• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Ben 1000 kitap a çok istememe.ragmem katılamadım. Telefonuma inmiyor, cihaziniz sürüme uygun değil.diyir :(

Selamlar,
Kitap Hırsızı bitti.
Bu kitap kütüphanede gözüme çok çarpıyordu ama elim bir türlü gitmiyordu. Nedendir bilmem bir önyargı vardı içimde. Kitabın ilk sayfaları beni pek sarmadı. Yazarın değişik bir anlatım tarzı vardı. Sabırla okumaya devam ettim. Gelelim kitabın konusuna :
Olaylar 2.Dünya Savaşı yıllarında geçiyor. Hitler Almanya'sı ölümün gözünden anlatılmış. Bombalar, ölümler, fakirlik, yokluk , açlık... ve bütün bu olumsuzluklar içinde kitap çalan bir kız çocuğunun hikâyesi beni derinden etkiledi. Aç olduğu hâlde yemek değil, kitap çalan,kelimelerin gücüne inanan bir kız çocuğunu ve vefâlı dostlukların hikâyesini anlatıyor bu kitap. Bu kadar etkileneceğimi düşünmemiştim, son sayfaları gözyaşlarıyla bitirdim. Okumanızı tavsiye ederim.

Aziz Nesin - Sizin Memlekette Eşek Yok mu
Bitti.

Yeni kitabım:
Dostoyevski - Yeraltından Notlar

Yarın Pazartesi . Güzel, sakin ve az koşturmacalı bir hafta geçirmenizi diliyorum. Selamlar
Çok güzel anlatmışsın. Listeme ekledim :KK200:

Hakan Günday - Daha'nın bitmesine yaklaşık 100 sayfa kaldı.
Daha önce hiç bu tarzda bir kitap okumamıştım ki zaten çok sevdiğim bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine okudum.
Bence çok etkileyici bir kitaptı. Eskiden olsa bu tarz konulara ancak filmlerde ve kitaplarda olur derdik ama günümüzde artık resmen her yerde bu ve bunun gibi birçok talihsiz kaderlere rastlıyoruz ne yazık ki.
Yazarın anlatımını da çok beğendim.
Oluşturmuş olduğu karakter sanki gerçekten de var gibi hissettiriyor. Tabii kitap gerçekten de olmuş mu bilmiyorum, birini anlatıyor da olabilir.
Ama benim için Gazâ gerçekten var. Yaşıyor, nefes alıyor bir yerlerde.
Bence kesinlikle okumalısınız. Kitabı çok anlatmak istemiyorum, okuyarak görün.

Yakup Kadri Ankara bitti. Aziz Nesin "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" yeni kitabım. 4-5 tane ingiliz klasiklerinden sipariş verdim hazır burdayken hem de kitaplığımda bulunsun diye gelince onlara başlayacağım. E-kitap okuyucum da kargoda bakalım nasıl olacak. Bu arada 1000k ya üye oldum arkadaslar hangileriniz üyeydi? Ama ilk başta tuhaf geldi ozel mesaj atanlar falan oldu hemen orayı da sabote eden tipler çok sanırım ama sorun yok şimdi profil fotomu degistirdim :) sevdim motive edici bir yer gerçekten hem çeteleni tutuyorsun. Cicoretti Cicoretti seni buldum takipteyim . :))

Merhabalar Baykuşlar
Elimde sürünen Benim Adım Kırmızı kitabımı nihayet bitirebildim. Zamanı müsait olan için çok da uzun sürecek bir roman değil aslında benden kaynaklanan sürünme oldu.
Müthiş emek verilmiş bir kitap, en çok da hoşuma giden her şeyin konuşuyor olması ölüler, renkler, eşyalar ve tabi ki romanın kahramanları.
Orhan Pamuk son sözünde romanını "Bu roman gerçek resimlere, kitapların sayfalarında unutulmuş binlerce minyatürüne bakılarak yazılmış gerçekçi bir masaldır" şeklinde tanımlıyor.
Tarihi romanlara ilginiz varsa tavsiye ederim.
Yeni kitabım Nermin Yıldırım- Dokunmadan bu gün başlarım diye düşünüyorum.

Günaydın
Yavaş-B.Nihan Eren bitti. 1000kitap yorumumu buradan da paylaşayım.

Aynı uzak kasabanın, farklı kahramanlarının araya sıkışmışlık öyküsünün anlatıldığı, özellikle kadın öykülerinin çoğunlukta olduğu bir ilk kitap. Adı zamanın 'Yavaş' aktığı arı kovanı petekleri gibi birbirine komşu neredeyse aynı ama aslında farklı hayatları yavaş yavaş işlemiş yazar. Ama hepsinin içinde bir burukluk, bir unutuluş saklı.

Türk edebiyatı için yepyeni ve kesinlikle okunası bir yazar, 2015'te yayınlanan ikinci kitabını da en kısa zamanda okumak istiyorum. Öyküseverlerin mutlaka şans vermesini tavsiye ederim.

Back