KIZLAR BULDU BENİ!!! ACİL DURUM..

Bende soracağım da bu kadar derdin içinde dert ettiğin bu mu? diyecekler diye soramıyordum rahatladım vallahi ama bu "anne" kim öğrensem daha bir rahat olacağım :) kayınvalide gibi düşündüm ben ama

aynen ya takildim bende bu anne ye niye annem deil de anne...
ins rahat gecer bosanma durumu kurtulur konu sahibi

Sikintili donem dediginiz nedir?
Neyle korkutuluyorsunuz?

sabah amca dediğim eşimin arkadasını aradım,eşim benimle alakalı hala sessizliğini koruyormus,ne sorarsa sadece susuyormus.
atak dönemlerinde kavga edip evi yerle bir ettiği dönemlerde bana söyledikleri geliyor aklıma.
yalan değil korkuyorum.
bu sessizliği hayra alamet değil.
burada bazı arkadaslar sanırım benim ifade bozuklugumdan yanlıs anlayayıp,durumumun fake oldugunu dile getirmişler,kendilerince tabiki aklıllarına uymayan yerlerde olabilir.
keske bi psikolog yada psikayatr arkadas olsa ve bana izleyebilecegim dogru bi yol gösterse.
suan 1 hafta anne evinde oturup arastırıp karar verip güçlü oldugumu hissettiğim o anlardan eser yok sanki.
tarifsiz bi endişe içindeyim.
üzgün ve korku doluyum.
hiç bitmeyecekmiş gibi,sürekli kaçış halinde yaşayacakmısım gibi.
oysa ben elimden gelen herseyi yaptım evliliğim ve eşim için.
bundan sonra yasayacaklarım için sıkıntılıyım suan.

aynen ya takildim bende bu anne ye niye annem deil de anne...
ins rahat gecer bosanma durumu kurtulur konu sahibi

vallahi bende bu kadar sorun içinde niye buna takıldınız bende buna taktım sanırım,
yani bizde cocukken kardesimle evi dağıtsak,babam derdiki; bak anne geliyo kudurmayın artık..
yada bi yere gidecegimiz zaman annem derdiki; baba 6 da gelecek hazırlanın..
kardesimle hep böyle büyüdük.
telefonda bile kardesimle konusurken; anne nasılmıs abla,yada babadan haber varmı diye konusuruz.
sanırım yetiştirilme tarzımızdan kaynaklanıyo bu hitap seklimiz.
bu duruma baska acıklayabilecegim bişeyim yok.
iyi dilekleriniz için de tesekkür ederim.
anne yattı,bende aldım yemegimi gectim pc basına,yine sizinle konusuyorum.
kafam dagılır,sacma sapan seylerle kendimi korkutmam diye.
böyle işte

Her günün bir sonu her derdin bir cikisi, ferahligi vardir. Belki biraz zaman alacak ama hersey rayina oturacak. Bu hislerin cok normal, zor bir sürec, kendine hep bunlarin geride kalacagini hatirlat.

Her günün bir sonu her derdin bir cikisi, ferahligi vardir. Belki biraz zaman alacak ama hersey rayina oturacak. Bu hislerin cok normal, zor bir sürec, kendine hep bunlarin geride kalacagini hatirlat.

devlet bu durum süresince ücretsiz psikolojik destek veriyormus,bende burada bi arkadastan öğrendim.basvurumuda yaptım ama yarın baska bi sehre gidecegim için,yine kendi kendime yada kitaplarımla atlatcam sanırım bu durumu.
ama zormus yani.
sağolun,kimse iyiyken kötüyüm demez,bende burada birilerinin zamanını calayım diye ugrasmıyorum.varsa benim gibi zorda olanlar,yada akıl akıldan üstündür derler,sizlerden akıl alabilirim,kendimi yanlız hissetmem diye girdim.
ne bileyimkafam karmakarısık.
umarım herkes kendi kalbinin ekmegini yer.
bende en kısa zamanda toparlanır ve kendi hayat mücadeleme kendi dünyamda sağsalim devam ederim

Son durum nedir ? İyi misin ?

sabah avukata vekaletimi verdim,tam yetkiyle.yarın anneyle sehir dısına cıkacagız.sanırım dava bitene kadarda dönmeyecegim.eve 1 saat önce geldik.anne uyudu,bugün cok kosturdum,çok konusma yaptım,yorgun,düşünceli,tedirgin bi şekilde şimdi sizlerle konusuyorum.

Yalnız canını sıkmak istemem gece gece ama hani anlaşmalı olarak kısa sürede ayrılmak istediğin için yazıyorum anlaşmalı boşannada duruşmaya senin bizzat katılman gerekiyor eşinin de aynı şekilde, bı duruma hazırlıklı olmalıdın anlaşmalıyı kabul ederse o da

casper , bu kaçış elbette böyle devam etmeyecek. Bir sure korkularınızın olması çok normal , geçecek inşaallah.
Eşinizle bu halde 4 yaş yaşlanmışsınız; kolay değil. Hem mücadele hem korku ikisi bir aradayken bu halde , bu ruh halinde kurtulmanız bile mucize.
Allah bilir elbet fakat çocuğunuzun olmaması ne buyuk şans.
Sessizliğinden korkmayın. Şuan için yapacak birşey kalmadığını düşünüyordur.
Bir psikoloji bitirmedim fakat bitmeye yakın bıraktım bazı nedenlerden dolayı , sonra bolum değişikliği yaptım.
Keşke teşisini bilseydik eşinizin daha kolay yorum yapardık.
Bildiğim birşey var sizi mutlu görmesin. Geleceğe dair planlarınızı öğrenmesin ve sizi çok korkuyor halde görmesin.
İyi görmeside , çok korkuyor görmeside ataklarını tetikler.

O amca dediğiniz kişi neden eşinizle kalıyor ? Güveniyor musunuz ona?

estafirullah,ne hakkı,
inanmayabilir yada sorgulayabilirsiniz tabi,takıldıgınız yerler için tekrar yazdım,ve actıgım konuları tek tek okudum.sanırım benm ifade bozuklugumdan kaynaklı,o an hemen aklımdan herseyi hızlıca yazayım diye atladıgım seyler olabilir.
keske fake olsam,hatta sabaha eşimle uyansam ve 4 yılımı 4 dakika kadar uyku eşiğimde kabus gördüm diye yorumlasam.
anlatımım cok kitap okudugum için olabilir.
yani isteyerek yada secerek yapmadım.
ben baska bir konuyu okurken,keske söyle yazsaydı da anlayabilseydim dediğim sekilde,sizin anlamanız için dikkatlice yazdım.
yani sanırım eşim kapıya geldiğinde ananemden yada babannemden kalma ceyizlerimi istediğim gibi,ne alakaysa,
doğru ve düzgün biçimde yazmamıda sadece cok kitap okumama baglayabiliyorum.
sadece kendi konum için değil,baska acılan konulara yaptıgım yorumlarada baktım,oralarda da aynıyım.yani bu da benim tarzım sanırım

evet öğrendim bunuda bu sabah.
yani suan dediğim gibi,
günlerce eve kapanıp arastırıp sorusturup güçlüyüm tamamım hissim,yerke yeksan olmus durumda.
yani kabul ederse ki insallah tek dileğim bu,o an'ı da düşünüyorum.
avukatın odasında yasadıklarımı anlatırken yada ona yetki verirken cok yıprandım.
o 2 saat 2 yıl gibi geldi.

eşinizi arayın ve telefonda uzun uzun konuşun.. onunla doğru düzgün konuşmadıkça hep tedirgin olacaksınız..

onu arayıp "olmadı, daha fazla dayanamadım, böylesi ikimiz içinde en iyisi.. sana kırgın yada kızgın değilim.. ayrılma aşamasında maddi bir talebim olmayacak.. zor günler geçiriyorum, psikolojik tedavi görüyorum" gibi şeyler söyleyin.. nerede olduğunuzu sorarsa "bunun ne önemi var ki.. hiç kimseyle görüşmek istemiyorum.. o yüzden de nerede olduğumu kimseye söylemiyorum.." "kendine iyi bak.. " deyin.

bu konuşma hem sizi rahatlatır hem de onun size kin duymasını engeller..

amca dediğiniz kişiyle görüşmenizi gerektiren hiç bir durumunuz yok, lütfen onunla görüşmeyi güvenliğiniz için bırakın.. amca sizi ararsa kibarca yardımları için teşekkür edin, eşiniz veya kendiniz hakkında hiç konuşmayın..

şehir dışında da olsanız güvenliğiniz için yalnız dolaşmayın.. anneniz de tedbiri elden bırakmasın telefon numarasını değiştirsin, kimseye nerede olduğunuz hakkında bilgi vermesin..

sevgiler..

tesekkür ederim.
buradan bazı arkadaslarda sakın seni korkulu görmesin yada gelecekle alakalı mutlu yada umutlu konusma yapma demişti.
dün akşam kapıda onu gördüğümde,ben benden gectim zaten.ama korkmadığımı ve calısıyormusun sorusuna hayır suan değil demişim,yani anne öyle söyledi.
biliyorum inanmayacaksınız ama korkudan ne konustugumu ne cevap verdiğimi hayal meyal hatırlayıp,sürekli anneye sordum.
çocugum ben düzenli korunduğum için olmadı,hatta süphelendiği bi dönem doktora gittik.doktor hanıma kısaca özet gectiğimde muayeneden sonra eşimi içeri aldı ve sinir strsten masallah herhangi kötü bir durum yok dedi.
atak dönemlerinde kendinden gectiği dakika eger onu bırakırsam neler yapacagını sayar dururdu,onu tanıyorum ve bu sessizliği beni sacmasapan senaryolar yazmaya itiyor.telaslanıyorum.
su amca konusuna değindiğiniz için sağolun aklımdayken onu da yazayım,
eşim 7/24 bu ruh haliyle yasamıyor.fakat takıntıları hep var.mesela yalan takıntısı vardır.kesinlikle karsısındakinin net bir sekilde doğruyu söylemesini ister.
işi gücü yerinde ve cok cok zekidir.
yani bu durumu iş arkadaslarına sadece bana dogruyu söyleyin takıntısıyla ilerler.
bu amca dediğim insan,benm babamdanda büyük,şehir dısında yasayan,eşimin hem babadan aile dostu,hemde üniv. hocası.
adam emekli oluyor,sehirdısına tasınıyor.flört ettiğimiz dönemden tutunda,eşimin enne babası vefat ettiği için düğünümüzde bile ben onlarlaydım.bi nevi erkek tarafı gibi.
amca derdik eşimle kendisine.
bizde kalma sebebi,eşimin yurt dısından aldığı bir işle alakalı,altından kalkabilecegi maddi manevi işini kendisine emanet edecegi birini ararken,bu teklifi ona götürmesiyle basladı.
bizde tam 2 aya yakın kaldı.
fakat bu dönem zarfında eşim yine buhrana girip bana hayatı dar ettiğinde amcanın eşinide arar akıl danısırdım.eşide kendisi gibi emekli oldugu için ilk 1 hafta beraber kaldılar bizde.eşimin o halini görüncede hem eşi hem kendisi hem de ben,ve özellikle ben bizde kalması için ısrar ettim.evim 2 katlıydı.üst katı tamamen kendisine verdim.yatak odası oturma odası eşimin calısma odası mutfak banyoda var.
sabah eşimle işe giderlerdi,akşam 7 de beraber gelirlerdi.yemek yerdik,onlar toplantı yapacaklarsa iş konusur,yapmayacaklarsa tv ye bakar yada film izlerdik.sonra biz asagı inerdik.gidecegimiz bir yer varsa giderdik.normal bi şekilde yasadık.hafta sonu cumadan kendi evine giderdi,pazar gecesi yada pazartesi sabah direk işe giderdi.
bir hafta o gider,1 hafta eşi gelirdi.
benim için hiç problem olmadı.
aksine kendimi daha güvende hissediyordum.
1 kere bile onun camasırlarını yıkayıp,yatagını toparlamadım.banyosunu temizlemedim.
amcanın durumu buydu.
ona güveniyorum,çünkü sayısız kere benim imdadıma kostu.eşimden gizli eve doktorlar getirmeme yardım etti.ve bir kere bile söylemedi.
biraz uzun oldu ama durum bu.takıldığınız yer varsa tekrar sorun lütfen,durumumu bilin ki bana yardım için çözüm üretebilin

asyasah,gecenin bu saatinde benimle ilgilendiğin ve cözüm ürettiğin için sağolasın.
fakat eşimi aradığım dakika asla ve kat'a beni dinlemez.sürekli kendinin haklı oldugunu ve benim yanlıs oldugumu anlatmaya calısır.iyi degilim psikolojik yardım alıyorum desem,nerdeki doktordasın,doktor erkekmi kadınmı,neden beni kötülüyosun gibi konusmala baslar,susturabilene ask olsun.
nerede ne yaptıgımın ne önemi var dediğim dakika ise işte bu benim sonum olur.
çünkü o kadar takıntılı ki sana nasıl örnek verip anlatsam bilemiyorum.
normal insanlar gibi değil,hep şüphe ve kusku içinde düşünür,net ve doğru cevaplar ister.
hayatımda baskasının oldugunu idda ederek sürdürdüğü bu evliliği,işte tamam.ben zaten biliyodum,kesin sevgilisine kactı beni basından savyor imajına sokar ve beni diri diri gömer vallaha.
yani en son çözümüm bu olabilir,ama suan bunu yapmam imkansız ötesi.
amca ya gelince,bi arkadasa az önce detaylı bi şekilde yazdım.
ona nerede oldugumuzu ve nereye gidecegimizi söylemedim,allah varki o da sormadı.
sadec bu annemin numarası ama değiştircem dedim.
kendimden baska kimseye güvenmiyorum.
ama benide anlayın nolur,sadece acaba anlasmalı olarak beni bosarmı diye soktum onu araya.

Şehir değiştireceğim demişsiniz ya belki gittiğiniz yerde de ücretsiz danışmanlık imkanı bulabilirsiniz. Şu sıkıntılı süreçte en çok ihtiyacınız olan psikolojik destek ve dua. Allah yardımcınız olsun.

DÜZELTME: Danışmanlık için resmi kayıt yapılınca belki ikametgahınız belli olur. Onu düşünemedim ben. Siz bu durumu da göz ardı etmeyin.

ben durumumu sizlerle paylastıgımda bazı arkadaslar,evlenince arkadaslarını bırakanlara müstehak bu durum yazmıstı.bende detaylı bi şekilde cevap vermiştim.
evlenmeden önce cok sosyal biriydim.etrafım hep kalabalıktı ama benim beraber büyüüdüğüm 3 tane arkadasım hep benmle kaldılar.yani ne yasarsam yasayayım hep beraberdik.durumu zamanla onlarda kavrayınca,çünkü bu birden gelişen olaylar yumagı değil,aşama aşama geldik bu duruma.beraber yedik içtik gezdik,evliliklerine sahit oduk,eşim sonradan onlara kulp takıp istemedi.bende durumumu anlattım,ama asla baglarımız kopmadı.anne de yanlız yasadığı için ('anne' konusunu yani bu hitabın sebebini yukarda acıkladım) ve neredeyse onlarıda anne büyüttüğü için anneyle diyaloglarıı hiç kesmediler.kardesimlede.bende zaman zaman özelliklede eşim yurt dısında oldugu zamanlar ya kendi evimde,yada eşimin telefonunun çekmediği bölgelerde (heryerde iletişim var moduna girmeyin lütfen,heryerde iletişim yok) oların evlerine gider halimizi anlatırdık.
konum,durumum suan size yazdığım satırla kadar gercektir.
aldığınız nefes kadar.
keske fake olsa,keske sabah gözlerimi actıgımda eşimle yasadığım bu 4 yılı 4 saniye kadar kısa bir kabus olarak nitelendirsem.
inanıp inanmamak sizin elinizde.ben elimden geldiğince doğru ve anlasılır sekilde yazmaya cabalıyorum.
varsa yardım etmek isteyen sonuna kadar buradayım,yardım edemesede allah yanında olsun,yardımcın olsun dediklerinde aldıgım bu dua bile bana yetiyor.
çünkü şuan yatagın içinde milyonlarca senaryo yazıp korkmak yerine,anlatıyorum ve rahatlıyorum arkadasım.

anladım canım.. ama bu şekilde hiç konuşmaman da onun o bahsettiğin saçma sapan düşüncelere takılmasına yol açar.. "dava ile ilgili olarak aramıştım, maddi bir talebim yok," gibi şeyler söylersin.. hem bu şekilde her şeyin normal olduğu ve ondan korkmadığın izlenimini vermiş olursun..

önce düşün, cümlelerini toparla ve ara.. KORKMA !

tesekkürler,
avukat durumumla alakalı kesin bir gizlilik talep formu hazırladı,savcılığa gittik.şikayetci olmaadım ama durumun vahimliğini tek tek orayada aktardım.
orada bana tek destek ben ve kitaplarım olacak.
çünkü orayı bilmem etmem,cıkmayada korkarım acıkcası.
telefonda varmıs,telefonda terapi nasıl olur bilemem,online olanı varmıs,onu da bilmiyorum.
ama baktım bende kafayı sıyırıyorum mecburen bunlardan birine basvurcam artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…