• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

örgü cok severim ben. Ordugum hicbir seyi dogru duzgun kullanmadim ama orgu orme islemi bile keyifli bence. Tabi 6-7 yildir hicbir sey ormedim o ayri. Bence atmasin emek var sonucta, en iyisi o motifleri birlestirip battaniye yapin, benim de oyle bi projem var da :)))
Bir de şunu dusunuyorum okuyamiyorsak beyin baska kacis yollari ariyordur belki, cok miskinlesmemek kaydiyla bu tur molalara izin veriyorum kendimde.

ben de dikkat etmeye calissam da hatali yazabiliyorum cogu kez. Cok okuyan ya da okur kimligiyle one cikan veya o kimligini one cikaran kisilerin daha cok dikkat etmesi gerektigi fikrine katiliyorum.
Haklısın belki bir kaçış arıyorum sadece hayal ettiğim ve gerçekte olan şeyler birbirinden çok uzaklaşınca biraz rahatsız oldum. İzinliyken hedefim yoğun çalışma günlerinde okuyamadığım kadar çok okumaktı. Aynen o battaniyeler süper.:) Big Bang Theory dizisinde birtane vardı Amy ve Sheldon'ın evinde ilham kaynağım :)

Yazdıklarimı okursanız arkadaşa hakaret etmedim sadece tv internet veya telefon gibi oŕnekler verdim sadeceokumaya engel olan bundan nasıl böyle sonuçlar çıkardınız şaşırdım kırılacak üzülecek hiçbirşey söylemedim konuyu farklı bir yöne çekmişsiniz mesleğine birşey söylemedimSmmm+öğretmenlik+avukatlık yapan biri olarak her meslegi kutsal ve yorucu sayarım
Ben avukatım
Öğretmenlik nasıl yapabiliyoruz bilgim olmadığı için soruyorum
3 meslek birden maşallah demek istiyorum

Merhaba arkadaşlar ben de aranıza katılmak istiyorum 2019hedefim 55 kitap
Bir yerde okumuştum okuyacağınız bazı kitapları başkalarının tavsiyesi üzerine alın diye yani ilgi alanınız dışında da okuyun diye. 2018yılında en beğenerek okuduğunuz üç kitabı yazar mı herkes, birbirimize fikir olur. Benimkiler: masal terapisi, saklı seçilmişler, taş devri diyeti

Merhaba ,

Bu yıl kendime hedef belirleyemeyeceğim. Zaman buldukca okumaya gayret edeceğim. Eskisi kadar bildirimde bulunamıyorum, ama sizlerin vesilesiyle motive oluyorum.
Şimdiden 2019 yılının hepinize sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum. Dünyada aç , açıkta insan kalmasın, savaşlar olmasın, hiçbir canlıya zulüm yapılmasın.
Yeni yılda herşey gönlünüzce olsun.

Nazan Bekiroğlu nar apacına başlaıdm
Çoook severim o kitabı : )

Ben de yazmayı unutmuşum hep.
En son hangi kitaptı emin değilim ama o kitabım yarım kaldı.
Şu an iki kitabı aynı anda okuyorum.
Birisi Hakan Günday - Daha
Diğeri de daha önce okumuş olduğum bir kitap ve canım çook çektiği için yeniden başladım, Dan Brown - Da Vinci Şifresi.

Bir de arkadaşlar ben bu tarz sanat-tarihi-gizem kitaplarına bayılıyorum.
Tavsiyesi olan varsa da çok sevinirim.

Merhabalar,
Dönem sonu koşturmacası içindeyim.
Sınavını yapacağım üç çocuk kitabını bitirdim, şimdi ne zamandır okumak istediğim Prof.Dr. Ziya Selçuk’ un Ebeveyn Benim isimli kitabını okuyorum. Eğitim kitabı olduğu için biraz ağır gidiyor tabi şu an 33.sayfadayım. Dün başladım.
Herkese bol, keyifli okumalar diliyorum.
Mutlu yıllar

Herkese merhaba
2018' in son günündeyiz bu yıl başında belirlediğim hedefim 75 idi yılı 80 kitapla kapattım.
Okuyup da burada paylaşamadıgım iki kitaba dair izlenimlerimi burada paylaşmak istiyorum ilki uzun zamandır merak ettiğim Tanrısız Gençlik
Tanrısız Gençlik Nazi baskısını içermesi sebebiyle tahmin edileceği üzere 1937 yılında Amsterdam'da yayınlanmış. Kitabın önsözünde bu kitabın film uyarlaması için görüşmeye giderken kopan fırtınadan korunmak amacıyla sığındığı ağaca yıldırım düşmesi üzerine, yazarın hayatını kaybettiğini üzülerek okudum.
Genelde yaptığım üzere kitabın konusundan ziyade kitabı okurken kafamda oluşan düşünceleri paylaşmayı tercih ediyorum.
Faşizmin bireyleri öğüterek ''biz'' fikrinin oluşmasını sağlayan çarklarını ve bireyleri nasıl buna yönlendirdiğini çok duru bir şekilde gözlerimizin önüne seriyor kitap. Irkçılık da ırkçılık diye diretmeden, güçlünün tarafında olmaya can atarak zayıfı niteliksizleştiren zihinlerimizden bahsediyor.
Tanrı kavramının ortadan kayboluşu ve tekrar ortaya çıkışını öyle güzel anlatmış ki bunu buraya nasıl aktaracağımı bilemedim açıkcası. O yüzden mutlaka okunmasını tavsiye ediyorum.
Son olarak dipnotları ile konuyu okura derinlemesine verme özenini gösteren ve çok nitelikli çevirisini bizlere sunan Oktay Değirmenci' ye de teşekkür ederim.
Bu kitabı daha çok kişinin okumasını gönülden isterim.

İkinci kitabım ise sevgili @minerva1988 cığımın hediyesi Deli Kadın Hikayeleri;
Mine Söğüt' ten okuduğum ikinci kitabım.
Milyarlarca travmanın yaşandığı bu dünyada, kimi zaman gercekleştirilmiş, kimi zaman içlerde kalmış hatta rüyalarda görülüp saklanmış deliliklerimizin, ölümlerimizin cinayetlerimizin öykülerini okudum.
Bir öyküsündeki annenin kendi elleriyle evladini asan ipi alışı bana çok tanıdık geldi ama nerede bir benzerini okuduğumu bir türlü hatırlayamadım.
Zamanımızın öykü yazarlarinin seçtiği konular genelde kadının toplumsal travmaları, toplumdaki yitikligi, ezilmişliği oluyor. Öykücülükte sanıyorum asıl etki, okura dramatik bir konu sunmakla oluyor. Benim ( bu konuda yeterli sayiya ulaştığımı düşünmesem de) okuduklarım sonrası vardığım kanaat bu. Kişisel zevkim dramı çok sevmese de Mine Söğüt' ün bir cümlesinde binlerce kelime varmışcasına yoğun anlatımını okumaktan zevk aliyorum.

Şuan elimde Saffet Murat Tura' nın Histerik Bilinç adlı kitabı var ona başladım kolay ilerleyen bir kitap değil ya da ben h.sonu burnumu silmekten pek konsantre olamadım ama her halükarda çok merak ettiğim bir konu bilinçin gelişme süreci ve evrim. Kitabın evrimden bahsedip bahsetmedigini bilmiyorum tabi şimdilik.

Herkese sevdikleriyle beraber mutluluk iyilik sevgi ve tabi para dolu bir 2019 dilerim :))
Mutlu yıllar...

günaydınlar

yeni kitabım bir ada hikayesi serisinden
Karıncanın Su İçtiği /Yaşar Kemal:kahve:

Ayni kitabi okuyoruz

@Geveze_kelebek --> 50
_bloom_ _bloom_ --> 30
Filozof__Prenses Filozof__Prenses --> 50
I IRMAKK70 --> 50
sermin1982 sermin1982 -->72
-Pandora- -Pandora- --> 50
_meLinDa_ _meLinDa_ - 52
_Lavin_ _Lavin_ --45
@orkide1453 --40
simla0 simla0 --> 30
@teolog8579 --> 50
The Woman The Woman -->30
@_Cassandra_ -->55
@TUNA80 ...>40
Cicoretti Cicoretti ...>80
@Mavisu27 --> 30
@latiska ---> 30
@loliss —-> 40
@kalinkaselin---> 40
@nickelanjelo ---> 50
@Sevda48 --->70
@-Nane- ----> 30

2018 oldukça verimsizdi ama olsun yeni yıl yeni umutlar.. :p Hedefimi en azından az tutayım ulaşamama ihtimalim olmasın :KK70:

Yeni yil icin hedef mi belirleniyor kizlar? Ben 20 diyeyim ayda ortalama iki kitap anca okuyabiliyorum bebisle beraber

Back