• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın öğretmeniyle iletişim sorunu yaşıyoruz

Benim "Yeter yahu dedigim" dedigim nokta su olmustu. Iki tane ayakkabi fotoğrafi atmislar. Altinda su yaziyor. X'e gosterir misin hangisini alayim carsiya ciktim.

Brans ogretmeniyim. O gun o öğrencinin dersine de girmiyorum.

Ay merak ettim çocuk iki isimli miydi?

Herkes öğretmeni savunmuş. Haftada max 30 saat ders veriyor, dinlenmeye de çocuğuna da yeteri kadar vakti var. Bi zahmet günde taş çatlasa yazacağı 10 mesaj için küçük dağları ben yarattım edasından vazgeçsin. İnsanlar çocuklarına ters davranılmasından korkup tavır koyamadikca dozunu kaçırmış.
Zorunda değil görevi değil bidi bidi sini yapacak arkadaşlar zahmet etmesin. Evet, zorunda değil ama öğretmenlik yapmak da zorunda değil! Şu meselegi sırf rahat, yatarım diye seçmeseydi kimse de kötü bir öğretmene mecbur değil. Kaldı ki bu iticilik ve sevgisizlikle 6 yaşındaki kuzulara ne verebilir?
öğretmen değilim ama birkaç şey söylemek istiyorum.. bu mesleği hangi amaçla seçtiğini nerden biliyorsunuz kalbini mi açıp okudunuz? yatmak için seçtiğine nasıl karar verdiniz? neden bu önyargı? mesai disi islerle ilgilenmek istemiyor diye kotu ogretmen olduguna nasil karar verdiniz? sizin istediginiz gibi birisi degil diye neden itici oluyor? öğretmenlik yapıp yapmayacağının kararını verecek olan da siz değilsiniz. o zaman öğretmen olmasaydı deme gibi bir hakkınız kesinlikle yok..ödev kısmını söylememesi dışında yaptıklarında hicbir anormallik goremedim. asil anormal olan istediğiniz tarzda bir öğretmen degil diye bu kadar subjektif ve önyargılı yorumlar yapıyor olmaniz

1. Çocuğunuzu sınıfta görmeyince zaten gelmediğini anlayacak.
2. Ödevleri size öğretmen hatırlatmak-iletmek zorunda değil, ya sınıf temsilcisinden alırsınız ya sınıf arkadaşından. Fotokopi verdiyse eğer onu telefon üzerinden nasıl iletmesini bekliyorsunuz?
3. Telefon numarasını verdi diye her probleminiz olduğunda arayıp rahatsız edemezsiniz.
4. Çocuğunuz aşırı hasta olsaydı ya da söylenmesi gereken bir şey olsaydı zaten söylerdi.

Siz bakıcı ile karıştırıyor gibisiniz. Beklentileriniz saçma. Şimdiden böyle başlarsanız tükenirsiniz ve tüketirsiniz.

Öğretmen arkadaşlara önerim 2. bir hat almaları. Eski kurumum sormadan etmeden telefon numaralarımızı duvara asmıştı, dersine girmediğim çocuklarda ve ailelerinde bile numaram vardı. Kaç yıllık numaramdı ama onu artık okul numarası yaptım, tuşlu bir telefona taktım, teknolojik uygulamalar yok telefonda. Akşam 6 gibi sessize alıyorum. Okula yeni numaramı da vermedim. Ivır zıvır her yere, herkese o noyu veriyorum, kendime yeni hat aldım. Kafam çok rahat.

O kadar hadsiz veliler var ki! Biri arar, "3. saat bilmem ne dersinin yazılısı varmış, benim kız öğleden sonra gelecek, hocaya söyleyin bekletsin yazılıyı!"

Öbürü arar "benim çocuk ilk 2 saat yok, yok yazılmasın diye haber veriyorum!"

Bir tanesi akşam 11 gibi aradı ve matematik ödevi ne diye sordu, hayır branşım matematik değil!
Ben de numaramı vermiyordum. Lisede öğretmenim. Velinin biri idareden almış, elden ele yayılmış. Bir keresinde beni ders vaktinde biri aramıştı. Teneffüste de aradı aynı numara. Açtım, bir öğrencinin velisi. "Hocam benim oğlan sınıfta mı bir baksanız, ara sıra okuldan kaçıyor da." :deli:
Lisedeki öğretmene bunu yapan ilkokuldakini nasıl darlar, Allah yardımcıları olsun.

Kızım özel okulda,öğretmeni de her zaman ulaşabilirsiniz numaram bu diyerek telefon numarasını vermesine rağmen,mesai saatleri dışında aramamaya çalışırım.
Aramak zorunda kaldım 1 kez sadece dönem başından beri,onda da açtı telefonu bu arada,konuştuk hallettik. (Kizım 4deçıkıyor okuldan 4.15 gibi aramıştım)
Kimse eve iş götürmek istemez,ben bu konuda hak veriyorum. Ailesi var,sosyal çevresi var,kafasını dinlemek istiyordur vs vs. Elzem birşey olmadikça aranmamalılar.
Ödev konusunda ne denir bilemedim,gruba yazana kadar ,kitaplar çocuklardaysa şu sayfalar yapılacak diyebilirdi diye düşündüm açıkçası.

Saat 21:00 Telefon zırrrrr.
X veli.
Aç nomu belki önemlidir.

-Hooocammm bizim oğlan kitabını okulda unutmuş. Ödev ne yapalım?

Saat 20:30 Zır... X veli.
Aç nomu olsun, insanlık sende kalsın.

-Hocamm şimdi 8. kez okuyor metni. Akıcı okuyor artık okumayı bırakalım mı?

Saat: 19:00 Zırrrr..
X veli
Açma nomu, el insaf sen de insansın.

Sayın veli. O bir öğretmen, bakıcı değil.
İstediğiniz zaman ulaşabileceğiniz bir arkadaşınız değil.

Çocuğunuz hasta ise mesaj atarsınız. Cevap atar, atmaz o öğretmenin tercihine, müsaitliğine kalmıştır.
Mesaj sonuna size yakın oturan bir çocuk adını yazarsınız. Ödevini X'e verirseniz biz alırız.
Teşekkürler hocam diye.
Kendisi gerekeni yapar.
Böyle bir düzen oluşturmalısınız, öğretmene ekstra yük olmayacak şekilde.
İnanın yükümüz yeterince çok.

Çocuğunuz hasta vs ise size bir şekilde haber geliyorsa bu yeterlidir.
Sınıfta sadece sizin çocuğunuz yok.
O sırada öğretmenin başında başka hangi dertler var siz bilemezsiniz ama biz gayet iyi biliriz.
4 yıl kime daha zor geçer bilemedim yalnız.
Allah tüm meslektaşlarıma kolaylık versin. Amin..

öğretmen değilim ama birkaç şey söylemek istiyorum.. bu mesleği hangi amaçla seçtiğini nerden biliyorsunuz kalbini mi açıp okudunuz? yatmak için seçtiğine nasıl karar verdiniz? neden bu önyargı? mesai disi islerle ilgilenmek istemiyor diye kotu ogretmen olduguna nasil karar verdiniz? sizin istediginiz gibi birisi degil diye neden itici oluyor? öğretmenlik yapıp yapmayacağının kararını verecek olan da siz değilsiniz. o zaman öğretmen olmasaydı deme gibi bir hakkınız kesinlikle yok..ödev kısmını söylememesi dışında yaptıklarında hicbir anormallik goremedim. asil anormal olan istediğiniz tarzda bir öğretmen degil diye bu kadar subjektif ve önyargılı yorumlar yapıyor olmaniz
Çok rica ediyorum sadece itiraz etmek için yorum yapmayın ya da benim yorumumu alıntılamayın. Uzun uzun aklımdan cevap geçiyor ama ciddi bir yorgunluk içindeyim.
Özetlemeye çalışacağım;
Hepimiz az çok iyi ve kötü öğretmen arasındaki farkı biliriz. Kendisinden başka kimseyi konuşturmayan, konuşmaya çalışanları yok sayan, cevap vermeye dahi tenezzül etmeyen bir öğretmen elimizde var peki aynı öğretmen velisine bunu yaptığı çocuğa ne derece birey muamelesi yapıyordur, dinliyordur ya da değer veriyordur? 30 yaşındakine bunu yapan 6 yasindakini ip gibi siraya dizer zira. Çok şükür iyi öğretmenlerimiz var ve mukayese edebiliyoruz.
Diğer konu da rahatlık için bu mesleği seçmeseydi demiştim. Hakkım yokmuş. Hanımefendi muhasebeci niye oldu ya da avukuat niye oldu olmasaydı demedim. Öğretmen bu bahsedilen kişi. Minicik bedenlerdeki bomboş tertemiz akılları dolduracak, geleceğimizi, çocuğumu yetiştirecek tabii ki de hakkım var.
Öğretmenlik birçok öğretmenimizin de dediği gibi kolay görünen ama zor bir meslek. Zorunlu mesai en fazla 30 saat olsa da bir de gönül mesaisi yapıyor mesleğini seven, (tekrar yazıyorum ) iyi olan öğretmenlerimiz. Mesela babası yok diye öğrencisini eşiyle sinemaya götürüyor ya da parası yok diye maaşından harçlık veriyor, fotokopi çok pahalı tutmasın diye cebinden yazıcı alıp öğrencilerden sadece kağıt parası topluyor, her akşam sadece kitabi işleyip gecebilecekken fotokopileri hazırliyor, sorun yaşayan çocukların aileleri iletişim kurup iş birliği yapıyor.
Bunları aklıma geldi de yazmadım gerçekten gördüğümden yazdım, lütfen bu iyi ogretmenlerimizle her öğretmen oldum diyeni aynı kefeye koymayın. Öğretmenlik iş kurallarının vicdan ve sevgi ile oluşturulduğu bir meslek iş tanımında yazmaması birşey degistirmez

Halbuki gruba sadece ödevlerin sayfa numaralarını yazsa daha az efor sarfederdi
Burdaki konu daha az efor sarfetmek değil bence prensip meselesi. Bugun yazdi diyelim ertesi gün yine gelemeyen bir çocuk olacak ve bu efor hergün beklenecek ve görev haline gelecek. Öğretmeniniz baştan sınır koymaya çalışıyor. Ödev konusunda bence de mantıklı olan çocuğun arkadaşlarıyla iletisime geçmesini teşvik etmek.

Genel olarak ben bir ego savaşı olduğunu düşünmüyorum sadece tarzı bu ve şikayet ettiğiniz hususlar da çocuğunuza vereceği eğitimle ilgili olumlu ya da olumsuz bir veri oluşturmuyor ama sizin beklentileriniz daha farklı, o beklentileri karşılayacak öğretmenler de var içiniz rahat edecekse öğretmen değistirin.

benim sorumluluğum hastalarımsa onun sorumluluğu da çocuklar. hasta her ayrıntıyı, her saniye ilgiyi bekliyor ve bunu vermek zorundaysak bizim de öğretmenden elbette bir beklentimiz olacak. bir öğretmenden ne bekleyelim peki?
ha öğretmen cevap yazabilir bu konuya itirazım yok .
Ama;
" Bugün hiç bir şey yiyip içme yarın şu tahlili yapacağım diye her ayrıntıyı anlatmanıza rağmen aranıp
" Bunu da mı yemeyeceğim?" diye sorsalar.
"Doktorcum, hastanız Ayşe'ye bu tedavi uygulamışsınız , bana niye uygulamadınız?" diye soran oluyor mu?
ya
"Doktor hanım, bence bu tedaviyi böyle değil şöyle yapalım " diye arayan?

Velilerin bir kisminin hadsizligi yuzunden tum sinifa karsi , iletisimle ilgili aldigimiz kararlari veya tavri uygulamak zorunda kaliyoruz.Sirf onun aramasina cevap verdi benimkine vermedi ,ogretmen benim cocugumu dışlıyor tarzi dedikodular donmesin diye.Ben ogretmeninizin iletisimi suistimal edildigi icin boyle bir tavir sergiledigini dusundum acikcasi.Ben de ogretmenim ve velilerimden devamsizlik yapacaklari zaman mesajla bilgi vermelerini isterim.Eger devamsizlik sebebi hastaliksa muhakkak gecmis olsun derim ama diger turlu sebeplere cevap yazmam asla.Simdi bu suç mu yani:)Aksamlari rahatsiz edilmek istemem çünkü benim de bir düzenim var ve en onemlisi bir oglum var.Tum gun okulda ve oglumu cok ozluyorum onunla gecirecegim vakti bir velinin neden cocugum beslenmesini yemiyor sorusuna cevap arayarak gecirmek istemiyorum veya anlattiklari bir konuyu can kulagiyla dinledik diye her allahin günü arama ihtiyaci duymalariyla yada borsa gibi her gun benim cocugun durumu nasillarla bogusmak istemiyorum.Bu benim hakkim degil mi yani anormal bir sey mi yapiyorum konusmak istememekle.Simdi konu sahibesi arkadasim sizin tavrinizi bilemem ben ama ogretmeninizin tavri bana cok tanidik geldi ve iletisimi kesinlikle birileri tarafindan zamaninda suistimal edilmis ki bu sekilde davraniyor bence siz ogretmenin tavrini ustunuze alinmayin.

Pes dedim okurken
Çocuk hastalanınca neden haber veriyorsunuz ki?
Ertesi gün okula gittiğinde sorarsa çocuğunuz söyler zaten hastaydı diye
Ayrıca gitmediği günün ödevini neden alıyorsunuz?
Oğlum özel okulda başladı ilkokula bir kere bile böyle sebeplerden aramadım öğretmenimizi ki cebi her daim açıktı , arayabilirsiniz demesine rağmen aramadım , neden rahatsız ediyim ki kadını evinde ?
Sadece çok zor bir iki olay yaşadığımızda mesaj atıp olanlarla ilgili görüşmek istiyorum müsaitseniz demiştim o aramıştı beni konuşmuştuk akşam
Bu beklentilerinizi sıfıra indirin , öğretmen de bir insan , yazıktır yahu her akşam 30 veli arasa bu insan nasıl dinlenecek , nasıl kendisine ve ailesine vakit ayıracak? Azıcık anlayış ve empati gosterin

işte illa ki bir açık bulmaya çalışılıyor. yeter ki bir açık bulsunlar... benim kendi hastalarım izinli olduğum tek gün yani pazar günleri arayıp neden çalışmıyorsunuz böyle olmaz diyip isyan ettikleri bile oldu. gece 11de aranıp ya benim şuyum vardı diyip hesap sorabiliyor. her gün ülkenin diğer ucuna gezmeye giden hastalara kargo çıkabiliyoruz. kavga etmeye geldim diyip kavga eden anama bacıma bana söven çook insan oldu...
benim tek sorum şuydu. bir öğretmenden ne beklemeliyiz? cevap net olmalı ama olmuyor

Ben bir doktordan hastalığımla ilgili kafamda bin soru işareti varken beni aydınlatacak iki cümle beklerim mesela.
Doğru ilaç yazmasını, doğru yönlendirmesini beklerim.
Kendince ben panikken espri patlatıp bana kötü hissettirmesini değil.
Çalışan insanım izin alıp muayeneye gidiyorsam eğer hasta almaya vaktinde başlasın isterim.
İzin günü onundur ne haddime.
İş günü pek çok ağrısı, sızısı olan insanı kapısı önünde yarım saat bekletip onu arayan yardımcısına '' Hayırdır neden aradın? '' diye pişkin pişkin sormasın. Bunu beklerim.

Siz bir öğretmenden ne beklemelisiniz?

O da duyguları olan bir insan, robot değil.
Bakıcı değil.
Her günü birbirine uymaz.
İstediğiniz her an ulaşabileceğiniz yerde durmaz.
İnsan kendini eşine bile kapatır bazen.
Beklentilerinizi bunları unutmadan oluşturmalısınız.
Size numarasını vermek zorunda değil.
Veren öğretmen bulduysanız öpün baş üstünde taşıyın.
Her telefonumu açmıyor, dönmüyor diye dert yanmak yerine.
Veli toplantısı yapıyor mu?
Ödevler üzerine notlar yazarak, ne yapmanız gerektiği konusunda sizi bilgilendiriyor mu?
Bunları bekleyin.
Özel görüşmeleri gerekli görse size bırakmaz zaten, kendisi yapar.
En en önemlisi bence çocuğunuz okula severek gidiyor mu?
Bunu bekleyin.
Sevmiyor, gitmek istemiyorsa konu açmanıza, öğretmene söylemenize gerek bile yok.
Direk sınıf ya da okul değişikliğine yönelin.

Öğretmeni haklı buldum
Benim zamanımda öyle whatsapp falan yoktu
Her çocuk kendi ödevine sahip çıkıyordu
Okula gidemediysen de arkadaşını arıyordun
864356 kez öğretmene yazmaya ne gerek var altı üstü ilköğretim çocuğu
Öğretmenin görevi de derse vermek çocuğu takip etmek. Sudenaz yemeğini yedi mi diye mesajlaşmak değil
Kaldı ki çocuk bir zahmet kendi ödevini not alsın. Siz bu çocuğun kıçını 1 veli 1 öğretmen 2 yetişkin toplarsanız bu çocuk nasıl sorumluluk almayı öğrenecek?
İyi ki öğretmen değilim

Son düzenleme:
Herkes öğretmeni savunmuş. Haftada max 30 saat ders veriyor, dinlenmeye de çocuğuna da yeteri kadar vakti var. Bi zahmet günde taş çatlasa yazacağı 10 mesaj için küçük dağları ben yarattım edasından vazgeçsin. İnsanlar çocuklarına ters davranılmasından korkup tavır koyamadikca dozunu kaçırmış.
Zorunda değil görevi değil bidi bidi sini yapacak arkadaşlar zahmet etmesin. Evet, zorunda değil ama öğretmenlik yapmak da zorunda değil! Şu meselegi sırf rahat, yatarım diye seçmeseydi kimse de kötü bir öğretmene mecbur değil. Kaldı ki bu iticilik ve sevgisizlikle 6 yaşındaki kuzulara ne verebilir?

Gecenlerde veli toplantisi vardi ( 9uncu sinif). Cocugun bir tanesi yurtta kaliyormus. Ailesi koyde yasadigi icin hergun gelip gitme zor oldugundan. Yurttaki odasinda beraber kaldigi arkadasiyla anlasamiyormus. Ogretmene rica ediyor veli oglumun yurttaki odasini degistirir misiniz diye. Bunun gibi birsuru seylerle de ogretmeni mesgul edenler var. Biraz empati yapmali veliler bence. Ogretmenin de bir hayati oldugunu unutmayalim.

Çok rica ediyorum sadece itiraz etmek için yorum yapmayın ya da benim yorumumu alıntılamayın. Uzun uzun aklımdan cevap geçiyor ama ciddi bir yorgunluk içindeyim.
Özetlemeye çalışacağım;
Hepimiz az çok iyi ve kötü öğretmen arasındaki farkı biliriz. Kendisinden başka kimseyi konuşturmayan, konuşmaya çalışanları yok sayan, cevap vermeye dahi tenezzül etmeyen bir öğretmen elimizde var peki aynı öğretmen velisine bunu yaptığı çocuğa ne derece birey muamelesi yapıyordur, dinliyordur ya da değer veriyordur? 30 yaşındakine bunu yapan 6 yasindakini ip gibi siraya dizer zira. Çok şükür iyi öğretmenlerimiz var ve mukayese edebiliyoruz.
Diğer konu da rahatlık için bu mesleği seçmeseydi demiştim. Hakkım yokmuş. Hanımefendi muhasebeci niye oldu ya da avukuat niye oldu olmasaydı demedim. Öğretmen bu bahsedilen kişi. Minicik bedenlerdeki bomboş tertemiz akılları dolduracak, geleceğimizi, çocuğumu yetiştirecek tabii ki de hakkım var.
Öğretmenlik birçok öğretmenimizin de dediği gibi kolay görünen ama zor bir meslek. Zorunlu mesai en fazla 30 saat olsa da bir de gönül mesaisi yapıyor mesleğini seven, (tekrar yazıyorum ) iyi olan öğretmenlerimiz. Mesela babası yok diye öğrencisini eşiyle sinemaya götürüyor ya da parası yok diye maaşından harçlık veriyor, fotokopi çok pahalı tutmasın diye cebinden yazıcı alıp öğrencilerden sadece kağıt parası topluyor, her akşam sadece kitabi işleyip gecebilecekken fotokopileri hazırliyor, sorun yaşayan çocukların aileleri iletişim kurup iş birliği yapıyor.
Bunları aklıma geldi de yazmadım gerçekten gördüğümden yazdım, lütfen bu iyi ogretmenlerimizle her öğretmen oldum diyeni aynı kefeye koymayın. Öğretmenlik iş kurallarının vicdan ve sevgi ile oluşturulduğu bir meslek iş tanımında yazmaması birşey degistirmez
Son cumlenize ithafen ;kizim ikinci sinifta okuyor.ogretmenimiz bugun bana sizin bebeginiz var cikamadiginiz durumlarda ben kizinizi seve seve evinize birakirim dedi.cok duygulandim.tesekkur ettim.
Esim servise vermek istemedigi icin kizimiz icin araba aldik bebekle gidip gelmem kolay olsun diye bunu bilmesine ragmen bu sicak teklifi icimi isitti.son olarak katiliyorum size.

Siz hayatınızda bir gün çalıştınız mı acaba? İşten yorgun çıkan insan dinlenmek istiyor. Kaldı ki öğretmen en az 30 çocukla uğraşıyor hepsinin velisi bıraksan 20dk mesajlaşır her akşam onlara mı laf yetiştirsin? Minik kalp bik bik bik yazıp ajitasyon yapmayın öğretmen de insan çocukla ayrı veliyle ayrı 12 saat mı ilgilensin?

Tekrar yazıyorum benim zamanımda böyle şeyler yoktu herkes de yerini biliyordu. İlkokul öğretmenim de gayet 4/4lük bir insandı öyle ilgisiz sevgisiz değildi görevini gayet süper yapıyordu. Tüm arkadaşlarım da pırlanta gibi yetişti. Velilerin kafa ütüsünü çekmek istemeyen neden kötü öğretmen veya sevgisiz olsun? Bu konudaki öğretmen gayet profesyonel işini yapıyor zırvayı da çekmek zorunda değil zaten.

Yanı tamam oğretmenlik kutsal falan da kardesım bu ınsan da okul dısında herkese donus yapmak zorunda defil.işi bitiyor ewine gidiyor. Bır meaaja bıle donmuuo dıyorsunuz sıze donsun bana donsun ona donsun.elınde telefonla dolassın kadın okul bşttikten sonra. Ne bileyim. Ben ogrrtmen olsam ben de ben gerek gorursem cvp verırım derdim. Size tamam yazması bile iş. Siz yoksunhz kı sadece. Herkese cvp veremez.bence haklı ogretmen.

Back
X