Kiz Evlatlari iN..Erkek evlatlari OUT!!

Doğru olanı evlat arasında ayrım yapılmaması evladında hayrlı olmasıdır ama bır gerçek var ki ; erkek evlatlar pek öyle vicdanlı,vefalı hizmetkar olmuyorlar kaldı ki bunun sebebi de yine onların yetiştirilme şekillerinden kaynaklanıyor genelde..

Ama kız evlat aile kurmuş olsa bile ana babasına yetmesini biliyor..
Etrafımda çoook var yeri gelince anasına babasına '' ben artık yuva kurdum , kendı sorumluluklarım var '' dıyen erkek evlatları..

Hastahaneler de hep dikkatimi çektirmiş, anasının babasının elinden tutup onları hastanelere taşıyan hep kız cocuklarıdır mesela..
O yuzden belkı artık anne babalar erkek cocuk tutkularının cokta matah bısey olmadıgını anlamıslardır..

Zaten kiz evlatlari daha hayirlidir..diye bir soz duymustum...
Ama ogullari vefali,sicak,ilgili olmasa bile bazi gelinler sahiden de cok vefali,vicdanli,sevgi ve saygi dolu..
Ogullarinin acigini kapatir mesela..Oglunun yapamadigi gorevi de, gelin yerine getirir..
Ama yinede sevilmez iste.. EL KIZI olarak kalir..
Bu onyargiyi kiramamak ne kadar kotu....

Mesela benim kayinvalidem "sanki sen bizim oz kizimizsin Allah razi olsun hep arar sorar,bilgi verirsin bize..cocuklari gosterir,sesini duyurursun.. Ahh oglum!ahh oldum olasi sevemedi gitti su telefonlari,iletisimi, sagol kizim der" bana.. Ama bende yoruluyorum hemde cok.. Hep dusunmekten, birseyleri yoluna koymaktan..Anneler gunu-Babalar gunu-bayramlar-kandiller-d.gunleri...vs illa ben arattiricam,uyaricam... sanki Takvim gibiyim karisi degil de..
Ne oluyor sonrada, herkez benden bir beklenti icine giriyor ...Gelin 1 gun aramasa kotu oluyor ...Herzaman heran da ben arayamam ki..
Oysaki kv kendiside dedi ona da aynen boyle dert yaninca bu konuda, ""kizim sende haklisin.. oz oglum beni aramiyor sormuyor.. sende dersin ki, senin anan-baban sen aramiyorsun da ben niye arayim benim anam-babam mi ???" aramasanda haklisin dedi..

Ama suda bir gercek ki, esim sahidende cok yogun calisiyor, gecesi-gunduzune girmis sekilde..kendine ayiracak vakti bile olmuyor bazen yorgunluktan oldugu yerde kalakaliyor..ona da cok gormuyorum bazi seyleri..

Sonucta kv oglundan sikayet ediyorsun ama oglunu bu sekilde yetistirende sensin..!! ve bunun gibi nice Anneler...

Son düzenleme:
öncelikle herkesin yaşadıkları aynı değildir, herkesin ailesindeki bireylerin karakterleri aynı değildir.
fakat konu başlığı; o ailenin kızları in, o ailenin erkekleri out gibi açıldı sanırım ve kv - kp gözüyle. yani genellemeden ziyade asıl demek istenen bu gibi geldi bana. ama tabi ortada başka bir mevzu varsa bu kız-erkek olmayla ilgili olmaz.. alevi olmanızı sevmemeleri gibi. mesela kız evlatları alevi ile evlense ona da mesafeli olabilirlerdi belki.. tabi bu da hoş bir şey değil. yada karakteristik bir durum varsa da aynı şekilde.. yada bu kadar ince düşünmeden sadece olanı belirtmek amaçlı bir başlık açılmış olması da mümkün bana göre.
neyse, demek istediğinizi anlıyorum, esasen olay kız evlat erkek evlat değil bunu kendiniz yapmıyorsunuz sonuçta karşınızdaki insanlar yapıyor, sıkıntı da bu ve sadece bunu belirtmişsiniz. uzakta da olsalar evlatları el olmadı ya? yani büyüük bir sıcaklık olmasa bile daha özenli davranabilirler. ve bence bu tüm insanlık için geçerliyken birde bunun evlat olması daha biri gerekli kılıyor bu özeni. hiç kan bağı olmayan, tanımadığı bir insana bile daha sıcak konuşan insanlar var. komşusuna sizde burada olsaydınız derler. ama o evlat. evladı da geçsek torun tatlıdır derler hep çevremde, zamanında kırk yılın başı gördüğüm rahmetli babaannem, rahmetli dedem ve şimdi halalarım, hatta halamın kuzeni beni gördü mü özlemişim diye sarılıyorlar. anneme bayılmayanlar var ama duyduklarım kadarıyla, galiba çevreden olsa iyi olur diye düşünüyorlardı. bende öyle çok arayan soran çok sohbet eden özleyen bi insan sayılmam, ama ters bişi düşündüğümden ettiğimden değil. yüz yüze geldik mi, sıcak bi sohbete girdim mi, bi konuşma başladı mı memnun olurum. babamda da bu vardır.
sizde sanırım hassas birisiniz, eşinizde, yakın olabilmek istiyorsunuz, eşinizin canı sıkılmasın istiyorsunuz.. her şey netse, siz gerekeni yaptıysanız, gönlünüz rahatsa ve eşinizle aranız iyiyse en güzeli olabildiğince kafanıza takmamak olacaktır...

Sevgili arkadasim,

Bu yorumun icin sana cok cok tsk.ederim..
Ne demek istedigimi oyle guzel ve net ozetlemissin ki..Ellerin, kollarin dert gormesin..
Elimden geleni yaptim, gonlum ve vicdanimda rahat, dediginiz gibi esimle de aram iyi cok sukur..
Bu durumda kesinlikle artik kafaya takmamayi basarmam gerekiyor ...

NOT: Konu basligini yanlis acmis olabilirim.. Bu icinde yasadigim aileye gore yazmam gerekliydi..
Bir yanlislik olmus olabilir, affola ....

Cok sagol arkadasim..
Benim ne istedigimi ancak bu kadar guzel anlatabilirdi bir insan..

sevgilerimle..

Sevgili yorum yapan Arkadaslar,

Attigim basligi degistirmek istedim ama olmadi..
Konu girisinde yazdim "Esimin Ailesi`nin Kızlarına ve Oğullarına olan Tutumu... " diye...

Baslik ile belirtmeye calistigim durum ters dustu birbirine..
Bircok yorum yapan arkadasda konu basligi olmamis deyince, careyi bu sekilde duzeltmekte buldum..
Umarim simdi olmustur..

sevgilerimle...

Son düzenleme:
Ben şaşkınım şu anda.. dışlanan OĞUL hiç duymamıştım.. benim bildiğim oğullar aşkla sevilir oğullar deli gibi gelinden kıskanılır, oğullara naz yapılır, herşey oğullardan beklenir, her yere oğul ve gelin götürülmek istenir yada onların yanında yan çantası gibi her yere gidilmek istenir, sürekli aranır, zırt bırt habersiz çat kapı gelinir, hastalansa doktora oğul götürsün, misafir gelse evini gelin temizlesin misafirlere gelin hizmet etsin vs. bunu inanın satırlarca uzatabilirim.. ve bundan gelinler hatta kimi zaman oğulun kendisi bile rahatsızlık duyar.. sizin yerinizde olmayı isteyen binlerce insan var.. arası soğuk olsun gitmesin gelmesin birlikte bişey yapılmasın.. bazıları abartıyor olabilir ama çoğunluk haklı bu konuda.. kız çocuklarına kimse el sürmez niye gelmedin gitmedin denmez bişey beklenmez aman damatlar rahatsız olmasın ki kızlarını da huzursuz etmesindir falan.. Eşim üzülüyor diyorsunuz ama eşiniz de bu konuda biraz vurdumduymaz baksanıza siz hatırlatmasanız bir ailesi olduğu aklına gelmeyecek.. Eminim çoğu kişi bu satırı okuyup ayy ne güzel kocaymış bu ayol keşke bizimki de böyle olsa diye iç geçirmiştir :) şaka bi yana kendinizi üzmeye değmez bence.. herşeyde bi hayır vardır.. bakın kp yaptığına adam çatlak.. sizi engellemiş face den hemde sebebe bakın.. düşünsenize sürekli bir arada olsanız belkide eften püften şeylere sorun çıkarıp sizi ve eşinizi üzecekler.. belki daha kötü olacak ozaman.. şimdi böyle olmanız daha iyi bence bu benim nacizhane fikrim.. üzülüp sıkılmayın derim.. memnun bile olun hatta.. umarım herşey gönlünüzce olur..

evlat ayrımı yapanlara sasırıyorum allah akıl fıkır vıcdan versınnn...ınsan kanbagı olmayan kısılere bıle yerı geldıgınde aıleden daha yakın olabılıyor kaldı kı evlat bu yanııı....bu olayın ustune cok düşmeyın bosverın esınızede onlardan bahsetmeyın ...bence sız esınıze onlardan daha ıyı bır aıle olabılrısınızz allah mutluluğunuzu daim etsin.....

Ben AYIRIM falan yapmiyorum..
Ben esimin ailesinin yani kayinvalidem ve kayinpederimin, hatta gorumcelerimin cocuklarima karsi yaptiklari degerisizliklerini,yok saymalarini, burda belirtiyorum..
Bunu yapmamalari gerektigini soyluyorum..

Ne kizindan ve damadindan olan torunlarina oz muamelesi yapip ust tutsunlar..
Ne de oglundan ve gelininden olan torunlarina oz muamelesi yapip ust tutsunlar..

Evlatlari ve torunlari arasinda ayirim yapip da, birini digerinden asagida tutmasinlar diyorum..
Bunu soylemeye calisiyorum ben sabahtan beri burda..
Bunu soylemek icin ornekler veriyorum ...

Ama onlar kizlarini ve damatlarini onemseyip, bizi aileden saymiyorlar bir turlu..
Ben bunun yanlis oldugunu savunuyorum burda.. O kizlar onlarinsa bu ogluda onlarin..
Nedir oglunun tek sucu? Gurbette olmasi ve onlara istedikleri an kosamamasi..
Ogullari orda onlarin yaninda olsaydi, eminim anasina,babasina aninda yardima kosardi (tabi bende dahil)
Ama biz uzaktayiz, nasilsa bizden hayir yok diye de, bizi umursamamalari insanin agirina gidiyor arkadasim..

Simdide konu nereye geldi? ben ayirimcilik yapiyormusum ? Ne alaka?
Hem ayrica, Ben onlari yok sayip da, bize mi deger versinler diyorum??? iki tarafida ayni ve esit derecede tutup adaletli olsunlar diyorum.. Ki, bunu istemek de bir insanin en dogal hakkidir..

tekkeyi bekleyen çorbayı içer durumu olmuş
biz de çok uzağız ve gelme ihtimalimiz yok
o yüzden kvalidemler kızı ve damadıyla çok yakın,her şeyi beraber yaparlar,tatile giderler,gezerler,tozarlar
bizi el gibi görürler,yılda bir kere gideriz,gözümüzün içine bakarlar,ne zaman geri dönecekler diye,çünkü adamlar kızı ve damadıyla tatil planı yapmış,düzenini bozmak istemez
ilk zamanlar ben çok içerleniyordum bu duruma,ama bakyorum demek ki kvalidemler onlarla vakit geçirmekten daha çok hoşlanıyor,e acil bir şey olsa zaten hep beraberler,biz 20 saat uzaktaız,hangisi daha çok yanında olur
suçumuz uzakta olmak mu diyeceksiniz,evet uzakta olmak ta var ama bakıyorum şöyle
iyi ki uzaktayız,çok çabalamama rağmen o soğukluk hiç bitmedi
siz de takmayın,özel günlerde arayın,eşinizde istediği zaman arasın

Eger boyle dusunuyorlarsa sacmalik sahidende..
Boyle dusunduklerine inanmak bile istemiyorum.. Cunku boyle ise, bu yaptiklari cok buyuk haksizlik..
Ama Turkiyede ki cogu anne ve babalar boyle dusunuyor ne yazik ki..

Canım benim Türkiye'de insanlar neden çocuk yapıyor. Şöyle sularına gidip sakin sakin konuş, konuştur onları...

Yaşlığında baksınlar diye...Hatta çok çocuk yaparlar ki içlerinden elbet biri hayırlı çıkar da bize bakar diye...

Maalesef bunlar acı gerçekler... Ama kimin kime muhtaç olacağı kimin kime muhtaç olacağı hiiiç belli olmaz.

tekkeyi bekleyen çorbayı içer durumu olmuş
biz de çok uzağız ve gelme ihtimalimiz yok
o yüzden kvalidemler kızı ve damadıyla çok yakın,her şeyi beraber yaparlar,tatile giderler,gezerler,tozarlar
bizi el gibi görürler,yılda bir kere gideriz,gözümüzün içine bakarlar,ne zaman geri dönecekler diye,çünkü adamlar kızı ve damadıyla tatil planı yapmış,düzenini bozmak istemez
ilk zamanlar ben çok içerleniyordum bu duruma,ama bakyorum demek ki kvalidemler onlarla vakit geçirmekten daha çok hoşlanıyor,e acil bir şey olsa zaten hep beraberler,biz 20 saat uzaktaız,hangisi daha çok yanında olur
suçumuz uzakta olmak mu diyeceksiniz,evet uzakta olmak ta var ama bakıyorum şöyle
iyi ki uzaktayız,çok çabalamama rağmen o soğukluk hiç bitmedi
siz de takmayın,özel günlerde arayın,eşinizde istediği zaman arasın

Canım selam

İnanır mısın çok şaşırdım aynen senin şu yaşadığını yaşıyoruz bizde.
Tek suçumuz uzakta olmak. Durum aynen dediğin gibi biz gidince rahatsız oluyorlar ne zaman gidicekler diye bekliyorlar onlar düzen kurmuş kendine ve bu düzende bize yer yok..

Sen madem bu soğukluğu çok uğraştığın halde bitiremedin o halde bende artık sorgulamam peşine düşmem .

Özel günler haricinde aramıyorum zaten eşimide asla zorlamam ara diye

Beni en iyi sen anlarsın şuanda
Sagol canım

Canım benim Türkiye'de insanlar neden çocuk yapıyor. Şöyle sularına gidip sakin sakin konuş, konuştur onları...

Yaşlığında baksınlar diye...Hatta çok çocuk yaparlar ki içlerinden elbet biri hayırlı çıkar da bize bakar diye...

Maalesef bunlar acı gerçekler... Ama kimin kime muhtaç olacağı kimin kime muhtaç olacağı hiiiç belli olmaz.

Aynen öyle arkadaşım bu işler belli olmaz. Ama Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin inşallah

evlat ayrımı yapanlara sasırıyorum allah akıl fıkır vıcdan versınnn...ınsan kanbagı olmayan kısılere bıle yerı geldıgınde aıleden daha yakın olabılıyor kaldı kı evlat bu yanııı....bu olayın ustune cok düşmeyın bosverın esınızede onlardan bahsetmeyın ...bence sız esınıze onlardan daha ıyı bır aıle olabılrısınızz allah mutluluğunuzu daim etsin.....
Âmin arkadaşım Allah razı olsun
Elimden geldiğince eşime iyi bir eş iyi bir dost iyi bir arkadaş olmaya çalışıyorum.

Allah akıl fikir merhamet versin onlarada ne diyeyim.

Ben şaşkınım şu anda.. dışlanan OĞUL hiç duymamıştım.. benim bildiğim oğullar aşkla sevilir oğullar deli gibi gelinden kıskanılır, oğullara naz yapılır, herşey oğullardan beklenir, her yere oğul ve gelin götürülmek istenir yada onların yanında yan çantası gibi her yere gidilmek istenir, sürekli aranır, zırt bırt habersiz çat kapı gelinir, hastalansa doktora oğul götürsün, misafir gelse evini gelin temizlesin misafirlere gelin hizmet etsin vs. bunu inanın satırlarca uzatabilirim.. ve bundan gelinler hatta kimi zaman oğulun kendisi bile rahatsızlık duyar.. sizin yerinizde olmayı isteyen binlerce insan var.. arası soğuk olsun gitmesin gelmesin birlikte bişey yapılmasın.. bazıları abartıyor olabilir ama çoğunluk haklı bu konuda.. kız çocuklarına kimse el sürmez niye gelmedin gitmedin denmez bişey beklenmez aman damatlar rahatsız olmasın ki kızlarını da huzursuz etmesindir falan.. Eşim üzülüyor diyorsunuz ama eşiniz de bu konuda biraz vurdumduymaz baksanıza siz hatırlatmasanız bir ailesi olduğu aklına gelmeyecek.. Eminim çoğu kişi bu satırı okuyup ayy ne güzel kocaymış bu ayol keşke bizimki de böyle olsa diye iç geçirmiştir :) şaka bi yana kendinizi üzmeye değmez bence.. herşeyde bi hayır vardır.. bakın kp yaptığına adam çatlak.. sizi engellemiş face den hemde sebebe bakın.. düşünsenize sürekli bir arada olsanız belkide eften püften şeylere sorun çıkarıp sizi ve eşinizi üzecekler.. belki daha kötü olacak ozaman.. şimdi böyle olmanız daha iyi bence bu benim nacizhane fikrim.. üzülüp sıkılmayın derim.. memnun bile olun hatta.. umarım herşey gönlünüzce olur..

Amin arkadaşım çok sağol cümlemizin gönlünce olsun herşey inşallah . Resmen bildiğin DIŞLIYORLAR.. Sahiden bak.
Kaç kez yüzüne dedim kv çünkü ibreleri hep kızlarına çevrik.. Anne bu da sizin oğlunuz yardımcı olun yalnız bırakıyorsunuz gurbet elde kafasına takıyor üzülüyor. Küçük görümce hemen lafa girdi "ayy ne alaka!!!! Yanlış düşünüyor çok saçma! Bir kadın kendini karşısındakinin yerine koymayıp empati yapmadığı sürece ne anlar ki diğerin ne çektiğini.
Kadın lafı ağıma kapadı (görümce)

Canım çok farklı bir bakış açısı ile bakmışsın duruma.
Doğru biz yakın olsaydık eşimle 1 haftaya kalmaz boşanırdık bunu eşim kendisi diyordu bana.
Çünkü ailesi en ufak bir yanlışını olay yapıp büyütüp sana cephe alan küçük düşünceli insanlar.
Neler nelerini gördüm onların.
Ne cahilliklerini çiğliklerini.

Ama biliyor musun ? Belkide sen haklısın bu Allah'ın bir hediyesi lütfu bize. Böyle insanlardan uzaklara götürmüş bizi koruma altına almış sanki.
Çünkü bende eşimde onlarla kaşık atacak yapıda değiliz.
Eşim takmıyor doğru ee bende zorluyorum adamı ara ara diye:
Artık bende aramıyorum zaten inanılmaz soğudum çünkü ..

Elimden gelen insanlığı yaptığım halde ben hala değersizlik görüyorsam bende kılımı kıpırdatmam bundan böyle. Ve bunuda uyguluyorum.

Ama İnan dönüpte kendini bile sorgulamıyorlar bu gelin niye böyle geri adım attı ? Bir şeye mi kırıldı? Hiç sormazlar.

Cahil ve egoist insanları cümlemizden uzak et Allahım

Son düzenleme:
Canım selam

İnanır mısın çok şaşırdım aynen senin şu yaşadığını yaşıyoruz bizde.
Tek suçumuz uzakta olmak. Durum aynen dediğin gibi biz gidince rahatsız oluyorlar ne zaman gidicekler diye bekliyorlar onlar düzen kurmuş kendine ve bu düzende bize yer yok..

Sen madem bu soğukluğu çok uğraştığın halde bitiremedin o halde bende artık sorgulamam peşine düşmem .

Özel günler haricinde aramıyorum zaten eşimide asla zorlamam ara diye

Beni en iyi sen anlarsın şuanda
Sagol canım

evet cnm,ben çok irdeledim,düşündüm,sorguladım
açık açık bile sordum,niye böyle davranıyorsunuz diye,aaa hiç öyle şey olur mu dediler
tabi ki söze değil davranışa baktık bizde,görümcemin ve eşinin hataları görülmez,onlar hakkında olumsuz bir şeyde konu kapattırılır,fakat eşimin bi davranışından problem çıkartırlar,ne yapsak göze görünmez
misal eşim müdürdü ,damatları da müdür yardımcısı,kayınbabam öyle bir anlatır ki sanki damat vali,eşime ise burun kıvırır
e haliyle eşim üzülüyor,o üzülünce ben de üzülüyordum
şu kararı aldık cnm,hiç bir beklenti içine girmiycez maddi manevi,o şekilde yaşıyorlarsa ve bizi içlerine almıyorlarsa bunu kabulleneceğiz,yolumuza bakacağız
artık o hale geldik ki cnm,20 gün geçiyor eşim arasam mı ki diyor,sonra da yok yok aile saadetlerini bölmeyelim şimdi gibisinden geyik bile yapmaya başladık
iyi ki açmışsın bu konuyu tek biz böyleyiz zannediyordum,birbirimize yardımcı olbilirsek ne mutlu
Allah yanımızda olsun,evimizin huzuru bereketi ,sağlığımız gitmesin,arkadaşım
ama kimse de şunu unutmasın kimin kime muhtaç olacağını(Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin tabi ki) Allah bilir

arkadasim seni anliyorum , ama esinizde biraz ailesini arayip sorsa belki babasi souk karsilamaz , o sessiz souk ,
babasi sessiz souk duruyorlarsa annasmak zor olur illem birisi , birisine acik sozlen kendini annlatip dertlesmesi lazim,
galiba bu da ollarina dusuyor , diyeri baba olduyu icin , benim esimde pek umursamazdi oyle ariyayim sorayim diye
ayne senin dediyin gibi bende ona soylerdim tel , acip konustunmu , acmadim konusmadim derse , ne bekliyorsun ya
illem bukklermi arasin istiyorsun hep derdim o da anca ozaman tamm deyip acardi ...

evet cnm,ben çok irdeledim,düşündüm,sorguladım
açık açık bile sordum,niye böyle davranıyorsunuz diye,aaa hiç öyle şey olur mu dediler
tabi ki söze değil davranışa baktık bizde,görümcemin ve eşinin hataları görülmez,onlar hakkında olumsuz bir şeyde konu kapattırılır,fakat eşimin bi davranışından problem çıkartırlar,ne yapsak göze görünmez
misal eşim müdürdü ,damatları da müdür yardımcısı,kayınbabam öyle bir anlatır ki sanki damat vali,eşime ise burun kıvırır
e haliyle eşim üzülüyor,o üzülünce ben de üzülüyordum
şu kararı aldık cnm,hiç bir beklenti içine girmiycez maddi manevi,o şekilde yaşıyorlarsa ve bizi içlerine almıyorlarsa bunu kabulleneceğiz,yolumuza bakacağız
artık o hale geldik ki cnm,20 gün geçiyor eşim arasam mı ki diyor,sonra da yok yok aile saadetlerini bölmeyelim şimdi gibisinden geyik bile yapmaya başladık
iyi ki açmışsın bu konuyu tek biz böyleyiz zannediyordum,birbirimize yardımcı olbilirsek ne mutlu
Allah yanımızda olsun,evimizin huzuru bereketi ,sağlığımız gitmesin,arkadaşım
ama kimse de şunu unutmasın kimin kime muhtaç olacağını(Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin tabi ki) Allah bilir

Canım İnan şok geçiriyorum ya ne kadar benziyor yaşadıklarımız inanılır gibi değil.
Uzak ve soğuk durmaları yetmiyor birde onların yanlışlarını kapatıp bizim en ufak bir açığımızda olay yapıyorlar gelinlerini Faceden engelleme terbiyesizliğinde bile bulunuyorlar ve kızlarıda farkında olduğu halde babalarına demiyorlar sen gelini niye engelledin koca adamsın!!!

Canım ınan bunalın yüzünden başımdan ağrı eksik olmuyor uzaklar ama bu vurdumduymaz lıkları bencillikleri haksızlıkları beni çok yaralıyor

Kurban olduğum Allah'ın kimi kime muhtaç edeceği hiç belli olmaz. Onlar bize bunları yapmaya devam etsinler bizde uzaktan izlemeye devam ediyoruz. Vede Allah'a havale ediyoruz.

Canım lütfen seninle konuşup yazışalım birbirimize destek olma adına olur mu?
Bu kadar benzer şeyleri yaşadığım tek kişi sen çıktın şuana kadar.

Sende takma kafana üzülme
Bizi merak edip sormayanı varlığımızla rahatsız etmeyelim ..

Canım çok haklısın bide yaptıklarını kabul etmiyorlar hiç öyle şey olur mu diyorlar . Anlamadım ki biz mi hayal görüyoruz ;)))

bu konuyu acan arkadasa kesinlikle katiliyorum
bazi ailelerde dusuncesiz insanlar ola biliyor bence herkes ayni digildir biri kotu biri iyidir ama gelinlere karsi herkesin tavri ayni gibi

Canım İnan şok geçiriyorum ya ne kadar benziyor yaşadıklarımız inanılır gibi değil.
Uzak ve soğuk durmaları yetmiyor birde onların yanlışlarını kapatıp bizim en ufak bir açığımızda olay yapıyorlar gelinlerini Faceden engelleme terbiyesizliğinde bile bulunuyorlar ve kızlarıda farkında olduğu halde babalarına demiyorlar sen gelini niye engelledin koca adamsın!!!

Canım ınan bunalın yüzünden başımdan ağrı eksik olmuyor uzaklar ama bu vurdumduymaz lıkları bencillikleri haksızlıkları beni çok yaralıyor

Kurban olduğum Allah'ın kimi kime muhtaç edeceği hiç belli olmaz. Onlar bize bunları yapmaya devam etsinler bizde uzaktan izlemeye devam ediyoruz. Vede Allah'a havale ediyoruz.

Canım lütfen seninle konuşup yazışalım birbirimize destek olma adına olur mu?
Bu kadar benzer şeyleri yaşadığım tek kişi sen çıktın şuana kadar.

Sende takma kafana üzülme
Bizi merak edip sormayanı varlığımızla rahatsız etmeyelim ..

tabi ki arkadaşım,görüşelim
ben de benzerleri yaşıyorum,Allah a havale etmekten başka çaremiz yok

sorunu inşaAllah büyük oranda attık.. hanımlar iş büyük oranda bizde(hanımda) bitiyor.. taktikleri buraya mı yazayım yoksa telefon numaramı verip irtibata geçebiliriz.. yardım edebilirim..

Son düzenleme:
Ahahahahah vallahi birtek bizimkiler böyle sanırdım. benim sevgili kayınvalidem de damatlarından bir tanesine özellikle o kadar bariz iyi görünmeye çalışır ki şaşkınlıktan küçük dilimi her seferinde yutu yutuveririm. Anlamak zor tabii ki. Ben bazı erkek annelerinin içindeki koşulsuz sevginin çocukları evlenince yerini peeeek çok koşula bıraktığını görüyorum.

Hatta o koşullar yerine gelmezse evlatlarını silecek kadar gözleri dönebiliyor. İki erkek evlat annesi olarak inşaallah ben de evrimsel kaynana metamorfoz sürecinden ( bu da kaynana gelin literatürüne armağanım olsun hahahahah) etkilenmemeyi başarır, pamuk kaynanalardan, pamuk babaannelerden olurum. çoook istiyorum bunu.

Anaannemin 8 kızı 1 oğlu var, annem rahmetli oldu. Beraber yaşıyorlar anaannemler dayımla, koca bir ev ve herşeyiyle dedem çekip çeviriyor. Sadece aylık mutfak masrafı 600 lira civarı, 2 tane torunu var biri lise, biri orta okula gidiyor. 2 bekar görümce var. Dayımsa ekmek elden su gölden, geliyor yemeği yiyor kahveye, geliyor yatmaya. Elektirik dedem, su dedem, borçlar dedem..

Kira yok bişey yok. Adamın emeklisini aldığında cebince 10 lira çay parasının kalmadığı zamanlar oluyormuş dayımın hiç umrunda değil. Hastalanır teyzemler doktora, paraya ihtiyacı olur teyzemler devreye girer (hayatta iken annem de) cebinde parası kalmaz, damatlarından borç ister tabii babam ve eniştemler parayı geri almaz tekrar ama oğlundan isteyemez. Genelde durum böyle, kız çocukları ailesine daha düşkün, daha ilgili istisnalar vardır elbet ama bilindiği gibi kaideyi bozmaz.

Back
X