Kiz Evlatlari iN..Erkek evlatlari OUT!!

Ahuzarim

Isvicreden
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
2.291
497
398
Selamlar herkeze...

Kafama son donemlerde ciddi ciddi takilan bir konu var..
soyle etrafima baktigimda, burdaki konulari okudugumda elde ettigim ve gordugum tek sonuc.
Ailelerin yani anne ve babalarin "Kiz cocuklarini ve damatlarini el ustunde tutup; Erkek evlatlarina ve gelinlerine ise hic deger vermedikleri,yok saydiklari" oldu..

(Tabiki kesinlikle boyle olmayan aileler vardir,onlari ayri tutuyorum, Evlatlar arasinda adaleti ve esitligi saglayan,birini digerinden ustun tutmayan Anne ve Babalar bas tacimdir herzaman)

Ama cogunlukla boyle ne yazik ki.
Benim esimde ailesinden hic deger gormeyenlerden..
Evin tek ogludur.. Annesi disinda kimse bizi ne arar, ne sorar.. Gurbette oldugumuz halde..
Anne ve Babasi butun ilgilerini, sevgilerini, paylasimlarini diger 3 kizina yaparlar..vede 3 damatlarina..
3 kiz-3 damat ne derse onlari dinlerler...Onlarin kararlariyla hareket ederler..
1 oglumuz var gelinimiz var diye bize birsey sormak, danismak asla akillarina gelmez..
Hele esimin babasi kizlarina tapar derecede sever.. Damatlarinin karsisinda ezilir, buzulur.. Onlarin yaninda saygi durusunda durur..
Damatlarini gorunce adam heyecanlanir..Ayaga bile kalkar onlerinde...
Ama soz konusu kendi oglu olunca, zerre yuzune bakmaz.. deger vermez..Hatta cok daha ileri giderek hicbir sey ortada yokken,durduk yerde "damatlarinin yaninda kendi oz ogluna bagirip firca atar (yani esime)"
Esim`in kac kere gozleri doldu benim yanimda..
Ailem bana ve size aileme deger vermiyor.. soguk ve buz gibiler.. Gurbetten gelmisiz sanki bir an evvel gunleri dolsunda gitsinler der gibi hareket ve tavirlar sergiliyorlar deyip uzulur...
O uzulunce bende uzulurum..Birgun arayip sormaz oglunu, iyi mi, bir sorunu var mi? Torunlari nasildir ?
Cok alakasiz ve bencil bir insan.. Gorumceler zaten hic aramaz abilerini ve yegenlerini..
Esim ozel gunlerde elinden geldigince ailesini arar o cok yogun calistigi icin, onun yetemedigi yerde hep ben arayip eksigi tamamlamisimdir..Onlarda bunu cok iyi bilirler..

Ama gel gelelim, o taraf asla abilerine deger vermiyor... Biz yokmusuz gibi davraniyorlar...Bizi aileden saymiyorlar..
Kararlar aldiklarinda kendilerince aliyorlar, Kv ve Kp onlar ne derse onu yapiyor.. Bize danismak, sormak, insan yerine koymak akillarindan gecmiyor..

Biz tatile gitsek,olay ederler laf ederler, kiskanclik yaparlar.. Kp birkez kiskancligindan ve hirsindan beni facebookdan bile engelledi.. :) Hayretler icinde kaldik esimle.. Esim konustu ve kizdi, "o da senin kizin, gelinin sonucta...rakibin mi yada senin yasitin mi ki, engel atiyorsun..? hic yakisiyormu" deyince engelimi kaldirdi....Ha? neden engelledi bir edepsizlik mi yaptin diyeceksiniz?
yok! asla ne bir saygisizlik need cirkinlik yapmistim.. Tek sucumuz tatile gitmisiz.. Bir tane tatil resmi ekledim.. o da Dag manzarasi olan bir yol resmi.. Bunu gorunce engelledi beni... O engelleyince gorumcenin kizi da engelledi beni... ne komik, ne cocukca...!!!

simdi kendisi 3 kizlari ve damatlari ile tatilde.. Bol bol resimler ekleyip,nerde olduklarini, ne yaptiklarini an ve an paylasiyorlar facebookda.. gozumuze sokar gibi.. (tamamen gormemislik hic sevmedigim tavirlar) O zaman bende mi engel atayim acaba??:))
hani onlar engelledi ya beni.. bende mi engellesem diye kocama sordum...Tabiki asla! yapmam bunu.. O onlarin seviyesi..
benim aldigim terbiyeye yakismaz zaten bu tip cocukluklar...

Diyecegim o ki, artik vazgecsin bu Erkek aileleri kiz cocuklarini ve damatlarini bu kadar ustun tutmaktan.. Kiziniz ve damadiniz sizing ise, gelininiz ve oglunuzda sizin.. Ne diye ayirim yaparsiniz..? Kizlarinin iyi olmasini istedigin gibi, gelininin de iyi olmasini istemek..Kizlarin ve damadinin herseyleri olsun, iyi olsunlar, eglensinler, gezsinler,doysunlar istedigin gibi oglunun ve gelininin de ayni seylerini yasamasini istemek ve dilemek bu kadar mi zor geliyor bazi Ana-Babalara???

Ne mutlu o kimseyi ki, kocasinin Ailesi onlarin iyi gunde, kotu gunde yaninda...
Ne mutlu o kimseyi ki , gelin olarak gittigi aile kendini bagrina basmis kizi gibi... Kendi oz kizlarindan ayirmamis..
Ne mutlu o ana babaya ki, bu kizimsa, buda gelinim.. bu damadimsa bu da benim oglum diyebiliyor..

Sahiden de bir Ana-Baba var.. Birde Ana-Baba var....
Adalet ve vicdan sahibi insanlara ne mutlu...

bizde tam olarak tarıf ettiğiniz bu tanıma uyuyoruz ne yazıkki ama ne yazıkkı

görümcem ve eşi herzamn el üstündedir hatta onların çocukları olduğunda

bize hedıye edilenın ıkı katı yapıldı

kvdem ameliyat oldu görümcemın tatılı bozulmasın dıye söylemedı bile

ama biz ne zaman taıle gıtçek olsak hemen hasta oluyor üstellik kronık bı rahatsızlığıda yok grip oluyor hep

erkek evlatlarına evlendiği zaman değer veriliyor, sırf geline inat.
değer dediysem göz boyamak için....
çok garip işler bunlar, erkek evladın yuvası bozulsun diye elınden gelen kötülükleri
yapan anneler var.
sanki kötülük geline yapılıyor, yine yapan kendi evladına yapıyor
ama erkek evlatlarında haklı-haksızı ayırmaları şart!
her şeye kör bakmamalı şart.
sorun sadece annelerde değil yani, bu kadar gereksiz tavizi veren evlatta.

Bence Anne Babaların evlat ayırımı yapmaması lazım. Kızını oğlundan üstün gören anne-babalar tabiki "damadına da,oğlundan daha çok değer verir" ne yanlış ne acı ...

Kızları sırf yuvasında mutlu olsun diye damatlarına olmadık yağcılıkları yapan,saygısızlıklarını Belkide görmeyen kv ve kp; sözkonusu Oğullarının mutluluğu olunca gelinlerini hiçe saymayı,deger vermemeyi,en ufak hatalarında büyüterek gelinine ve oğluna hayatlarını zehir etmeyi marifet sayıyorlar..

Ama yine oğullarına acıyan, bağrına basan onların değimiyle El Kızları oluyor işte..

Son düzenleme:
Aman cnm takma sakın yarın bi gün elden ayaktan düştükleri zaman anlarlar.gezmeye eğlenmeye herkesle gidilir.anlıycan görümcelerin hasetlikleri varsa onunla evlenenlerde öledir.o damatlar kv kp bakima muhtac oldugunda kendi ana babalarına koşalarda ozaman görür sizinkiler.genelde de öle oluyor zaten.sen eşinle aranız muhabbetiniz yerindeyse gerisi ö.deil.allah senin kalbini göruyor.onlara karşı saygısızlığin yok.onlar mutlaka farkına varcaklar. sen kendini yıpratma bu arada.sen mutlaka hafta bir de olsa ara sor.maksat nede olsa eşinın ailesi.onlarda bir gram anne baba hakkı bırakma :)

Sağol canım yorum için
Takmamaya çalışıyorum ama insanın elinde değil. Eşime karşı yapılan haksızlığı görmezden gelemiyorum.

Damatlarıda aynı kızları gibi uyanık ve sinsiler.. Kendi yerlerini çok iyi yapıyorlar yağlayıp ballıyorlar kv kp 'i
Tabi biz uzağız nede olsa meydan onlara kalmış..
Bizim çocuklarımıza bile diğer torunları kadar kıymet vermiyorlar..

Onlarla gezer tozarlar (kızları damatları) gününü gün ederler bizim yerimiz yoktur yanlarında biz dış kapının mandalıyız !
Ama yarın birgün zora düşüncede "Gelinin oğlun var onların hakkı size bakmak" derler eminim böyle düşünüyorlar!

Ben kesinlikle aramıyorum. Bayram ve anneler-babalar günü dışında.. Ben çoooook aradım onları. Aradığım günlere saysınlar artık..

Herşey karşılıklı, tek taraflı olmaz bu işler. Kv bizi düzenli arar 2 haftada 1 o da sevdiğinden değil mecburiyetten. Hissedebiliyoruz bunu.

birde şu var tabi,

etrafım da erkek ve kız çocuğu olan ailelere bakıyorum.

anne baba hasta oluyor. Kız çocuk doktora götürüyor, o bakıyor.

anne babanın bir sorunu var kız çocuğa işte bile olsa dert yanıyorlar.

yardım isteyecekler kız çocuk gidiyor.

diyelim ki önemli bir hastalık var, kız çocuk evine alıyor anne babasını..

anne babadan biri vefat etti, kız çocuk ilgileniyor diğer kalanla...

bir de işin bir tarafı var...

erkek milleti her zaman çok vefalı değil...

Benim eşim uzakta olduğu için yardıma koşamıyor? Bu eşimin suçu değil sonuçta kader kısmet buradayız ..

Onlarda çok iyi biliyor ki oğulları gece demez koşar yardımlarına. Madem tek sorun uzaklık bu durumda insan ne diye yanımızdakiler yine bize kâr kızlarımız damatlarımız sağolsun bize bakıyorlar diye onları baş tacı edip öz oğullarını bir köşeye fırlatır unutur ??
Demeleri gerekir oğlumuz burda olsa neler yapardı ama eli mahkum uzaklar..

Ama yok bizim uzak oluşumuz herkezin işine gelmiş anlaşılan..
Meydan geniş nasılsa atını koştursun herkez.

Annesini yanımıza getirmek istedik 8 ay önce kışın..kadın gelemem dedi? Yahu gel başımızın üstünde yerin var (ben dedim bende senin kızınım senin evin burasıda) çık gel. Yok kadın gelmedi. İnanılmaz üzüldük . Yolda birşey olurmuş kızları damatları korkmuş endişelenirlermiş? Onları strese sokmak istemezmiş!
Yahu yola çıkınca enaz bizde seni onlar kadar merak ederiz dedim kv. Bastıra bastıra hemde kızların merak ediyorsa e oğlunda burda merak eder senin için dedim kadın duymuyor bile.

Resmen aşıklar kızlarına.
Eşim için çok üzgünüm .

Son düzenleme:
evet katılıyorum bende senin düşüncelerine...
eşimde değersiz erkeklerden aile içinde..
gerçi onun değersizliği beni istemedikleri için...
onlar beni istemeyince eşimde görüşmüyo...
geçen "sizinkiler hazır bebeğe ne güzel heyecanlılar" diyo..
bende "bizimkiler hazır sen kendikilerini hazırla" dedim..
"bizimkiler tırt boşver onlar beni silmiş" diyo...
ciddi üzülüyorum aslında...
nerdeyse 5 ay olacak hamileliğim hala aramadılar..
zaten kv,kp yok diğerleride resmen düşman oldu..

benim erkek kardeşimle annem yakın yerde yaşıyorlar,işi de annemin olduğu yerde.yani her gün annemin yaşadığı yerde.ama ne gider,ne arar ne de sorar.biz kızlar ise uzakta yaşıyoruz.annem hastalanır,uzaktan biz ilgileniriz.para ihtiyacını biz kızlar karşılaşırız.sorunları olur biz çözeriz.ev taşır biz ilgileniriz.daha neler neler........annem bir işi için telefon etmiş kardeşime şimdi sırası değil diye azarlayıp telefonu kapatmış.o işin sırası olmasa,acelesi olmasa zaten aramazdı.biz uzaktan halletmeye çalışırdık.bir daha da aramadı annem.allah razı olsun komşuları oğlunun yapmadığı işi halletti.acil hastalandığında komşuları ilgilenir.eeeeee bu kadın neden oğlunu dinlesin damatları el üstünde tutarken

haaa bu arada annemin bize gelip gitmesini sorun yaparlar,annem onlara gittiğinde de 2. gün aç karna geri gönderirler.orda burda da bize gelmez derler........

Son düzenleme:

Yalnız değilsin arkadaşım.
Benide istememişler ta baştan evlenirken.. Eşim isteyince mecbur kalmışlar istemeye geldiler.
Baştan sevilmemek, istenmemek varsa o iş olmuyor.

Eşimi dışlamalarının sebebi bence bu, beni sevmiyor olmaları ..
Benide hamileliğimde asla aramadılar eşim arayıp terör estirmişti bu benim karım! Çocuğumun anası onu taşıyor ! Siz nasıl insansınız ki merak etmiyorsunuz bu kızı torununuzu.. Demişti .

Ama böyle yapınca daha çok düşman oluyorlar .. Çünkü eşim bana çok değer verir sözümü önemser ya kıskanıyorlar.

Ne yapacağım belli. Yaklaşık 1 yıldır inanılmaz mesafeliyim bu mesafeyi dahada arttırıcam.

sen sadece mesafeliysen şanslılarmış valla..
ben artık hiç görüşmüyorum...
eşinin arkanda olması çok güzel..
benim eşimde çok şükür yanımda..
bişey sorucam..
bebek doğduktan sonra tavırları nasıl oldu...

Yıllarca erkekler in olurken kızlar ezildi .
Şimdi in olanlar görümce diye mi bu isyan ?
Kız evlat herzaman daha hayırlı anne babaya
Bugün gelinler damat ailesiyle bilinçli olarak mesafeli oluyor .
Ailelerin çoğu da uzak olsun diye bakıyor.
Mesafe mesafe diye yırtınırken erkek ailesinden istemsiz uzaklaşıyor.
Ben ailemi ölsem bırakmam , bugün erkekler böyle olmuyor .
Çünkü kadınlar gitmekle bırakmakla tehdit ediyor.
Surat asıyor huzursuzluk çıkartıyor .
Sonra da burda neden diyorsunuz : )

Son düzenleyen: Moderatör:
Şükür ben daha eşimin ailesinden böyle bisi görmedim.Gerçi ben daha yeni evliyim zaman ne gösterir bilemiyorum.
Ama benim babaannemle dedemle aynı sizinkiler gibiler halalarım ne zaman evlendi bize sırtlarını döndüler ve su anda ne annemle ne babamla konuşuyorlar ki ortada sorun varsa hep halalarım yüzünden
Büyük halamin kocasıyla babam ortak yer açtı.Sonra dalavereyle sattılar gece yarisi babamdan habersiz dedemle babaannem kalktı yine eniştemi tuttular.Daha neler neler ben küçük halamdan önce nişanlandım diye halalarım küstü bana. Düğünümden sonra öyle bir kavga çıkardılar ki apartman ayağa kalkti. Ama benim dedemle babaannem bir kızlarına çok düşkünler iki halam da birbiriyle konuşmuyor tutup ikisine de sen kızımsan sende kızımsin sizin yüzünüzden ben kötü olamam demiyor, birini atıp diğerini tutuyor.Annem diyor ki hadi ben gelinim tinlamiyorsun küsmemizi bacı bacıya küser de anne kayıtsız mi kalır.

Valla bizim tarafta gördüklerimi eşimin tarafında görmedim şükür ki ben daha ilk gelinleriyim ama amcalarınin gelinleri var onları bile birbirlerinden ayırmıyorlar. Benim kayinvalidem eltileriyle birbirlerine ölüyorlar filan çok iyiler,bana da çok düşkünler amcaları yengeleri.Ben eşimin halasina gittim biz istanbulda onlar eskişehirde oturuyor.Böyle hala görmedim ben aile yaşantıları zaten mükemmel hala üstüme titriyor ki bi gelin ben değilim ben sonuncuyum ama diğerleri geldi onlara da öyleler.Değer veriyorlar birbirlerine ayırma yok.Eşim dedi ki halam hep öyle valla o kadar sevdim ki aile çok imrendim ben. Hala da enişte de çocuklarıyla konuşmaları kibar kibar mutlu bir aile süper çok imrendim.
Bir gün bayramda eşimin kuzenleri gelinler çocukları toplandık bi amcası var çocuğu olmuyor daha 40yaşında ona gittik amcasının yüzünde güller açıyor.Adam yollarda karşıladı bizi bi hazırlıklar filan görmeniz lazım yenge diyor ki gece uyumadi hiç yeğenleri geliyor diye benim amcamda yolda görse konuşmaz çok kopuk ve soğuk insanlar.

Yani demem o ki benim halalarım amcam gibilerde eşimin halasi amcaları gibilerde var.
Bizim taraftaki gibi büyüklerin evlat ayırmasına anlam veremiyorum.Benim 4kız kardeşim var birine bisi alsam diğerini ayıramıyorum da millet nasıl evlat ayırıyor kafam basmıyor ya

aynen böyle oluyor aslında....

ve bir de bu forumda da binlerce mesaj var...

eşimin ailesiyle mesafeyi koruyacağım, ay zırt pırt arıyorlar, ay tatile geliyorlar bizimle,

ay bize geliyorlar, ay kaynanam arıyor, soruyor, ay da ay, ay da ay...

eee sonra sen uzaklaştırıyorsun kendinden eşinin ailesini,

ondan sonra da ayırım yapıyorlar diyorsun...

hep bana hep bana tamam da,

biz buna " bu ne perhiz bu ne lahana turşusu "diyoruz...

örneğin ben,

eşimin ailesiyle seviyeli bir samimiyet yada mesafeli olmayı tercih edenlerdenim.

yaşanmışlıklar nedeniyle.

e hal böyle olunca da ay niye görümcemle sıkı fıkılar, ay niye onun çocuklarıylalar demiyorum.

hastalandıklarında görümcem hastaneye götürüyor, kalıyor yanında. Biz onun kadar iş nedeniyle müsait değiliz.

e tabi maddi olarak da ona yardımcı oluyorlar.

ya da eşim benden bile az arar annesini, kızları ise günde belki 10 defa arar...

bu durumda pek doğal olarak onlar da kızları ile daha samimi bir ilişki içerisindeler.

bundan daha doğal ne olabilir ki...

Biz kiz cocuklari anne babaya daha duskunuz ve belkide daha vefaliyiz... benim esimin ailesinden ornek vereyim... kv ve kp asla kiz erkek cocugu ayrimi yapmazlar... buyuk eltim kvnin ust katinda oturuyor.. ama gun icinde inip te kvm hic bir konuda yardim etmez.. hatta aksamlari misafir gibi gelir cayini icer ve gider.. kucuk gorumcem sehrin diger ucunda ve kucuk cocugu olmasina ragmen her hafta duzenli olarak gelir ve kvnin evini dip kose temizler.. kvnin misafiri gelecekse sabahtan gelir annesine yardim eder.. ust kattaki gelin misafirle beraber gelir yer icer gider... yani genelde biz kadinlar daha cikarcimiyiz bilmiyorum...

Bir misal daha, benim esim annesine cok duskun olmasina ragmen arayip sormayi unutur. Hep ben derim hayatim anneni arayalim hal hatir soralim..

Yani ben istesem esimi cok kolay ailesinden soguturum.. ama kiz evlad oyle degil... anne babaya duygusal olarak cok daha bagli.. esim ne derse desin ben babamdan vazgecmem. Benc bunu gelin gorumce problemi degilde, gelinlerin esin ailesine olan tutumu olarak degerlendirmek lazim..

Bebek dogduktan sonrada ayni oldular.
Ne zaman akillarina gelirse, o zaman sordular.. umurlarinda olmadi arkadasim...

biz de durum tam tersi:
ben evin külkedisi
erkek kardeşlerim de üvey kötü kalpli kardeşler gibi valla.
onların sevgilileri hep el üstünde karşılandı ben evlilik hazırlığı yapıyorum lafi açıldığında bile heyecanım kursağımda bırakılmak isteniyor.
birkaç defa fena çıkıştım sonra daha yumuşadı tepkiler.
annem şımarttıkkça tepemize çıktılar hatta şu an bardak bile almaya üşeniyorlar.

anneme de defalarca dedim '' eşleri sana baya teşekkür edecek anne''

bunun sebebi sadece anne-babalar mı acaba? çocuklarda hiç mi suç yok?

kk da açlan konulara bi bakın hepsi k.valide ve eş ailesinden uzak durmak üzerine,bu konuları açanlar da gelecğein k.valideleri :)

geçen gün k.validesinden eşini soğutmak isteyen bi konu vardı ya,annesinden oğlunu soğutacakmış hatta oğlu annesinin ağzının payını verecekmiş düşünün..böyle düşünen bi kız evlat ise pek nadirdir ama...

kız evlatlar her zaman aileye daha düşkün oluyor bu bir gerçek..

2 tane dayım var anneanneme yapmadıklarnı bırakmıyorlar ama teyzelerim öyle değil..bunu bizzat yaşıyoruz..

o yüzden eğer ortada bi sorun varsa bi oturup neden acaba diye sorgulamak gerekir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…