- 26 Ekim 2015
- 8.336
- 20.052
birebir rimel ile tanıştım. muhtemelen su an 15-16 yaslarindadir:)
Bahçelerde maydanoz vur beline kazmayiSelam Kızlar,
Hem benim hem de eşimin bekarken sevdiğimiz isim vardı Maria evlenince böyle olduğunu öğrendiğimizde çok sevinmiştik. Bizde doğacak olan kızımıza Maria Neva ismini vermek istiyoruz. Fakat hem aileler hem arkadaş ve toplum demediğini bırakmadı. Yabancı ismi siz yabancı mısınız vs vs.
Bu konulara çok takılmıyoruz ama ileride kızımız için sorun olma endişesi var içimizde.
Sizin düşünceniz nedir?
Neptün Soyer var hem de ileri yaşta şu an. Yenilerde konmamış yaniÇok tatlı bir kız bebek sevmiştim adı merkürdü
Dini boyutunu geçtim Türkçe isimlere kıran girmiş gibi millet batıya merak salıyor. Çok can sıkıcı bir durumYani dini olarak sıkıntı bir isim ama hassasiyetiniz yoksa içinizde kalmasın tabi. Ben de farklı isim severim ama daha çok Türkçe olmasından yanayım
Fesatlık olarak görmezseniz lütfen eşiniz niye Maria ismini seviyor
Nee!? 4 yaşındaki çocuğa HACIKADIN diye mi sesleniyorlar?!
Lütfen Satılmış Marul bey/hanımla Döner bey/hanımı yanyana getirir misiniz? Çok iştah açıcı bir ikili bence(berbat espri ama yazmadan duramadım )
Haklisiniz ama dalga gecilmesinin sebebi Dini isim koymak istemesi değil galiba.
Meryem dese kimse yadirgamazdi ama Maria kasıntı duruyor malasef.
Yukarda yazdığınız isimler yerine, Moses, David, Jesus/Joshua, Aaron koymak istese ayni şekilde yadirganilirdi.
Yok zaten içselleştirelim demiyorum veya herkes çocuğuna bu isimleri koysun da demiyorum ama Türkçeyi o kadar yozlaştırdık ki artık isimlerde bile hangisi öz Türkçe karıştı.Bunlar toplumumuzda yerleşmiş isimler. Atsak atılmaz satsak satılmaz. Zaten toplumun çoğunluğu açısından anlam ifade ediyor, İslam tarihinde bu isimlerin yeri var. Davut, Zeynep, Mehmet yaparak da Türkçeleştirmişiz çoktan. Bunlar var diye Maria, Bawer, Enrique şeklinde isimleri yerleştirmemiş içselleştirmemiz gerekmiyor
Aslında Müslümanlık ve Hristiyanlık için özel olan isimleri ayrı öz Türkçe isimleri ayrı değerlendiriyorum. Dini olarak ya da müslümanım diyerek bir savunmam yok ama doğru gavur orda olmamış.Türklük din ile ilgili değildir. Gavur söylemi korkunç rahatsız edici olmuş
ya insanların ağzı torba değilki büzesin. siz eşinizle beğendiyseniz neden olmasın. ben olsam böyle tepki verenlere ileride başka detay vermezdim. eleştiri de bir yere kadar dediğinize göre demediklerini bırakmamışlar, bence beğenmedim diyip geçebilirlerdi. bu arada bence maria gayet güzel millet çocuğuna arapça, türkçe isim koyuyor latince olunca mı batıyor :))Selam Kızlar,
Hem benim hem de eşimin bekarken sevdiğimiz isim vardı Maria evlenince böyle olduğunu öğrendiğimizde çok sevinmiştik. Bizde doğacak olan kızımıza Maria Neva ismini vermek istiyoruz. Fakat hem aileler hem arkadaş ve toplum demediğini bırakmadı. Yabancı ismi siz yabancı mısınız vs vs.
Bu konulara çok takılmıyoruz ama ileride kızımız için sorun olma endişesi var içimizde.
Sizin düşünceniz nedir?
Bence çok güzel bir isimSelam Kızlar,
Sizin düşünceniz nedir?
O zaman benden de gelsin:))) Kayınvalidemin komşusunun adı Mantarben arttıracağım ve çıatı epey yükseğe koyacağım. Sehpa adında bir kadın var.