Kızımın ilk doğum günü :(

Aynen öyle.
3 yaşındaydı benim oğlum ilk kalabalık doğumgününü yaptığımda, hazır diye düşünmüştüm ama hazır değilmiş, yüm ilgi onda olunca çok sıkıldı bunaldı, 4 yaşındayken ise daha hevesliydi. 4 yaş öncesi çocuğa eziyet olabiliyor (huyuna göre değişiyordur belki bu yaş sınırı da, genellemen bence gayet tutarlı, bize tuttu)

açıkçası bana da aşırı saçma geliyor çocukların 1 yaş günlerinin düğün havasında kutlanması. geçen böyle konuşuyorduk yanımızda çalışan abla komşusunun "salon" tuttuğundan bahsetti şoka girdim resmen çocuğun hiçbişeyden anladığı yok, yetişkinler arası bir s.dk yarışı gibi..

ammaaaa her ne olursa olsun çocuk senin, kaynananın da sen bilirsin demesi beklenirdi.

ben şaşaalı kutlama düşünmüyorum ama düşünseydim de yapardım. kaynanamı sallamazdım yani

Aynen öyle. En iyisi anne baba bebek keyifli bi gün geçirip bi pasta kesmek.. kimsenin tantanısa gerek yok.
Sonra bide yapmadım dite laf edecekler ama. Beceremediğim imalarıda gelecek.. aslında elimin ne kadar yetenekli olduğunuda biliyorlar ama yine de sevmiyolarya beni heryerde belli edecekler. Neyse sabır..

O kadar çok konuşuyorlar ki ve ben psikolojik o kadar yorgunum ki onlara karşı en ufak bişeude moralim düşüyor.
O yüzden çekmek istemiyorum.

Konuyu açarken sanırım duymak istediğim üçünüz kutlayın çocuk zaten hatırlamaz denmesiydi. Gayet mantıklı yorumlarda geldi teşekkürler :)

Niye sevmiyorlar ki seni?
Seni sevmeyen insanlarsa sen niye takiyorsun ve onlarla aktivite planliyorsun?

Al bebegini ve esini keyfine gore gez dolas ye ic... bir suru yorgunluk, masraf sonra da milletin memnuniyetsizligi... cok yersiz.

Parti eglenmek icin yapilir. Boyle geriyorsa zaten amacindan direkt sapmis oluyor.

Benim de oglum 11 aylik. Kendim sef asciyim. Yapilabilecek suslemenin de yemegin pastanin kurabiyenin hediyeligin en alasini bilirim. Ama hic bir planim yok. Pasta da kesmeyiz cunku ogluma yedirmem.

Ben kızımın her doğumgününü tüm detayıyla inceleyerek çoğuna göre abartarak kutluyorum hazırlıklara 5 ay önceden başlıyorum
Ogün sadece kızımın doğumu değil benimde yeniden doğduğum gün benim basarım benim bu Hayatda yaptığım en güzel şey beni ben yapan şey

Kim ne derse desin istediğiniz gibi kutlayin
Anneniz kaç yaşında insan sizi zor durumda brakmaya hakkı yok davete icaben gidilir gelmezse ayıp eder

Güzel bı doğum günü yapın çocuğunuza çocuklarına gösterecek anı bunlar güzel anılar

Ben bu sene doğum gununde çocuklar için dans gösterisi bile yaptiricam Ogün onların günü bı çocuğu gulumsetmek mutlu etmek herşeye değer

zaten o pasta sembolik

hani düğünlerdeki alçı pasta var ya onun gibi

çocuk yemiyor yedirilmiyor

hayretler içinde okudum gerçekten konunuzu
1. neden çocuğunuzla ilgili bir konuyu ortamın yorumlarına bırakıyorsunuz
2. Neden doğum günleri vs. bu kadar abartılıyor
3. Siz, eşiniz ve kızınız güzel bir yerlere gidersiniz, fotoğraf çekinirsiniz abartılı birşey olmaz ama en azından fotograflarda mutlu çıkarsınız
4. Annenler ve kv isterlerse kendi evlerinde de bir pasta kesersiniz

şaka yaptım yazınız hoşuma gitti de pek açık olamamışım galiba

o ilk doğumgünü pastasını kastettim

yedirmem demişsiniz ya haklısınız

o parti yapanlar da yedirmiyor çocuklarına demek istedim

sırf gösteriş için yapıyorlar yani düğünlerdeki çok katlı süslü ama esasen pasta olmayan pastalar gibi

Hic oyle bir dogumgunu pastasi gormedigim icin ben anlamadim galiba.

Ozellikle haftasonlarina 20 30 tane de 1 yas pastasi siparisim oluyor ama alci degil hani normal ganaj kek krema meyve vesaire...
Yedirmem dedigim pasta buydu.

Yalakalık yapmıyorum uzak duruyorum onları övmüyorum cıvıtmıyorum o yüzden..

Bende öyle yapacağım..

Gayet mantıklı fikirleriniz teşekkürler.
Belkide psikolojik yorgun olduğumdan böyle olmuşumdur.. kafam bişeyi kaldırmadığından.

Hic oyle bir dogumgunu pastasi gormedigim icin ben anlamadim galiba.

Ozellikle haftasonlarina 20 30 tane de 1 yas pastasi siparisim oluyor ama alci degil hani normal ganaj kek krema meyve vesaire...
Yedirmem dedigim pasta buydu.

ben anlatamadım

doğumgünündeki gerçek pasta da çocuğa yedirmiyoruz ya onu kastettim

çocuk açısından düğün pastası gibi diye yani o sizin yaptığınız pasta ile parti yapanlar da çocuğa yedirmiyor çoğu pasta göstermelik kalıyor ya da pastalar erişkinler için oluyor

neyse boş verin siz beni, azıcık uçmuşum ben

5 ay mı?
o kadar zamanınız var mı gerçekten

neden kendı evınızde kalmadıgınızı anlayamadım.. neyse mevzu o degıl konuya gelırsek kendı evınıze gıdın güzel bir temizlik yapın.
bellı bır konsept belırleyın ve ona uygun pasta siparişi verin...
kutlama masanızı konsepte uygun susleyın pasta harıc yıyecek yapmanıza gerek yok ılla olsun dersenız bır cesıt poüaça, sigara böreği, mercimekli köfte ve kurabiye yapsanız yeterli.
her ıkı aıleyı de çağırın 20:00 gıbı pasta uflensın 22:00 gıbı herkesı postalayın evıne
bence ilk dogum gunu özeldir ve mumkunse tum aıle fertlerı ıle bırlıkte kutlanmalıdır...

7/24 durmaksızın 5 ay hazırlık yapmıyoruz heralde
Merak etmeyin cocugumla geçirmem gereken vakti nasıl ayarlayacagimi bilirim.

7/24 durmaksızın 5 ay hazırlık yapmıyoruz heralde
Merak etmeyin cocugumla geçirmem gereken vakti nasıl ayarlayacagimi bilirim.
kendinizi savunmanıza gerek yok
ben sadece meraktan soruyorum
çocuk sizin olduğu için vakit ayırıp ayırmadığınız beni ilgilendiren bir konu değil
yalnızca yılın yarısını doğum gününü düşünmek ile geçirmek bana fazlaca geldi
gerçi hayat temponuz nasıl bunu da bilmiyorum
ben yoğun bir işte çalıştığım için fazla gelmiş olmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…