casper , bu kaçış elbette böyle devam etmeyecek. Bir sure korkularınızın olması çok normal , geçecek inşaallah.
Eşinizle bu halde 4 yaş yaşlanmışsınız; kolay değil. Hem mücadele hem korku ikisi bir aradayken bu halde , bu ruh halinde kurtulmanız bile mucize.
Allah bilir elbet fakat çocuğunuzun olmaması ne buyuk şans.
Sessizliğinden korkmayın. Şuan için yapacak birşey kalmadığını düşünüyordur.
Bir psikoloji bitirmedim fakat bitmeye yakın bıraktım bazı nedenlerden dolayı , sonra bolum değişikliği yaptım.
Keşke teşisini bilseydik eşinizin daha kolay yorum yapardık.
Bildiğim birşey var sizi mutlu görmesin. Geleceğe dair planlarınızı öğrenmesin ve sizi çok korkuyor halde görmesin.
İyi görmeside , çok korkuyor görmeside ataklarını tetikler.
O amca dediğiniz kişi neden eşinizle kalıyor ? Güveniyor musunuz ona?
tesekkür ederim.
buradan bazı arkadaslarda sakın seni korkulu görmesin yada gelecekle alakalı mutlu yada umutlu konusma yapma demişti.
dün akşam kapıda onu gördüğümde,ben benden gectim zaten.ama korkmadığımı ve calısıyormusun sorusuna hayır suan değil demişim,yani anne öyle söyledi.
biliyorum inanmayacaksınız ama korkudan ne konustugumu ne cevap verdiğimi hayal meyal hatırlayıp,sürekli anneye sordum.
çocugum ben düzenli korunduğum için olmadı,hatta süphelendiği bi dönem doktora gittik.doktor hanıma kısaca özet gectiğimde muayeneden sonra eşimi içeri aldı ve sinir strsten masallah herhangi kötü bir durum yok dedi.
atak dönemlerinde kendinden gectiği dakika eger onu bırakırsam neler yapacagını sayar dururdu,onu tanıyorum ve bu sessizliği beni sacmasapan senaryolar yazmaya itiyor.telaslanıyorum.
su amca konusuna değindiğiniz için sağolun aklımdayken onu da yazayım,
eşim 7/24 bu ruh haliyle yasamıyor.fakat takıntıları hep var.mesela yalan takıntısı vardır.kesinlikle karsısındakinin net bir sekilde doğruyu söylemesini ister.
işi gücü yerinde ve cok cok zekidir.
yani bu durumu iş arkadaslarına sadece bana dogruyu söyleyin takıntısıyla ilerler.
bu amca dediğim insan,benm babamdanda büyük,şehir dısında yasayan,eşimin hem babadan aile dostu,hemde üniv. hocası.
adam emekli oluyor,sehirdısına tasınıyor.flört ettiğimiz dönemden tutunda,eşimin enne babası vefat ettiği için düğünümüzde bile ben onlarlaydım.bi nevi erkek tarafı gibi.
amca derdik eşimle kendisine.
bizde kalma sebebi,eşimin yurt dısından aldığı bir işle alakalı,altından kalkabilecegi maddi manevi işini kendisine emanet edecegi birini ararken,bu teklifi ona götürmesiyle basladı.
bizde tam 2 aya yakın kaldı.
fakat bu dönem zarfında eşim yine buhrana girip bana hayatı dar ettiğinde amcanın eşinide arar akıl danısırdım.eşide kendisi gibi emekli oldugu için ilk 1 hafta beraber kaldılar bizde.eşimin o halini görüncede hem eşi hem kendisi hem de ben,ve özellikle ben bizde kalması için ısrar ettim.evim 2 katlıydı.üst katı tamamen kendisine verdim.yatak odası oturma odası eşimin calısma odası mutfak banyoda var.
sabah eşimle işe giderlerdi,akşam 7 de beraber gelirlerdi.yemek yerdik,onlar toplantı yapacaklarsa iş konusur,yapmayacaklarsa tv ye bakar yada film izlerdik.sonra biz asagı inerdik.gidecegimiz bir yer varsa giderdik.normal bi şekilde yasadık.hafta sonu cumadan kendi evine giderdi,pazar gecesi yada pazartesi sabah direk işe giderdi.
bir hafta o gider,1 hafta eşi gelirdi.
benim için hiç problem olmadı.
aksine kendimi daha güvende hissediyordum.
1 kere bile onun camasırlarını yıkayıp,yatagını toparlamadım.banyosunu temizlemedim.
amcanın durumu buydu.
ona güveniyorum,çünkü sayısız kere benim imdadıma kostu.eşimden gizli eve doktorlar getirmeme yardım etti.ve bir kere bile söylemedi.
biraz uzun oldu ama durum bu.takıldığınız yer varsa tekrar sorun lütfen,durumumu bilin ki bana yardım için çözüm üretebilin