düşündüğümde yine aynı noktaya geliyordum....

dün gecede düşündüm tekrar tekrar...bana el kaldırdığı anı dün gibi yaşadım tekrar...o anı onun o anki yüzünü benim korkumu ve hayal kırıklığımı....ve yine kesinlikle olmaz yapamam dedim kendi kendime....senağlama

çünkü bana o eli kaldırdığı an pişman olduğunu söyleyen adam aslında hiçte anında pişman olmuş gibi davranmadı...hadi diyelim saniyelik bir öfkeyle yaptın bunu o zaman anında pişman olduysan neden anında özür dilemedi?afedersin bir anda sinirlendim özür dilerim diyebilirdi??ben orda hasta halimle yatarken üstelik tansiyon gibi problemden yatarken kesinlikle üzülmemem sinirlenmemem gereken bir durumdayken bana el kaldırması yumruğunu yattığım ranzaya indirmesi,eni ne kadar üzdüsenağlama

üstelik o gece sabaha kadar hem üzüntüden hem tansiyonumdan uyuyamadığım halde rtesi günde bu konuyu devam ettirdi....hani anında pişman olmuştu??o zaman en azından ertesi gün özür dileyebilirdi....anında pişman olan insan o gece üzüntüden sabaha kadar uyuyamaz...ben ne yaptım der....v ertesi gün ilk işi özür dilemek olur...yanlışmıyım?

ama o ne yaptı? sokakta yürürken bırakın koluma girmeyi(ben hala iyileşmemiştim) önden önden yürüdü...ben ayakta zor duruyordum...yanımda kimsem yok ailemden uzaktayım...onun memleketindeyim birde düşünün...senağlama

biryere oturduğumuzdada hala öfke kusuyordu....sanki ben kötü bişey yapmışım gibi...masaya vurarak gözlerinden ateşler çıkarak beni azarladı...."annem yukarda fenalaştı ya o kadına bişey olsaydı" diye öfke kustu bana...peki ama bende hastaydım..ya bana bişey olsaydı...tansiyondan beyin kanaması geçirbilirdim doktorda dedi zaten...
ben hastaneye gidiyoruz dedim diye annen fenalaştıysa bunda benim ne suçum vardı??

ona ağlayarak anlatmaya çalıştım o halde...ben sadece yanımda olmanı istemiştim dedim..sana ihtiyacım vardı o anda dedim...ama bunlara kulaklarını tıkamıştı adeta..tek düşündüğü annesiydi....:çok üzgünüm:

siz bu kadar sevdiğinizi söylediğiniz birine o durumdayken bunu yapabilirmisiniz?
geçen gece mesela babamın tansiyonuyüksekti...ben sabaha kadar düşene kadar başında durdum...şimdi ben kalkıp o haldeyken adam öyle yatarken ben ona bağırabilirmiyim mesela? yattığı yatağa yumruk atabilirmiyim...??
siz yapabilirmisiniz bunu sevdiğiniz herhangi birine? bırakın sevdiğinizi sıradan bir insan da olsa hasta olan bu yapılırmı?

ben ne yanlış yapmış olursam olayım ki yanlış bişeyde yapmadım...ama yapmışta olsam bana bunu daha sonra iyileştiğimde uygun bir dille söyleyebilirdi...bak böyle yaptın ama ben buna kızdım vs gibi...benim tek yanlış kabul edebileceğim şey teyzesinin eniştesinin yanında ona sitem etmiş olmam olabilir..yukarı çıkıp pijamalrını giydi diye....ki bana göre buda yanlış değildi....ben hatta hasta halimle bu düşünceliliği gösterdim ve gülerek esprili şekilde söyledim"oh ben burda hastayım sen pijamalrını giymişsin" şeklinde....

ben o halimle bu inceliği düşündüm çok gücüme gitmiş olduğu halde ama o eğer buna kızdıysa bile benim iyileşmemi bekleyip daha sonra söyleyemedi bunu..kalktı öfke saçtı o anda...el kaldırıp ranza yumrukladı...yetmedi ertesi günde devam etti....

ben bunları aynen bu şekilde yüzünede söyledim...ve bana" sus hatırlatma" dedi...içi parçalandı çünkü...pişamnlığına inanıyorum işte ama olan oldu...güvenimi yerle bir etti...hayallerimi başıma yıktı...annem bana bunda kadın dövecek tip var derken bende buna karşı çıkıp annemle kıyasıya kavga edip onu savunurken bana bunu yapmıycaktısenağlama

beni kaybetmiş olmanın pişmanlığı acısı büyük onda...hemde korkunç pişmanlık duyuyor beni kaybettiği için....beni neden seviyorsun bu kadar dediğimde...çünkü bu zamanda senin gibisini bulmak zor dedi...sen dürüstsün,merhametlisin,namuslusun,iyi bir anne olacak birisin,iyi bir eş olacak birisin vs bir sürü şey sayıyor...ve benim gibisini aslında o bulamayacağını biliyor o yüzden beni kazanmaya çalışıyor tekrar.....

ama malesef hayatta bazı hataların bedeli ağır oluyor....o böyle bir yanlış yaptı ve bedelini ödedi ve hayat boyu ödeyecek sanırım...çünkü ben ona güvenemiycem arkadaşlar...

o yaşadığım şeyi kelimelrle anlatamam size.....tekrar tekrar düşündükçede yapamıycamı anlıyorum....evet çok güzel şeyler vardı ilişkimizde hayallerimiz vardı çok iyi anlaşıyorduk evet ama bu benim yutabileceğim sünger çekebileceğim bişey değil...

tamam o öfkeli sinirli biri idare ediyim de diyemem...çünkü bende sinirli biriyim..asla karşımdakine bu tür davranışlarım olmaz ama bende öyle sessiz sakin bir insan değilimki..kim kimi idare edecek?evlendiğimizde böyle bişey olursa yada bana yine öyle gözlerini çıkarıp bağırır üstüme yürürse ben allah muhafaza elimden kaza çıkar...
nolcak o zaman?cehenneme döner o evlilik...ki bunun olma ihtimali çok yüksek o ne kadar olmıycak desede....koca bir evlilik yaşamında iki sinirli insanın bunu yaşamaması imkansız mantıklı düşününce....

ben böyle düşünüyorum...
hepinize teşekkürler...çok teşekkürler...Allah razı olsun....:çok üzgünüm:

bırak bencede ya sevse senı hastalandıgında yanında olurdu bosver gıtsın

bilmiyorum bir olaya verilen bir tepkiyle değerlendirmek yanlış olabilir.. evet kötü davranmış hoş değil ama benzeri olaylara verice tepkileri karşılaştırıp davranmak gerek bence.... herkes hatalar yapabilir bizde başkalarıda... emek verilmiş zaman harcanmış bir ilişki bitir demek bana doğru gelmiyor... erkekler genelde zaten çok anlayışlı değiller... ha olanıda var ama olamayanıda... kötü olduklarından değil biz gibi düşünemediklerinden... sana bişe olsa çok üzüleceğini düşünüyormusun? eğer öleyse o olaydaki tepkisini konuştuysanız ve yanlışını anladıysa benzeri olaylardaki tepkilerine bakıp öyle değerlendirmen gerek... yani iyi düşünmelisin ve sadece kendin olarak düşünme... sevgi iki kişiyle yaşanır onun açısındanda düşün.. kendi açındanda... umarım en doğru kararı verirsin ama deidğim gibi herkes hatalar yapabilir önemli olan devamlılığıdır her konuda bi kere yaptı hep yapar diyemeyiz bizimde hatalarımız oluyor takılı kalmak birşeyi güncel yaşamak iyi değil.. sevgimde var diyorsan çok iyi düşün..

Canım benim senin ilşkinde bazı şeyleri kendi ilişkimdede gördüm.. çok sinirlendirir bunaltırsan benii el kardırırım ama vurmam.. bu laf işte ben bu laf yüzünden neler çektim... ne kararlardan döndüm vazgeçtişm senin gibi ayrıldım.. ama en sonunda ne yaptım yarın sözüm var.. sözleniyoruz...
sen çok ince düşüncelisin.. bu kadr düşünürsen kendine edersin bende senin gibiyim ama yapma canımın içi çok hırpalama kendini..
sana bir şey soracgım son olareak seninki kova burcumu?? :=))

bende kesinlikle bırakırdım hastayken bile sana öle dawranıyosa sonrasıı ürkütücüü

öldüreyim kendimi dimi öldüreyim ben...çünkü ben mükemmeli arayan ve aslada bulamıycak biriyim...çünkü ben detaycıyım...çünkü ben aptalım!! çünkü ben elle tutulur bişey olmadığı halde haksız yere böyle yapıyorum!!

Şaşırdım bu sözlerine başındna beri konuyu takib ediyorum arkadaş biraz yanlış bakmış konuya eet ama sen bayabi farklı abartılı tepki vermissin... bende yorum yaptım seni haksız bulmadım ama şimdi şu cümlelerin psikolojinin rahat olmadığı hissini uyandırdı bende... sakın yanlış anlama tabi yani gerçekten sağlıklı düşünemicek gibi aşırı hissiyatlı tepkili olmussun.. bence destek almalısın

Şaşırdım bu sözlerine başındna beri konuyu takib ediyorum arkadaş biraz yanlış bakmış konuya eet ama sen bayabi farklı abartılı tepki vermissin... bende yorum yaptım seni haksız bulmadım ama şimdi şu cümlelerin psikolojinin rahat olmadığı hissini uyandırdı bende... sakın yanlış anlama tabi yani gerçekten sağlıklı düşünemicek gibi aşırı hissiyatlı tepkili olmussun.. bence destek almalısın

yok canım yanlış anlamıyorum senin söylediklerini....
ama yukarda yazılanlarıda yanlış anladığımı sanmıyorum....

evet çok hassas durumdayım bu konuyla ilgili...ve aklımı kaçırıcam derken laf olsun diye söylemedim...inanın ciddi anlamda delirmek üzereyim...çaresizlikten ne yapacağımı bilmiyorum...ve bunu bu kadar küçümseyen çok basit bişeymiş gibi görenlere tepki gösteriyorum elimde olmadan...çünkü basit değil...

destek almak konusunda haklı olabilirsin çünkü kendimi hiç iyi görmüyorum....
bu konu benim sonum olacak sanki...ya bunu anlatmak öyle zorki...bir tarafta yaptığı hatalar bir tarafta düzeltme çabaları ve benim korkularım...hepsinin arasında sıkıştım kaldım....Allah kimsenin başına vermesin ama bunu ancak yaşayan bilir...

teşekkür ederim....cidden çok kötüyüm....senağlama

ama benim dediğimide düşün herkez hata yapar sende bende ve bir hata tüm doğruları götürmesin bu adil değil benzeri olaylara aynı tepkileri veriyorsa haklısın bırak derim ama birşey yaşanmış hatasını anlamış ve sürdürmüyorsa o zaman geçen süre emek ve varsa sevgi harcanmamalı... sen baya kafaya takmıssın oyüzdende böle sorun yaşaman normal destek konusundada ciddiyim herşeyi herzaman aşamayız zayıf düştüğümüz anlar olur ve buda mantığımızı duygularımızı tepkilerimizi etkiler o yüzden kendin için bi psikolokla görüşmende fayda var... umarım herşey iyi olur..

X