• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın öğretmeniyle iletişim sorunu yaşıyoruz

Çok rica ediyorum sadece itiraz etmek için yorum yapmayın ya da benim yorumumu alıntılamayın. Uzun uzun aklımdan cevap geçiyor ama ciddi bir yorgunluk içindeyim.
Özetlemeye çalışacağım;
Hepimiz az çok iyi ve kötü öğretmen arasındaki farkı biliriz. Kendisinden başka kimseyi konuşturmayan, konuşmaya çalışanları yok sayan, cevap vermeye dahi tenezzül etmeyen bir öğretmen elimizde var peki aynı öğretmen velisine bunu yaptığı çocuğa ne derece birey muamelesi yapıyordur, dinliyordur ya da değer veriyordur? 30 yaşındakine bunu yapan 6 yasindakini ip gibi siraya dizer zira. Çok şükür iyi öğretmenlerimiz var ve mukayese edebiliyoruz.
Diğer konu da rahatlık için bu mesleği seçmeseydi demiştim. Hakkım yokmuş. Hanımefendi muhasebeci niye oldu ya da avukuat niye oldu olmasaydı demedim. Öğretmen bu bahsedilen kişi. Minicik bedenlerdeki bomboş tertemiz akılları dolduracak, geleceğimizi, çocuğumu yetiştirecek tabii ki de hakkım var.
Öğretmenlik birçok öğretmenimizin de dediği gibi kolay görünen ama zor bir meslek. Zorunlu mesai en fazla 30 saat olsa da bir de gönül mesaisi yapıyor mesleğini seven, (tekrar yazıyorum ) iyi olan öğretmenlerimiz. Mesela babası yok diye öğrencisini eşiyle sinemaya götürüyor ya da parası yok diye maaşından harçlık veriyor, fotokopi çok pahalı tutmasın diye cebinden yazıcı alıp öğrencilerden sadece kağıt parası topluyor, her akşam sadece kitabi işleyip gecebilecekken fotokopileri hazırliyor, sorun yaşayan çocukların aileleri iletişim kurup iş birliği yapıyor.
Bunları aklıma geldi de yazmadım gerçekten gördüğümden yazdım, lütfen bu iyi ogretmenlerimizle her öğretmen oldum diyeni aynı kefeye koymayın. Öğretmenlik iş kurallarının vicdan ve sevgi ile oluşturulduğu bir meslek iş tanımında yazmaması birşey degistirmez

Söylediğiniz gibi öğretmenlik bir meslek bir yaşam biçimi değil. Mesai saatleri bittikten sonra her meslek gibi zaruri haller dışında mesleğin bitmesini neden garip karşılıyorsunuz? Okuldan çıktıktan sonra öğretmen değil artık.
Yorumunuzun yarısından çoğu kendi kafanızdan yazdığınız hayal ürünü senaryolarla dolu. Biz sadece konu sahibinin anlattıkları üzerinden yorum yapabiliriz. Siz nerden biliyorsunuz örneğin cebinden para çıkartıp yazıcı almadığını veya sorun yaşayan bir çocuğun velisiyle bu durumu paylaşmadığını veya verdiğiniz diğer örnekleri. Bir durum olursa ben size ulaşırım demiş zaten konu sahibinin şikayeti bir durum oldu bana ulaşmadı değil ki. Yapıp yapmadığına dair elinizde bir bilgi yokken nasıl kesin konuşabiliyorsunuz? Farkındaysanız konu sahibi çocuklar şikayetçi, çocuklara birey gibi davranmıyor, sert davranıyor, çocukları azarlıyor vb gibi bir bilgi vermemiş. Sırf savunmuş olmak için kendi kafanızdan senaryo yazmışsınız.

Çok rica ediyorum sadece itiraz etmek için yorum yapmayın ya da benim yorumumu alıntılamayın. Uzun uzun aklımdan cevap geçiyor ama ciddi bir yorgunluk içindeyim.
Özetlemeye çalışacağım;
Hepimiz az çok iyi ve kötü öğretmen arasındaki farkı biliriz. Kendisinden başka kimseyi konuşturmayan, konuşmaya çalışanları yok sayan, cevap vermeye dahi tenezzül etmeyen bir öğretmen elimizde var peki aynı öğretmen velisine bunu yaptığı çocuğa ne derece birey muamelesi yapıyordur, dinliyordur ya da değer veriyordur? 30 yaşındakine bunu yapan 6 yasindakini ip gibi siraya dizer zira. Çok şükür iyi öğretmenlerimiz var ve mukayese edebiliyoruz.
Diğer konu da rahatlık için bu mesleği seçmeseydi demiştim. Hakkım yokmuş. Hanımefendi muhasebeci niye oldu ya da avukuat niye oldu olmasaydı demedim. Öğretmen bu bahsedilen kişi. Minicik bedenlerdeki bomboş tertemiz akılları dolduracak, geleceğimizi, çocuğumu yetiştirecek tabii ki de hakkım var.
Öğretmenlik birçok öğretmenimizin de dediği gibi kolay görünen ama zor bir meslek. Zorunlu mesai en fazla 30 saat olsa da bir de gönül mesaisi yapıyor mesleğini seven, (tekrar yazıyorum ) iyi olan öğretmenlerimiz. Mesela babası yok diye öğrencisini eşiyle sinemaya götürüyor ya da parası yok diye maaşından harçlık veriyor, fotokopi çok pahalı tutmasın diye cebinden yazıcı alıp öğrencilerden sadece kağıt parası topluyor, her akşam sadece kitabi işleyip gecebilecekken fotokopileri hazırliyor, sorun yaşayan çocukların aileleri iletişim kurup iş birliği yapıyor.
Bunları aklıma geldi de yazmadım gerçekten gördüğümden yazdım, lütfen bu iyi ogretmenlerimizle her öğretmen oldum diyeni aynı kefeye koymayın. Öğretmenlik iş kurallarının vicdan ve sevgi ile oluşturulduğu bir meslek iş tanımında yazmaması birşey degistirmez
ben de son kez yazıyorum. bir daha yazmayacağım çünkü. sadece size itiraz etmek icin yazi yazacak kadar bos vaktim yok inanin. bunda bile onyargilisiniz. bir konu acilmis kendi bakis acimla yorum yapiyorum sadece..öğretmenlerin mesaileri dışında fazla mesaisi yapmammasi onların kötü olduğunu göstermez, gönül mesaisi dediginiz şeyi siz memnun kalin diye hiçbirisi yapmak zorunda değil. buna göre iyi kötü değerlendirmesi yapmanız da doğru degil..ha ben bunu doğru bulmasam da siz iyi ya da kötü diye bilirsiniz yoruma açık bu ama yine tekrar ediyorum kimsenin meslegini neden sectigini sorgulamaya hakkiniz yok. isteyen istedigini secer..zaten bizim ulkemizde fedakarliklar gorundugu uzere bir sure sonra mecburiyete donuyor..ayrica madem benim cevap hakkim yok siz de cevap yazmazsaniz sevinirim. iyi forumlar...
(bu devirde öğretmenlik mesleğini seçen herkesin önünde saygıyla eğiliyorum)

Son düzenleme:
siz ogretmenlerin yattığını nerde gördünüz tam olarak ? ve bu mesleği onun için sectigi yargısına nasıl vardiniz? Öğretmenlik yapmak zorunda değil diyecek kadar ne yaşadınız öğretmenlerle ?

Çok saygısızca ve dangalakça şeyler yazılmış şaşkınım. Madem yatış bu meslek o şeker Sudenazların Eymenlerin anneleri gitsin bu mesleği 1 gün yapsın. Yeminle dağlara taşlara bağırarak kaçarlar

ben de anneyim ama cocugun ilkokuldaki ogretmeninin numarasinin bende olmasina gerek yok eskiden boyle bisey mi vardi.merak eden veli toplantisinda sorusunu sorardi.acil bisey oldu mu okul aranir.cocum hastaysa gelmez ogretmene ne.o gun odev yapmazsa bisey olmaz 1. sinif bu.dersini verir cikar gider.gordugu bi sorun varsa da toplantida anlatir ogretmen.hayati bi durum yoksa boyle beklentiler gereksiz.ama sadece ogretmene degil memura da bu muameleler var.evrak hazirlamadan geliyorlar (neler hazirlanmasi gerektigi internet sitesinde yaziyor) sonra da siz ne bicim memursunuz isi yokusa suruyorsunuz diye bi de azarliyorlar.

Ögretmen hakli.1. Sinif zaten bir ogretmen icin en zor siniftir.Birde kadin tek tek sizinle mi ugrasacak.Zaten velilerin de derdi hic bitmez.Veli grubumuzda goruyoruz.Veliyi memnun etmek imkansiz 😏
Ayrica siz nasil ogretmen secebildiniz ki? Okul yonetimi herkese bu secenenegi sunmadigina gore sizin ozelliginiz nedir?

Özetlemeye çalışacağım;
Gönül mesaisi nedir hanimefendi.Velileri memnun etmek anlamina mi geliyor zira bu konuda çocuğumu ipe dizdi veya sinemaya goturmedi tarzi bir sorun yok sadece neden devamsizlik veya odev gibi mesajlarima ogretmen mesaisi disinda cevap vermiyor var

Çok saygısızca ve dangalakça şeyler yazılmış şaşkınım. Madem yatış bu meslek o şeker Sudenazların Eymenlerin anneleri gitsin bu mesleği 1 gün yapsın. Yeminle dağlara taşlara bağırarak kaçarlar
bir öğretmen hakkında da buraya konu açmakta artik bilemiyorum ...

Ogretmenden sikayetci velilerle toplanip mudure sikayetlerinizi iletin. Eger hala devam ederse cocugunuzun ogretmenini degistirin .

Mudure ne diye sikayet edicekler? Telefonlarimizi acmiyor mu diyecekler? Ya da vatsap grubunda bize laf yetistirmiyor mu diyecekler 😂😂😂😂
Ilahi cok guldum 🤣🤣🤣🤣

Saat 21:00 Telefon zırrrrr.
X veli.
Aç nomu belki önemlidir.

-Hooocammm bizim oğlan kitabını okulda unutmuş. Ödev ne yapalım?

Saat 20:30 Zır... X veli.
Aç nomu olsun, insanlık sende kalsın.

-Hocamm şimdi 8. kez okuyor metni. Akıcı okuyor artık okumayı bırakalım mı?

Saat: 19:00 Zırrrr..
X veli
Açma nomu, el insaf sen de insansın.

Bence ödev falan bahane de aklınca çok ilgili bir veli olduğunu kanıtlamaya çalışıyor 😅

Öğretmenin ders anlatması nasıl diyecektim ki kendiniz yazmışsınız akademik olarak gayet başarılı diye. Bunun dışında öğretmenin sizinle nasıl bi iletişim içinde olmasını bekliyorsunuz ki? Son dönem velilerindeki whatsapp grubu ve öğretmenle aşırı iletişim içinde olma çılgınlığı ve çabasına anlam veremiyorum. Ya hu biz de öğrenci olduk. Annem babam hiçbir zaman ilgisiz veliler olmadı ama her gün her gün öğretmenle görüşme, konuşma, durum değerlendirmesi çabası içinde de olmadı. Ben de ailem öğretmenle daha az görüştü diye başarısız bir öğrenci olmadım. Gayet belgelerle sınıf geçen bir öğrenciydim.

Abarttığınızı düşünüyorum. Öğretmenin tüm hayatını öğrencilerine ve velilerine adamasını bekleyemezsiniz. Bu konuda beklentilerinizi düşürmeniz lazım.

dengesiz insan çok ama ben gene de bu telefon tribini anlamıyorum. bir öğretmen arkadaşım da asla tanımadığı numarayı açmıyordu. defalarca aradım en son mesaj attım. meğer açmama sebebi buymuş. benim numaram da silinmiş ondan.

3 yıl ücretli 6 yıl da halk eğitim tarzında bir yerde öğretmenlik yaptim. her sınıfta ilk tanismada numaramı tahtay yazdım. o numaram hala açıktır. çok kırsal bölgelerde de öğretmenlik yaptım. kaydetmek için toplantı esnasında bile sırayla çaldıran kişiler oluyordu. ama yine de bir kez olsun rahatsız olmadım.

bir veli abuk subuk mesaj attı. savcılığa vereceğimi yazınca hemen özür diledi yanlışlıkla oldu diye.

o yüzden ben bu konuda insanları anlayamıyorum. benim oğlum da .1 sınıf . biz de gruba yaşamıyoruz. ama öğretmen hep çok açıklayıcı yazıyor. geri dönüş yapıyor bize. ve aradığı da çok oluyor araması gerektiği zaman. hatta bilsemle ilgili bir şey sordum akşam vakti olmasına rağmen yazılı izah etmem zor olur dedi ve aradı.

Vaktinde ucretli ogretmenlik yapmis, atanamamis bi ogretmen olarak soyluyorum ki ogretmen hakli. Onun mesai saati disinda her cocugun velisiyle tek tek gorusup dert anlatmak durumunda kaldigini dusunsenize, belki ailesiyle sorunu var belki esiyle, belki ki o gun mutsuz, belki saglik sorunu var bilemezsiniz. Fazla beklentiye girmeyin derim. Cocugunuza faydali oluyor mu dersleri nasil bu yonlerden degerlendirin derim.
Bu konuda bir öğretmen olarak haklısınız ama bence ödev konusunda grup kurduysa bugün şu ödevler var şu gün istiyorum yapılmasını diye bilgilendirme yapmalı bu onun görevi çünkü öğrenciler çok küçük.

dengesiz insan çok ama ben gene de bu telefon tribini anlamıyorum. bir öğretmen arkadaşım da asla tanımadığı numarayı açmıyordu. defalarca aradım en son mesaj attım. meğer açmama sebebi buymuş. benim numaram da silinmiş ondan.

3 yıl ücretli 6 yıl da halk eğitim tarzında bir yerde öğretmenlik yaptim. her sınıfta ilk tanismada numaramı tahtay yazdım. o numaram hala açıktır. çok kırsal bölgelerde de öğretmenlik yaptım. kaydetmek için toplantı esnasında bile sırayla çaldıran kişiler oluyordu. ama yine de bir kez olsun rahatsız olmadım.

bir veli abuk subuk mesaj attı. savcılığa vereceğimi yazınca hemen özür diledi yanlışlıkla oldu diye.

o yüzden ben bu k

Ne yani simdi sen uygun bulup rahatsiz oldun diye butun ogretmenler numaralarini dagitip 7/24 telefon basinda mi olmak zorunda.
Kaldi ki abuk sabuk mesaja da maruz kalmissin.
Herkesin kendi tercihi.Bunu trip olarak algilamak sana dusmez diye dusunuyorum.

bir ogretmen olarak cevap veriyorum siz haklisiniz.tamam surekli aranmaz ama buda baya abartmis birinci sinifta boyle seyler normal.yerinizde olsam idareyle konusurdum bu cunku bi sorun

Bu konuda bir öğretmen olarak haklısınız ama bence ödev konusunda grup kurduysa bugün şu ödevler var şu gün istiyorum yapılmasını diye bilgilendirme yapmalı bu onun görevi çünkü öğrenciler çok küçük.

Ogretmenin vatsap grubu kurmak diye bir gorevi yok.

Öğretmeni haklı buldum
Benim zamanımda öyle whatsapp falan yoktu
Her çocuk kendi ödevine sahip çıkıyordu
Okula gidemediysen de arkadaşını arıyordun
864356 kez öğretmene yazmaya ne gerek var altı üstü ilköğretim çocuğu
Öğretmenin görevi de derse vermek çocuğu takip etmek. Sudenaz yemeğini yedi mi diye mesajlaşmak değil
Kaldı ki çocuk bir zahmet kendi ödevini not alsın. Siz bu çocuğun kıçını 1 veli 1 öğretmen 2 yetişkin toplarsanız bu çocuk nasıl sorumluluk almayı öğrenecek?
İyi ki öğretmen değilim
Bence burda en önenli kısım dediğin gibi çocuğun kendi görev bilincine alışması..
Gidemediği gün için ertesi gün gittiğinde kendisi derdini anlatabilmeli, gidemediğinde ödevi öğrenmek için arkadaşlarıyla kendisi iletişim kurmalı.
Bu şekilde çocuk yetişkine döner bence.
Keza bunlar bir çocuğun yüklenemeyeceği ağır dertler değil..
Ödevimi ben sormalıyım mantığının oturması için veliler öğretmenin peşinde ödev diye koşmamalı bana göre..

Ne yani simdi sen uygun bulup rahatsiz oldun diye butun ogretmenler numaralarini dagitip 7/24 telefon basinda mi olmak zorunda.
Kaldi ki abuk sabuk mesaja da maruz kalmissin.
Herkesin kendi tercihi.Bunu trip olarak algilamak sana dusmez diye dusunuyorum.

insanların ne düşündüğü o kişiye düşer elbette ki. tipki size şu an bunu düşünmek düştüğü gibi.

okuduğunuzu da anlamıyorsunuz. telefon vermek 7-24 onlarla konuşmak demek değildir. uygunsuz zmaanda uygunsuz bir konu için arayana cevabını verirsiniz. belki çok acil bir durum olacak. neden acmayayim ki o telefonu. telefonu açar açmaz bir cnavar telefondan çıkıp beni yemiyor ki. densiz bir konu ise bunu bu saate ve bu şekilde yapmamasını söylersin olur biter. bu kadar mı iletişimden acizsiniz. ben 9 yıl verdim hiçbir sıkıntı yaşamadım. hala o numaram açık. bir gün de sıkıntı olmadı. sıkıntısı olduğunda cevabını verecek onlemimi alacak kadar zihnim çalışıyor.

Merhaba sevgili anneler, kızım ilkokul 1.sınıfa başladı bu sene. Bayan bşr öğretmen tercih ettik. Sevdiğim bir yakınımın tavsiyesi üzerine. Fakst okulun ilk gününden bu yana ben dahil hiçbir veli öğretmenle iletişime geçemiyor. Çocukla alakalı bir duruö oluyor arayıp haber vermek istiyoruz devamlı telefonları meşgule atıyor ve sadece kendinin yazabildiği gruptan beni aramayın benimde hayatım var, mesaj atın BEN GEREK GÖRÜRSEM cevap yazarım gibi cümleler kuruyor. Çocuk rahatsız okula gidemeyecek mesela bildirmek için mesaj atıyorum herhangi bir dönüş yapmıyor. Çocuk okulda hastalanıyor çocuğa arattırıyor veliyi. Ben öğretmeni olarak kendisinin aramasını çocuğum hakkında öyle bşr durumda bilgi vermesini isterim. Çocuk mesela okula gidemediği için özelden yazıp hocam yapılması gereken ödevleri banada atarmısınız dedim. Saatler sonra gruba okula 6 kişi gelmedi herkese atmam mümkğn değil gelip okuldan kendiniz alın gibi cümlelerden oluşan koca bir paragraf yazmış. Halbuki gruba sadece ödevlerin sayfa numaralarını yazsa daha az efor sarfederdi. Öğretmenin dışarıdan görünüşü tamamen velilerle ego savaşı halindeymiş gibi. Ne yapsam bilemedim. Eğitim sac ayağı gibidir. Öğretmen öğrenci ve veli. Bunlardan birinin olmaması veya yeterli istişare yapılamması eğitimi sekteye uğratır. Lütfen fikirlerinizi söylermisiniz. Bir yıl değil tam 4 yıl böyle nasıl gidecek ne yapmam lazım
Kusura bakmayın o telefonları bir cevaplamaya başlarsa o telefonların sonu gelmeyecektir
Öğretmenlik hayatımda çok tecrübe ettim
Gece 10'da kocasını aratıp çocuğunun neden beslenmesindeki patates kızartmasını yemediğini soranlar
Çocuğunun tırnağı kırılsa bugün çocuk kavga mı etti hesap verin diyenler

Kadın tecrübeliyse veliyle mesafe koyması gerektiğinin farkındadır
Zaten resmi tatil olduğunda aşı yapılacağındagruptan sizlere yazıyordur
Ekstra velilerle görüşmeler için okul belli bir saat koyuyor
Mesela her çarşamba saat 12:00 - 13: 00 arası x hanımın yada beyin veli görüşme saati diye
Veli toplantıları yapılıyor
Ama kimse onlara uymuyor

Back
X