Kiz Evlatlari iN..Erkek evlatlari OUT!!

Gelinler sevilmez , rakip kabul edilir ve genellikle hakimiyet kurulmak istenir, erkek evladın evi ayrı dahi olsa , gelinden daha fazla söz sahibi olmak istenir.
Damat ise sevilir , çünkü aman kızımla iyi geçinsinler , hır gür çıkmasın istenir. Damat çoğunlukla alttan alınır ,kıza kötü davranmasın , huzursuzluk çıkmasın diye .

Kimse kızım boşandı demek istemez ama oğlu söz konusu olunca önemsemez hatta burda ön ayak olanlarıda okuduk.

Genel konuşmuyorum ama böyle düşünüp davranan insanlardan az değil bana göre.

çok güzel özetlemişsiniz anne babalarıyla ılgılenmeyen erkek evlatları bı kenara koyuyorum bızım durumumuz tamda sizin anlattığınız gibi bizim yaptıklarımız hata kabul ediliyor ama görumcemler bizim yaptığımızın aynısını yapsa taktır göruyor

kvdem kanama geçirmişti ben baktım altından kanlı çarşafları topladım temizledim ama asla kıymet bılinmedi bı sağol demedi görümcem yakın olduğu halde temizlik yapıyor diye ttee ertesi gün geldi kızını görür görmez kadına can geldi

ee böyle oluncada yaptığına göre davranılmayıncada insanın sevgi saygı duyası gelmiyor

hiç kızım gelemdın demıyor bizede bişi demıyelim dıye onun kocası var istediğinde gelemez dıyor oysaki normal zamanda her gun gelir

Ne tarz konusmalar duymadiniz merak ettim?
Ben burda ne dedim ki, kotu birsey mi dedim ?

ARKADASLAR BENIM KAYINVALiDE ile sorunum yok.. Ben anlatamiyorum sanirim..
Ogullarina karsi soguklar, ozelliklede kayinpeder ve kizlari diyorum..
Damatlari kizlari onlarin yanlarindalar diye onlarla devamli paylasim icindeler..
biz uzagiz diye gozden, gonulden de dusmusuz..

bende buna uzuluyorum.. Bu uzaklik bizim elimizde olmadi.. kader kismetmis sonucta.
ama biz uzagiz diyede bu degersizligi hak etmiyoruz ki..

ben bunu anlatmaya calisiyorum burda..
sorunum kayinvalide degil..

Yazayim hemen aramiyorlar sormuyorlar dogumgunumu.kutlamiyorlar gezdikleri yerleri soyluyorlar sizde olsaydiniz demiyorlar
Siz bu sebeplerden ogullarina soguk olduklarindan bahsetmissoniz
Eltim.aradiginda uzunca konusuru hic boyle.konulara takilmaz
Kaynima soguk olundugunu dusunmez

Kendiniz esinizin soguk oldugunu yazmissiniz
Esiniz bu kadar sogukken kayinvalideden gorumceden farkli beklentilerw girmissiniz

aslinda dediyin gibi evlat ayrimi olmamali , cunku bizde bir anneyiz insan evlatlarini asla ayirmaz ister kiz evlat , ister erkek evlat olsun ,nasilsin canim coktan gorup konusamamistik kimselerle , annasilan seninde derdin var , bizler gibi aslinda dertsiz bir Allahtir derlerya aslinda biz gurbette yalniz olduyumuz icin , daha cok onlari dusunuzuz belkide ama onlarin pek umurlarinda olmaz gurbetteki kisiler , nasil olsa yannarinda kizlari varya gelinlerinimi dusunurler aman bos ver gelin deyilmi derler ama aslinda oyle deyil helbette insanin gelinide kizi gibi olmali ama herkez bir deyil iste ....

Canim aynen katiliyorum sana..
iste dedigin gibi biz Gurbetteyiz ya. insan yalniz buralarda..
bizi unutmasinlar, bizimde bir gonlumuzu alsinlar diye bekliyoruz hepsi bu..
Biz onlari hic unutmuyoruz herzamanda yanasiyoruz.. (hadi esim soguk bir yapida.. ama ben hep sicakkanli olmusumdur,paylasmayi cok severim) benim gibi bir insanin bari kalbini kirmasalar..
cok iyi niyetli oldugumu bildikleri halde, bizi yok saymalari zoruma gidiyor..

Kimse gurbettekini dusunmuyor..halbuki bizim buralarda cektigimiz yalnizligin haddi hesabi yok..
yani beni arasa, konussa.."yengecim dese.." yani ben baska birsey istemiyorum ki..
Bana 1 gelene ben 10 giderim.. bunu onlarda cok iyi biliyorlar..
ama gelmiyorlar arkadas...

Benim.niyetim.kimseyi suclamak.degil.fakat sizin bonlarin bile farkinda olmadigi halde fazla hassas davrandiginizi dusunuyorum
Yurt disi ile her an iketisim soz konusu degil bence gereksiz alinganlik yapiyorsunuz gezmelerinden paylasmalarindan bile rahatsizlik duyuyorsunuz

Alinganlik da diyebilirsiniz saygi duyarim..
Ama Gurbette yasamak oyle zor ki, ceken bilir..
Gurbette yasiyoruz inanin en son dugune, 7 yil once gitmisizdir esimle.. ne eglence, ne bir sosyal durum..hicbirseyimiz yok..
onlarda gezsin,eglensin,asla lafim yok..
Ama bir tatli sozde olsa diyemezler mi, keske sizlerde burda olsaydiniz, birlikte birseyler yapardik,insallah seneye..istedigimiz biraz sevgi.. bu suc mu yani?

Dediğiniz gibi uzaksınız paylaşım yok ne yapabilirler ki sizinle bir yerlere gidemiyorlar, oturup kalkamıyorlarsa onlarla yaptıklarını gizlesinler mi? Biraz fazlaca kafaya takıyorsunuz inanın.. Çok birşey aramamak gerek olaylarda..Yoksa hayat çekilmez olur kendimize..

Gizlemesinler tabiki..
Ama biz 1 kez esim ve cocuklarimla tatile gittik diye, paylasimda bulundum diye beni facebookdan engellediler? Kp ve gorumcemin kizlari..onlar gezip eglensin, paylassin, haykirsin mutluluklarini onlara hak... Ama bize haram demek ki.. iste encok bundan dolayi sinirlerim bozuluyor... Ben nasil hosgoru ile yanasiyorsam gezip eglenmelerine.. onlari engellemiyorsam facebookdan..

onlarda bize karsi saygili olabilirdi zamaninda..

Ama haklisiniz kafaya takmamak gerek..
Kim ne yaparsa yapsin, herkez kendinden sorumlu sonucta..

Son düzenleme:
Selamlar herkeze...

Kafama son donemlerde ciddi ciddi takilan bir konu var..
soyle etrafima baktigimda, burdaki konulari okudugumda elde ettigim ve gordugum tek sonuc.
Ailelerin yani anne ve babalarin "Kiz cocuklarini ve damatlarini el ustunde tutup; Erkek evlatlarina ve gelinlerine ise hic deger vermedikleri,yok saydiklari" oldu..

(Tabiki kesinlikle boyle olmayan aileler vardir,onlari ayri tutuyorum, Evlatlar arasinda adaleti ve esitligi saglayan,birini digerinden ustun tutmayan Anne ve Babalar bas tacimdir herzaman)

Ama cogunlukla boyle ne yazik ki.
Benim esimde ailesinden hic deger gormeyenlerden..
Evin tek ogludur.. Annesi disinda kimse bizi ne arar, ne sorar.. Gurbette oldugumuz halde..
Anne ve Babasi butun ilgilerini, sevgilerini, paylasimlarini diger 3 kizina yaparlar..vede 3 damatlarina..
3 kiz-3 damat ne derse onlari dinlerler...Onlarin kararlariyla hareket ederler..
1 oglumuz var gelinimiz var diye bize birsey sormak, danismak asla akillarina gelmez..
Hele esimin babasi kizlarina tapar derecede sever.. Damatlarinin karsisinda ezilir, buzulur.. Onlarin yaninda saygi durusunda durur..
Damatlarini gorunce adam heyecanlanir..Ayaga bile kalkar onlerinde...
Ama soz konusu kendi oglu olunca, zerre yuzune bakmaz.. deger vermez..Hatta cok daha ileri giderek hicbir sey ortada yokken,durduk yerde "damatlarinin yaninda kendi oz ogluna bagirip firca atar (yani esime)"
Esim`in kac kere gozleri doldu benim yanimda..
Ailem bana ve size aileme deger vermiyor.. soguk ve buz gibiler.. Gurbetten gelmisiz sanki bir an evvel gunleri dolsunda gitsinler der gibi hareket ve tavirlar sergiliyorlar deyip uzulur...
O uzulunce bende uzulurum..Birgun arayip sormaz oglunu, iyi mi, bir sorunu var mi? Torunlari nasildir ?
Cok alakasiz ve bencil bir insan.. Gorumceler zaten hic aramaz abilerini ve yegenlerini..
Esim ozel gunlerde elinden geldigince ailesini arar o cok yogun calistigi icin, onun yetemedigi yerde hep ben arayip eksigi tamamlamisimdir..Onlarda bunu cok iyi bilirler..

Ama gel gelelim, o taraf asla abilerine deger vermiyor... Biz yokmusuz gibi davraniyorlar...Bizi aileden saymiyorlar..
Kararlar aldiklarinda kendilerince aliyorlar, Kv ve Kp onlar ne derse onu yapiyor.. Bize danismak, sormak, insan yerine koymak akillarindan gecmiyor..

Biz tatile gitsek,olay ederler laf ederler, kiskanclik yaparlar.. Kp birkez kiskancligindan ve hirsindan beni facebookdan bile engelledi.. :) Hayretler icinde kaldik esimle.. Esim konustu ve kizdi, "o da senin kizin, gelinin sonucta...rakibin mi yada senin yasitin mi ki, engel atiyorsun..? hic yakisiyormu" deyince engelimi kaldirdi....Ha? neden engelledi bir edepsizlik mi yaptin diyeceksiniz?
yok! asla ne bir saygisizlik need cirkinlik yapmistim.. Tek sucumuz tatile gitmisiz.. Bir tane tatil resmi ekledim.. o da Dag manzarasi olan bir yol resmi.. Bunu gorunce engelledi beni... O engelleyince gorumcenin kizi da engelledi beni... ne komik, ne cocukca...!!!

simdi kendisi 3 kizlari ve damatlari ile tatilde.. Bol bol resimler ekleyip,nerde olduklarini, ne yaptiklarini an ve an paylasiyorlar facebookda.. gozumuze sokar gibi.. (tamamen gormemislik hic sevmedigim tavirlar) O zaman bende mi engel atayim acaba??:))
hani onlar engelledi ya beni.. bende mi engellesem diye kocama sordum...Tabiki asla! yapmam bunu.. O onlarin seviyesi..
benim aldigim terbiyeye yakismaz zaten bu tip cocukluklar...

Diyecegim o ki, artik vazgecsin bu Erkek aileleri kiz cocuklarini ve damatlarini bu kadar ustun tutmaktan..
Kiziniz ve damadiniz sizin ise, gelininiz ve oglunuzda sizin.. Ne diye ayirim yaparsiniz..?
Kizlarinin iyi olmasini istedigin gibi, gelininin de iyi olmasini istemek..Kizlarin ve damadinin herseyleri olsun, iyi olsunlar, eglensinler, gezsinler,doysunlar istedigin gibi oglunun ve gelininin de ayni seylerini yasamasini istemek ve dilemek bu kadar mi zor geliyor bazi Ana-Babalara???

Ne mutlu o kimseyi ki, kocasinin Ailesi onlarin iyi gunde, kotu gunde yaninda...
Ne mutlu o kimseyi ki , gelin olarak gittigi aile kendini bagrina basmis kizi gibi... Kendi oz kizlarindan ayirmamis..
Ne mutlu o ana babaya ki, bu kizimsa, buda gelinim.. bu damadimsa bu da benim oglum diyebiliyor..
Birini digerinden ustun tutup, digerini ezmiyor ... Boyle ana-babalara sonsuz saygi duyuyorum..

Sahiden de bir Ana-Baba var.. Birde Ana-Baba var....
Adalet ve vicdan sahibi insanlara ne mutlu...
Canım kadınlar yazpıyoruz gene ya,dünyanın ipleri elimizde de farkında değiliz.

Şimdi düşün kızı annesi için önce bebek sonra küçük canavarı sonra küçük kardeşi sonra en yakın dostu oluyor kız olduğu için de aynı cins arası paylaşımlar fazla oluyor dedikodusuydu pediydi epilasyonuydu ev işiydi fakan filan..kocayı da ona göre yönlendiriri
Erkek çocuk annesi için önce bebek sonra küçük canavar sonra koruyucu melek sonra kocası sanmaya başlıyor resmen paylaşımlara da bağlı tabii
E cinsiyet farklı olunca yüklenen anlam da değişiyor
Sonra bu kocası gidiyor tabiri caizse çirkin elinden bişe gelmeyen somurtuk gelini alıyor,halbuki ben ona daha güzellerini bulurdum ga derdin suyun gı derdin yemeğin gelirdi krallar gibi bakardı oğluma diye düşünür halbuki bilmez ki tillahı glse de bulacak bir kulp bu sendromun kronikleştiği kaynanalar da vaaar teğet geçtiği kaynanalar da,

Şimdi istisnalar neden istisna oraya gelelim
Bazı kız anneleri daha kızları doğduğunda ayak bağı gibi:47: görenler var ve bu kızı hasbel kader büyüttükten sonra kız evlenirken aha büyümüş yahu hisleri içiersine girip kurtuluş olarak gören ya da çok ileri gidip damatla kzını kıskanma boyutuna getirenler var

Bazı erkek anneleri olaya daha realist yaklaşarak çocuğunu kendi ayakları üzerinde durabilecek ve muhakeme yapabilecek seviyede yetiştirip oğlunun sevdiği kızı kızı belliyor azınlık da olsa:))

Neden azınlık çünkü ataerkil bir toplumda yaşıyoruz erkek çocuklarıeski zamanlarda hep hpohlanarak şımartılarak yetiştiriliyordu,günümüzde anneler bu konuda daha bilinçli taş hayat müşterek.
Bu yüzden de gelinler opullarının burnundan kıl aldırmayan kaynanalarının yansıması oldular.onlar da dünyaya bir erkek evlat getirdiklerinde ona bağımlı hale getirdiler kendilerini bu birkaç nesil devam etti bence.tabii bana yapılanları kendi gelinime asla yapmıcam diyen iyi niyetli kaynanalar da var bunların gelinleri de oğulları olduğunda kendi gelinlerine daha iyi niyetli yaklaşacaklar eminim:)

Gelinler sevilmez , rakip kabul edilir ve genellikle hakimiyet kurulmak istenir, erkek evladın evi ayrı dahi olsa , gelinden daha fazla söz sahibi olmak istenir.
Damat ise sevilir , çünkü aman kızımla iyi geçinsinler , hır gür çıkmasın istenir. Damat çoğunlukla alttan alınır ,kıza kötü davranmasın , huzursuzluk çıkmasın diye .

Kimse kızım boşandı demek istemez ama oğlu söz konusu olunca önemsemez hatta burda ön ayak olanlarıda okuduk.

Genel konuşmuyorum ama böyle düşünüp davranan insanlardan az değil bana göre.

Aynen sizin gibi dusunuyorum iste..
Benim tepkimde buna..

Sonucta ogullari da el kizlari (onlarin deyimleriyle) evliler.. Ogullarinin huzurunu ne diye dusunmezler..
Yine aciyorsa el kizlari aciyor ogullarina..Kiyamiyoruz..
Ailelerinin yaptiklari cahillikleri hatalari gormezden gelmeye calisiyoruz.. Esimizle el ele verip asmaya calisiyoruz belkide cogu zaman..

Biz birkeresinde esimle kavga etmistik.. Esim sagolsun duyurmustu ailesine ta yurtdisindan.. :( ilk ve son duyduklari kavgamizdi bu..
Kayinpeder ayrilirsaniz saygi duyariz, ayrilin ! demisti.. ben sok olmustum.. bu nasil cumledir ya..Oyle rahat soyledi ki..Oysaki benim bosanmak kelimesi aklimin ucundan gecmemisti.. Oglu bile sasirdi..
Demek ki, bizim ayrilmamizi cok istiyor bilincaltinda ben bunu anlamistim..
Kendi kizlarina ayni cumleleri kurar miydi acaba? bunu hep merak etmisimdir..

Son düzenleme:
Canım kadınlar yazpıyoruz gene ya,dünyanın ipleri elimizde de farkında değiliz.

Şimdi düşün kızı annesi için önce bebek sonra küçük canavarı sonra küçük kardeşi sonra en yakın dostu oluyor kız olduğu için de aynı cins arası paylaşımlar fazla oluyor dedikodusuydu pediydi epilasyonuydu ev işiydi fakan filan..kocayı da ona göre yönlendiriri
Erkek çocuk annesi için önce bebek sonra küçük canavar sonra koruyucu melek sonra kocası sanmaya başlıyor resmen paylaşımlara da bağlı tabii
E cinsiyet farklı olunca yüklenen anlam da değişiyor
Sonra bu kocası gidiyor tabiri caizse çirkin elinden bişe gelmeyen somurtuk gelini alıyor,halbuki ben ona daha güzellerini bulurdum ga derdin suyun gı derdin yemeğin gelirdi krallar gibi bakardı oğluma diye düşünür halbuki bilmez ki tillahı glse de bulacak bir kulp bu sendromun kronikleştiği kaynanalar da vaaar teğet geçtiği kaynanalar da,

Şimdi istisnalar neden istisna oraya gelelim
Bazı kız anneleri daha kızları doğduğunda ayak bağı gibi:47: görenler var ve bu kızı hasbel kader büyüttükten sonra kız evlenirken aha büyümüş yahu hisleri içiersine girip kurtuluş olarak gören ya da çok ileri gidip damatla kzını kıskanma boyutuna getirenler var

Bazı erkek anneleri olaya daha realist yaklaşarak çocuğunu kendi ayakları üzerinde durabilecek ve muhakeme yapabilecek seviyede yetiştirip oğlunun sevdiği kızı kızı belliyor azınlık da olsa:))

Neden azınlık çünkü ataerkil bir toplumda yaşıyoruz erkek çocuklarıeski zamanlarda hep hpohlanarak şımartılarak yetiştiriliyordu,günümüzde anneler bu konuda daha bilinçli taş hayat müşterek.
Bu yüzden de gelinler opullarının burnundan kıl aldırmayan kaynanalarının yansıması oldular.onlar da dünyaya bir erkek evlat getirdiklerinde ona bağımlı hale getirdiler kendilerini bu birkaç nesil devam etti bence.tabii bana yapılanları kendi gelinime asla yapmıcam diyen iyi niyetli kaynanalar da var bunların gelinleri de oğulları olduğunda kendi gelinlerine daha iyi niyetli yaklaşacaklar eminim:)
yazdıklarına katılıyorum çok d oğru tespitler
kahretsinki bizde o nesile denk geldik kaç yüzyıl var şu dunyada gelin olduğumuz nesile bak :14::14::14:

Egem arkadasim,

Sizin kardesinizin yaptiklarini bende dogru bulmadim..
Takdir ettim sizide gostermis oldugunuz sagduyudan dolayi..
Ama her erkek ayni degil..
Benim esim ailesine karsi son derece saygilidir..
Gurbette yasiyoruz biz haliyle uzak kaliyor esim herkezden..
Dolayisiyla meydan orda damatlara kaliyor. yani bu bir sanssizlik belkide esim acisindan..
Uzak kaldigi icin, el atamiyor.. biz orda olsaydik emin olun esim cok vefali bir insandir yardima canla, basla kosardi..

siz kendinize gore haklisiniz.
anlattiginiz duruma gore, pek tabi anneniz ogluna kirilip onu dinleyip, soru sormaz kendi bilecegi is..

Ama benim anlattigim durumum cok farkli..

Meydan damatlara kalıyor demişsiniz ama eşiniz yani oğulları gurbette diyen sizsiniz. Orda başıboş sahipsiz kalsalar daha mi iyi? Bence eşiniz sevinmeli oğulluk eden damatlari oldukları için. Evladın hayırlısı kadar damadın hayırlısıda onemli görüldüğü üzere.

benim facem felan yok ama nediye faceden engellerler yaa bi tatil yuzunden eyer sade bu bi tatil yuzundense cok ayip etmisler , herkezin tatile ihtiyaci var bi kere herkezinde ailesi ayri kimin cani nereye gitmek isterse oraya gider nedir bu yani sanki kendileri gitmiyormus gibi , aslinda onlarinda kiskancliyi var gurbettekilere biliyormusun , bendede bir gorumce var ama cok souk 20 senede iki uc kere konusmussuktur aslinda o da ben acarim nasilsin felan gibi ama birde insana laf dokundurmazmi , hic tel felan da acmiyon bi hasta bayramlarda bali acar insan , ama nerde siz gurbette yasiyorsunuz siz daha fazla acin gibi , tel parasi gidecek diye otleri kopuyor , aman gorumce deyilmi bos ver gorumce goz yasi gordun yerde bas tasi gibi :)) ama sade gorumce olsa hatta kendi kardeslerim bile acmaz tel kiptilikten , sade bir ablam var o haric ama bende acana acarim acmiyanada canlari sa olsun yinede bayram hayran arada acar hallerini sorarim iste napalim ...

:9:
Doğru diyosun katiee valla öle kocan senden boşanıp başkasıyla evlenince yeni karısını ne kadar seversen o kadar sever kaynanalar gelinlerini :))piskoloji böyle itiraf edmiyo kimse etik değil diye:) ama hisleri bu benim kaynana itiraf etmişti ucundan kıyısından nişanlıyız nişanlık almaya gitmiştik yorulduk oturduk kv ben eşim eşim biyere gitmesi gerekti hatırlamıyorum otururken kv bi başladı işte erkek çocuk evlenmesi çok başka birşey gücün gidiyor sanki babaya karşı bir güç erkek çocuk her zman( bana sinir olmasına şaşmamalı bindiği dalı kesmişim)şimdi işler değişmiş artık eskiden gelin alınırmış şimdi damatlarda gelin gibi oldu birtek gelip istenmediği kalıyo dedibende iyi niyetimden valla öle olmuş isteseydik haha falan diye gülümsüyorum kadına saf saf o da olurdu valla yaşamak isterdim dedi ben de Allahın emri peygamberin kvliyle oğlunu istiyorum veriyomusun dedim güldü vedim verdim dedi.bana çok hoş bir muhabbet gibi gelmişti amaaaa sonra bunu kaynımın ve kendi akrabalarının yanında habire "gelin benden oğlumu istedi valla geldi bizzat istedi ben öle verdim " demesi bana gına getirmişti en son bikere daha böyle dediğinde evşmize bir çöp almamalarına ithafen "valla doğru söylüyosun başlık parasını da babam ödedi biz damat aldık ben gelin olmadım dedim:)) sonra sustu

genelde erkek çocukları evlendikten sonra sırf kıskançlık yüzünden kıymete biner heleki birde sizinki gibi tek çocuksa ilginç geldi bana ailenin tavrı klasik kayınvalide görümce tavırları değil bunlar kendilerine gelsinler şu anda sizi fesatlıkla kıskançlıkla yiyip bitiriyor olmaları lazımdı :) şaka biryana hiç hoş şeyler değil bunlar acaba sizin bilmediğiniz bir anlaşmazlık olabilirmi aralarında

Benim sevgilime de ailesi deger vermiyor
Gecen annesi dedi ki "oglumu bir iki ay aramasam aklima gelmez, genelde 2 ayda bir ararim"
Ben şok oldum :53:

Sevgilimin kiz kardesi var onu el ustunde tutarlar
Kiz ozel okullarda okusun isterler sevgilime harclik bile gondermek istemezler is bul calis bizden para isteme derler.. :50:

Arkadasim Lutfen benim actigim konuyu iyi okumani tavsiye ediyorum.
Ben burda ne anlatiyorum, sen ne anlayip yaziyorsun..
Rica ediyorum konuyu yine herzaman ki gibi bambaska yerlere cekmeyelim..
Ben de gelinim.. Ama ben asla bilincli olarak mesafeli olmadim su zamana kadar..
"Arkamdan neler dediler, ne iftiralar ettiler, ne sozler soylediler, beni hice saydilar,facebooklardan engellediler cocuk gibi!" yinede Allahin selamini verdim.. yinede iyilik bende kalsin dedim..
Ama bende bir insanim..
Onca sususlarim gormezden gelmelerim uzerine dahada azdilar.. Beni ve esimi islerine gelince aradilar sordular..
islerine gelmeyince arayip sormadilar.. cunku niye biz susuyorduk..
Asla bilincli olarak onlara mesafe yapmadik biz..

Benim esim Gurbette oldugu icin ailesinden uzak..
Benim esimi ve kendimi bu saydiklariniza dahil etmiyorum
sizing yazdiklariniz gibi olan ciftlerde vardir, onu bilemem! kendi vicdanlari..

Açtığın konuyu iyi okudum .
Kusura bakma yazdıklarından beyin dalgalarına tam giriş yapamıyorum .
Oyüzden okadar olmuş olmalı . Lakin sen istediğin cevabı alamadığın için öylede hissetmiş olabilirsin. :23:
Ama cevabım açık ve net . Sen bir konu açmışsın bende olan durumu yazdım .
Ama şunu söyleyeyim evlenip de eşleri yüzünden değişen çocuklara hiç bir aile aynı davranmaz.
Kendine yakın olan herşeyine koşuyor , herşeyi beraber yapıyorlar .
Yani bu duruma takılmandan ziyade konu başlığın problem.
Kızları atsaydı ozaman hoş olacaktı .
Sen şimdi istediğin yorumları aramaya devam edebilirsin :34:

Yazayim hemen aramiyorlar sormuyorlar dogumgunumu.kutlamiyorlar gezdikleri yerleri soyluyorlar sizde olsaydiniz demiyorlar
Siz bu sebeplerden ogullarina soguk olduklarindan bahsetmissoniz
Eltim.aradiginda uzunca konusuru hic boyle.konulara takilmaz
Kaynima soguk olundugunu dusunmez

Kendiniz esinizin soguk oldugunu yazmissiniz
Esiniz bu kadar sogukken kayinvalideden gorumceden farkli beklentilerw girmissiniz

Yaren

Sen eltin ve kaynınla bizi niye kıyaslayarak yorum yapıyorsun anlayamadım canım?
Tek ortak yanımız yurtdışında oluşumuz mu?

Herkezin aile içinde neler yaşadığı aynı mı sence? Eşim soğuk bir insan diye evlat olmayı hak etmiyor mu sence?

Yada oğulları soğuk ve onları pek arayamıyor diye onlarda mı oğluna mesafeli olmakta haklılar ? O zaman?

Sen bunu demek istiyorsun sanırım
Bahsettiğimiz kişi onların evladı ? Eşim soğuk diye yok saymakta haklılar demek ki, peki saygı duyarım fikrine..

Açtığın konuyu iyi okudum .
Kusura bakma yazdıklarından beyin dalgalarına tam giriş yapamıyorum .
Oyüzden okadar olmuş olmalı . Lakin sen istediğin cevabı alamadığın için öylede hissetmiş olabilirsin. :23:
Ama cevabım açık ve net . Sen bir konu açmışsın bende olan durumu yazdım .
Ama şunu söyleyeyim evlenip de eşleri yüzünden değişen çocuklara hiç bir aile aynı davranmaz.
Kendine yakın olan herşeyine koşuyor , herşeyi beraber yapıyorlar .
Yani bu duruma takılmandan ziyade konu başlığın problem.
Kızları atsaydı ozaman hoş olacaktı .
Sen şimdi istediğin yorumları aramaya devam edebilirsin :34:

Arkadaşım ısrarla senin beni anlamadığını düşünüyorum kesinlikle.
Benim başlığın amacı şuydu;
Kız çocukları ve damatlar popüler olmuş bu devirde onlara daha düşkünler oğullarına ve gelinlerine hep bir mesafe uzaklık..
Bu anlamda öyle bir başlık attım..

Benim eşim evlenmeden öncede böyle imiş. Uzak soğuk mesafeli.. Ailesi söylüyor bunu annesi ablaları.
İletişim zayıf insanlarla..
Yani dediklerini ben üstüme alınmıyorum..
Ben eşime göre daha girişken ve sıcakkanlıyımdır.. Ben onlarla herşey paylaşmışımdır msn de oğullarından çok.. Ama değer göremiyorum Buda benim şansım..

Kızlarını atsın demedim ben Allah aşkına konuyu başka yere çekmeyin şurada güzel güzel dostluk tadında muhabbet edip konuşuyoruz sorunları ..

Kız-erkek çocuk ayrımı yapmasın kimse evlat evlattır diyorum soğukda olsa, sıcakda olsa ..

Çocuğu arama sormazsa ana babada yakın olmaz diyorsunda bu evladı yetiştirende o ana baba değil mi? Yoksa herşey insanın karakterinde mi bitiyor?

Son düzenleme:
Yaren

Sen eltin ve kaynınla bizi niye kıyaslayarak yorum yapıyorsun anlayamadım canım?
Tek ortak yanımız yurtdışında oluşumuz mu?

Herkezin aile içinde neler yaşadığı aynı mı sence? Eşim soğuk bir insan diye evlat olmayı hak etmiyor mu sence?

Yada oğulları soğuk ve onları pek arayamıyor diye onlarda mı oğluna mesafeli olmakta haklılar ? O zaman?

Sen bunu demek istiyorsun sanırım
Bahsettiğimiz kişi onların evladı ? Eşim soğuk diye yok saymakta haklılar demek ki, peki saygı duyarım fikrine..

Ben verdigin ornekleri kiyasladim bilmem farkindamisin
Onun disinda baska bi konu hakkinda yorum yapmadim

Karsindaki insan heleki evladin sana soguk mesafeli duruyorsa anne baba buna daha cok alinir kirilir

Evlat olmayi haketmiyormu demissin cok merak ediyoruk bu sonuca nerden vardiniz
Neden evlat yerine konmadiguni dusunuyorsunuz

Arkadasim baska derin konulariniz vardir tamam haklisinizdir

Ama saydiguniz bikac ornek kendinuzi bu kadar uzmenize degecek konular degil
Azonce arkadasinda yazdigi gibi ne guzel damatlar sahip cikmis ne hos

Bence kiz evlat erkek evlat ayrimi degildir bu karakter meselesi belki karsidan alinan elektrik belki araya giren uzaklik belki farkinda olmadan yapilan hatalar...ama su varki onlar esinizin ailesi bu kadar kafaniza takilacak bi sorun olarak gormeyin bazilari esinin ailesine herseyi yaptirir maddi manevi ama evine istemez surekli kotuler nankorluk eder,bazilari sizin gibi iyi iletisimde olmak ister karsiligini goremez iliskiler aileler turlu turlu onemli olan kendi kurdugunuz ailedeki huzurunuz.

Benim sevgilime de ailesi deger vermiyor
Gecen annesi dedi ki "oglumu bir iki ay aramasam aklima gelmez, genelde 2 ayda bir ararim"
Ben şok oldum :53:

Sevgilimin kiz kardesi var onu el ustunde tutarlar
Kiz ozel okullarda okusun isterler sevgilime harclik bile gondermek istemezler is bul calis bizden para isteme derler.. :50:

Ne acı şu işe bak!!
İşte resmen evlat ayırımı yapıyorlar.
Dinimizde bile evlatlarınız arasında adaletli olun denilir ama nerdee..

Şimdiki anne babalar resmen oğullarını atmışlar etrafdan gördüğüm hep böyle..

Bende bu durumda kızlarını atsınlar demiyorum haşa!! Ama çocuklarını ayırmasınlar istiyorum ..

Konumda bu zaten özetle

Bizim sülalede yok böyle bir şey, hala en kıymetliler erkek evlatlardır.

Teyzem yakın zamanda kocasından boşandı. Bir evleri bir yazlıkları var. Boşanınca teyzem bizim yazlıkta kaldı, kendi yazlıklarında kocası kaldı, evlerinde ise uzun zamandır oğlu, gelini ve iki çocuğu oturuyor. Bir kızı ise sokaklarda yaşıyor resmen, boşanmış dul kadın, araba kazası geçirdi, kaç kere iş değiştirdi, biriyle evlenmeye kalktı adamdan dayak yedi vs. Boşandığı eşinden olan kızı bu sene üniversiteyi kazandı, kadın kaç kere kızım üniversitede okuyor ben ona harçlık gönderemiyorum diye ağladı... Hiç bir şekilde umursamadılar. Ama kocaman evde oğulları gerim gerim oturuyor. Yani bizim sülalede kız-erkek evlat farkı hala fazlasıyla mevcut.

Bu damadın çok sevildiği yer nereyse ben de oraya gideyim:9:

Back
X