Bende soracağım da bu kadar derdin içinde dert ettiğin bu mu? diyecekler diye soramıyordum rahatladım vallahi ama bu "anne" kim öğrensem daha bir rahat olacağım :) kayınvalide gibi düşündüm ben ama
Sikintili donem dediginiz nedir?
Neyle korkutuluyorsunuz?
aynen ya takildim bende bu anne ye niye annem deil de anne...
ins rahat gecer bosanma durumu kurtulur konu sahibi
Her günün bir sonu her derdin bir cikisi, ferahligi vardir. Belki biraz zaman alacak ama hersey rayina oturacak. Bu hislerin cok normal, zor bir sürec, kendine hep bunlarin geride kalacagini hatirlat.sabah amca dediğim eşimin arkadasını aradım,eşim benimle alakalı hala sessizliğini koruyormus,ne sorarsa sadece susuyormus.
atak dönemlerinde kavga edip evi yerle bir ettiği dönemlerde bana söyledikleri geliyor aklıma.
yalan değil korkuyorum.
bu sessizliği hayra alamet değil.
burada bazı arkadaslar sanırım benim ifade bozuklugumdan yanlıs anlayayıp,durumumun fake oldugunu dile getirmişler,kendilerince tabiki aklıllarına uymayan yerlerde olabilir.
keske bi psikolog yada psikayatr arkadas olsa ve bana izleyebilecegim dogru bi yol gösterse.
suan 1 hafta anne evinde oturup arastırıp karar verip güçlü oldugumu hissettiğim o anlardan eser yok sanki.
tarifsiz bi endişe içindeyim.
üzgün ve korku doluyum.
hiç bitmeyecekmiş gibi,sürekli kaçış halinde yaşayacakmısım gibi.
oysa ben elimden gelen herseyi yaptım evliliğim ve eşim için.
bundan sonra yasayacaklarım için sıkıntılıyım suan.
Her günün bir sonu her derdin bir cikisi, ferahligi vardir. Belki biraz zaman alacak ama hersey rayina oturacak. Bu hislerin cok normal, zor bir sürec, kendine hep bunlarin geride kalacagini hatirlat.
amin,tesekkür ederimHakkında hayırlısı olsun
Son durum nedir ? İyi misin ?
Yalnız canını sıkmak istemem gece gece ama hani anlaşmalı olarak kısa sürede ayrılmak istediğin için yazıyorum anlaşmalı boşannada duruşmaya senin bizzat katılman gerekiyor eşinin de aynı şekilde, bı duruma hazırlıklı olmalıdın anlaşmalıyı kabul ederse o dasabah avukata vekaletimi verdim,tam yetkiyle.yarın anneyle sehir dısına cıkacagız.sanırım dava bitene kadarda dönmeyecegim.eve 1 saat önce geldik.anne uyudu,bugün cok kosturdum,çok konusma yaptım,yorgun,düşünceli,tedirgin bi şekilde şimdi sizlerle konusuyorum.
sen en son amcaya ağzına geleni saymıştın kendi ailesinden vurmuştun bu adam senin neden iyiliğini istesin ki? guvenme sakın. kocanda çok kıskanç bu adamı kıskanmıyor mu? dikkat et bu korkuyla yaşanmaz kendin için de bi koruma iste suç duyurusunda bulun ne bilim bişeyler yap işte. anlattıgın tarzda bırınden boşanmak da kurtarmaz seni. tabi konu gerçekse.
gerçekse hakkını helal et ama ne bilim gerçekte değil hissi veriyor anlatımın. neyse hayırlısı olsun
evet öğrendim bunuda bu sabah.Yalnız canını sıkmak istemem gece gece ama hani anlaşmalı olarak kısa sürede ayrılmak istediğin için yazıyorum anlaşmalı boşannada duruşmaya senin bizzat katılman gerekiyor eşinin de aynı şekilde, bı duruma hazırlıklı olmalıdın anlaşmalıyı kabul ederse o da
casper , bu kaçış elbette böyle devam etmeyecek. Bir sure korkularınızın olması çok normal , geçecek inşaallah.
Eşinizle bu halde 4 yaş yaşlanmışsınız; kolay değil. Hem mücadele hem korku ikisi bir aradayken bu halde , bu ruh halinde kurtulmanız bile mucize.
Allah bilir elbet fakat çocuğunuzun olmaması ne buyuk şans.
Sessizliğinden korkmayın. Şuan için yapacak birşey kalmadığını düşünüyordur.
Bir psikoloji bitirmedim fakat bitmeye yakın bıraktım bazı nedenlerden dolayı , sonra bolum değişikliği yaptım.
Keşke teşisini bilseydik eşinizin daha kolay yorum yapardık.
Bildiğim birşey var sizi mutlu görmesin. Geleceğe dair planlarınızı öğrenmesin ve sizi çok korkuyor halde görmesin.
İyi görmeside , çok korkuyor görmeside ataklarını tetikler.
O amca dediğiniz kişi neden eşinizle kalıyor ? Güveniyor musunuz ona?
eşinizi arayın ve telefonda uzun uzun konuşun.. onunla doğru düzgün konuşmadıkça hep tedirgin olacaksınız..
onu arayıp "olmadı, daha fazla dayanamadım, böylesi ikimiz içinde en iyisi.. sana kırgın yada kızgın değilim.. ayrılma aşamasında maddi bir talebim olmayacak.. zor günler geçiriyorum, psikolojik tedavi görüyorum" gibi şeyler söyleyin.. nerede olduğunuzu sorarsa "bunun ne önemi var ki.. hiç kimseyle görüşmek istemiyorum.. o yüzden de nerede olduğumu kimseye söylemiyorum.." "kendine iyi bak.. " deyin.
bu konuşma hem sizi rahatlatır hem de onun size kin duymasını engeller..
amca dediğiniz kişiyle görüşmenizi gerektiren hiç bir durumunuz yok, lütfen onunla görüşmeyi güvenliğiniz için bırakın.. amca sizi ararsa kibarca yardımları için teşekkür edin, eşiniz veya kendiniz hakkında hiç konuşmayın..
şehir dışında da olsanız güvenliğiniz için yalnız dolaşmayın.. anneniz de tedbiri elden bırakmasın telefon numarasını değiştirsin, kimseye nerede olduğunuz hakkında bilgi vermesin..
sevgiler..
Konu sahibi görüşemediği arkadaşlarının annesiyle görüştüğünden bahsetmişti bir yerlerde. Benim haberimi anneden alıyorlar diye.. (Bu anne - annem hitabı benim de dikkatimi çekti.)
Ya aslında inşallah sahtedir bu konu. Gerçekse çok kötü çünkü.. Sahteyse evet burada konuya üzülüp zaman harcandı vs ama... Gerçek olması çok korkunç onların yanında. Umarım fake dir.
asyasah,gecenin bu saatinde benimle ilgilendiğin ve cözüm ürettiğin için sağolasın.
fakat eşimi aradığım dakika asla ve kat'a beni dinlemez.sürekli kendinin haklı oldugunu ve benim yanlıs oldugumu anlatmaya calısır.iyi degilim psikolojik yardım alıyorum desem,nerdeki doktordasın,doktor erkekmi kadınmı,neden beni kötülüyosun gibi konusmala baslar,susturabilene ask olsun.
nerede ne yaptıgımın ne önemi var dediğim dakika ise işte bu benim sonum olur.
çünkü o kadar takıntılı ki sana nasıl örnek verip anlatsam bilemiyorum.
normal insanlar gibi değil,hep şüphe ve kusku içinde düşünür,net ve doğru cevaplar ister.
hayatımda baskasının oldugunu idda ederek sürdürdüğü bu evliliği,işte tamam.ben zaten biliyodum,kesin sevgilisine kactı beni basından savyor imajına sokar ve beni diri diri gömer vallaha.
yani en son çözümüm bu olabilir,ama suan bunu yapmam imkansız ötesi.
amca ya gelince,bi arkadasa az önce detaylı bi şekilde yazdım.
ona nerede oldugumuzu ve nereye gidecegimizi söylemedim,allah varki o da sormadı.
sadec bu annemin numarası ama değiştircem dedim.
kendimden baska kimseye güvenmiyorum.
ama benide anlayın nolur,sadece acaba anlasmalı olarak beni bosarmı diye soktum onu araya.
Şehir değiştireceğim demişsiniz ya belki gittiğiniz yerde de ücretsiz danışmanlık imkanı bulabilirsiniz. Şu sıkıntılı süreçte en çok ihtiyacınız olan psikolojik destek ve dua. Allah yardımcınız olsun.
DÜZELTME: Danışmanlık için resmi kayıt yapılınca belki ikametgahınız belli olur. Onu düşünemedim ben. Siz bu durumu da göz ardı etmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?