Kızımızın ismine herkes tepki veriyor

biriniz yabancı biriniz Türk olsanız mesele olmazda annen baban yabancımı diye soracaklar her defasında

Kayınvalidemin diğer komşusunun adı şemsiye kayınvalide hepsini bir araya toplamış

Ayyyy hep işte arap ismi verme takintisindan :)
Şems güneş demek, aslinda güzel bir erkek ismi :)
Kadin versiyonunu uydurmuşlar.
Biz türkler arkasina -iye takinca kadin ismi oldu saniyoruz.
Sebebini bilen varmi?
Hüsnü/ Hüsniye gibi?!

Bizim evin halleri diye bir diziydi sanırım.Neva ve sakız gibi isimleri vardı kadınların.Tatlis bir diziydi

Ay ben de böyleydim.Cakal kocam lohusaligimin başında çok zor durundayken son kez soruyorum ayağına iki isim yaptı.Ne gerek var diye düşünüyorum hala.Tek isim söylüyorum.Turkce ve bilindik bir isim

Korunma yöntemlerinden bihaber, son çocuk olsun diye yeter, dursun koymanın farklı bi versiyonu olmuş

Ebeveynlerin çocuğunun ismiyle bir şeyleri ıspatlama çabası gibi zorlama isimler beni aşırı irite ediyor. Hiçbirimiz çocuğuna o ismi koymasın diye gidip nüfus müdürlüğünde elinden kalemi almayacaz merak etmeyin sadece yorum yapıyoruz

Konuyu okudugumda ilk aklimda canlanan goruntu

Maria ismi bence cok fazlaca bir dinin sembolu gibi.. Yine de cok istiyorsaniz kendi bileceginiz bir sey.. Ben yabanci isme karsi degilim ama boyle bir ismi coguguma koymazdim. Ozellikle Turkiye'de dogup buyuyecekse.

iki ismin kombinasyonuna gelirsek bence Maria Neva cok ozenti, arada kalmislik hissi veriyor insana. Hem yabanci farkli bir isim olsun hem de ucundan Turk oldugu belli olsun gibi gibi

Yine de sizin bileceginiz bir sey.

Ne çok Maria varmış ülkemizde onu da öğrenmiş olduk. Çok beğendiyseniz kime ne tabi ki ama şahsi fikrim tercih etmezdim, bir İngilizin kızına Ayşe ismini koyması kadar garip.

Ben de kızım olursa adını Jessica koycam şaka şakaa

güzel bir türkçe bir isim koyun. çocuk sürekli sorulara maruz kalacak. atanamamış maria muamelesi görecek. mühendis diye bir erkek ismi duymuştum. bence komik. anne babası ezikçe bir iş yapmış diye düşünmüştüm. yani özetle müslüman mahallesinde salyangoz satmayın. çocuk üzülür sonra.

açık söyleyim aklıma maria denilince ya santana'nın şarkısı ya da 19. yüzyıl rahibeleri geliyor. Yani yabancı adı ama demode bir yabancı adı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…