- Konu Sahibi Kollektifbilinc
Çok rica ediyorum sadece itiraz etmek için yorum yapmayın ya da benim yorumumu alıntılamayın. Uzun uzun aklımdan cevap geçiyor ama ciddi bir yorgunluk içindeyim.
Özetlemeye çalışacağım;
Hepimiz az çok iyi ve kötü öğretmen arasındaki farkı biliriz. Kendisinden başka kimseyi konuşturmayan, konuşmaya çalışanları yok sayan, cevap vermeye dahi tenezzül etmeyen bir öğretmen elimizde var peki aynı öğretmen velisine bunu yaptığı çocuğa ne derece birey muamelesi yapıyordur, dinliyordur ya da değer veriyordur? 30 yaşındakine bunu yapan 6 yasindakini ip gibi siraya dizer zira. Çok şükür iyi öğretmenlerimiz var ve mukayese edebiliyoruz.
Diğer konu da rahatlık için bu mesleği seçmeseydi demiştim. Hakkım yokmuş. Hanımefendi muhasebeci niye oldu ya da avukuat niye oldu olmasaydı demedim. Öğretmen bu bahsedilen kişi. Minicik bedenlerdeki bomboş tertemiz akılları dolduracak, geleceğimizi, çocuğumu yetiştirecek tabii ki de hakkım var.
Öğretmenlik birçok öğretmenimizin de dediği gibi kolay görünen ama zor bir meslek. Zorunlu mesai en fazla 30 saat olsa da bir de gönül mesaisi yapıyor mesleğini seven, (tekrar yazıyorum ) iyi olan öğretmenlerimiz. Mesela babası yok diye öğrencisini eşiyle sinemaya götürüyor ya da parası yok diye maaşından harçlık veriyor, fotokopi çok pahalı tutmasın diye cebinden yazıcı alıp öğrencilerden sadece kağıt parası topluyor, her akşam sadece kitabi işleyip gecebilecekken fotokopileri hazırliyor, sorun yaşayan çocukların aileleri iletişim kurup iş birliği yapıyor.
Bunları aklıma geldi de yazmadım gerçekten gördüğümden yazdım, lütfen bu iyi ogretmenlerimizle her öğretmen oldum diyeni aynı kefeye koymayın. Öğretmenlik iş kurallarının vicdan ve sevgi ile oluşturulduğu bir meslek iş tanımında yazmaması birşey degistirmez
Söylediğiniz gibi öğretmenlik bir meslek bir yaşam biçimi değil. Mesai saatleri bittikten sonra her meslek gibi zaruri haller dışında mesleğin bitmesini neden garip karşılıyorsunuz? Okuldan çıktıktan sonra öğretmen değil artık.
Yorumunuzun yarısından çoğu kendi kafanızdan yazdığınız hayal ürünü senaryolarla dolu. Biz sadece konu sahibinin anlattıkları üzerinden yorum yapabiliriz. Siz nerden biliyorsunuz örneğin cebinden para çıkartıp yazıcı almadığını veya sorun yaşayan bir çocuğun velisiyle bu durumu paylaşmadığını veya verdiğiniz diğer örnekleri. Bir durum olursa ben size ulaşırım demiş zaten konu sahibinin şikayeti bir durum oldu bana ulaşmadı değil ki. Yapıp yapmadığına dair elinizde bir bilgi yokken nasıl kesin konuşabiliyorsunuz? Farkındaysanız konu sahibi çocuklar şikayetçi, çocuklara birey gibi davranmıyor, sert davranıyor, çocukları azarlıyor vb gibi bir bilgi vermemiş. Sırf savunmuş olmak için kendi kafanızdan senaryo yazmışsınız.