kizim beni cok yipratiyo cookkk ( yas 8 )

bigunmutlaka

;)
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
3.494
2.754
133
35
gereksiz elestiri ve saldirma moduna gecmeyin lutfen empati kurun ve suclamayin ha yok yapamicaksaniz hic okumayin allah askina rica ediyorum

Ya gerginim sinirliyim hakli oldugumu dusunuyorum konuyu acarken kac kere yazdim sildim hemen anneligim yargilancak iyice sinirlerim bozulcak diye ama dayanamadim burdayim
Benim iki kizim var biri 8 digeri 3 yasinda
Arada 5 yas olunca cok zor oldu buyuk kizima tam kardesi okunca o okula basladi ve soldu gozunun feri gitti halbuki profosyonel yardim aldik onu iyi hazirladik hani kiskanmasin dislanmis hissetmesin diye elimizden geleni yaptik ama kizim zaten zor bi cocuktu kardesle birlikte iyice koptu hersey
Pedagoglara goturdum aktivitelere gonderdim birlikte kaliteli vakitte gecirdik babada ilgili
Ya bir insan hic mi biseyle yuzu gulmez hic mi severek yaptigi bisey yoktur su dunyada hersey mi sorun
Piknikte mutsuz parkta mutsuz okulda zaten mutsuz hersey sorun
Sevdigi tek bi yemek bile yok tek ya bi tane bile sadece tost yiyo zorlarsan kusuyo ac birak grev yapiyo yine yemiyo okuldan bi haber isteksiz

AMACIM KENDI DOGURDUGUM YETISTIRDIGIM COCUGUMU SIKAYET ETMEK DEGIL
Icimi dokuyorum surekli kendimi sorguluyorum nerde yanlis yaptim diye
Sabah okula giderken corap giymek bile iskence yaa corap allahin soket corabi bile acitiyo diyo sirf beni delirtmek jcin kasitli yapiyo eminim artik
Tirnak keserken deli gibi agliyo
Tuvalete her girdiginde ustune yapiyo her sefer yaa
Herseyi gectim yatak mevzusu patlama noktam oldu kardesiyle ayni odada yatiyolar bunca yil hep ayri yatti ama son 2 aydir korkuyorum diye yanimiza geliyo gece labmasi aldim salonun isigini acikta biraktim yok yine korkiyorum neden korkuyosun diyorum hiiccc iste yaninda yat diyo
Anlatiyorum konusuyorim masal okuyorum o uyuyo yerime geciyorum yarim saat sonra basimda dikiliyor kal hadi yanima gel yok diyorum dikiliyo basimda
Kiziyorum agliyo gitmiyo
Ikna edemiyorum artik esimde sinir oldu
( ki esim asiri sabir tasidir hic kirmaz uzmez cocuklari )
Ranzaya heves etti uste yatiyim diye bizde dun siparis verdik 1 haftaya gelcek e simdi gece ordan inip gelmeye caliscak zirt pirt
Ve dusucek diye korkuyorum
Ranza gelince bari gelmezsin artik diyorum hic orali olmuyo
Nolcak yaa
Surekli trip surekli surat surekli tersleme
Yasam enerjimi tuketiyo cok zorluyo beni
Sevecen yaklasiyorum yok mesafe koyuyirum yok napiyim ben kizlar nokur YAPICI yorumlar bekliyorum

Günaydın.
Benzer bir arkadaş vardı burada.
Onun da kız bebeleri kendisini çok zorluyordu.
Kimi zaman haklıydı kimi zaman haksızdı.
Aklıma o geldi.
Gerçekten sevgiyle açılmıyorsa kızınızın iletişim kapısı terapiye devam etmeli derim.
Çünkü kızın içinde kopan fırtınaları asla anlayamazsınız.
Yarın çok geç kalınırsa Allahım korusun aileden kopuk kız evlat olur.
Televizyonlarda,gazetelerde gördüklerimiz film değil.

Goturdum cok konusmuyomus doktorla kendine guveni yokmus sorulara cevapta vermiyor cok ilestisim kurmuyormus ilgi sevgi anlayis diye doktor gecici bi surec kararli davranon her dedigini yapmayin kural koyun sevginizi hissetttirin filan diyo
şimdi doktora götürdünüz mü? sürekli mutsuz olması normal değil ki.

Goturdum cok konusmuyomus doktorla kendine guveni yokmus sorulara cevapta vermiyor cok ilestisim kurmuyormus ilgi sevgi anlayis diye doktor gecici bi surec kararli davranon her dedigini yapmayin kural koyun sevginizi hissetttirin filan diyo

yani bunun üzerinden ne kadar zaman geçti? başarılı olamıyosanız başka bi doktora daha götürün. belki düzenli terapiye ihtiyacı vardır çocuğun.

Acaba bu kadar ilgiden dolayı mı oldu bütün bunlar ki??
Kullanıyor bazen çocuklar bizim iyi niyetimizi..
Benim kızım küsüyordu bir ara..
Biz de psikoloğa gideriz yıllardır..
Kaçırdığım bişey olmasın diye..
Sordum dedi ki şunu söyleyebilirsin.
Kızım ben seninle küs kalmak istemiyorum ama kararına da saygı duyuyorum..
Ne zaman benimle konuşmak istersen ben seni dinlemeye hazırım..
Ve çekildim kenara..
On dakika geçti geçmedi geldi elime bak acıdı diye..
O oldu bir daha küsmedi..
Diyeceğim sizin ilginizi çekmek için mi yapıyor ki?

bu kadar çaba sarf eden hiçbir anne kötü olamaz kesinlikle olumsuz eleştiri gelirse de kulaklarını tıka.
ben kızının zorluğunu anlattıklarından kardeşe bağlamadım hep zordu diyorsun çünkü. 8 yaşında bile olsa gece seninle yatmak istiyor olabilir. birlikte uyumak sevginin en güzel paylaşım şeklidir. bence gündüz kurallarınız olabilir ama bir süre gece birlikte uyuyabilirsiniz gibime geliyor.
benim de 2 yaşında bir oğlum var gece genelde yerine yatırırım uyur. ama bazen anne birlikte uyuyalım dediğinde birlikte uyuruz demek ki ihtiyaç diye düşünüyorum. ve birlikte uyuduğumuz gecenin sabahları daha keyifli uyanıyor.

Okulda da cok geri zor algiliyo bunlarin her biri icin defalarca farkli doktora gitti hani nasil bisey bikiyomusunuz resmen kasit ariyorum yaptiginda evde bildigin bi ergen sanki 8 degil 18 yasinda gibi tersliyo zit davraniyo tripleri hic bitmiyo bi laflar var bozup atiyo beni dersin bu laflari biri ezberletmis ama disari cikinca ufo goren masum koylu mkdunda bi saskin bi saf..biri sorar naber okul nasil diye kafasini cevirir cevap bile vermez kac kere uyardim insan iliskisi hic yok e doktorlarlada konusmuyo yada evdeki gibi olmuyo orda

Tamamen kardeş kıskançlığı. Ama bu kıskançlık travmatik etki yapmış büyük kızda. Benim yeğenim de öyle. 3 erkek kardeşler, en büyüğü bu sürekli trip, kıskançlık halinde. Çünkü otorite yok. Babaannede büyüyor, babaanne ise teslim olmuş çocuğa, ne isterse yapılıyor. Biz olayın farkında olduğumuz ve pek pabuç bırakmadığımız için benden ve eşimden korkuyor, fakat bize de aşkla bağlı neredeyse.

Çocuklar güzel, hoş, sevimli olduğu kadar, zaman zaman canavarlaşıyorlar da ne yazık ki. Chucky haline geliyorlar. Aile yaşantınızı bilmiyorum, gözden kaçan birçok şey olabilir ama size tavsiyem gözyaşlarına kanmayın kızınızın. Ranza istemiş almamalıydınız. Anlaşma yapmalıydınız şunu yersen ranza alacağız, bunu giyersen şunu alacağız gibi. Teslim olmayın. Ben olsam beni bu kadar üzen bir kız için ranza ödüllendirmesine gitmezdim. Koyacağınız sınırlar onu sevmediğinizi göstermez. Bir de odada korkuyorum yanına yatayım diyorsa inatlaşmayın. Korkabilir, korkmaya da bilir. Başınızda ağlatmak yerine niçin sarılıp uyumayasanız? Sarılırken onu sevdiğinizi anlatmayasınız? Kardeşini de en az onun kadar sevdiğinizi söylemeyesiniz?

Çorabım acıtıyor diyorsa giydirmeyin çorapsız ve ağlayarak gitsin. Hadi kızım hadi kızım demeyin başında. Öğretmenini arayın bilgi verin'' kızımla şu şu oldu, şöyle yaptım, lütfen siz de bana destek çıkar mısınız?'' Aile ile öğretmen iş birliği içinde olmalı. Bu durumdan öğretmene de bahsedin, ikili otorite daha da etkili olur.

En yakın örnek o olduğu için tavsiye ediyorum; ranza kurulmadan anlaşma yapın, yoksa kurdurmayın. Verdiği sözü yerine getirince o ranza kurulsun. Eğer getirmiyorsa lütfen taviz vermeyin ve kurmayın.

Kızınıza hayatta her şeyin mızmızlanarak, şikayet ederek, inatla isteyerek, bencillikle hallolmayacağını siz öğreteceksiniz. Bunu az çok gelişim psikolojisi görmüş bir öğretmen olarak yzdım size. Umarım sisin ve kızınız için her şey yolunda gider.

Kizim cok deli yatiyor yani elini kolunu savuruyir surekli bide yeni ranza aldik cikip uste onla yatmam zor cunku bide kucuk var oda beni istiyo arti burnumdan ameliyatliyim uyku sirasinda vurmasindan cekiniyirum zaten ben uyuyana kadar yatiyorum masal okuyup sohbette ediyirum ama ben kalkinca yakaliyo hemen yada sessizce agliyo duyup gidiyorum

Kıyamam demeyin öyle 8 yaşındaki bebenin ne kastı olur?

Bence de kurallar koyun İnsan tabiatı öyle görünmese bile kendine sınırlar konulmasini ister. Anlattiginiza göre elinizden geleni yapmışsınız zaten çok da sabirlisiniz tebrik ediyorum. Okuyunca Biraz da şımarıklık gibi geldi yaptıkları. İnsan başına gelmeyince bilemez ama ben olsam dayanamazdım çok haklısınız. Başka bir doktora götürün bu davranışının altında yatan sebep ne onu öğrenin. Bir şey yoksa da her istediğini yapmayın bir süre sonra alisiyorlar çünkü doyumsuz oluyorlar. Bir süre sonra her istediği de yapılsa mutlu olmuyorlar

Bence siz anne baba olarak bi destek alın.
Sizi hatırladım
Uzun süredir böyle bu çocuk
İstemeden siZden çocuğa yansıyan bişey var

ahhhhh ahh bian acaba konuyu benmi açtım diyecektim. çünkü aynı sıkıntıları geçen seneye kadar bende yaşadım iki kızım var aralarında 6 yaş var. büyük kızım bu sene 9 yaşında ama geçen yıla göre çok büyük fark var. kardeşiyle daha iyi anlaşmaya başladı evde sorumluluk almaya başladı. daha ılımlı daha anlayışlı oldu. ama inan bana geçen yıla kadar aynı sıkıntıları bende yaşadım. apartmanda sesimizi duymayan yoktu sinir krizleri geçiriyodum psikoloğa bile gittim. ama boşa üzmüşüm kendimi büyüdükçe düzeliyormuş. 1-2 sene dişini sık geçicek bu sıkıntılar.

Ranzayi kendimi dusundugum icin aldim ust kata cikip senle yatamam sende surekli onmeye calisirsan dusersin kafan patlar demek icin.cunku burnumdan ameliyat oldum surekli onla yantmam sorun hareketli yatiyo ranza bi onlem gibiydi

Ayyy insallah valla cok bunaldim saol moral oldu yorumun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…