benim erkek kardeşimle annem yakın yerde yaşıyorlar,işi de annemin olduğu yerde.yani her gün annemin yaşadığı yerde.ama ne gider,ne arar ne de sorar.biz kızlar ise uzakta yaşıyoruz.annem hastalanır,uzaktan biz ilgileniriz.para ihtiyacını biz kızlar karşılaşırız.sorunları olur biz çözeriz.ev taşır biz ilgileniriz.daha neler neler........annem bir işi için telefon etmiş kardeşime şimdi sırası değil diye azarlayıp telefonu kapatmış.o işin sırası olmasa,acelesi olmasa zaten aramazdı.biz uzaktan halletmeye çalışırdık.bir daha da aramadı annem.allah razı olsun komşuları oğlunun yapmadığı işi halletti.acil hastalandığında komşuları ilgilenir.eeeeee bu kadın neden oğlunu dinlesin damatları el üstünde tutarken
haaa bu arada annemin bize gelip gitmesini sorun yaparlar,annem onlara gittiğinde de 2. gün aç karna geri gönderirler.orda burda da bize gelmez derler........
Çok haklısınız ..Bence kiz evlat erkek evlat ayrimi degildir bu karakter meselesi belki karsidan alinan elektrik belki araya giren uzaklik belki farkinda olmadan yapilan hatalar...ama su varki onlar esinizin ailesi bu kadar kafaniza takilacak bi sorun olarak gormeyin bazilari esinin ailesine herseyi yaptirir maddi manevi ama evine istemez surekli kotuler nankorluk eder,bazilari sizin gibi iyi iletisimde olmak ister karsiligini goremez iliskiler aileler turlu turlu onemli olan kendi kurdugunuz ailedeki huzurunuz.
Arkadaşım ısrarla senin beni anlamadığını düşünüyorum kesinlikle.
Benim başlığın amacı şuydu;
Kız çocukları ve damatlar popüler olmuş bu devirde onlara daha düşkünler oğullarına ve gelinlerine hep bir mesafe uzaklık..
Bu anlamda öyle bir başlık attım..
Benim eşim evlenmeden öncede böyle imiş. Uzak soğuk mesafeli.. Ailesi söylüyor bunu annesi ablaları.
İletişim zayıf insanlarla..
Yani dediklerini ben üstüme alınmıyorum..
Ben eşime göre daha girişken ve sıcakkanlıyımdır.. Ben onlarla herşey paylaşmışımdır msn de oğullarından çok.. Ama değer göremiyorum Buda benim şansım..
Kızlarını atsın demedim ben Allah aşkına konuyu başka yere çekmeyin şurada güzel güzel dostluk tadında muhabbet edip konuşuyoruz sorunları ..
Kız-erkek çocuk ayrımı yapmasın kimse evlat evlattır diyorum soğukda olsa, sıcakda olsa ..
Çocuğu arama sormazsa ana babada yakın olmaz diyorsunda bu evladı yetiştirende o ana baba değil mi? Yoksa herşey insanın karakterinde mi bitiyor?
Eşinle senin ailenin arası nasıl peki??
benim facem felan yok ama nediye faceden engellerler yaa bi tatil yuzunden eyer sade bu bi tatil yuzundense cok ayip etmisler , herkezin tatile ihtiyaci var bi kere herkezinde ailesi ayri kimin cani nereye gitmek isterse oraya gider nedir bu yani sanki kendileri gitmiyormus gibi , aslinda onlarinda kiskancliyi var gurbettekilere biliyormusun , bendede bir gorumce var ama cok souk 20 senede iki uc kere konusmussuktur aslinda o da ben acarim nasilsin felan gibi ama birde insana laf dokundurmazmi , hic tel felan da acmiyon bi hasta bayramlarda bali acar insan , ama nerde siz gurbette yasiyorsunuz siz daha fazla acin gibi , tel parasi gidecek diye otleri kopuyor , aman gorumce deyilmi bos ver gorumce goz yasi gordun yerde bas tasi gibi :)) ama sade gorumce olsa hatta kendi kardeslerim bile acmaz tel kiptilikten , sade bir ablam var o haric ama bende acana acarim acmiyanada canlari sa olsun yinede bayram hayran arada acar hallerini sorarim iste napalim ...
Belki gorumcenler ve kayınpederin de şöyle düşünüyordurAilemde biliyor eşimin donukluğunu. Öyle herzaman iletişimde olmaz onlarla da.. Ama annemi çok sever eşim senin annenin yanında çok özgür ve rahatım der ..
Kendi annemde bu kadar rahat olamıyorum der.
Eşimin ailesi çok otoriter ve ataerkil bir yapıda. Babasından çok çekinir eşim. Fikir ve hayata bakış açıları çok farklı onlarla.
Dedikleri olsun ister kp,kv.. Her konuda tutucular. Benim ailem her konuda esnek anlayışlıdır ve eşimi de el üstünde tutarlar. Fikir ayrılıkları çok var oğulları ile belki Buda bir sebeptir..
Ama benim ailem damatlarına nasılsa, gelinlerini de öyle severler. Ayırmıyorlar
gelinleri rakip olarak göruyorlar herkes aynı görüşte olmıyabılır sonuçta herkes ayrı şeyler yaşıyor oyuzden yok kızlar yok erkkeler dıye kımse savunmasın hepsine eşit yaklaşılmalı bukadar basıt saygısız evladada ayrım yapılınca iletişim zayıflayınca aa sizde bunu nıye ayırıyorsunuz diye kımse sormaz ama bakıyorsun erkkete peşinde koştruryor işte yaranamıyorsun olmuyor
Doğru diyosun katiee valla öle kocan senden boşanıp başkasıyla evlenince yeni karısını ne kadar seversen o kadar sever kaynanalar gelinlerini :))piskoloji böyle itiraf edmiyo kimse etik değil diye:) ama hisleri bu benim kaynana itiraf etmişti ucundan kıyısından nişanlıyız nişanlık almaya gitmiştik yorulduk oturduk kv ben eşim eşim biyere gitmesi gerekti hatırlamıyorum otururken kv bi başladı işte erkek çocuk evlenmesi çok başka birşey gücün gidiyor sanki babaya karşı bir güç erkek çocuk her zman( bana sinir olmasına şaşmamalı bindiği dalı kesmişim)şimdi işler değişmiş artık eskiden gelin alınırmış şimdi damatlarda gelin gibi oldu birtek gelip istenmediği kalıyo dedibende iyi niyetimden valla öle olmuş isteseydik haha falan diye gülümsüyorum kadına saf saf o da olurdu valla yaşamak isterdim dedi ben de Allahın emri peygamberin kvliyle oğlunu istiyorum veriyomusun dedim güldü vedim verdim dedi.bana çok hoş bir muhabbet gibi gelmişti amaaaa sonra bunu kaynımın ve kendi akrabalarının yanında habire "gelin benden oğlumu istedi valla geldi bizzat istedi ben öle verdim " demesi bana gına getirmişti en son bikere daha böyle dediğinde evşmize bir çöp almamalarına ithafen "valla doğru söylüyosun başlık parasını da babam ödedi biz damat aldık ben gelin olmadım dedim:)) sonra sustu
Bizim sülalede yok böyle bir şey, hala en kıymetliler erkek evlatlardır.
Teyzem yakın zamanda kocasından boşandı. Bir evleri bir yazlıkları var. Boşanınca teyzem bizim yazlıkta kaldı, kendi yazlıklarında kocası kaldı, evlerinde ise uzun zamandır oğlu, gelini ve iki çocuğu oturuyor. Bir kızı ise sokaklarda yaşıyor resmen, boşanmış dul kadın, araba kazası geçirdi, kaç kere iş değiştirdi, biriyle evlenmeye kalktı adamdan dayak yedi vs. Boşandığı eşinden olan kızı bu sene üniversiteyi kazandı, kadın kaç kere kızım üniversitede okuyor ben ona harçlık gönderemiyorum diye ağladı... Hiç bir şekilde umursamadılar. Ama kocaman evde oğulları gerim gerim oturuyor. Yani bizim sülalede kız-erkek evlat farkı hala fazlasıyla mevcut.
Bu damadın çok sevildiği yer nereyse ben de oraya gideyim
Gelinler de zaten kayınvalide delisi değil mi ?
Belki gorumcenler ve kayınpederin de şöyle düşünüyordur
"abimiz, oğlumuz kaynanasına kayınbabasına gösterdiği ilgiyi alakayi bize göstermiyor." karşıdan bakıldığında da böyle görülebilir işte.. Sen anneni aramasan sormasan soğuk olsan annen damadına böyle olabilir mi sence? Bence sen eşine değiştirmeye çalış anne babası yerine..
Canim bende derine girmek istemiyorum ama emin ol kafaya takilcak bisey degil esin onemsemiyorsa sende onemseme!deger gormek istemen normal ama karsindaki vermek istemiyorsa yok say emin ol daha iyi hissedeceksin kendini tatilde gitme bile kendileri bilirler!
benim facem felan yok ama nediye faceden engellerler yaa bi tatil yuzunden eyer sade bu bi tatil yuzundense cok ayip etmisler , herkezin tatile ihtiyaci var bi kere herkezinde ailesi ayri kimin cani nereye gitmek isterse oraya gider nedir bu yani sanki kendileri gitmiyormus gibi , aslinda onlarinda kiskancliyi var gurbettekilere biliyormusun , bendede bir gorumce var ama cok souk 20 senede iki uc kere konusmussuktur aslinda o da ben acarim nasilsin felan gibi ama birde insana laf dokundurmazmi , hic tel felan da acmiyon bi hasta bayramlarda bali acar insan , ama nerde siz gurbette yasiyorsunuz siz daha fazla acin gibi , tel parasi gidecek diye otleri kopuyor , aman gorumce deyilmi bos ver gorumce goz yasi gordun yerde bas tasi gibi :)) ama sade gorumce olsa hatta kendi kardeslerim bile acmaz tel kiptilikten , sade bir ablam var o haric ama bende acana acarim acmiyanada canlari sa olsun yinede bayram hayran arada acar hallerini sorarim iste napalim ...
gelinleri rakip olarak göruyorlar herkes aynı görüşte olmıyabılır sonuçta herkes ayrı şeyler yaşıyor oyuzden yok kızlar yok erkkeler dıye kımse savunmasın hepsine eşit yaklaşılmalı bukadar basıt saygısız evladada ayrım yapılınca iletişim zayıflayınca aa sizde bunu nıye ayırıyorsunuz diye kımse sormaz ama bakıyorsun erkkete peşinde koştruryor işte yaranamıyorsun olmuyor
erkek evladın bı tarafı elde kız evladınki kanı canı gibi gören aileler çok
Bence kendi yaşadıklarımızdan yola çıkıp böyle konularda genelleme yapmamak lazım. Allah ananın babanın, kız ve erkek evladın da hayırlısını versin.
Ben verdigin ornekleri kiyasladim bilmem farkindamisin
Onun disinda baska bi konu hakkinda yorum yapmadim
Karsindaki insan heleki evladin sana soguk mesafeli duruyorsa anne baba buna daha cok alinir kirilir
Evlat olmayi haketmiyormu demissin cok merak ediyoruk bu sonuca nerden vardiniz
Neden evlat yerine konmadiguni dusunuyorsunuz
Arkadasim baska derin konulariniz vardir tamam haklisinizdir
Ama saydiguıniz bikac ornek kendinuzi bu kadar uzmenize degecek konular degil
Azonce arkadasinda yazdigi gibi ne guzel damatlar sahip cikmis ne hos
yakomozcim senin gorumcelerden sorunun yoktur belki ben kendimden bassettim biraz ama anneler her nede olsa kizlarini cok tutarlar anliyorum ama erkek evlatlarinida tutarlar , bunlari hissedebiliyor insan bazilarinin anneler sert olur bazilarininda babalar sert olur esiniz babasiyla rahat olamiyor diyorsunuz belkide babasinin sert konusmalari yuzunden cok derdini anlatamiyor cekiniyor sanki donuksu diyorsunuzya belkide ondan kaynaklaniyor esiniz belliki sizin kadar konuskan deyil insan cok konusmaz derdini anlatmaz sicak yaklasmasa ozamanda pek umursamiyorlar ..
Bizim aile gayet dengeli bu konudagerçi abim 3 yıl gurbete gitmişti döndü şimdi değeri katlandı annesinin gözünde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?