• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Tavsiyesi/En Sevdikleriniz

aranız da piraye ve yüreğim seni çok sevdi yi okuyanlar varsa. bna bu tazr bi kitap tavsiye edebilirlermi:Saruboceq:

betty mahmudinin kızım olmadan asla kitabından çok ekilendim yaşanmış roman tavsiye edrim

teşkkrler . cnm önclkle çok saol huzur sokağnnı okmştm gerçktn çok gzel bi ktptı. kızım olmadan asla yı okmak isterm .tavsyeler içn tkrar saoln:dance:

teşkkrler . cnm önclkle çok saol huzur sokağnnı okmştm gerçktn çok gzel bi ktptı. kızım olmadan asla yı okmak isterm .tavsyeler içn tkrar saoln:dance:

ne tür kitaplardan hoşlanıyorsun?onu söylersen daha iyi yardımcı olabiliriz sanırım.ben şuanda ahmet ümit BEYOĞLU RAPSODİSİ ni okuyorum.polisiye bir kitap ama çok sürükleyici.tavsiye ederim

öncelikle W.C. Andrews'in serisi olan
1-Çatı
2-Çatıdaki Rüzgar
3-Gazap Tohumları
4-Çatıdaki Dİkenler

sonrada Canan Tan'ın PİRAYE isimli kitabını tavsiye ediyorum

mutlaka hepsinide hepsinide okuyun..kesinlikle pişman olmayacaksınız yerimseniben

benim bir tane değil bir çok başucu kitabım var. ama JOSE SARAMAGO'nun kitapları, GRANGE'ın kitapları vazgeçemeyeceklerimdir.

pek fazla kitap okumayı sevmezdim beni kitap okumaya alıştıran kitap buket uzunerin gelibolu daha snr zifir diye bi kitap okudum iki kişi tarafından yazılmış orçun ve burak diye soyisimleri aklımda değil be ahmat altan aldatmak bide en son okuduğum c.s lewis narnia günlükler büyücünün yeğeni biraz çoçuksu bi kitap ama ben okurken çok zevk aldım okumadıysanız bi okuyun derim

Martin Eden kitabını tavsiye ederım...yazarı Jack London...cok guzel bır kıtaptı..aklıma geldikçe yazarım..

Ayşe Kulin-NEFES NEFESE
Necip Fazıl Kısakürek-ÇÖLE İNEN NUR
İskender Pala-LEYLA İLE MECNUN
Nurullah Genç ŞİİRLERİ
Dostoyevski-ŞUÇ VE CEZA
şu an aklıma gelenler

Zülfü Livaneli-Leyla'nın Evi : Beni çok etkilemişti ve çok beğendim artık o günki ruh halimle mi ilgiliydi bilmiyorum ama sonunda biraz hüzünlenmiş ve gözyaşlarıma engel olamamıştım.

Roma Ligocka-Kırmızı Mantolu Küçük Kız : Yaşananların gerçek olması insanı çok fazla etkiliyor anlatımı da gayet iyi bir kitaptı. Okurken yaşanılanlar içinizi acıtıyor ve kendinizi o olayların içinde yaşamış gibi buluyorsunuz.

Philippa Gregory-Boleyn Kızı ve Kraliçenin Soytarısı : Gerçekten bir solukta okunacak çok güzel iki tarihi roman. Bir sonraki sayfayı çevirip ne olacakları öğrenmek için sabırsızlanıyorsunuz.

Aslında okuduğum bütün kitaplar benim için özeldir ve hepsini de çok severek okumuşumdur. Bu yüzden ancak bir kaç tanesini yazdım daha çok son zamanlarda okuduğum ve etkilendiğim kitaplar...

Prof. İskender Pala - İki Dirhem Bir Çekirdek
Dilimize yerleşmiş pek çok deyim,atasözü ve söz kalıplarının ortaya çıkış hikayelerini anlatıyor.
İskender Pala, Edebiyat bölümü mezunu olup, Divan Edebiyatı branşında akademik kariyer yapmıştır.

Kitapta yer alan hikayelerden birini buraya alıntılıyorum.

İki dirhem bir çekirdek

Giyim kuşamına özen göstermiş, şık ve süslü kıyafetleriyle dikkat çeken insanlar hakkında kullanılan benzetme. bu yakıştırma, ağırlık ölçüsü olarak okkanın kullanıldığı eski devirlerden kalmadır. bir okka, bugünkü ölçülerle 1238 gram tutar. okkanın dört yüzde birine, dirhem adı verilir. dirhem, daha ziyade hassas teraziler için kullanılan bir ölçüdür. ancak sarraflar, dirhemden daha hassas ölçümler için bir ağırlık birimi daha kullanır. buna "çekirdek" denir ki toplam, 5 santigram karşılığıdır. eski devirlerin en kıymetli parası olan bir osmanlı altını, toplam iki dirhem ve bir çekirdek ağırlığa sahiptir. bu durumda süslenmiş kimselere, iki dirhem bir çekirdek yakıştırmasında bulunanlar, mecaz yoluyla onlara altın demiş olurlar.

kesinlikle "Oktay Sinanoğlu" nun kitaplarını tavsiye ediyorum. Türklük bilincim ve genel kültürüm gelişsin diyorsanız muhakkak okuyun derim. dili çok akıcı ve çok şey kazandırıyor. Kendisi dünyanın en genç profesörü ve TÜRK. BÖYLE DEĞERLİ İNSANLARI TANIMALI VE YAZDIKLARINI OKUMALIYIZ. Hedef Türkiye ve Bye bye Türkçe yi okudum hayran kaldım.

bnde reşat nuri gün tekin den çalıkuşunu okuyorum kitabın yarısındayım ama gerçekten güzel bir kitap kaydirigubbakcemile5

Back