Kitap Tavsiyesi/En Sevdikleriniz

:hooray:
evet evet kesinlikle okunmalı.

Glenn Meade İkinci Dünya Savaşı'nın ortasında Mısır'da geçen ilginç ve heyecanlı bir öyküyü anlatıyor.

Yıl 1939'dur. Prusyalı bir anne ile Amerikalı bir babanın oğlu olan Jack, ailesinin yanında bahçıvan olarak çalışan adamın oğlu Harry'yle birlikte Mısır'a, Sakkara kazılarında çalışmaya gider. Orada güzel Alman Yahudisi Rachel Stern'le karşılaşan iki genç ona aşık olurlar. İkinci Dünya Savaşı'nın çıkmasıyla Jack Avrupa'ya döner. Mısır'da kalan Rachel naziler tarafından yakalanır ve ortadan kaybolur. Dört yıl sonra, Roosevelt ve Churchill savaşın en önemli zirve toplantısı için Mısır'a gelir. Olaylar Harry, Jack ve Rachel'in Mısır'da tekrar bir araya gelmelerini sağlar, ancak bu kez farklı taraflardadırlar. Ortak konuları sadece savaşın değil, bütün XX. yüzyılın kaderini değiştirebilecek bir cinayettir. Meade'in alışılmadık ve ilginç öyküsü gerçek bir hikayeye dayanıyor. Meade, 'Nazilerin,1943 yılında çok önemli bir toplantı için Ortadoğu'ya gelen Roosevelt ve Churchill'i öldürmek istemeleri tarihi bir gerçektir.' diyor. Kitap çok iyi anlatılmış ilginç bir öyküye dayanıyor. Gerçek ve yarı gerçek noktalar birbirlerine iyi bağlanmış, esas karakterler kusursuzca seçilmiş.

çok güzel bir kitap mutlaka okuyun macera sevenler

Gülünün Solduğu Akşam-erdal öz
Başuçumda Müzik-kürşat Başar
Mutluluk-zülfü Livaneli
Yüreğim Seni çok Sevdi-canan Tan

canan tan-yüreğim seni çok sevdi-piraye. süper 2 kitap.okuyun pişman olmayacağınızdan eminim

geçenlerde the secret okudum.. ve çok etkisinde kaldım o kitabın. bazılarına çok basit geldi ve eleştirdi ama ben çok sevdim ve olumsuz bir şey geldiği zaman aklıma hemen o kitaptaki yazılanları hatırlıyorum , hayata daha pozitif bakmasını sağlıyor kitap insanın..okumanızda fayda var...

ahmed hamdi tanpınarın bütün eserleri güzeldir.tavsiye ederim.belki biraz dili ağır gelebilir,sıkıcı olduğunu düşünebilirsiniz ama onun zaman kavramını anlatış tarzı ve seçtiği kelimeler benim çok hoşuma gidiyor.

nermin bezmen sır ve devamı olan aoranın incileri süper sürükleyici kitaplar tavsiye ederim

kahraman tazeoğlu mavi evi tavsiye edebilirim sonunda inanılmaz soka giryor okuyanlar şiddetle öneriririm.

cezmi ersöz şizofren aşka mektup ve 3 ciltlik safiye sultan serisini okumanızı tavsiye ediyorum

Garcıa Marquez'in Yüzyıllık Yalnızlığıbaşucu kitaplarımdan biridir.
Vasconcelos'un Şeker Portakalı.Kitabı ilk bitirdiğimde şakır şakır ağlatmıştı büyüdüm okuyunca hala kalpte garip bir sızı hissettirir. Zeze'nin gözüyle hayatı tekrar tanımak için hep okunasıdır.
Oguz Atay'ın Türk Edebiyatı'nın başyapıtlarından sayılan Tutunamayanlar'ı...bitmesin denir...

AMİN MAALOUF - YÜZÜNCÜ AD
DAN BROWN - MELEKLER VE ŞEYTANLAR
WİLBUR SMİTH - YEDİNCİ PAPİRUS
AYŞE KULİN - TÜM KİTAPLARI
KÜRŞAT BAŞAR - BAŞUCUMDA MÜZİK
MARGARET MİTCHELL - RÜZGAR GİBİ GEÇTİ ( SÜPERRR )
Jean-Christophe Grangé - TÜM KİTAPLARI ( SÜPERR )
Fyodor Mihailoviç Dostoyevski - SUÇ VE CEZ
SEN OLSAYDIN YAPMAZDIN BİLİYORUM - KÜRŞAT BAŞAR
SOLMAZ KAMURAN - MİNTA
AGATHA CHRISTIE - ÖLÜM SAATLERİ

bu liste daha çok uzar ama okuduğum kitapların adı yada yazarı aklıma gelmiyor. ama en kısa zamnda onlar hakkında da bilgi veririm size ( not defterime bakmam gerek okuduğum kitapların adını yazarım ben )

Nermin Bezmen-KURT SEYT VE SHURA
KURT SEYT VE MURKA

bu kiitalar toplam 1000 sayfa kadar. ben 2 günde bitirdim. üniversite sınavına bu yüzden uykusuz girdim çünkü sabahladım. ve sonuçta kazanamadım :dance: ama sonra kazandım :smiley-cool:

ben tıp öğrencisi olduğum için
pek kitap okuyamıyorum ama bir kaç tane çok beğendiğim kitaplar var adlarını yazayım hemen

düzceli mehmet
100%100 akıl gücü

ben bu topiği açalı baya uzun zaman olmuşum yeni farkettim yahu tatlicadiarzu
bu arada bayada kitap okudum kızlar
içlerinden beni etkileyenleri sıralıyayım isterseniz
orhan pamuk istanbul
ahmet altan gece sesleri
zülfi livaneli muutluluk
buket uzuner iki yeşil su samuru
bu arada tarihi romanlarda okudum
cem sultan
ve sabataistçi selim
aklımda kalanlar bunlar canlarım CADIARZU

Yer Eksi İki / Hakan Evrensel
Yer Eksi İki, Güneydoğu'daki sorunu ele alan, ordaki insanların, askerlerin yaşadıklarını anlatan romanlardan biridir.
Sevgilier kızlar

size atatürk'ün son 300 gününü anlatan sarı zeybek adlı kitabı okumanızı öneririm,mükemmel bir kitap can dündar yazmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…