- 7 Haziran 2012
- 810
- 767
- 158
- Konu Sahibi Sylvia Plath
-
Hani dedim ya kız evlat bambaşka çok şükür iki prensesim var bin şükür diyorum iki kız kardeşler büyüyünce birbirlerine kol kanat gelirler sırdaş olurlar bana arkadaş olurlar rabbim isteyen herkese varsin inşllh sana içten bi dua ettim inşşlh sende bu duyguyu yaşarsın.bide bi tane oğlum isterdim ne gelirse başım gözüm üstüne biz burda cinsiyet ayırımı yapmıyoruz kimse yanlış anlamasın ben ilkin istedim ikinci kızımda erkek olsun çünkü çevre baskısı çok oldu kız olduğunu öğrendiğimde bi an bende şaşırdım ama bin şükür allaha hep tşk ettim rabbime iyiki iki kız olduAllah razı olsun. Keşke bir kız kardeşim, ablam olsaydı derken, şimdi de bir kızım olsaya itti beni bu yalnızlık hissi. Minik bir oğlum var, bana çok düşkün, dünya tatlısı, Allah'ım bana bağışlasın, ona aşığım ama onunla bile konuşmayacağım, paylaşmayacağım şeyler olacak. Duaniza kocaman bir amin benden.
Canım boşuna uğraşma ağzı olan konuşuyor seni beni yada bizim gibi cinsiyet ayırımı yapmadan allahtan bişeyler dileyenleri anlamalarını bekleme biz burda cinsiyet ayrımı yapmıyoruz millettttt bunu anlayınnnnnnnnnn ama boş anlamazlarBu zamana kadar çok az kişiyi kıblemisimdir. Ama bundan sonra, sorduğum konu harici yorum yapan, sadece rencide etmek için gelen, bilmislik ve ukalalik taslayan, kendince dalga geçen her yorumu kibleyecegim. Yeter ya. İnsanlar buraya bir umut bir şeyler yapmaya, belki de olmazi oldurmaya çalışıyor, oradan birileri çıkıp, aaa hahahah böyle değil şöyle, şöyle değil böyle diyip, kocaman insanlara çocuk gibi akıl veriyor. Arkadaşlar, emin olun burada kopyala yapıştır yazdığınız birçok şeyi ben ezbere biliyorum. O yüzden. Lütfen rica ediyorum, insanların umitleriyle başka yerde dalganizi geçin ya da en iyisi hiç geçmeyin!
Cinsiyet ayrımı yapıldığından bahseden olmadı, kız erkek olsun diye yapılan saçma sapan “uygulamalara” atıfta bulunuldu.. bir okusanız, okuyup anlasanız!Canım boşuna uğraşma ağzı olan konuşuyor seni beni yada bizim gibi cinsiyet ayırımı yapmadan allahtan bişeyler dileyenleri anlamalarını bekleme biz burda cinsiyet ayrımı yapmıyoruz millettttt bunu anlayınnnnnnnnnn ama boş anlamazlar
Boşverin hanımefendi çünkü yanlış anlamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Okuduklarını doğru anlayamıyorlar. Yazdıklarımızın açıklamasını yapmak zorunda değiliz bence.Cinsiyet ayrımı yapıldığından bahseden olmadı, kız erkek olsun diye yapılan saçma sapan “uygulamalara” atıfta bulunuldu.. bir okusanız, okuyup anlasanız!
Başa dönüp sizin ve diğer arkadaşın yazılarını okudum.öncelikle anlaşalım benim lafım cinsiyet ayrımı yapanlaraydı.bir ikinicisi yanlış bi anlaşmadan dolayı birbirinize yüklseliyorsunuz.iki taraffında haklı olduğu taraflar var fakat birbirinizi anlamamaya çalışıyorsunz arkadaşlarCinsiyet ayrımı yapıldığından bahseden olmadı, kız erkek olsun diye yapılan saçma sapan “uygulamalara” atıfta bulunuldu.. bir okusanız, okuyup anlasanız!
Beni anladığın için çok teşekkür ederim Allah razı olsun canım benim. Rabbim senin de gonlundekini nasip eder inşallah. Kızlarını sana bağışlasın rabbim, sağlıklı uzun omurleri olsun.Hani dedim ya kız evlat bambaşka çok şükür iki prensesim var bin şükür diyorum iki kız kardeşler büyüyünce birbirlerine kol kanat gelirler sırdaş olurlar bana arkadaş olurlar rabbim isteyen herkese varsin inşllh sana içten bi dua ettim inşşlh sende bu duyguyu yaşarsın.bide bi tane oğlum isterdim ne gelirse başım gözüm üstüne biz burda cinsiyet ayırımı yapmıyoruz kimse yanlış anlamasın ben ilkin istedim ikinci kızımda erkek olsun çünkü çevre baskısı çok oldu kız olduğunu öğrendiğimde bi an bende şaşırdım ama bin şükür allaha hep tşk ettim rabbime iyiki iki kız oldu
Cokkk teşekkür ederim, haklısın, mesajların gerçekten cok iyi geldi. Burada böyle arkadaşların varligini görmek çok güzel. Keşke herkes senin gibi anlayışlı olsa.Canım boşuna uğraşma ağzı olan konuşuyor seni beni yada bizim gibi cinsiyet ayırımı yapmadan allahtan bişeyler dileyenleri anlamalarını bekleme biz burda cinsiyet ayrımı yapmıyoruz millettttt bunu anlayınnnnnnnnnn ama boş anlamazlar
Canım bende senin gibiyim elimden geleni yapıyorum gerisi allaha kalmıştır.burda binlerce yazı var akıl sır veremediğimiz ama birbirimizi daha kibarca eleştirebiliriz ya neler neler yazılıyorCokkk teşekkür ederim, haklısın, mesajların gerçekten cok iyi geldi. Burada böyle arkadaşların varligini görmek çok güzel. Keşke herkes senin gibi anlayışlı olsa.
Gerisi Allah'a kalmış desen de, devam ediyorlar kendi kendilerine kalp kırmaya. Allah içimizi biliyor, sen anlamışsın zaten ne yapmaya çalıştığımı, eh bu da bana yeter :)Canım bende senin gibiyim elimden geleni yapıyorum gerisi allaha kalmıştır.burda binlerce yazı var akıl sır veremediğimiz ama birbirimizi daha kibarca eleştirebiliriz ya neler neler yazılıyor
Aminn. Sizin de gonlunuzdeki olur inşallah. Ben de iki erkekten sonra gelmişim dünyaya ve çok kıymetliydim. :)Benim de bir oglum var. Ilk çocuğumun erkek olmasini cok istemiştim. Yine bir oglum olsa cok isterim ammaaa 2 erkek cocugunun bir araya gelmesine nasil dayanırım bilmemkudururlar hep dayanamam
Kiz kardesim ablam da yok, cok isterim kızım olmasını.
Ben de 2 erkek cocugun üzerine doğmuşum. Hep cok kiymetliydim hala öyleyim
Umarim sizin de sağlıkla gonlunuze gore bir kızınız olur
Amin, inşallah. Böyle kırıcı olmayan yorumlara varım. Ne güzel yazmissiniz, saygı duyuyorum görüşlerinize.Öncelikle merhaba konu sahibiKız çocuk istemek elbette çok doğal bir durum tıpkı kızı olanın erkek bebek istemesi gibi. Rabbim hayırlı ve sağlıklı kız çocuğu nasip etsin sana Ama gel gelelim kesinlikle yargılamak dalga geçmek değil bu, yanlış anlama, benim şahsi fikrim kadının beslenme şekli ile ilgili bir durum değil bu; biyolojik olarak yani, cinsiyeti erkek faktörü belirliyor maalesef. Maalesef deme sebebim de şu; kadın ile alakalı bir durum olsa hani bi nebze derim evet şunu şunu yesem belki kız olma ihtimali olur diye. O yüzden cinsiyet için girilen çabaları uygun bulmuyorum bu tamamen şahsi fikrim, yine de Rabbim gönlünden geçeni nasip etsin inşallah
bu nasıl olabiliyor?Bu arada cinsiyeti erkek belirler tabii ki bu dogru.
Ama kadinin rahim ici ph ve asit orani gibi faktorlerin de, x'e veya y'ye daha uyumlu olduğu dönemler oluyor. Bu de yiyeceklerle mümkün olabiliyor. Tabii ki garantisi yok.
Canjm nasılsin nasıl gidiyoAmin, inşallah. Böyle kırıcı olmayan yorumlara varım. Ne güzel yazmissiniz, saygı duyuyorum görüşlerinize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?