- 20 Nisan 2007
- 4.038
- 10.390
- 733
- 44
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tabiki özelden yazıyorum şimdi :)Merhaba,
Ben de yaptiklarinizi cok begendim.Acaba börekle kurabiyelerin tarifini alabnilir miyim?
Çok doğru ne istediğinle alakalı. Ne güzel bir anı işteİşte tercih, heves meselesi. Hiçbir kutlama yapmamıştım çocuk doğduğundan beri, ilk doğum günü için de heves ettim, özendim. Güzel de oldu, aynen ben de "İyi ki yapmışım" diyorum. Hatta terapi gibi geldi bize; diğer hazır süsler vs. haricinde girdik eşimle kırtasiyeye, mukavva, simli el işi kağıtları, renkli bantlar, çıkarmalar, yapıştırıcılar, tüller, balonlar aldık; oturduk birlikte o mukavvaları tek tek keserek harf çıkarıp kapladık, kendimize özel bir selfie çerçevesi hazırladık. Keza balonlar filan, adım atacak yer yoktu bahçede, her yer balondu; yarış yaparak şişirdik filan. Bize iyi geldi uğraşmak, eğlendik mi eğlendik; ikramlar yendi, akrabalar sohbet muhabbet güzel bir gündü.
Sıkıntı, huzursuzluk olacaksa aileler arasında, ona göre ayar çekilir. Maksat eğlenmek, birlikte güzel bir gün geçirmek ve gelecek günler için dönüp de geriye bakılınca güzel hatıra toplamış olmak. Baş başa da kutlanabilir, onun samimiyeti, özeli de ayrı güzel. İşte, ne istediğini bilmek ile alakalı; ben herkesin katıldığı, bahçe içinde çocukların kudurduğu, balonlarla boğuştuğu, köpük baloncuk yaparak kaçıştığı, büyüklerin de kukileta giyip parti düdükleriyle çocukluklarına döndükleri bir ortam istiyordum. Oldu. :)
Tabiki özelden yazıyorum şimdi :)
Selam kızlar bi sorunum var fikrinizi almak istedim.
5 gün sonra kızım 1 yaşına giriyor. Ben doğum günü yapıp yapmama konusunda kararsız kaldım hevesimi kaçırdılar doğrusu.
Annem sanırım eşimin ailesinin yanında rahat edemeyeceği düşüncesiyle(sonuna kadar haklı görmek istemeyerek) "siz onlarla kutlayın biz gelmeyiz burda ayrı pasta keseriz" dedi.
Bense onların bulunmasını herkesten çok isterim çünkü kızımın doğum masraflarından eksiklerine yetişemediğimiz herşeyine kadar aldılar kızımı büyütmemizde payları büyük..
Sonra kv ile bu doğum günü meselesini bir süre önce konuşmuştuk ben çok heves ediyorum şunları şunlarıda çağırcam dedim.(çevremizdeki kızımızın yaşlarında çocuğu olan ailelerden bahsettim kızımla bebeklerin güzel fotograflarını çekeriz diye düşünerek) oda onlara ne gerek var işte kendi aileni bide bizi çağır dedi. Bende yok ben çok heves ediyorum istiyorum çağırcam benim için önemli bi gün dedim. Hala ona gerek yok buna gerek yok diye çıkıştı. Yok dedim ben istiyorum şöyle yapcam böyle yapcam dedim ama suratı asıldı beni gerdi bütün hevesimi kaçırdı.
Kendileri kayınbabamın doğum gününe kadar kutlar ve o günlerde dolmasına kadar sarar. Bütün torunların doğumgünleri kutlanır ikramlar şunlar bunlar yapılır. Biz herkese hediyemizle gideriz maddi sıkışsakta.
Bizim doğum günümüzü kimse hatırlamaz hediye almaz süpriz yapmaz kıytırıktan kutlar geçerler. Çokta önemli değilde hani bizi takmayışlarına değinmek istedim.
Bu arada doğum günü yapsam para ya da yardım almayacağım zaten gelip gidecekler sadece.
Böyle olunca bende eşimle konuştum hevesim kaçtı. Dedimki yapmayalım zaten çocuk birşey anlamayacak. O gün 3 ümüz dışarı çıkalım vakit geçirelim fotoğraflar çekelim sonra bi pastane de pasta keselim yiyelim dedim oda nasıl istersen dedi.
Şimdi sorun şu ki bu onun ilk doğum günü ilerde güzel bi anı olarak kalması var. Sonra kızım ilerde özenmemişiz olarak görebilir mi kutlamadık diye ? Biyandan burda çok okudum ilkinden anlamıyor diye küçük kutlama yapanları.
Ne yapayım ?
Kutlayıp kızıma anı mı bırakayım? Ama ben o gün annemlerin gelmemesiyle canım sıkılacak gelseler annem sıkılacak ve kv ona ne gerek var buna ne gerek var diye konuşacak canım yine sıkılacak.
Üstüne şuanda para yok c.tesi geçer para elimize. O günden sonra 2 gün içinde hediyelik vs yetişir mi ? Özensizde olsun istemiyorum. Yaptıysam tam olsun.
Birde evimde kalmıyorum annemlerde kalıyoruz bi süredir. Eve gidip temizlikte yapmak gerek.
Ha bide kv ye doğum günü yapmıcaz biz üçümüz kutlucaz dediğimizde biz babaannesi değilmiyiz bizle niye kutlamıyosunuz falan diye çıkıştı. Bizde öyle karar aldık dedik.
Hafta sonları orda oluyoruz yani c.tesi pazar orda olcaz. Biz doğum günü yapmıyoruz diye orda dandirik bi kutlama yapmayada kalkabilirler..
Sonra da siz beceremediniz biz yaptık diye imalarda gelir ardından
Ne yapayım ben şimdi ?