• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her gün et ya da tavuk yemek??

Ona sorsan o da dertli kendince. Gezmem yok, tozmam yok. Aldığım bir şey yok. Telefonum bozuk almadım. Çocuk bakarım, ev işi yaparım. Ev taşınır ben taşırım. Alışveriş olur ben yaparım. Çoğu gün yemek yok. Kendi yapar. Cam siler, evi süpürür, bulaşık yıkar. Kısaca her işi yapıyor. Ha süper mi yapıyor o tartışmalı da olduğu kadar kafasındayım. Bebeğe bakar evdeyken. O da ben daha ne yapayım diyor. Öyle de Allah var ailesi yapmaz çünkü lohusayken hamileyken bile beni kendi yıkadı. Bebeği o yıkar. Desteksiz bu devirde maddi manevi bu kadar oluyor. Çünkü o da koltukta uzanıp yemek nerde demez. Hatta hamilelik ve çocuktan sonra yüzde 80 o yaptı işleri.
Bir konunuzda ailenize para verdiğinizi yazmışsınız. Veriyor musunuz hala?

Demiştim ki yorumunuzu gördüm. Okuduğum konuda babanız pinti, kardeşiniz çalışıyor, ona birşeyler yapılacak, size hiçbir şey yapılmamış okul parasını 2 sene göndermek dışında. Eşinize bencil demiştim. Geri alıyorum. Her şeye yardım eden adam, o borcun içinde sizin ailenize yardımınıza da ses çıkarmıyor. Valla daha iyisi bulunmaz. Ayıp ediyorsunuz.

Son düzenleme:
Evet sadece et yemek tek tip beslenme uzun dönemde adamı götürür bence de
Çok popüler bu ara. Jordan Peterson'ın kızının immün hastalığı, kendinin ve eşinin rahatsızlıkları sadece et yiyerek hallolmuş. Sabah akşam sadece et yiyorlar ailece. Adam ateş ediyor o yaşta. İnsanı daha sinirli yaptığı söyleniyor sadece et yiyerek beslenmenin.

5-6 bin annenize vermeyi bırakırsanız ayda en azından 3 kere falan temizlikçi çağırabilirsiniz. Adamın etinden daha büyük sorunlar var bence. Yine iyi eşmiş, müsaade etmiş buna ben olsam asla verdirmezdim.
Benim harcamalara bakmıyor ben ona atıyorum evin borcunu. O yüzden konuya hakim değil. Ben ona kardeşlerim öğrenci arada veririm demiştim.

Bir konunuzda ailenize para verdiğinizi yazmışsınız. Veriyor musunuz hala?
Bu ay itibariyle vermicem dedim ama kardeşim küsmüş doğum günü çiçek almamışım. 5 kardeş annem. Ben 2 ayda 1 hediye alıyorum yetişmiyor artık almicam. Bir de kız kardeşim yanıma gelecek o da mühendislik okuyor dersleri zor. Bende dedim anne iyi geliyor bari arada yemek yapsa çok yoruldum ev çocuk. Diyor ki o gezmeye geliyor iş yapmaya değil.

İşte her ay verdiğiniz gibi bir detayı atlamışsınız.
Eşiniz her ay 5-6 bin atsa ne derdiniz acaba?
Valla o erkek atamaz zaten ailesi yardım etmemiş ev geçimi onda bir de ben o kadar destek çıkıyorum ona. Atsa kabul etmem zaten söylemiştim bunu. Ama eşimin ailesi diğer 2 kardeşine ev verdi eşya yaptı. Bize hiç bir şey yapmadı. Eğer eşit davransalardı onlara da hediyeydi harçlıktı karışmazdım. Benim aile okuttu hepsini fakirler.

Eşinizin ailesini kötülemişsiniz ama siz de nişan altınlarını mı vermiştiniz annenize. Her ay verdikleriniz. Yıllardır da evlisiniz. Eşinizi haklı buldum ben. Adamın bi eti var oy.

İyi de sizin temizlikçi çağırmanızı istemiyorsa mecbur o da işlerin ucundan tutacak. %80’i bilemem o biraz abartı gibi geldi bana ama ikiniz de çalışıyorsunuz. Onun ayrıcalığı ne ki yapmayacak? Bizim de çocukları eşim yıkar. Temizlik için kadın çağırmamı ister. Bazen kadınların işini beğenmediğim için çağırmam. Söylenir bana. Hamileyken lohusayken sizi niye yıkıyor anlamadım. İki kere yaşadım o süreci, hiç başkasının yıkamasına ihtiyacım olmamıştı.

Ayrıca işlerin neredeyse tamamını o yapıyorsa bırakın da protein ağırlıklı beslensin, ihtiyacı vardır adamın.
Gebelikte tansiyonum düşüyordu. Bir de duş alınca ekstra zorlanıyordum. Özellikle son aylarda kilo çok aldım. O da yıkıyordu. Bir de sezeryan sonrası 4 5 defa yıkadı. Ben sezeryan sonrası eğilemiyordum bir süre. Bence çoğu kişi böyledir.

Eşinizin ailesini kötülemişsiniz ama siz de nişan altınlarını mı vermiştiniz annenize. Her ay verdikleriniz. Yıllardır da evlisiniz. Eşinizi haklı buldum ben. Adamın bi eti var oy.
Yok altın vs vermedim. Sadece kendi altınımı kendim aldım.Çeyize gelen paraları anne senin olsun demiştim.

Valla o erkek atamaz zaten ailesi yardım etmemiş ev geçimi onda bir de ben o kadar destek çıkıyorum ona. Atsa kabul etmem zaten söylemiştim bunu. Ama eşimin ailesi diğer 2 kardeşine ev verdi eşya yaptı. Bize hiç bir şey yapmadı. Eğer eşit davransalardı onlara da hediyeydi harçlıktı karışmazdım. Benim aile okuttu hepsini fakirler.
Bacım adam sesini çıkarmadan evi gecindiriyormuş, senin maaşına karışmıyormuş , sen de ondan habersiz anana bacina biraderine oluk oluk akıtıyormuşsun zaten, eee derdin ne?

Bu adam aç mı dursun ? Zaten 7 yıllık ayakkabı giyer, başka masrafı yok, evin işini hep o yapar diyorsun, ev aldık borç ödüyor diyorsun, bu adam yemek de mi yemesin? Nedir yani derdin?

Bir de senin kendi ailene oluk oluk para akitman hak da onun ailesine gelince niye ovvv oluyor?

Ayrıca senin ailen de fakir gariban filan değil açgözlü nankör insanlar , hiç kusura bakma...

Son düzenleme:
Evet bir de annem rahat etsin diye bir defa 7 saat git 7 saat gel annemi almıştı bize gelmesi için.

Kızlar eşimle 2 miz çalışıyoruz. Neyse ev borcumuz var. 1 tane de çocuk. Ben elbise vs alırım. Ama çok büyük harcamam yok. Eşim eve temizlikçi almaz müsrif görür. Eşyamız idare eder. Aldıklarımızı da bir sürü söylerim zorla aldırırım. Eşim de dişini sık borç bitsin vs. Ama yemeğe gelince kahvaltı yemez. Sade yemek yemez. Makarna yemez. Çorba içmez. Vee etsiz hiç bir şey asla yemez. Şuan eksi 15 deyiz. Her gün 500 tl ye tavuk ya da et yiyor. Tm yanında bende yiyorum ama çok az. Çünkü olmasa da olur.Arada yemiyorum. Ama o acımaz gider kilo kilo alır yer. Tm yesin tabiki yicek ama bu kadar borç varken ben her şeyde fedakarlık yaparken üstüne eksideyiz her ay. Kaşıkla et yiyor artık. Yesin tabi ama her gün her gün olur mu sizce kızlar? Ben mi yanlış düşünüyorum.?Bir de 5 dkklk yere bile araba ile gider. Ha beni de bırakır alır vs ama bunlardan kısmayıp temizlikçi gereksiz ev eşyası fuzuli der.
Bende yerim kiz bikmadan niye öyle diyosun adama 🤣

Bacım adam sesini çıkarmadan evi gecindiriyormus , senin maaşına karismiyormus , sen de ondan habersiz anana bacina biraderine akıtiyormuşsun zaten, e derdin ne? Bu adam aç mı dursun ? Yemek de mi yemesin? Bir de senin ailene para akitman hak da onun ailesine gelince niye ovvv? Seninkiler de fakir gariban filan değil açgözlü nankör insanlar ayrıca, hiç kusura bakma...
Eşim yardım etmiş evlenmeden bir de eşyaydı altındı hepsini 2 miz yaptık ailesi 1 kuruş harcamadı. Ama diğer 2 kaynıma ev verdiler eşya altın yaptılar. Normalde ben de onun ailesine hediye vs alırdım. Ama bu durumdan sonra bende ailen kime yapıyorsa onlar hediye alsın dedim. Ben çevreme hediyeydi yardımdı yapmayı severim. İhtiyacı olana veririm yeterki biri istesin. Ailem dışında da.

Ben normalde kahvaltida balik yerim aksam da etli yemek yerim haftada 3-4 gun yaparim bunu amaaa bazi günler et göresim gelmiyor ya her gün her gün de...
Eşim de etçidir ben et yemek istemedigim gunde ona ayri etli yapariz kendime ayri etsiz yapariz. Her gün yemeyince kimsenin biseyi çökmez bence ya. Kan testlerimi vereli bir iki ay olmustur normal gayet. Yoga yapiyorum ayrica.🙄
Baliktan bikmiyorum da kirmizi et midemi bulandiriyor her gun her gun. Bunun neresi normal ve olmasi gereken bilemedi.😄
Ay sabah sabah balık derken somon füme falan anlamında mı baya baya levrek mi😅 benim de ilginç bir rutinim var da mide bulandırmak istemiyorum 😂

Bacım adam sesini çıkarmadan evi gecindiriyormus , senin maaşına karismiyormus , sen de ondan habersiz anana bacina biraderine akıtiyormuşsun zaten, e derdin ne?

Bu adam aç mı dursun ? Zaten 7 yıllık ayakkabı giyer, başka masrafı yok, evin işini hep o yapar diyorsun, bu adam yemek de mi yemesin? Nedir yani derdin?

Bir de senin kendi ailene oluk oluk para akitman hak da onun ailesine gelince niye ovvv oluyor?

Ayrıca senin ailen de fakir gariban filan değil açgözlü nankör insanlar , hiç kusura bakma...
Evet doğru kıyafet spor almaz. Daha ben ona aldım 4 5 defa. 2 3 ayda halı saha. Onun dışında evde sürekli. Et yemesine de gerçekten bir şey demedim tabiki yesin içsin ama bu ara ev borcu taşınma çocuk çok sıkıştık. Azıcık düşünmesi lazım dedim.

Bı de sen elin ailesinde eşitlik arıyorsun ama senin 5 kardeşinin hepsi daha bekar...

Sana düğününde bı çeyreği bile layık görmeyen üstüne yıllarca bütün maaşını yiyip " ne var sanki verdiğinde , sen vermesen bı yerden bulunur" diyen o anan, erkek kardeslerine evlenirken dizi dizi bilezik takacak, mirasından ev verecek biliyorsun değil mi? Hepsini kendin yazmışsın konularında....

Burda da gelip eş ailesini kötüleyip kocanın lokmasını anlatıyorsun.

Ben korktum senden valla, allah kocana çocuğuna hidayet , sana vicdan versin inşaallah...

Back
X