kizim beni cok yipratiyo cookkk ( yas 8 )

Bir sorun var kesinlikle. Destek almaya devam edin bence ve otoriter davranin. Cocuk her seyin kendi istedigi gibi olmasina alismis, ilerde cok sikintili bi insan olur bu gidisle.

Ranzayi kendimi dusundugum icin aldim ust kata cikip senle yatamam sende surekli onmeye calisirsan dusersin kafan patlar demek icin.cunku burnumdan ameliyat oldum surekli onla yantmam sorun hareketli yatiyo ranza bi onlem gibiydi
Burnunuz ne zaman iyileşecek? Sevginizi, sıcaklığınızı vermekte cimri olmayın. Sizle yatmak istiyorsa size ihtiyaç duyuyordur. Korktuğu halde korktuğunu söyleyemeyebilir. Size karşı hırçın,güçlü görünmek istiyor çünkü. Ben de küçükken söylemezdim ama annemin yanına kıvrılırdım beni kabul etmeyecek diye ödüm kopardı.

İnadından o ranzanın merdiveninden de inebilir. Anlattığınız gibiyse yapar. Allah sabır versin.

Kıyamam demeyin öyle 8 yaşındaki bebenin ne kastı olur?
Oooo hem d ene kasıtları olur bir bilseniz:) ebeveynlerin açığını bulup, öyle güzel işlerler ki o açıktan. İnsan büyüdükçe otokontrolü ele alır. Küçükken insanı duygular ve istekler yönetiyor sanırım. Büyüdükçe o beyin devreye giriyor:)

vallahi allah yardımcın olsun arkadasım , okurken zorlandım

kızın sanırım kardeş olayını kabullenememiş , ve sizi paylaşmak ona çok koymuş ,

tum sıkıntısını sizden çıkarıyor . küçük kızı 2 gunlugune biryere bıraksanız ve oyle gözlemleseniz

Burnun iyilesti ama elini kolunu savuruna korkuyorum sevgi konusunda sevgimi hissetircek biseyler yapiyirum o surekli her gun baska bisey bulup kendini mutsuz ediyo ve hergun onu rahatlatnaya calismak beni cok yoruyo sonucta bi cocugum daha var ve tum enerjim ona gidiyor
Mesela bi haftadir ölume takti
Anne sen olursen
Anne bize kim bakar
Anne sen olme
Ama herkes bigun olecek
Surekli bunlari tekrarliyo
Tam konuyu cozuyoruz
Anne ben ... ... Yapamam ki
Ben zaten basarmama ki
Hep bi ozguven eksikligi
Kendini degerli gormeme
Yaa gercekten cesaretlendiriyorum takdir ediyorum yeri geliyo kizip küstum diyorum ama cikamadim isin icinden acikcasi iyibi doktorlada karsilasamadik

Sadece kardeşini kıskanıyor. Bunun yaş ile bir alakası yok. Genelde hayatınıza yeni bir birey dahil olunca, ona karşı sevginiz kalmamış yada bölünmüş gibi hissediyorlar. Hep böyle gidecek değil zamanla veya bir yardımla(pedagog) düzelir sanırım.

Sizi anlıyorum. Benimde 3 yasinda kızım car ve bazen sabrimi gercekten zorluyor.yanlış birşey yapmamak için hep baska odaya geciyorum biyle zamanlarda.
Ben kizimda birsey farkettim.kızıma asiri sevgimi gosterince kizim havalara giriyor: )
Bu yüzden kendimce bir karar aldim.nasil kizginligimi olculu sekilde belli ediyorsam sevgimi de o sekilde belli ediyorum.
Tabii ki gulusup sakalasiyoruz,beraber uyuyoruz ona masallar anlatiyorum,her gun en az 2 kere seni seviyorum diyorum ama sıkarak secmeyi,asiri sevgi kelimelerini kestim.daha iyi gibi.
Birde kızımın sorunlarını esimle onun yanindayken konusunca daha da artırdığını farkettim.mesela gecenlerde kızım beni cok kızdırdı. Aksam kapi caldi ve kizim sanki ben onu babasina sikayet edecekmisim gibi ben seni uzdum anne dedi.
O an anladim hatami ve o andan baslayarak.kızımla olan sorunumu kızımla aramda cozmeye başladım. Esimle konusacaksak bile bu kızım uyurken oluyor.

Buradan hareketle sunlari sormak istiyorum.
Asiri sevgi mi verdiniz ya da mesela sizi her kizdirdiginda bunu fazlaca dile getirdiniz mi? Yani esiniz olur anneniz olur arkadasiniz olur?
Bir de merak ettiğim ikinci kızınız doğduğunda acaba istemsizce 2.ye biraz fazla mi yoneldiniz ki?
Bana sanki sizin ilginizi cekmek icin yapıyor gibi geldi..
Bir de soyle birsey onerebilirim.Ben, kizim gereksiz yere agladiginda ya da ofke patlamasi yasadiginda onu yalnız bırakıyorum. Yanina gidip susturmaya calismiyorum,nasihat vermiyorum ya da kizmiyorum ya da oy kiyamam gibi tavirlara girmiyorum, direkt kontagi kesiyorum.bayağı agliyor sonra susunca,hicbisey olmamis gibi geliyor yanima.bende bisey olmamis gibi davraniyorum.ama bu konuyu ya erkesi gun ya aksam masal anlatirken -ki bazen masal konusu yapiyorum- konusuyorum.
Gercektende yaptiginin farkina variyor.Birde kizinizla ortak noktalariniz neler?
Mesela kizinizla evim basit islerini birlikte yaparak ortak vi nokta bulun.beraber kek kurabiye yapin.yardima ihtiyaciniz olmadigi halde ondan yardim isteyin(bulasik makinesi dizerken,camasir asarken,toz alirken,market donusu poset tasirken..) ve sonunda bastira bastira tesekkur edin,cok yardımcı oldugunu hissettirin yani kendini ise yarar hissetsin,annemin bana ihtiyaci var,annem benim ona yardimci olmamdanm mutlu oluyor mesaji verin.küçüğü babasina birakin onunla basbasa sinemaya gidin sonra karakterleri yorumlayin.
Cizgi filmi bile beraber izleyin...
Benim aklima gelen bunlar.
Kizinizin karakterini kizima cok benzettigim icin böyle uzun uzun yazdım.
Benim kizimda cok inatci bazen sebepsiz yere günümüzü zehir edebiliyor.
Kökten cozemesemde size verdigim onerilerle epey onune geçtim.

Sizi gercekten cok iyi anliyorum..kızım beni oyle zorladi ki ben 2.cocugu dusunemiyorum bile...

ödül ceza yönteminin doğru olmadığı defalarca kanıtlandı hanımefendi. şunu yaparsan bu olur böyle yaparsan böyle mevzuları çocuklarda bu sefer her şeyi şartlı koşullu yapmaya kadar gidiyor. bir önerme ile çocuğa bir şey yaptırıldığında çocuk sürekli önerme bekler ve o olmadan bu sefer hiçbir şey yapmamaya başlar. ileriki hayatında da aynen devam eder. gelişim psikolojisi görmüş birinin bunu daha iyi biliyor olması gerekiyor.

Biraktim kardesini cok ozledi ona hic kiyamiyo garezi bana kardesiyle sorunu yok

Çocuklar ne ekerseniz onu biçiyorsunuz gerçekten zor bi hamilelik ve lohuzalıktan sonra 3 yaşına kadar kızımın çok zor bi çocuk olduğunu düşünürdüm ve kendimin farkına vardım her ihtiyacını gören mutlu etmeye çabalayan biriyken bu çocuk neden böyle diyordum mesele onların ruh dünyasına hitap etmekte olduğunu geçde olsa anladım herşeyi yaparsınız ama bi bakış bi oflama çocukta herşeyi bitiriyor ve bence sevgiyi karşı tarafa tam olarak geçmeyen çocuklar böyle davranıyor hatta geceleri bile o sevgi arayışında olup huzursuzluk yapıp gelip yanınızda olmak istiyorlar büyük hareketler değilde küçük imalarınıza hareketlerinize bakışınız onunla konuşurken ses tonunuza dikkat edip ilişkinizi tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim ben bunları kendim farkedip düzelttim ve şu anda kızımla anne kız aşkı yaşıyoruz resmen çok mutlu bi çocuk oldu maşallah tavsiye ederim

Sizi olumsuz eleştirmeyeceğim. Benim ablamın da biri 10 yaşında kız , diğeri 2 yaşında kız , bir diğeri 10 aylık erkek çocuğu var.
Ablam da büyük kızı ile anlattığınız gibi sorunlar yaşıyor , hatta yazıyı ilk okumaya başlayınca yoksa bu ablam mı dedim :)
Şimdi ablam da kızı için buraya konu açsa tıpkı sizin yazdıklarınızı yazar. Ama ben dışardan bir göz olarak yeğenimin bu kadar sorunlu olmasının tek nedenini ablam olarak görüyorum ve ona acilen uzman yardımı almasını söylüyorum ama yok ablam kesinlikle kulak asmıyor.
Ablam diğer çocukları olduğunda maalesef onlar küçük şirin diye büyük kızını öcü gibi görmeye başlamıştı. Sürekli azarlar , döver ve aşağılardı . Kızın psikolojisi çok bozuldu. Ha benim ablam diğer çocukları olmadan evvel de bu kızı çok döverdi ama dövmüyorum derdi. Birinde yemek yemediği için boğazını sıkmıştı resmen oturup ağlamıştım. Hep acırım yeğenime..

Siz yine terapi aldırmışsınız çocuğa ne iyi. Ama kızınız ile duygusal bir bağ kurmuş olmanız gerekmez miydi şimdiye kadar ? Bence uzman yardımı almaya devam edin ve siz kendiniz içinde alın .
Sorunlu da olsa o sizin kızınız ve kötü olmasını istemezsiniz eminim. Küçük çocuğunuz çok anlamaz şimdi olan biteni bence büyük kızınız ile daha fazla ilgilenin.

Cok etkili guzel bi yorum tesekkur ederim denicem sanirim tim aile ikinciye cok yoneldi onun etkisi buyuk
Bide sabirsiz gergin bi tipim yetisemeyince deliriyorum buda kotu yansiyodur

Sizi anlıyorum. Bazı çocuklar zor oluyor. Tanıdığım tüm ilk çocuklar kendi çocuğumda dahil küçüğünden daha zor oluyor herşeyi. Ama ne olursa olsun asla araya mesafe koymamalısınız. Çocukla aradaki bağ zedelenir. Kızsanızda,kırılsanızda sineye çekeceksiniz. Yapacak başka birşey yok. Biz bu yaz 1 ay boyunca o sıcakta 4 kişi yattık bizim yatağımızda. Ki çocuklarım küçük değil biri 10 biri 5 yaşında. Öyle istediler bizde hayır demedik. Geçici bir dönemdi zaten geçti gitti. Diyeceğim o ki belki size her zamankinden daha çok şhtiyaç duyuyordur ve duygularını ifade edemiyordur. Geçici bir dönem diye düşünüp sabırlı davranın. Elbet büyüyecekler. Daha yolun başındayız üstelij. Bunun ergenliği,gençliği,evliliğ,lohusalığı bir sürü dönemi olacak. Anneyiz çekeceğiz her sıkıntılarını. Benim büyük kızımda hiçbirşeyden memnun olmaz,daha sessizdir,Ama yapacak birşey yok. Huy diyip geçelim

Anne değilim bilemem.
Çevremdekilere göre yorum yapabilirim ancak.
Gerçekten sınırsız sevgi ve hoşgörü ile büyüyen çocuklar sakin,ılımlı; soğuk ve eleştirel tavırla büyüyen çocuklar da sert,gergin oluyor.
Elbette benim dediğim kanun demiyorum ama yakınen tanıdıklarımda hep bu şekilde oldu.

bende kardeşe bağlıyorum olayı ve çocuk 1. sınıf bitene kadar anneye olan ihtiyacı bitmiyor birde kardeş gelince ki bizim sınıfta 2 kardeşli hatta bu sene doğum yapan arkadaşların çocukları hırçınlık tavan yapmış ,veliler olarak da bunda hemfikiriz ,çünkü her çocuk kardeş olayına farklı tepkiler veriyor,sizin yatağınıza gelmesi korkmasından değil ilgi istemesinden siz çok ilgili bir anne de olsanız çocuğunuzun gözünde ilginiz yok olur.ben bu sene bebek düşünürken ,bu yıl doğum yapan arkadaşlarım sakın diyor ve sizin çocuğunuzla aynı yaşta oğlum,bu yüzden kardeş kavramını anlaması için zaten ara vermişim bu kadar zaman, bu senede bekliycem

Cok etkili guzel bi yorum tesekkur ederim denicem sanirim tim aile ikinciye cok yoneldi onun etkisi buyuk
Bide sabirsiz gergin bi tipim yetisemeyince deliriyorum buda kotu yansiyodur

Bende oyleyim malesef.
Sabirsiz ve gergin...fakat farkettim ki ben gerginlestikce bu resmen evde kelebek etkisi gibi yayiliyor.once kizim etkileniyor sonra esim.bu yüzden kızım icin once kendimi duzeltmekle basladim.
Biz anne babalarin en buyuk hatasi ne biliyor musunuz?
Tum hatayı cocukta aramak.
Halbuki bi ozelestiri yapip kendimize yonelsek zaten bu cocuga olumlu yansiyacak.ben kendimi kizim dogdugundan beri duzeltmeye calisiyorum.cok yol katettim.mesela cok küsen bi tiptim kestim.ani sinirlenmelerim olurdu kestim.sabirsiz ve en ufak seyde gerilen biriydim oldukça azalttim.ben duzeldikce kizimda duzeldi..hala da yolumuz var...
Demem o ki once ozelestiri yapip rahatsiz oldugunuz huylarinizi koreltin,kendinizi mutlu edecek seylere daha cok yonelin.emin olun kızınız farkedecek.
Unutmayin.cocuklarimiz once bizden ogrenir herseyi...siniri,kibri,kıskançlığı...
Her cocuk boyle olacak diye birsey yok ama ben cevremde ne kadar aile goruyorsam çocukları gercektende anne babalarinin huylarini almış.
Bizlerde malesef tuhaf bi davranis var ki,sanki cocuk uzaydan gelmiscesine eleştiriyoruz, halbuki o bizim yetistirdigimiz cocuk.ondaki hata bizim hatamiz demektir.bunu dusunerek once cocuga yuklenmek yerine bi ozelestiri yapmak gerek.

Benim oğlumda 8 yaşında ve davranışları beni çok üzüyor.Bu konuyu takip edeceğim muhakkak tecrübeli anneler önce konu sahibine ve bu vesileyle de bizlere yol göstereceklerdir.

Çok zor durumun istediğin doktora götür konuşmuyorsa yapçak bişry yok karşınıza alın konuşun canım benim

bence kızınız kardesınız kıskanıyor bu çok açık bır sekılde ortada yapısı geregı bencıllıkte oldugunu dusunuyorum bence sız kuralalrı koyan o da uyugulayan taraf olmalı aglıyorsa aglasın bırakın onunıstedıklerını yapmayın enınde sonunda vazgececek... bırde onun yanında kardesıne karsı ılgınız tavrınız nedır yada kardesının ona yaklasımı nasıl ben bunu merak ettım???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…