- 16 Şubat 2012
- 6.206
- 10.008
Selam Kızlar,
Hem benim hem de eşimin bekarken sevdiğimiz isim vardı Maria evlenince böyle olduğunu öğrendiğimizde çok sevinmiştik. Bizde doğacak olan kızımıza Maria Neva ismini vermek istiyoruz. Fakat hem aileler hem arkadaş ve toplum demediğini bırakmadı. Yabancı ismi siz yabancı mısınız vs vs.
Bu konulara çok takılmıyoruz ama ileride kızımız için sorun olma endişesi var içimizde.
Sizin düşünceniz nedir?
Ben de bir miktar arttırayım. Komşunun adı şemsiyeO zaman benden de gelsin:))) Kayınvalidemin komşusunun adı Mantar
Ben de bir miktar arttırayım. Komşunun adı şemsiye
Bir de adıyla soyadıyla Maşallah Taş var
Kayınvalidemin diğer komşusunun adı şemsiye kayınvalide hepsini bir araya toplamış
Bizim evin halleri diye bir diziydi sanırım.Neva ve sakız gibi isimleri vardı kadınların.Tatlis bir diziydiBir yorumu beğendim öyle diyen yalan yok bana da özenti geliyor; ha işte biri yabancı olur ebeveynlerden, yurtdışında doğum olur (sanırım vatandaşlık için falan öyleymiş) anlarım da yoksa neden olsun ki bence deama tabi sizin bileceğiniz iş, sonuçta hayali kurulan bir olay, böyle hayal etmişsinizdir…
Neva güzel bence bu arada, bi trt dizisinde duymuştum ilk, benim adımla da çok uyumlu kızım olursa koyarım diye hep düşündüm hep ama nasip olmadı.
Hayırlısı hakkınızda..
Ay ben de böyleydim.Cakal kocam lohusaligimin başında çok zor durundayken son kez soruyorum ayağına iki isim yaptı.Ne gerek var diye düşünüyorum hala.Tek isim söylüyorum.Turkce ve bilindik bir isimYabancı isimler vermesine karşı değilim olabilir tabi ama kombinasyon gerçekten çok kötü olmuşben iki isim verilmesini hiç sevmiyorum mis gibi tek isim soyisim neye yemtiyor anlamadım birde uzun uzun söyletmeye çalışıp komik duruma düşenler var her türlü saçma bence
Korunma yöntemlerinden bihaber, son çocuk olsun diye yeter, dursun koymanın farklı bi versiyonu olmuşOlsun ben güldüm. Ben o aralar omirilik ameliyatı olmuştum. Kadıncağız bana geçmiş olsuna gelmişti. Bende adını sordum DÖNER dedi. Tabi ben tekrar sordum kadın yine DÖNER dedi. Ben yine anlamadım en sonunda kadıncağız ya tavuktan yapılıyorya DÖNER işte dedi. ALLAH im o an gülmemek icin kendimi zor tuttum. Tüm ameliyat yerlerim ağrıdı. Meğer bunlar 6 kardeşlermiş bu 5. Kızmış. Babası bunun adına DÖNER koyarsa sonraki ERKEĞE DÖNER diye düşünmüş DÖNER koymuş. Gerçi 6. da kız olmuş. . Cahillik işte
güzel bir türkçe bir isim koyun. çocuk sürekli sorulara maruz kalacak. atanamamış maria muamelesi görecek. mühendis diye bir erkek ismi duymuştum. bence komik. anne babası ezikçe bir iş yapmış diye düşünmüştüm. yani özetle müslüman mahallesinde salyangoz satmayın. çocuk üzülür sonra.Selam Kızlar,
Hem benim hem de eşimin bekarken sevdiğimiz isim vardı Maria evlenince böyle olduğunu öğrendiğimizde çok sevinmiştik. Bizde doğacak olan kızımıza Maria Neva ismini vermek istiyoruz. Fakat hem aileler hem arkadaş ve toplum demediğini bırakmadı. Yabancı ismi siz yabancı mısınız vs vs.
Bu konulara çok takılmıyoruz ama ileride kızımız için sorun olma endişesi var içimizde.
Sizin düşünceniz nedir?
Bu üye hep böyle yapıyor. Amaç neyse. Bakalım 4. Maria konusu ne zaman gelir…