arkadaşlar sabaha kadar hiç uyumadım. kızımla okula gittik eşimde iş çıkışı okula geldi. bizim müdürle görüştük. kızım sınıftan çıkarılmış siz bundan nasıl haberdar değilsiniz dedim. suçunun olduğunu kabul etti. nöbetçi öğretmen nerdeydi ben bir açıklama istiyorum dedim. o günkü nöbetçi öğretmeni çağırdı geldi. şu saatte nerdeydin dedi oda yemekteydim dedi. böyle bir olay oldu gördünmü dedi öğretmen hayır görmedim dedi. müdürde keşke görseydin dedi. kamera kayıtlarını istedik tamam dedi. ama kamerayı açamadılar yetkili servis çağırıldı. eşim öğleden sonra tekrar gittiğinde hala servis gelmemişti. biz ordan çıktık diğer okulun müdürüyle görüşmeye gittik. çocukları sorguya çekmiş çocuklarda anlatmış. ama sadece 2 kız öğrenci olarak haberleri var. ben dedim yanarında 6 tane daha erkek öğrenci varmış dedim. onlarıda öğreniriz dedi. ben çocuklar ve aileleriyle görüşmek isiyorum dedim. bizim böyle bir hakkımız yok dedi ısrar etmeme rağmen. çocukların disiplin cezası almalarını ve ailelerine bildirilmesini istiyorum dedim. ailelere söylemiş ama ben bu şekilde tatmin olmadım. çocuklar o okulun çıkış saati olan zamanda gelmişler. bizim okul sabahtan akşama kadar onların 12 30 da bitiyo. okul saati dışında olduklarından zaten disiplin suçu veremem dedi. ben tekrar çocuklar ve aileleriyle görüşmek istiyom dedim kabul etmedi. biz sizinle sanırım anlaşamicaz dedim ve ordan çıktık polise gittik. olayı anlattık. poliste dediki siz şikayetçi olduğunuzda biz sadece ifadelerini alıp adli merciye yollarız sizde çok uğraşırsınız bu tür olaylardada genelde takipsizlik kararıyla mahkeme son bulur dedi. çocuklar küçük oldukları için gerçekten suç amaçlı yapıp yapmadıkları adli tabip tarafından inceleniyomuş. biz ifade alırızı ama başkada bişey yapamayız yetki o kadar dedi. baktık ordanda bişey çıkmicak bu sefer ilçe milli eğitim müdürlüğüne gittik olayı anlattık. bunu dilekçe halinde yazıp bize başvurun sözlü olarakbişey yapamayız dedi ama pek ilgili değildi. olayı takip etmek içinde dilekçe altına adresinizi yazın bizde size yazılı olarak cevap veririz dedi. ordanda çıktık eve geldik dilekçe ne yazacak halim vardı ne artık gücüm. eve gelir gelmez kızımın hakkımı alamadığım için sinir krizi geçirdim. hala titriyorum ve midem çok kötü. yani anlicanız bu ülkede kimse mağdurun arkasında değil. yokmu aramızda bir avukat arkadaş resmi konularda yardımcı olacak( yarın nasıl bu bedeni ayağa kaldırıp nasıl hak aricam onuda bilmiyom bittimmm tükendimmm. bildiğiniz ceset gibiyim. yaşıyommu yaşamıyommu dünyadamıyım ahirettemiyim farksız. çok kötüyüm çok..
şimdi çıkıyorum nette duracak halim yok. sizi haberdar etmek istedim. lütfen çıkar yollarınızı yazın. gece girip bakıcam mutlaka..
ama şu var ki sakın çocuğunuza vurma etme demeyin bırakın vursun. kendi hakkını arasın( yasal yollarda aramaya kalkınca işte böyle oluyo (
tam tahmin ettiğim gibi olaylardiğer 6 erkeği umarım kamera kayıtlarından tespit edersiniz. o ailelere ulaşılması şart. hem polis hem de milli eğitimden nasıl birşey çıkmaz anlamıyorum keşke hukukçu olsaydım
şimdi o iki kızın facesine baktım öyle pis şeyler yazmışlarki anlatamam. anasının .....mında çalışıyo.... vb. çoook şeyler.
herkes sadece resmi olarak üzerine düşeni yapar gerisine karışmaz. çocukların ailesine bişey dese mesela müdür kendisi ceza alabilir. veli yi üzdüğü için. öğrencilere şimdi ceza da verilemiyor. bir yaptırımı yok ki öğretmenin, müdürün, senin çocuğunun hakkını arasın. kendi hakkını bile arayamıyor. öğrenci gelip karşısına dalga geçiyor öğretmen de hafif bir şekilde vuruyor. iz miz bişey yok.. gidip veli dava açıyor ve öğretmene 5000 tl ceza geliyor. sizin çocuğu savunmaya kalksa o çocuklar öğretmeni tartaklasa öğretmen hiç bir şey yapamaz.yani kanunla kuralla hak arayamıyr şimdi hep öğrenci haklı.o öğrencilere ne polis ne müdür ne ilçe mem hiç bişey yapamıyor, yaptırımı yok, kanunlar izin vermiyor.
dayak serbest olsa müdür karşsına alır bir iyice pataklardı o çocukları emin olun.
yeni sistemimizde öğrencinin milletvekilinden fazla dokulmazlığı var .
o kadar kötüyüm ki yataktan çıkamıyorum. yarın eşim tekrar okula gidip hem durumu hemde kamera kayıtlarını soracak. eşiminde morali çok bozuldu bu çözümsüzlük karşısında. bide bu akşam izmirde ki öğretmen bıçaklama olayını duyunca hepten tedirgin olduk. şikayet etsek bu sefer iyice kin güdüp bişey yaparlarmı diye de aklımıza gelmedi değil. inşallah yarın ayağa kalkacak durumda olurumda ben kendim çocukların ailelerini araştırıp bulurum. krizden krize giriyom afedersiniz istifra etmekten boğazlarım acıyo hiç ama hiç yemek yiyemedim yudum yudum su içiyom ancak. insanın haklı olupta hakkının aranmasında yardımcı olmayan aksine köstek olanlara lanet olsun. kapı kapı gezdik bu gün bir allahın kuluda içimizi soğutacak bişey demedi. inanın artık iyi düşünmüyodum. orman kanunu uygulican bu ülkede kendi işini kendin halledicen diğerlerinin yaptığı gibi. eğer bugün yaşadıklarımı yaşayacağımı bilseydim okul çıkışı çocukları bekler pataklar eve yollardım. yarın dilerim rabbim bana güç verirde yine olayların peşine düşerim. ne ruhum ne bedenim hiç iyi değil. hukuk sitesi buldum birtane onada olayı yazıp hangi yolu izlemem gerektiğini sordum. hoş yollar belli olsada o yollarda rastladığın insanlar önemli. yok arkadaş bu devirde ya ali kıran baş kesen olucan, yada yasal yolla halledeyim dersen arkanda dayın olucak yoksa işin zor. kapı kapı gezer elin boş dönersin. inanınki bende zorbalıkla halletmediğime pişmanım. kızımda bizimleydi gittiğimiz yerlerde. çocuğumun banada güveni kalmicak adaletede.
kızlar bugün olanlar ; çocuklara ve ailelere ulaşmam gerekiyo diyodum ya. onların müdürü yine adresve tel bilgisi vermedi. bende aynı okulda okuyan tanıdığımızın kızını bulduk. facesinde ekliymiş bu kızlar. okul çıkış satinden itibaren o kızın facesini açtım beklemeye başladım. 3 saat sonra kız facesini açtı. ben sudenin annesiyim kızıma yaptıklarınızdan dolayı ailenle görüşmek istiyorum dedim. baştan yazmak istemedi. olay emniyette nasılsa başka şekillerde görüşürüz dedim son olarak. yazdı sonra bu annesinin numarasını. aradım. x hanım kızınız böyle böyle yaptı. kamera kayıtları ve dilekçelerle birlikte gerekli yasal yollar yapılmadan sizinle görüşmek istedim dedim. kadın gayet makul ve saygılı şekilde tabiki konuşalım dedi. he bu arada bu dediğim iki kız, kardeşmişler araları 1yaş. kadın ayağından ameliyat olmuş olayın olduğu gün ama gelmeyi yinede kabul etti. önce okula uğrayayım sonra en yakın parkta buluşalım ben okuldan çıkınca sizi ararım dedi. neyse buluştuk. kızlarınıda getirmiş yanında. sudeyi de darp eden büyük kızı. önce kızıyla konuştum annesi hiç sesini çıkarmadı. anne sende konuşsana bieşy desene diyo kız. ne konuşayım, hakkınız mı var ki savunayım dedi. ama kıza verdim veriştirdim. kadında bu ilk şikayetleri değil dedi. ama bu sefer sert taşa çarptılar iyi oldu dedi. zaten sizinle telefonla görüşmemizde pasif olmadığınızı ve bu konuda kararlı olduğunuzu anladığım için kızları yanımda getirdim dedi. kızlarla yarım saat kadar konuştuktan sonra bunlar eve gitmek için kalktı ikiside bende özür dilediler. ben sizin özür dileyeceğiniz kişi değilim nasıl ki kızımı arkadaşlarının yanında küçük düşürdünüz rencide ettiniz aynı şekilde kızımın okuluna gelip arkadaşlarının içinde özür dileyeceksiniz dedim. kabul etmiyosanızda annenizde burda direk gerekli işlemleri başlatalım dedim. anne ve kızları kabul ettiler. kızlar gittikten sonra kadınla 2 saat daha konuştuk. kadın büyük kızının bu huylarından bıkmış. bende başa çıkamıyom bu onlara ders olsun dedi. özür üstüne özür diledi. kadın o kadar mahcup o kadar utanç içindeydiki onada üzülmedim değil. başladı kadın ağlamaya. bakın dedim eğer kızlarınızı bir daha yapmaması için ikna edemicekseniz sözünüzü geçiremicekseniz ben olayı kapatma taraftarı değilim dedim. eğer ikna olabilirsem ve kızımdan özür dilenirse ancak o zaman bu olayı kapatabilirim dedim. o sırada eşim aradı beni evden çıktığımdan haberi yoktu gece vardiyasında olduğu için uyuyodu. nerde olduğumu sordu söyledim oda geldi. kadın eşimdende özür diledi. eşim kadın rahatsız olur diye ben kalkayım siz konuşun dedi. kadında eşimide arayayım sizin yanınızda söyleyeyim eşim fevridir dedi. aradı eşi geldi. eşinede durumu anlattım. eşide mahcup bir şekilde özür diledi. bir daha olmicak diye söz verdi. kızlarına okulun etrafına bile gelmelerine yasak koyuldu. diğer 6 erkek çocuğu bu kızın yanında gelmiş ama darp olayını yapan kız. kızımı sınıftan çıkaranda kardeşi.
bu korku kızlarada ailesinede yetti kanımca. yarın öğlen sudenin okulunda buluşucaz ve arkadaşlarının önünde özür dilicekler. eğer bu şekil olmazsa yeniden diğer yollara devam. sizce doğrumu yaptım arkadaşlar ? günlerdir fikir verdiniz verdiğiniz fikirlerle yola çıktım çok çok saolun Allah hepinizden razı olsun..
he bu arada onların okul müdürü aileyi falanda aramamış. sadece kızla haber yollamış velin okula gelsin diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?