Ayni seyleri bizde yasiyoruz malesef.
Dedem de ayni sekilde Halalarima cok düskündür ama Babam hepsinden cok Saygi gösterir yardim eder zamaninda da calistigini hep Dedeme vermistir. Ama gelin görün ki en sevilmeyen de Babam dir. Benim bile o kadar zoruma gidiyor ki Babama böyle yapmalari, Babamin icinde ki Duygulari hic düsünemiyorum. Hatta Dedem Miras bile birakmicakmis galiba Babama O Almanyaya gitti hakkini kaybetti gibisinden sanki Para icinde yüzüyoruz. Onlarin gözünde Zenginiz hep.
Bu durum bende de oldugu gibi ilerde cocugunuzada yansiyacak.
Anne Babama böyle yapan insanlari ben sevemem, istesemde sevemem. Bizde bu yaz tatilinde ordaydik ve hic kalmadim yanlarinda. Sarilmalari bile yalan geliyor bana. Diger Torunlarini nasil sevgiyle kucakliyorlar ama bizimkisi mahsuscuktanmis gibi.
Göz´den irak olan Gönül´dende irak oluyormus her yaz tatilimde bir kez daha anliyorum.
benim erkek kardeşimle annem yakın yerde yaşıyorlar,işi de annemin olduğu yerde.yani her gün annemin yaşadığı yerde.ama ne gider,ne arar ne de sorar.biz kızlar ise uzakta yaşıyoruz.annem hastalanır,uzaktan biz ilgileniriz.para ihtiyacını biz kızlar karşılaşırız.sorunları olur biz çözeriz.ev taşır biz ilgileniriz.daha neler neler........annem bir işi için telefon etmiş kardeşime şimdi sırası değil diye azarlayıp telefonu kapatmış.o işin sırası olmasa,acelesi olmasa zaten aramazdı.biz uzaktan halletmeye çalışırdık.bir daha da aramadı annem.allah razı olsun komşuları oğlunun yapmadığı işi halletti.acil hastalandığında komşuları ilgilenir.eeeeee bu kadın neden oğlunu dinlesin damatları el üstünde tutarken
haaa bu arada annemin bize gelip gitmesini sorun yaparlar,annem onlara gittiğinde de 2. gün aç karna geri gönderirler.orda burda da bize gelmez derler........
bizimkilerde de var bi durum benim kocam üvey evlat kız kardeşi ailenin prensesi
Ayni seyleri bizde yasiyoruz malesef.
Dedem de ayni sekilde Halalarima cok düskündür ama Babam hepsinden cok Saygi gösterir yardim eder zamaninda da calistigini hep Dedeme vermistir. Ama gelin görün ki en sevilmeyen de Babam dir. Benim bile o kadar zoruma gidiyor ki Babama böyle yapmalari, Babamin icinde ki Duygulari hic düsünemiyorum. Hatta Dedem Miras bile birakmicakmis galiba Babama O Almanyaya gitti hakkini kaybetti gibisinden sanki Para icinde yüzüyoruz. Onlarin gözünde Zenginiz hep.
Bu durum bende de oldugu gibi ilerde cocugunuzada yansiyacak.
Anne Babama böyle yapan insanlari ben sevemem, istesemde sevemem. Bizde bu yaz tatilinde ordaydik ve hic kalmadim yanlarinda. Sarilmalari bile yalan geliyor bana. Diger Torunlarini nasil sevgiyle kucakliyorlar ama bizimkisi mahsuscuktanmis gibi.
Göz´den irak olan Gönül´dende irak oluyormus her yaz tatilimde bir kez daha anliyorum.
Ayni bizim durumu anlatmissin. Annem cooook fedakarlik yapti ama ne annesine nede bacilarina yaranamadi bir turlu.
2 yildir kimseyle gorusmuyoruz.
Olan yine anneme oldu anlicagin.
Allah hepsini islah etsin.
Ayy canım ya kıyamam sana. İnan şu mesajını okuyunca duygulandım. Dede'nin düşüncesi çok benziyor eşimin ailesinin düşünce yapısına. Onlarda öyle düşünüyor gurbete gitti baksın başının çaresine der gibiler. Ne arar ne sorarlar,kesinlikle ilgilenmez herşeylerini bizden saklarlar .. Halalar hiç birgün aramaz sormazlar yeğenlerini.. Çocuklarım da doğal olarak onları özlemek seslerini duymak gibi bir hisse kapılmıyorlar, ne yapsın çocuk bu? Nerden kimden sevgi ilgi görürse ona yaklaşırlar ..
Ben kaç kez arattırdım çocuklarımı halalarına, araları sıcak olsun kopmasın diye.. Ama sürekli benim çabalamam nereye kadar? Bende yoruldum.
Bir keresinde halamda kalıcam dedi kızım. Kızı hazırladım yolladım (gurbetten gelmişiz?) aa bir baktım kızı geri getirdi diğer görümcemin eşi. Ne oldu ? Sebep dedik. "Ay kusura bakmayın benim koca motoru bozmuş hiç iyi değil, onunla ilgilendiğimden kızı yolladım, kocam sessizlik istiyor" dedi!!!
Kaynanam bile mahçup oldu bu bahaneyi duyunca.
Valla bu bahsettiğim görümce diğer 2 ablasının çocuklarına ölüyor bitiyor, ama söz konusu Abi'sinin çocukları olunca buz oluyor.. Ayırım yapıyor..
Kendileri bilir ne ekerlerse onu biçerler.. Seni çok iyi anlıyorum.. Buna İnan..
Amin.
Bazen en iyisi görüsmemek diyorum.
Bir de yakin olsaydik? Aman Amannn yok..
Agzinla kus tutsanda sevmezler.. Senin yaptigini Annem de yapiyor. Kiziyor bize hep arayin sorun Büyüklerinizi, Halanizi amcanizi diye. Bizde pek arayip sormuyoruz bu sefer laf Anneme geliyor :) iste Gelin uzaklastiriyor cocuklari bizden diye.
Sevilmemek kadar kötü birsey yoktur herhalde.
Burada okadar cok yakin oldugumuz insanlar var ki ALLAHA SÜKÜR kendi akrabalarimizi aratmiyorlar.
Allah yardimcimiz olsun bu Gurbet ellerde.
Canım sen eşinle mutlu musun? Gerisi teferruat.
İnsan uzakta olunac ister istemez yanyana ki samimiyet olmuyor.Kızlarıyla daha içli dışlıdır.Herkesin yapısı bir değil.Sadece genelleme yapıyorum,kız evlat gerçekten başka.Sen de senin annene kıymetlisindir.Hee bu eşinin ailesinin yaptıklarını doğru kabul ettirmez.Ama kimsenin üstüne de bu kadar düşme.Çağırırsın gelirse gelir gelmezse gelmez.Faceten ister silsin ister silmesin.İleride kendi pişman olacağı hareketler.Biraz uzak durun,tatillerinizde gitmeyin,mesafe koyun bak o zaman nasıl değişirler.Bırak karışmasından zırt pırt arayıp huzur bozmasından iyidir.Neler okuyoruz burada.
benim kvdem de sürekli kız evladının yeri ayrı, iyiki bi tane de olsa kızım olmuş der
kayınpederim desen öyle 'kız evladı başkadır' diye bi başlar cümleye sanırsın kızı kanatsız melek
bizim anne babalarımız içinde öyledir belki ama asla bunu dillendirmezler
ben anneme erkek kardeşimden çok daha yakınımdır mesela ama annemin ağzından bi kere bile böyle bir cümle duymadım
hatta ben şaka olsun diye takılırım siz oğlunuzu boşverin ne varsa bende var o yarın evlendimi sizi unutur derim
annem olur mu ikinizin yeride ayrı ne senden vazgeçerim nede ondan
senin yaptıklarını o yapamaz onun yaptıklarını sen yapamazsın der
aradaki uhuvveti artırmak büyüklerin işidir
sen tutarda kız şöyle böyle dersen çocuklar düşer tabi ki birbirine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?