• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Günaydınlar

Herkese mutlu huzurlu ve sağlıklı bir yıl diliyorum.

Kitap hedefimi azaltmaya karar verdim.

@Geveze_kelebek --> 50
_bloom_ _bloom_ --> 30
Filozof__Prenses Filozof__Prenses --> 50
I IRMAKK70 --> 50
sermin1982 sermin1982 -->72
-Pandora- -Pandora- --> 50
_meLinDa_ _meLinDa_ - 52
_Lavin_ _Lavin_ --45
orkide1453 orkide1453 --40
simla0 simla0 --> 30
@teolog8579 --> 50
The Woman The Woman -->30
_Cassandra_ _Cassandra_ -->55
TUNA80 TUNA80 ...>40
Cicoretti Cicoretti ...>80
M Mavisu27 --> 30
latiska latiska ---> 30
loliss loliss —-> 40
kalinkaselin kalinkaselin ---> 40
nickelanjelo nickelanjelo ---> 30
S Sevda48 --->70
-Nane- -Nane- ----> 30
Safransari Safransari --->40

herkese merhaba,
2018 de benim okuma düzenimde pek değişiklik olmadı. Bolca yeni yazarlar tanıdım okuduklarımın bir çoğunu beğendim. Savaş ve Barış' ı okudum. benim için 2018' in kitabı Martin Eden' di. hala etkisi devam ediyor, gönlümde iz bıraktı. okumayan kalmasın derim ama güzel bir çeviri okuyun. bunlar dışında
Colson Whitehead -Yeraltı Demiryolu
Nermin Yıldırım- Unutma Dersleri, Unutma Beni Apartmanı, Rüyalar Anlatılmaz
Irmak Zileli -Gölgesinde
G. Orwell -Wigan İskelesi yolu
Tabi ki- Germinal
Damızlık Kızın Öyküsü
Toni Morison -En Mavi Göz
Mine Söğüt-Beş Sevim apt. ve Deli Kadın Öyküleri
İris Murdoch -Ağ
Valeria Luiselli- Dişlerimin Hikayesi
Etin Cinsel politikası
Tanrısız Gençlijk
Yılanın Yolu.....
ilk etapta tavsiye edebileceklerim bunlar bu yıl yeni ve türk yazarları da es geçmedim. 2019 da da aynı şekilde tanışmadığım yazarlarımızı da okumaya çalışarak aralara bir kaç klasik serpiştirmeyi düşünüyorum.

Safransari Safransari basınız sagolsun canım.

Ebeveyn Benim, sayfa 170. Düşündüğümden çok daha hızlı akıyor.
Çocukların doğuştan sahip olduğu 9 farklı mizaç tipine göre , anne baba yaklaşımının nasıl olması gerektiğini anlatıyor kitap. Hem ebeveyn hem de öğretmenler için oldukça faydalı. Her ikisi de olduğuma göre karlı bir okuma :)
evet öyle olmuş. Çocuklarıyla sorunu olanlar için de bir çözüm yolu sunuyordur umarım. :)

herkese merhaba,
2018 de benim okuma düzenimde pek değişiklik olmadı. Bolca yeni yazarlar tanıdım okuduklarımın bir çoğunu beğendim. Savaş ve Barış' ı okudum. benim için 2018' in kitabı Martin Eden' di. hala etkisi devam ediyor, gönlümde iz bıraktı. okumayan kalmasın derim ama güzel bir çeviri okuyun. bunlar dışında
Colson Whitehead -Yeraltı Demiryolu
Nermin Yıldırım- Unutma Dersleri, Unutma Beni Apartmanı, Rüyalar Anlatılmaz
Irmak Zileli -Gölgesinde
G. Orwell -Wigan İskelesi yolu
Tabi ki- Germinal
Damızlık Kızın Öyküsü
Toni Morison -En Mavi Göz
Mine Söğüt-Beş Sevim apt. ve Deli Kadın Öyküleri
İris Murdoch -Ağ
Valeria Luiselli- Dişlerimin Hikayesi
Etin Cinsel politikası
Tanrısız Gençlijk
Yılanın Yolu.....
ilk etapta tavsiye edebileceklerim bunlar bu yıl yeni ve türk yazarları da es geçmedim. 2019 da da aynı şekilde tanışmadığım yazarlarımızı da okumaya çalışarak aralara bir kaç klasik serpiştirmeyi düşünüyorum.
Paylaşımların çok güzel okumadıklarımı mutlaka not alıyorum.
Martin Eden'i hangi yayınevinden okudun acaba?

Belamı buldum sonunda örgü örmekten boynum boğazım mahvoldu yatak döşek yatıyorum bu vesileyle elimde sürünen Enis Batur'un Issız Dönme Dolabını bitirdim. Nispeten kalın ve kısa denemelerden oluşan bir kitaptı. Fikirlerini kendime yakın buldum denk gelirse başka kitabını da ojuyabilirim. Çok Sesli Bir Ölüm'ü okuyorun şu an .

Belamı buldum sonunda örgü örmekten boynum boğazım mahvoldu yatak döşek yatıyorum bu vesileyle elimde sürünen Enis Batur'un Issız Dönme Dolabını bitirdim. Nispeten kalın ve kısa denemelerden oluşan bir kitaptı. Fikirlerini kendime yakın buldum denk gelirse başka kitabını da ojuyabilirim. Çok Sesli Bir Ölüm'ü okuyorun şu an .
geçmiş olsun canım.

Herkese merhaba Yu Hua Kanın Satan Adam bitti. Elimde süründü resmen kafamı zor toparladıgım bir dönmedeğim o yüzden kitap hakkındaki yorumum da karısık oldu biraz. Toparlayamadım da bir türlü. Buraya merak edenler icin ekliyorum.
Yu Hua' dan okuduğum ilk eser. Dilini bizim Türk yazarlardan kime benzettiğimi hala kavrayamadım.
Cümleleri 'susadığı için su içti' gibi kısa ve öz, oldukça temel cümleler ile ilerliyor kitap. Bu üslubun bana hissettirdiği şey hayatın da temel duygular ve basit yönelimlerden ibaret olduğu esasıydı.
Çin komunist partisi ve Çin Halk Cumhuriyeti kurucusu Mao döneminde geçen , geçtiği döneme üstü ne açık ne kapalı olan eleştirilerde bulunmakta.
Öykümüz ise adından da anlaşılacağı üzere kanını satan bir adamın hayatını temel alarak yaşadığı zorluklar, girdiği çıkmazlar ve bunlara karşı tavrını anlatıyor.

Yu Hua gerektiğinde o basit, öz cümleleri bırakıp anlatacağını çok daha detaylı bir şekilde de anlatıyor yer yer.
Bu kitapta oğul kavramı ve soy karmaşası, dönem eleştirisi, hüzün, insan sömürüsü, ataerkil kültür, Mao eleştirisi gibi bir dolu konuya el atmış yazar.
Kitabın genel özellikleri bu yönde hikayeyi de yazarın dilini ve bunu kullanırken ki ustalığını da sevdiğimi söyleyebilirim.

Bana çok uzun gelen bir sürede okuduğumdan olsa gerek bu yorumum da biraz karmaşık ve manasız olmuş ise okuyanların affına sığınırım.
Sevgiler.
olur hatta harika olur.

hoşgeldiniz siz kimdiniz 1000k da ?

ben cok sevmistim gayet e akıcı gelmişti Oblomov uyuzlastıkca ben hızlanmıstım :)) iyi okumalar

Onları da paylasırsanız ufkumuz genişler belki. tekrar hosgeldiniz.

Selamlar princess of aviation hesap adım :)

Günaydınlar
2018'de okuma adına neler yaptım?
Sondan başlıyorum
İnce Memed serisinin 3 cildini okudum, en büyük kazancım bu oldu galiba. Artık hep okuyacağım Yaşar Kemal'i
Unutma Dersleri ile Nermin Yıldırım'ı tanıdım ve çok sevdim.
Uzun zamandır ertelediğim Daha'yı okudum ve etkisinden uzun zaman çıkamadım. Hakan Günday'ı bir kez daha sevdim.
Yedi tane ebeveyn kitabı okudum. Bu yıl aynı yoğunlukta okumaya devam etmeye gayret göstereceğim. Okuduğum en iyi ebeveyn kitabı 30 milyon kelime.
Lavin merhaba ,

Tavsiye edebileceğin bebek kitabı var mı,okuyamayacak sonuçta ama karıştırsın,oynasın resimlerine baksın yeter :)

Back