Doğru olanı evlat arasında ayrım yapılmaması evladında hayrlı olmasıdır ama bır gerçek var ki ; erkek evlatlar pek öyle vicdanlı,vefalı hizmetkar olmuyorlar kaldı ki bunun sebebi de yine onların yetiştirilme şekillerinden kaynaklanıyor genelde..
Ama kız evlat aile kurmuş olsa bile ana babasına yetmesini biliyor..
Etrafımda çoook var yeri gelince anasına babasına '' ben artık yuva kurdum , kendı sorumluluklarım var '' dıyen erkek evlatları..
Hastahaneler de hep dikkatimi çektirmiş, anasının babasının elinden tutup onları hastanelere taşıyan hep kız cocuklarıdır mesela..
O yuzden belkı artık anne babalar erkek cocuk tutkularının cokta matah bısey olmadıgını anlamıslardır..
öncelikle herkesin yaşadıkları aynı değildir, herkesin ailesindeki bireylerin karakterleri aynı değildir.
fakat konu başlığı; o ailenin kızları in, o ailenin erkekleri out gibi açıldı sanırım ve kv - kp gözüyle. yani genellemeden ziyade asıl demek istenen bu gibi geldi bana. ama tabi ortada başka bir mevzu varsa bu kız-erkek olmayla ilgili olmaz.. alevi olmanızı sevmemeleri gibi. mesela kız evlatları alevi ile evlense ona da mesafeli olabilirlerdi belki.. tabi bu da hoş bir şey değil. yada karakteristik bir durum varsa da aynı şekilde.. yada bu kadar ince düşünmeden sadece olanı belirtmek amaçlı bir başlık açılmış olması da mümkün bana göre.
neyse, demek istediğinizi anlıyorum, esasen olay kız evlat erkek evlat değil bunu kendiniz yapmıyorsunuz sonuçta karşınızdaki insanlar yapıyor, sıkıntı da bu ve sadece bunu belirtmişsiniz. uzakta da olsalar evlatları el olmadı ya? yani büyüük bir sıcaklık olmasa bile daha özenli davranabilirler. ve bence bu tüm insanlık için geçerliyken birde bunun evlat olması daha biri gerekli kılıyor bu özeni. hiç kan bağı olmayan, tanımadığı bir insana bile daha sıcak konuşan insanlar var. komşusuna sizde burada olsaydınız derler. ama o evlat. evladı da geçsek torun tatlıdır derler hep çevremde, zamanında kırk yılın başı gördüğüm rahmetli babaannem, rahmetli dedem ve şimdi halalarım, hatta halamın kuzeni beni gördü mü özlemişim diye sarılıyorlar. anneme bayılmayanlar var ama duyduklarım kadarıyla, galiba çevreden olsa iyi olur diye düşünüyorlardı. bende öyle çok arayan soran çok sohbet eden özleyen bi insan sayılmam, ama ters bişi düşündüğümden ettiğimden değil. yüz yüze geldik mi, sıcak bi sohbete girdim mi, bi konuşma başladı mı memnun olurum. babamda da bu vardır.
sizde sanırım hassas birisiniz, eşinizde, yakın olabilmek istiyorsunuz, eşinizin canı sıkılmasın istiyorsunuz.. her şey netse, siz gerekeni yaptıysanız, gönlünüz rahatsa ve eşinizle aranız iyiyse en güzeli olabildiğince kafanıza takmamak olacaktır...
Ben AYIRIM falan yapmiyorum..
Ben esimin ailesinin yani kayinvalidem ve kayinpederimin, hatta gorumcelerimin cocuklarima karsi yaptiklari degerisizliklerini,yok saymalarini, burda belirtiyorum..
Bunu yapmamalari gerektigini soyluyorum..
Ne kizindan ve damadindan olan torunlarina oz muamelesi yapip ust tutsunlar..
Ne de oglundan ve gelininden olan torunlarina oz muamelesi yapip ust tutsunlar..
Evlatlari ve torunlari arasinda ayirim yapip da, birini digerinden asagida tutmasinlar diyorum..
Bunu soylemeye calisiyorum ben sabahtan beri burda..
Bunu soylemek icin ornekler veriyorum ...
Ama onlar kizlarini ve damatlarini onemseyip, bizi aileden saymiyorlar bir turlu..
Ben bunun yanlis oldugunu savunuyorum burda.. O kizlar onlarinsa bu ogluda onlarin..
Nedir oglunun tek sucu? Gurbette olmasi ve onlara istedikleri an kosamamasi..
Ogullari orda onlarin yaninda olsaydi, eminim anasina,babasina aninda yardima kosardi (tabi bende dahil)
Ama biz uzaktayiz, nasilsa bizden hayir yok diye de, bizi umursamamalari insanin agirina gidiyor arkadasim..
Simdide konu nereye geldi? ben ayirimcilik yapiyormusum ? Ne alaka?
Hem ayrica, Ben onlari yok sayip da, bize mi deger versinler diyorum??? iki tarafida ayni ve esit derecede tutup adaletli olsunlar diyorum.. Ki, bunu istemek de bir insanin en dogal hakkidir..
Eger boyle dusunuyorlarsa sacmalik sahidende..
Boyle dusunduklerine inanmak bile istemiyorum.. Cunku boyle ise, bu yaptiklari cok buyuk haksizlik..
Ama Turkiyede ki cogu anne ve babalar boyle dusunuyor ne yazik ki..
tekkeyi bekleyen çorbayı içer durumu olmuş
biz de çok uzağız ve gelme ihtimalimiz yok
o yüzden kvalidemler kızı ve damadıyla çok yakın,her şeyi beraber yaparlar,tatile giderler,gezerler,tozarlar
bizi el gibi görürler,yılda bir kere gideriz,gözümüzün içine bakarlar,ne zaman geri dönecekler diye,çünkü adamlar kızı ve damadıyla tatil planı yapmış,düzenini bozmak istemez
ilk zamanlar ben çok içerleniyordum bu duruma,ama bakyorum demek ki kvalidemler onlarla vakit geçirmekten daha çok hoşlanıyor,e acil bir şey olsa zaten hep beraberler,biz 20 saat uzaktaız,hangisi daha çok yanında olur
suçumuz uzakta olmak mu diyeceksiniz,evet uzakta olmak ta var ama bakıyorum şöyle
iyi ki uzaktayız,çok çabalamama rağmen o soğukluk hiç bitmedi
siz de takmayın,özel günlerde arayın,eşinizde istediği zaman arasın
Canım benim Türkiye'de insanlar neden çocuk yapıyor. Şöyle sularına gidip sakin sakin konuş, konuştur onları...
Yaşlığında baksınlar diye...Hatta çok çocuk yaparlar ki içlerinden elbet biri hayırlı çıkar da bize bakar diye...
Maalesef bunlar acı gerçekler... Ama kimin kime muhtaç olacağı kimin kime muhtaç olacağı hiiiç belli olmaz.
Âmin arkadaşım Allah razı olsunevlat ayrımı yapanlara sasırıyorum allah akıl fıkır vıcdan versınnn...ınsan kanbagı olmayan kısılere bıle yerı geldıgınde aıleden daha yakın olabılıyor kaldı kı evlat bu yanııı....bu olayın ustune cok düşmeyın bosverın esınızede onlardan bahsetmeyın ...bence sız esınıze onlardan daha ıyı bır aıle olabılrısınızz allah mutluluğunuzu daim etsin.....
Ben şaşkınım şu anda.. dışlanan OĞUL hiç duymamıştım.. benim bildiğim oğullar aşkla sevilir oğullar deli gibi gelinden kıskanılır, oğullara naz yapılır, herşey oğullardan beklenir, her yere oğul ve gelin götürülmek istenir yada onların yanında yan çantası gibi her yere gidilmek istenir, sürekli aranır, zırt bırt habersiz çat kapı gelinir, hastalansa doktora oğul götürsün, misafir gelse evini gelin temizlesin misafirlere gelin hizmet etsin vs. bunu inanın satırlarca uzatabilirim.. ve bundan gelinler hatta kimi zaman oğulun kendisi bile rahatsızlık duyar.. sizin yerinizde olmayı isteyen binlerce insan var.. arası soğuk olsun gitmesin gelmesin birlikte bişey yapılmasın.. bazıları abartıyor olabilir ama çoğunluk haklı bu konuda.. kız çocuklarına kimse el sürmez niye gelmedin gitmedin denmez bişey beklenmez aman damatlar rahatsız olmasın ki kızlarını da huzursuz etmesindir falan.. Eşim üzülüyor diyorsunuz ama eşiniz de bu konuda biraz vurdumduymaz baksanıza siz hatırlatmasanız bir ailesi olduğu aklına gelmeyecek.. Eminim çoğu kişi bu satırı okuyup ayy ne güzel kocaymış bu ayol keşke bizimki de böyle olsa diye iç geçirmiştir :) şaka bi yana kendinizi üzmeye değmez bence.. herşeyde bi hayır vardır.. bakın kp yaptığına adam çatlak.. sizi engellemiş face den hemde sebebe bakın.. düşünsenize sürekli bir arada olsanız belkide eften püften şeylere sorun çıkarıp sizi ve eşinizi üzecekler.. belki daha kötü olacak ozaman.. şimdi böyle olmanız daha iyi bence bu benim nacizhane fikrim.. üzülüp sıkılmayın derim.. memnun bile olun hatta.. umarım herşey gönlünüzce olur..
Canım selam
İnanır mısın çok şaşırdım aynen senin şu yaşadığını yaşıyoruz bizde.
Tek suçumuz uzakta olmak. Durum aynen dediğin gibi biz gidince rahatsız oluyorlar ne zaman gidicekler diye bekliyorlar onlar düzen kurmuş kendine ve bu düzende bize yer yok..
Sen madem bu soğukluğu çok uğraştığın halde bitiremedin o halde bende artık sorgulamam peşine düşmem .
Özel günler haricinde aramıyorum zaten eşimide asla zorlamam ara diye
Beni en iyi sen anlarsın şuanda
Sagol canım
evet cnm,ben çok irdeledim,düşündüm,sorguladım
açık açık bile sordum,niye böyle davranıyorsunuz diye,aaa hiç öyle şey olur mu dediler
tabi ki söze değil davranışa baktık bizde,görümcemin ve eşinin hataları görülmez,onlar hakkında olumsuz bir şeyde konu kapattırılır,fakat eşimin bi davranışından problem çıkartırlar,ne yapsak göze görünmez
misal eşim müdürdü ,damatları da müdür yardımcısı,kayınbabam öyle bir anlatır ki sanki damat vali,eşime ise burun kıvırır
e haliyle eşim üzülüyor,o üzülünce ben de üzülüyordum
şu kararı aldık cnm,hiç bir beklenti içine girmiycez maddi manevi,o şekilde yaşıyorlarsa ve bizi içlerine almıyorlarsa bunu kabulleneceğiz,yolumuza bakacağız
artık o hale geldik ki cnm,20 gün geçiyor eşim arasam mı ki diyor,sonra da yok yok aile saadetlerini bölmeyelim şimdi gibisinden geyik bile yapmaya başladık
iyi ki açmışsın bu konuyu tek biz böyleyiz zannediyordum,birbirimize yardımcı olbilirsek ne mutlu
Allah yanımızda olsun,evimizin huzuru bereketi ,sağlığımız gitmesin,arkadaşım
ama kimse de şunu unutmasın kimin kime muhtaç olacağını(Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin tabi ki) Allah bilir
Canım İnan şok geçiriyorum ya ne kadar benziyor yaşadıklarımız inanılır gibi değil.
Uzak ve soğuk durmaları yetmiyor birde onların yanlışlarını kapatıp bizim en ufak bir açığımızda olay yapıyorlar gelinlerini Faceden engelleme terbiyesizliğinde bile bulunuyorlar ve kızlarıda farkında olduğu halde babalarına demiyorlar sen gelini niye engelledin koca adamsın!!!
Canım ınan bunalın yüzünden başımdan ağrı eksik olmuyor uzaklar ama bu vurdumduymaz lıkları bencillikleri haksızlıkları beni çok yaralıyor
Kurban olduğum Allah'ın kimi kime muhtaç edeceği hiç belli olmaz. Onlar bize bunları yapmaya devam etsinler bizde uzaktan izlemeye devam ediyoruz. Vede Allah'a havale ediyoruz.
Canım lütfen seninle konuşup yazışalım birbirimize destek olma adına olur mu?
Bu kadar benzer şeyleri yaşadığım tek kişi sen çıktın şuana kadar.
Sende takma kafana üzülme
Bizi merak edip sormayanı varlığımızla rahatsız etmeyelim ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?