Kızıma, bize yemek yapmayan kayınvalide

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Art niyetli mi değil mi orasını bilemeyiz ama insanların o telasta size yemek getirmelerini beklemek biraz bencillik gibi geldi. Çocuğuz sevmiyorsa ona sevdiği birşeyi kendiniz yapabilirsiniz bence fazla alıngan tepkiniz hele büyük gelin dediğiniz kişiye

Aynen öyle. Mesela bir gün sadece et kavurdu. Anne bu ne dedim? Et ekmek yeriz, biz böyle doyuyoruz dedi. Olur mu öyle şey dedim? Et de şart olmuş zaten. Yanına salata pilav falan yapayım dedim, 10 kişilik salata ve pilav yaptım kızım bacaklarımda geziyordu hatta yaparken. Akşam yemeği saatlerinde ilgi ister. Sonra bir de ayran yap dedi hatta onu da yaptım. Ertesi gün kayınpederime balık yaptırdı. Bu arada kendisi yattı, uzandı bir yoğunluğu yoktu yani. Bu kadar detay vermedim diye linçlendim resmen. Onun niyetini ben bildiğim için detay vermedim ama vermek lazımmış .

o 10 kişi kim?
siz 3 onlar normalde evde 7 kişi mi yaşıyorlar?
kadın her akşam ne uydursun 10 kişiye allasen.
sizde gelip akşam yemeklerine karışmam tavırları içinde olursanız önünüze ne konursa yerseniz beğenmiyorsanızda kalkıp yaparsınız.

Dugun günü kına günü, ne farkeder ki?
İnsafsiz değil de pratiklikten uzak buldum sizi. Sonucta bu çocuk minik bir şey de yese karnı doyar. Neredeydi kına evi, tüm şehirden uzak dağlık yerde miydi? Köyde miydi? Eşiniz gelin arabasıyla çıkıp hemen Google mapse yazdığı markete ugrayip gelemedi mi?
Kına evinde yemek vermediler demissiniz. Kına evinde eltinizin annesine rica etseniz size bir tanecik patates vermeyecek miydi çocuğunuz için? Ya da bir avuç makarna?
Neden kadından istemediniz?
aklima sey geldi bir koy dugunune gitmistik. kardesim kucucuk dugun yemegini de kacirmisiz ..kardesim agladi ..babamda yanimiza gelen damada (babamin arkadasi ) neden agliyor deyince karni acikti demisti

hic unutmuyorum gecmis gun koca tandirin arasina yumruk kadar keci peyniri koymustu dugun sahibi ..kardesim onu yiyip susmustu 🥲

Muhtemelen siz 1 hafta boyunca evdeki hicbir ise yardim etmediniz. Dugun evinde herkes isin bi ucundan tutar. Evin gelini hazir yemek beklemez. Ama anladigim kadariyla siz gunboyu sadece bebekle ilgilendiniz. 3 ogun yediginiz icin de ogle yemegini yaptiniz. Evdeki digerleri ogleyim yemediginden yaptiginiz yemegi sadece siz yediniz. Kayinvalide aksam yemek yaparken mutfaga bile ugramadiniz. Onunuze hazir sofra gelsin diye beklediniz. Patlican oldugunu duyunca da kalkip bi corba kaynatmak yerine disarda yediniz. Kayinvalidenin yasadigi şoku tahmin edebiliyorum.
Bir kuru ekmek de mi alamadiniz kina gunu yaniniza? Icine peynir koyar verirdiniz cocuga.
Gunboyu cocuk mu emzireyim yemek mi pisireyim demissiniz de, 22 aylik cocuk gunboyu emiyor mu cidden?

Kucuk tencerede bebege gore günlük yemek yapabilirdiniz, neden ondan bundan yemek beklediniz anlamadim. Cocugun yemegi uzerinden inatlasmak cok sacma olmus, ustelikte acliktan aglayana kadar oyle beklemissiniz. Siz bile boyle umursamazken baskasindan ilgi alaka beklemeyin
Kv yaz menüsünü oluşturmuş. Her öğlen bakla her akşam patlıcan yapacakmış

Sanırım hiç zora gelmemişsiniz. Benim oğlan gibi bir de çoklu alerjisi olsaydı vay halinize! Çocuk dışardan da yiyemez açlıktan bayılırdı.
Ben geçenlerde sadece 3 gün kaldım bir yerde, ki o da asla kalmak istemiyodum zorladılar, eşim bir aylık erzaklarını aldı. Benim ve çocuğun sevdiği şeylerden herkese aldı. Etinden sütünden peyniri den tavuğuna kadar. Nereye giderseniz gidin alışveriş yapmayı adet edinin. Kahvaltıyı toplayıp bir süpürge açın. Bulaşığı yıkayıp hemen öğlen yemeğine başlayın. Çok yapın ki akşama da kalsın. Baktınız bitti hemen çocuğa kadar yemek yapın. Evime yan gelip yatan hizmet bekleyen misafiri bir daha davet etmem. Her yerde de söylerim valla. Kv iyi ses etmemiş.
kadın akşam yemeği yapmıyor bunları okusa düşüp bayılacak :KK53:
bir gece pilav yapmış ama djdkdkdkd

Aynen öyle. Mesela bir gün sadece et kavurdu. Anne bu ne dedim? Et ekmek yeriz, biz böyle doyuyoruz dedi. Olur mu öyle şey dedim? Et de şart olmuş zaten. Yanına salata pilav falan yapayım dedim, 10 kişilik salata ve pilav yaptım kızım bacaklarımda geziyordu hatta yaparken. Akşam yemeği saatlerinde ilgi ister. Sonra bir de ayran yap dedi hatta onu da yaptım. Ertesi gün kayınpederime balık yaptırdı. Bu arada kendisi yattı, uzandı bir yoğunluğu yoktu yani. Bu kadar detay vermedim diye linçlendim resmen. Onun niyetini ben bildiğim için detay vermedim ama vermek lazımmış .
Kadın et ekmekle doyuyoruz diyebilir çünkü onun evi. Onun mutfağı. Öyle şey olur mu diyip ayıp etmişsiniz. Pilav ve salata sizin kişisel tercihiniz. Aynısını büyük dayımın karısı yapıyor akşam yemeğinde kalabalığız sıcak ekmek alalım kahvaltı yapalım diyoruz herkes okey yengem olur mu öyle diyip börek yapıyor sonra da ben misafirim yemek yaptım diyor. Eee yapma ne pişerse ye sus o zaman bize ne

Burada suçlu kim peki?
Kına günü sizin çocuğunuzun ne yiyeceğini dert etmeyi unutan kayınvalide mi? Büyük gelin de iyilik etmek istemiş ama başka şeyler çıkmış muhtemelen. O da sizin çocuğun yemeğini dert ettiyse öncesi bir konuşma, farketme vardır. Yoksa aklına gelmez ,annesi varken çocuğun ne yiyeceğini düşünmek.
Evet öncesinde konuşma geçti. O da kızım patlıcan yemediği halde kv’nin 2 gün sade patlıcan yemeği yaptığına şaşırdı. O yüzden bizde yiyin isterseniz akşam yemeklerini dedi. (Önceki yaz onlarda kalmıştık) Biz de teşekkür edip
kendimiz halledeceğimizi söyledik.

Ben burada bir suçlu aramadım. Sadece bu olayı da ekstra anlattım. Bizde eve misafir gelince herkesin yemeğini ayrı ayrı düşünürüz. Ben de yılda bir kere gittiğim evde bir öğün en azından torununu düşünmesini bekledim, ama demek ki beklememek gerekirmiş.

aklima sey geldi bir koy dugunune gitmistik. kardesim kucucuk dugun yemegini de kacirmisiz ..kardesim agladi ..babamda yanimiza gelen damada (babamin arkadasi ) neden agliyor deyince karni acikti demisti

hic unutmuyorum gecmis gun koca tandirin arasina yumruk kadar keci peyniri koymustu dugun sahibi ..kardesim onu yiyip susmustu 🥲
Biz de sahilde balık lokantasına düğüne gitmiştik çocukken. Garipçe tarafında, o zamanlar 3. Köprü de yok, oralar bomboş arazi. Sadece birkaç deniz restorani var boyle.
Biz bekle bekle, daha gelin damat bile cikmadi. Bekle bekle aciktik. En son babam çıktı şöyle bir on-yirmi dakika sonra geldi, tekel bayii bulmuş açık. Ondan çizi , Halley, kek falan almış sagolsun..hem biz yedik hem masadaki diğer aç akrabalar 😅

Kayınvalidenizin yaptığı doğru değil ama sizin tavrınızda doğru değil. Anne değilim ama çocuğum aç kalacağına 30 kişiye bile yemek yaparım bence. Inadınız uğruna aç bırakmışsınız

kadın akşam yemeği yapmıyor bunları okusa düşüp bayılacak :KK53:
bir gece pilav yapmış ama djdkdkdkd

her gün 10 kişiye yemek yapmak kolay sanki.
aşevi mi orası kv yide aşçıbaşı falan sandı zaar.
bir bezelye yapmış bir akşam birde pilav.
başlıkta kv kızıma bize yemek yapmadı.
kadın bunları yemeğe çağırmış sanki de önlerine bişe koymamış.

Evet öncesinde konuşma geçti. O da kızım patlıcan yemediği halde kv’nin 2 gün sade patlıcan yemeği yaptığına şaşırdı. O yüzden bizde yiyin isterseniz akşam yemeklerini dedi. (Önceki yaz onlarda kalmıştık) Biz de teşekkür edip
kendimiz halledeceğimizi söyledik.

Ben burada bir suçlu aramadım. Sadece bu olayı da ekstra anlattım. Bizde eve misafir gelince herkesin yemeğini ayrı ayrı düşünürüz. Ben de yılda bir kere gittiğim evde bir öğün en azından torununu düşünmesini bekledim, ama demek ki beklememek gerekirmiş.
Napıyor bu kadın patlican yemeğinde sadece patlicanı mi haşlayıp önünüze koydu? O yemekte patates vardır kıyma vardır, patlicanı bebeğe vermezsin kalanını verirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X