• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her gün et ya da tavuk yemek??

Bu mesajı görünce eski konulara baktım. Konu sahibi cidden çok fazla konu açmış ama şimdiki konuyla alakalı olan şu konu dikkatimi çekti. Kimisi " et yesin, n'olacak, birlikte yiyorsunuz" demiş de bu eş kişisi sorunlu biri belli.
Ekledigin konuda da sürekli "parasinda değilim, konu maddiyat degil" demiş ama dikkat edersen konu sadece para üstüne, en başından beri kayinailenin malvarligina takmış kafayı... O konuda "bana hiç bir katkısı yok" dediği adam bu konuda etobur bir melek gibi anlatılmış.... Bilemedim.

Hani ev işlerinin %80’ini adam yapıyordu. Nasıl katkısı yok 😬
Kıskanmayın maşallah diyin 🌷evet yapar. Çayıma kahveme kadar getirir. Canın ne isterse onu yapayım bugün der. Hamileyken de kesti tırnağımı, duşumu aldırır. O öyle biri. Hamileyken de işi o yaptı bulaşık yemek.

Annesi gil garip. Her zaman çalışmış. Şehir dışında okumuş. Parasını da kendi kazanmış. Tek çok yaşamış o yüzden iş yapmayı yemek yapmayı biliyor. Hayatın zorluğunu görmüş diyelim. Ha süper olmasa da kendi kadar diyelim.

Kıskanmayın maşallah diyin 🌷evet yapar. Çayıma kahveme kadar getirir. Canın ne isterse onu yapayım bugün der. Hamileyken de kesti tırnağımı, duşumu aldırır. O öyle biri. Hamileyken de işi o yaptı bulaşık yemek.
Ee bu kadar iyi bir adamsa , adamın yediği et gözüne batmasın. O da biliyor ekside olduğunuzu, küçük çocuk değil ya.

Bu arada sen ailene maddi yardım yapmasan o -15 bin, en fazla -7 bin olurdu. 7 bin, 15 bin fark etmez, dert edilecek miktarlar değil.

ama çok et yiyor...................................

Annesi gil garip. Her zaman çalışmış. Şehir dışında okumuş. Parasını da kendi kazanmış. Tek çok yaşamış o yüzden iş yapmayı yemek yapmayı biliyor. Hayatın zorluğunu görmüş diyelim. Ha süper olmasa da kendi kadar diyelim.
Annesine takmissin kafayı ama en azından kadın evlendikten sonra oğlunun maaşına göz dikmemis, kardeşlerine sen bakacaksın, okutacaksin evlendireceksin dememis....

Bildiğim kadarıyla sen de hiç kolay şartlarda okumamişsın, hiç de kolay bir hayatın olmamış, evlenirken- okurken senin de ailen zerre destek olmamış üstüne hala onlara ve 5 kardeşine bakmani bekliyorlar, ama eşin seni el üstünde tutacak kadar iyi yetiştirilmiş, sense onun lokmalarini sayacak kadar hesapçısın.... Eeee, nedir sorun? Tam olarak ne istiyorsun bizden? Nasıl yardımcı olalım ?

Son düzenleme:
Annesine takmissin kafayı ama en azından kadın evlendikten sonra oğlunun maaşına göz dikmemis, kardeşlerine sen bakacaksın, okutacaksin evlendireceksin dememis....

Bildiğim kadarıyla sen de hiç kolay şartlarda okumamişsın, hiç de kolay bir hayatın olmamış, evlenirken- okurken senin de ailen zerre destek olmamış üstüne hala onlara ve 5 kardeşine bakmani bekliyorlar, ama eşin seni el üstünde tutacak kadar iyi yetiştirilmiş, sense onun lokmalarini sayacak kadar hesapçısın.... Eeee, nedir sorun? Tam olarak ne istiyorsun bizden? Nasıl yardımcı olalım ?
Okurken destek olmamışlar mı? Ailem okuttu tabiki annen son bileziklerini bile verdi. Babam burs çıkmadı gönderdi yani. Kaynanam mı göz koymamış hanfendi. Asıl mesele de oydu. Diğer 2 kaynıma ev verdiler bize 0 tl. Onların evini bile temizledi oturttu. Bana gelince yardım edemeyiz yol tutuyor. Paramız yok. Tm eyvallah yapmasınlar biz bize yaparız dedim. Ama onlar bu sefer de bize para verin kafasına girdiler. Evimi dizerken eşya param bile yok. Gelip borç istiyorlar. Eşimin kafasını yedi dişimi yaptır diye neyse sesimi etmedim yaptırdı. Ben oraya gidince de 10 saat yol. Yemek koymuyor önüme. Eşim gidiyor evde durmuyor. Diğer kaynıma da hizmet ediyor. Gelinim de çay bile yapmasın evinde mutlu olsun diyor. Ona gelince maddi manevi destek. Bana gelincede üstüne ben mi para vereyim?

Yetiştirilme nedeni ailesi hanfendi. Her zaman gurbette tek başına yaşamış. Başının çaresine bakmış.

Okurken destek olmamışlar mı? Ailem okuttu tabiki annen son bileziklerini bile verdi. Babam burs çıkmadı gönderdi yani. Kaynanam mı göz koymamış hanfendi. Asıl mesele de oydu. Diğer 2 kaynıma ev verdiler bize 0 tl. Onların evini bile temizledi oturttu. Bana gelince yardım edemeyiz yol tutuyor. Paramız yok. Tm eyvallah yapmasınlar biz bize yaparız dedim. Ama onlar bu sefer de bize para verin kafasına girdiler. Evimi dizerken eşya param bile yok. Gelip borç istiyorlar. Eşimin kafasını yedi dişimi yaptır diye neyse sesimi etmedim yaptırdı. Ben oraya gidince de 10 saat yol. Yemek koymuyor önüme. Eşim gidiyor evde durmuyor. Diğer kaynıma da hizmet ediyor. Gelinim de çay bile yapmasın evinde mutlu olsun diyor. Ona gelince maddi manevi destek. Bana gelincede üstüne ben mi para vereyim?
Boş ver kayın ailesini, kocanın başının etini bu konuda yeme. Birlikte oturun et yiyin güzel güzel. Sürekli et yemeği yapmaktan bıktıysan bırak eşin yapsın. Adamın tek zevki et belli ki.

sadece bir sene okutmak için destek verdiklerini söylüyordunuz yanlış hatırlamıyorsam. öte yandan 4 yıl da destek verip okutsalar -kusura bakmayın ama- eşşek gibi okutacakşlar çünkü ebeveyn onlar. dolayısıyla annenizin bilezik satıp sizin eğitiminiz için yatırım yapmasını nimet gibi anlatmanıza gerek yok. insanların görevi olan şeyi nimetten sayarsanız her defasında sizi böcek gibi ezmekten geri durmazlar.
bunun ötesinde hayatlarını birleştirme kararı almış ikli yetişkin insana da kimse katkıda bulunmak zorunda değil.

Kızlar eşimle 2 miz çalışıyoruz. Neyse ev borcumuz var. 1 tane de çocuk. Ben elbise vs alırım. Ama çok büyük harcamam yok. Eşim eve temizlikçi almaz müsrif görür. Eşyamız idare eder. Aldıklarımızı da bir sürü söylerim zorla aldırırım. Eşim de dişini sık borç bitsin vs. Ama yemeğe gelince kahvaltı yemez. Sade yemek yemez. Makarna yemez. Çorba içmez. Vee etsiz hiç bir şey asla yemez. Şuan eksi 15 deyiz. Her gün 500 tl ye tavuk ya da et yiyor. Tm yanında bende yiyorum ama çok az. Çünkü olmasa da olur.Arada yemiyorum. Ama o acımaz gider kilo kilo alır yer. Tm yesin tabiki yicek ama bu kadar borç varken ben her şeyde fedakarlık yaparken üstüne eksideyiz her ay. Kaşıkla et yiyor artık. Yesin tabi ama her gün her gün olur mu sizce kızlar? Ben mi yanlış düşünüyorum.?Bir de 5 dkklk yere bile araba ile gider. Ha beni de bırakır alır vs ama bunlardan kısmayıp temizlikçi gereksiz ev eşyası fuzuli der.
Yani hergün yenmez ben yurt dışında olmama rağmen ayda bir yada iki ayda bir alıyorum kıyma gibi şeyleri de stock yapar eskiden buzluğa atardım bence alacaksanız ozaman bu şekilde yapın sürekli aynj şeye para vermeyin yapacağınız zaman çıkarın çözülsün. Ayağınızı yorgana göre uzatacaksanız küçük hesapları yapmak zorundasınız. Cocuk çok büyük etken olamaz zaten cocuğun yediği bi parca ekmek belki bi meyveli yoğurdu sütüdür anca.. ama borç varsa bazı şeylere sende heves etsende sık dişini ikiniz için diyorum bütçe ortadaysa daha uygun şeylere yönelmeye veya mantıklı hareket etmeye calışın birbirnize akıl verip sonra çok açılmanın anlamı yok.. bide tartışmalara sen diye girme z😂 "Biz" olarak girersen olaya daha anlaşırsın. Çünkü karşındakini hep suçlayınca işin içinden çıkılmıyor .. evet hayatım ben burda yanlışım doğru değil ama sende burda hatalısın ikimizde dikat edelim lalalala :)) bu şekilde konuş hall edersiniz inan tek değilsin bizim de böyle sorunlarımız oluyor..

sadece bir sene okutmak için destek verdiklerini söylüyordunuz yanlış hatırlamıyorsam. öte yandan 4 yıl da destek verip okutsalar -kusura bakmayın ama- eşşek gibi okutacakşlar çünkü ebeveyn onlar. dolayısıyla annenizin bilezik satıp sizin eğitiminiz için yatırım yapmasını nimet gibi anlatmanıza gerek yok. insanların görevi olan şeyi nimetten sayarsanız her defasında sizi böcek gibi ezmekten geri durmazlar.
bunun ötesinde hayatlarını birleştirme kararı almış ikli yetişkin insana da kimse katkıda bulunmak zorunda değil.
Evet zaten ben kabul etmiştim. Yapmasınlar. Ama bize yapmayıp diğer kayın ve gelinlere ev yapıp döşeyip gelin dolabı bile beğenmedi diye 2 defa değiştirip, üstüne onun evini temizlicem diye zehirlenen kayınvalidem bize gelince uzak gelemem. Aman en ucuz koltuk alın diyip 0 destek . Üstüne de borç isterlerse herkes kızar :)) Niye onlar ev hanımı evde yorulmadan her şeye sahip bana da yazık baksana ev alacam diye 10 yıl ödeme yapalım onlar da bedava ev.

Evet zaten ben kabul etmiştim. Yapmasınlar. Ama bize yapmayıp diğer kayın ve gelinlere ev yapıp döşeyip gelin dolabı bile beğenmedi diye 2 defa değiştirip, üstüne onun evini temizlicem diye zehirlenen kayınvalidem bize gelince uzak gelemem. Aman en ucuz koltuk alın diyip 0 destek . Üstüne de borç isterlerse herkes kızar :)) Niye onlar ev hanımı evde yorulmadan her şeye sahip bana da yazık baksana ev alacam diye 10 yıl ödeme yapalım onlar da bedava ev.

onlara yaptılar diye de size yapmak zrounda değiller. demek ki onları, sizden daha çok sevmişler. yetişkin bir birey gibi şikayetlenmeyi kesip kabul ederseniz hayat sizin için daha kolay olur.

onlara yaptılar diye de size yapmak zrounda değiller. demek ki onları, sizden daha çok sevmişler. yetişkin bir birey gibi şikayetlenmeyi kesip kabul ederseniz hayat sizin için daha kolay olur.
Tamam değiller bende görüşmek zorunda değilim hanımefendi :)

Tamam değiller bende görüşmek zorunda değilim hanımefendi :)

görüşmek zrounda olduğunuzu söylediğimi zaten hatırlamıyorum. bu resti bana değil; eşinize çekerseniz rahat edersiniz. ama aynı şeyi sizi yiyip bitiren anneniz için söylerse sinirlenmeye hakkınız olmadığını bilmeniz lazım.

Bana garip gelmedi açıkçası. bizim sofrada da her gün mutlak bir öğün et balık vs olur.size de çocuğunuza da fayda zaten bu durum.

görüşmek zrounda olduğunuzu söylediğimi zaten hatırlamıyorum. bu resti bana değil; eşinize çekerseniz rahat edersiniz. ama aynı şeyi sizi yiyip bitiren anneniz için söylerse sinirlenmeye hakkınız olmadığını bilmeniz lazım.
Çekmediğimi nerden biliyorsunuz :))

Kendin yazmışsın diğer konuda "annemler bana sadece bir yıl harçlık yolladı ama şimdi biz seni okutup memur ettik, bize borçlusun diyorlar, sürekli para istiyorlar " diye...

Sonuçta senin ailen de eşinin ailesi de size okurken de evlenirken de destek olmamış, evlendikten sonra ikinizin ailesi de sizden para istemiş, bu durumda niye sadece eşinin ailesi kötü aile oluyor? Üstelik eşinin ailesine zaten zırnık koklatmamissinız ama sizinkilere el altından gizli gizli her ay para yollanıyor.... Pes gerçekten

Back
X