Doğru olanı evlat arasında ayrım yapılmaması evladında hayrlı olmasıdır ama bır gerçek var ki ; erkek evlatlar pek öyle vicdanlı,vefalı hizmetkar olmuyorlar kaldı ki bunun sebebi de yine onların yetiştirilme şekillerinden kaynaklanıyor genelde..
Ama kız evlat aile kurmuş olsa bile ana babasına yetmesini biliyor..
Etrafımda çoook var yeri gelince anasına babasına '' ben artık yuva kurdum , kendı sorumluluklarım var '' dıyen erkek evlatları..
Hastahaneler de hep dikkatimi çektirmiş, anasının babasının elinden tutup onları hastanelere taşıyan hep kız cocuklarıdır mesela..
O yuzden belkı artık anne babalar erkek cocuk tutkularının cokta matah bısey olmadıgını anlamıslardır..
Zaten kiz evlatlari daha hayirlidir..diye bir soz duymustum...
Ama ogullari vefali,sicak,ilgili olmasa bile bazi gelinler sahiden de cok vefali,vicdanli,sevgi ve saygi dolu..
Ogullarinin acigini kapatir mesela..Oglunun yapamadigi gorevi de, gelin yerine getirir..
Ama yinede sevilmez iste.. EL KIZI olarak kalir..
Bu onyargiyi kiramamak ne kadar kotu....
Mesela benim kayinvalidem "sanki sen bizim oz kizimizsin Allah razi olsun hep arar sorar,bilgi verirsin bize..cocuklari gosterir,sesini duyurursun.. Ahh oglum!ahh oldum olasi sevemedi gitti su telefonlari,iletisimi, sagol kizim der" bana.. Ama bende yoruluyorum hemde cok.. Hep dusunmekten, birseyleri yoluna koymaktan..Anneler gunu-Babalar gunu-bayramlar-kandiller-d.gunleri...vs illa ben arattiricam,uyaricam... sanki Takvim gibiyim karisi degil de..
Ne oluyor sonrada, herkez benden bir beklenti icine giriyor ...Gelin 1 gun aramasa kotu oluyor ...Herzaman heran da ben arayamam ki..
Oysaki kv kendiside dedi ona da aynen boyle dert yaninca bu konuda, ""kizim sende haklisin.. oz oglum beni aramiyor sormuyor.. sende dersin ki, senin anan-baban sen aramiyorsun da ben niye arayim benim anam-babam mi ???" aramasanda haklisin dedi..
Ama suda bir gercek ki, esim sahidende cok yogun calisiyor, gecesi-gunduzune girmis sekilde..kendine ayiracak vakti bile olmuyor bazen yorgunluktan oldugu yerde kalakaliyor..ona da cok gormuyorum bazi seyleri..
Sonucta kv oglundan sikayet ediyorsun ama oglunu bu sekilde yetistirende sensin..!! ve bunun gibi nice Anneler...
Son düzenleme: