Kızıma, bize yemek yapmayan kayınvalide

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de tabii ki çocuğum yiyeceği kadar yemeği her zaman yanımda taşıyorum ama kına günü için ise ayrıca yemek yapmadım çünkü eltim dışarda yemesin çocuk, ben getiririm dedi. Ben de ara öğününü yedirip çıkardım. O öyle dediği halde neden yemek yapayım? Bunda ne yanlış var ki? Onların geç kalması tahmin edilemez bir durumdu. Arkamızdan çıkıyorlardı hemen. Nereden bilebilirim ?
bunda kayınvalidenin suçu ne?

ya ben gelin değilim bir şey değilim, annemin babamın köyüne gidiyoruz, evimiz yok birşeyimiz yok orada. ama ben orada doğdum. onlar da akrabam yani el değil.

bizim normal bir soframız 50 kişi orada
evin kızı değilken gelini değilken 50 kişilik yemek yapıyorum, yeri geliyor yapılıyor. kaldı ki çocuğum olsa zaten bu benim sorumluluğum olurdu.
bizde düğün olsa 1000 kişi zaten :KK70: (onu kimse tek yapamaz da)

ne büyüttü yok 10 kişiye yemek mi yapacam
yok salata yaptım pilav yaptım
abooov yani.
Bence de yani çocuğun yemeğini önce kendi anne, babası düşünür. Yemek yoksa yapılır da. Konu sahibi kvyi pek sevmiyor gibi hissettim. Sanki eşine karşı bak annen yemek bile yapmadı demek için koz olarak kullanıyor gibi geldi

Bence de yani çocuğun yemeğini önce kendi anne, babası düşünür. Yemek yoksa yapılır da. Konu sahibi kvyi pek sevmiyor gibi hissettim. Sanki eşine karşı bak annen yemek bile yapmadı demek için koz olarak kullanıyor gibi geldi
ben tek yaşıyorum
ve normalde kendime doğru düzgün yemek yapmıyorum

o yüzden gerçekten tavrı tarzı, 1 hafta eş ailesiyle geçinmeye gönlü olmamak gibi geliyor bana da

Hadi patlıcan yemeğini unutup yaptı diyelim. Ama çocuk yemiyor içine patates vs koy diyince biz böyle seviyoruz demesi hiç hoş değil. O yoğunlukta olan insanın yemek çok olsun herkes yesin diye düşünmesi lazım o zaman. Bilmiyorum ben böyle bir kv evine gitmezdim. Otel uygun gibi. Kendini o strese sokmazdım.

bunda kayınvalidenin suçu ne?
Ama siz şimdi benim algılarımla oyunuyorsunuz.Onlar iyi,kötü ve çirkindeki kötü olan karakter değillermiydi?Ara bozan,herşeye karışan,sürekli kalmaya gelen,gelinin arkasından dedikodu yapan şahıslar değil miydi?

Konu sahibi bu olay neredeyse 1 sene önce olmuş.Bu biraz kin tutmak değil mi?

Ama siz şimdi benim algılarımla oyunuyorsunuz.Onlar iyi,kötü ve çirkindeki kötü olan karakter değillermiydi?Ara bozan,herşeye karışan,sürekli kalmaya gelen,gelinin arkasından dedikodu yapan şahıslar değil miydi?

Konu sahibi bu olay neredeyse 1 sene önce olmuş.Bu biraz kin tutmak değil mi?
Dediğim gibi bu yaz tekrar gitme planları yapmaya başladığımız için kafamda bu konuyu düşünüp durmaya başladım. Buraya da yazmak gibi bir hatada bulundum.

Dediğim gibi bu yaz tekrar gitme planları yapmaya başladığımız için kafamda bu konuyu düşünüp durmaya başladım. Buraya da yazmak gibi bir hatada bulundum.
Zaten senede 1 gidiyormuşsunuz.Çok sık görüşmüyorsunuz.Evin yemek düzeni size uygun değilse sizde ona göre kendiniz yaparsınız.Kızınız da büyümüştür.Senede bir görsün babaannesini,dedesini ne var bunda?

Hadi patlıcan yemeğini unutup yaptı diyelim. Ama çocuk yemiyor içine patates vs koy diyince biz böyle seviyoruz demesi hiç hoş değil. O yoğunlukta olan insanın yemek çok olsun herkes yesin diye düşünmesi lazım o zaman. Bilmiyorum ben böyle bir kv evine gitmezdim. Otel uygun gibi. Kendini o strese sokmazdım.
Neden böyle yaptığını bilmiyorum, ondan önceki sene kızımın ilk doğum gününü orada kutlayalım dedik. Eşim çok heveslendi, şık olur dedi. Sonra kv bana organizasyon firması tutma. Çok masraflı olur dedi. Boşuna para verme. Biz her şeyi hallederiz dedi ve sonuçta hiçbir şey yapmadı kimse. Keşke organizasyon firması tutsaydım dedim. Aslında oradan ilerisini görmeliydim. Yapacağım dediği şeyi yapmayacağını tahmin etmeliymişim. Yine sağolsun eltim, ben ve eşim 10 çeşit pasta börek çıkarmıştık.

Mutfağa çocuğum olduktan sonra girdiğimi belirttim, öncesinde öyle bir ilişkimiz yok dedim. Bu bahsettiğim dönemde her gün biz daha erken kalktığımız için ev ahalisine kahvaltı hazırlayıp kızım için öğle yemeği yaptım zaten. Akşam yemeklerini de o yapmadığında bir şekilde hallettik.
Ben de tabii ki çocuğum yiyeceği kadar yemeği her zaman yanımda taşıyorum ama kına günü için ise ayrıca yemek yapmadım çünkü eltim dışarda yemesin çocuk, ben getiririm dedi. Ben de ara öğününü yedirip çıkardım. O öyle dediği halde neden yemek yapayım? Bunda ne yanlış var ki? Onların geç kalması tahmin edilemez bir durumdu. Arkamızdan çıkıyorlardı hemen. Nereden bilebilirim ?
Yoğunluktan kastım evde bizden başka misafir yoktu, ev ahalisi bizimle birlikte totalde 10 kişi oluyordu o da her gün değil. Diğer gelinler gelirse bu sayı oluyordu.
Olay bu sekildeyse kayinvalidenin suçu ne?

Benim de kayınvalidenin mutfağına girip yemek yapacak samimiyetim yok. Çok senelik evliyim ama bir iki günden fazla kalmadım zaten. Onda da getir götüre yardımcı olmaya çalışmışımdır en fazla. “Kayınvalidenin evi benim de evim sayılır” anlayışım hiç olmadı.

Ama çocuk olsa ve hiç yemek yoksa eşimle birlikte girip bir çorba, bir sebze haşlaması yapardım beş dakikada. Çünkü çocuğumdan ben sorumluyum.

Ya da çocuğum patlıcan yemiyorsa yemeğin suyu, yoğurt, varsa diğer yemeklerle karnını doyururdum. Kalkıp dışarıda yemek yiyeceksem herkese teklif ederdim ya da sipariş verirdim eve.

Kayınvalide sadece et pişirdiyse “tek et olur mu” diyemezdim. Çünkü mutfağına girip yemek yapacak samimiyetimin olmadığı insana bunu diyemem. Diyebiliyorsam yaptığım pilavın lafını edemem.

Cocugun yemegini yapma ac birak sonra sagi solu sucla hemde rezil gibi kimada insanlara evde yemek yoktu de ya ne fena insanlar var bunu bahane edin gitmeyin tabi omur boyu mesafe koyun rezilsiniz cocugunuza yemek yapmaktan aciz ayni zamanda

Kayinvalidemin kucuk ve daha onemlisi pis ve karisik bir mutfagi vardi. Kendim cok ac kaldim o evde. Ama cocugumu asla ac birakmadim. Giderken minik tenceresini yanima aldim. Gittigim gun markete gidip cocugumun yiyeceklerinin alisverisini yaptim. Kendimiz yemek icin cok bekledik belki ama cocuk asla beklemedi.

Dediğim gibi malzemeleri alıp öğlen kızımın yemeklerimi kendim yaptım zaten. Fakat akşam yemeğini neden ben üstleneyim ki? Kendi evin değil, kendi düzenim değil, kızımı emzirip onunla mı ilgileneyim 10 kişilik yemek mi yapayım? Emin olun mantıklı olan her yolu denedim.
Kınaya geç kalacaklarını bilseydim zaten dışarda yemek yeyip gelirdik. Arabamız gelin arabası olduğu için de orada kalakaldık. kötü bir mahalleydi kınanın olduğu yer.
Çocuga dolaptan peynir ,zeytin, yumurta ne varsa onlardan yedrseydiniz. Biraz ekmekle . Düğün, kına arefesinde herkeste bi telaş olur ,insan canı yemek bile istemez, herseye yetişemez, telastan unutur.

Cocuk ek gidaya geçtikten sonra her anne disari cikarken gün planlamasi yapar, disarida kac saat vakit gecirecekse yanina o kadar yemek alir ya da alternatif belirler.
mayista 3 gunlugune tatile gidecegiz simdiden yanima sunu sunu pisirip alirip diye plan yapiyor, tarif arastiriyorum. Cantamda surekli meyve, kuru uzum, kurabiye bulundururum ki cocuk ac kalmasin. Ben birinci annelik ic gudusu bence cocugunu doyurmak.

Bavul dolusu gıda yiyecek götürdüm yazdınız. 1 akşam siz yapmışsınız 1 kaç kez de dışarıda yemişsiniz. Ne oldu geri kalan erzak? Sırf inadınızdan, herkesin enayisi ben miyim düşüncenizden o bavulu eve geri götürdünüz, ya da gelen tepkilerden sonra bavulu uydurdunuz değil mi?

O evde misafir mi yoksa aileden misiniz karar verin. Eşinizin hatrı yok mu, zaten çocuk için yapıyorum elim değmişken 1 hafta akşam yemeklerini de ben yapayım diyemediniz mi? Normal zamanda yapmayın ama düğün kına zamanı da bi zahmet tutun bir işin ucunu.

2 öğün yemek yediklerini ilk kez mi duydunuz? Kocanız da o şartlarda yetişmiş büyümüş.O öyle olmaz bu böyle olmaz diye bilmişlik taslayacağınıza oturup çocuğunuzun düzenini kursaydınız. Patlıcan yemeği de olsa suyundan koyardınız pilavın makarnanın üstüne. Ne hadsiz birisiniz siz? Sayılı gün, 1 hafta kalmışsınız. Eltiden yemek istemeye utanmadınız mı, hiç kıvırmayın kendi teklif etti diye. İlk yorumunuzda ben istedim yazdınız.

Yoğunluk olmayan düğün kına evi mi var, kadın fiziksel olarak müsaittir ama kafasında bin tane detay vardır düşündüğü. Herkes dursun, kına düğün hazırlığına ara verilsin, prensese ve onun prensesine yemek hazırlasın. Ben varken çocuğumun herşeyinden ben mesulüm, ben sorumluyum. İzbe sapa bir yerde sadece benim bulunduğum bina bile olsa hiç bir şey yoksa yemek market siparişi veririm ya da eşime verdiririm getirtirim. Öğlen yemeğinden sonra, bakalım kayınvalide akşama yemek yapacak mı yapmayacak mı diye pusuya yatmam. Çocuk açlıktan ağlama noktasına gelmiş hala birileri yapsın birileri getirsin derdindesiniz. Sizin gibisi evlerden ırak olsun.

Dediğim gibi malzemeleri alıp öğlen kızımın yemeklerimi kendim yaptım zaten. Fakat akşam yemeğini neden ben üstleneyim ki? Kendi evin değil, kendi düzenim değil, kızımı emzirip onunla mı ilgileneyim 10 kişilik yemek mi yapayım? Emin olun mantıklı olan her yolu denedim.
Kınaya geç kalacaklarını bilseydim zaten dışarda yemek yeyip gelirdik. Arabamız gelin arabası olduğu için de orada kalakaldık. kötü bir mahalleydi kınanın olduğu yer.
size 10 kişilik yapın diyen mi var? küçük bir kapta çocuğa kadar yapabilirsiniz, sizin eliniz de aklınız da var diye düşünüyorum. ayrıca zaten bebeğinize normalde de daha yağsız, baharatsız yemekler vermiyor musunuz? ilginçsiniz gerçekten.

Herkese iyi akşamlar. Direk konuya gireceğim.
Geçtiğimiz yaz ayrı şehirlerde yaşadığımız eşimin anne babasının evine gittik. Kızım 22 aylıktı. Pandemi bebeği olduğu için pek kimseye yanaşmıyordu. Sadece eşim ve ben ilgileniyorduk. Eşimin kardeşinin kına gecesi ve bir gün sonrasında da nikahı olacaktı. Yani aslında orası düğün eviydi fakat evdeki tek misafir bizdik. Biz de günde 3 öğün yemek yeriz, onlar günde 2 öğün yerler. (Bir geç kahvaltı, iki de akşam yemeği yerler) Bu sebeple ben de kayınvalideme dedim ki “Biz kahvaltıyı sabah erken yaparız. Sen akşam ne yemek yapacağını bana söyle, ona göre ben öğlen yemeklerimizi hallederim bir şekilde. Olmazsa dünden kalanları yeriz. Kızım sadece bakla ve patlıcan yemiyor” dedim. Kızımın yiyeceği birçok malzemeyi de evimden getirdim zaten.

Neyse, orada bir hafta kaldık. Bu 1 hafta içinde ben söylememe rağmen 2 gün patlıcan yemeği yaptı. İçine patates vs koyacak mısın en azından kızıma da yediririm dememe rağmen yok biz böyle seviyoruz dedi. Bir gün gelen misafire ikram etmelik ve tavuk vardı evde sadece. Sadece iki misafir geldi bu arada. Bir yoğunluğu vs de yoktu. Kınanın yapılacağı gün yemek yapmadı, herkes öğlen yaptığı pilav ve tavuk işe doymuştu. Ben büyük gelinden kınaya gelirken yemek yaptıysa getirmesini rica ettim. Onlar da kınaya geç kalınca kızım açlıktan ağladı. Etrafta yemek alacak bir yer de yoktu. O gün o kadar öfkelendim ki eşime bir daha bu eve gelmek istemiyorum. Gerekirse otelde kalalım dedim. Kızımın aç olduğu için ağladığını unutamıyorum. Bir de bana kınada insanlar çok bilmiş bit şekilde aaaa dişi ağrıyor, ondan ağlıyordur calpol ver deyip durdular. Hayır dedim, bu çocuk aç! Evde yemek yoktu. Büyük gelinin yemek getirmesini bekliyorum dedim.

Yemek yiyemediğimiz günler gidip dışarda yemek yedik. Sadece kızım ben ve eşim… Bir gün de yemeği ben yaptım. (Bezelye yemeği) Onu da öğlen kızıma yaparken çok yap herkes yer dedi de öyle yaptırdı.

Şimdi yazın tekrar onlara gitme planı var ( senede 1 ailece gidiyoruz ) ve ben onun evinde kalmak istemiyorum. Onlar bana geldiğinde asla mutfağa bile sokmuyorum, tüm yemekleri ben yapıyorum dinlensin zaten evde 4 tane adamı doyurmaya çalışıyor diye. Ben evine senede bir kere giderken ki benim kızım tek torunu, bize birkaç gün yemek pişirmeyi çok gördü. Bilerek iki kere patlıcan yapıp bizi zor durumda bıraktı. Bunları asla unutamıyorum.

Sizce tatilde oraya gidip evinde kalmazsam büyük bir tepki göstermiş olur muyum? Siz olsanız ne yapardınız?
Bence abartiyorsunuz .Eşinize malzeme aldırıp küçük bir tencerede olsun yemek yapabilirsiniz.Kayin valideniz farklı yemek yapsa bile anne kızım bunu yeme ben ona bunu yapayım diye söyleyebilirsiniz Açlıktan ağlaması için çölde falan kalmanız lazım.Bir anne her zaman tedbirli olur .Çocuğum yok bile olsa eğer bir yere düğün vs gidiyorsam yanıma hem atıştırmalık hem içecek alırım.Kadinin tavrından dolayı kinlenmissiniz Ama bu evliliğinizi ciddi zarar verir.onun yerine ilk gün bakın ne malzeme var eşinize alışveriş yaptırın .Kaldığınız süre çocuğunuzun yemeğini yapin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X