Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Merhabalar benimde hedefim 40 kitap olsun. Geçen yıl çok az kitap okuyabildim. Umarım bu yıl hedefimi tutturabilirim. Şu an okuduğum kitap Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı -Stephen R.Covey.

Herkese merhaba Yu Hua Kanın Satan Adam bitti. Elimde süründü resmen kafamı zor toparladıgım bir dönmedeğim o yüzden kitap hakkındaki yorumum da karısık oldu biraz. Toparlayamadım da bir türlü. Buraya merak edenler icin ekliyorum.
Yu Hua' dan okuduğum ilk eser. Dilini bizim Türk yazarlardan kime benzettiğimi hala kavrayamadım.
Cümleleri 'susadığı için su içti' gibi kısa ve öz, oldukça temel cümleler ile ilerliyor kitap. Bu üslubun bana hissettirdiği şey hayatın da temel duygular ve basit yönelimlerden ibaret olduğu esasıydı.
Çin komunist partisi ve Çin Halk Cumhuriyeti kurucusu Mao döneminde geçen , geçtiği döneme üstü ne açık ne kapalı olan eleştirilerde bulunmakta.
Öykümüz ise adından da anlaşılacağı üzere kanını satan bir adamın hayatını temel alarak yaşadığı zorluklar, girdiği çıkmazlar ve bunlara karşı tavrını anlatıyor.

Yu Hua gerektiğinde o basit, öz cümleleri bırakıp anlatacağını çok daha detaylı bir şekilde de anlatıyor yer yer.
Bu kitapta oğul kavramı ve soy karmaşası, dönem eleştirisi, hüzün, insan sömürüsü, ataerkil kültür, Mao eleştirisi gibi bir dolu konuya el atmış yazar.
Kitabın genel özellikleri bu yönde hikayeyi de yazarın dilini ve bunu kullanırken ki ustalığını da sevdiğimi söyleyebilirim.

Bana çok uzun gelen bir sürede okuduğumdan olsa gerek bu yorumum da biraz karmaşık ve manasız olmuş ise okuyanların affına sığınırım.
Sevgiler.
Cicoretti Seneye Türk Klasikleri'nden beraber okuyalım
olur hatta harika olur.

Merhabalar, 2019da ben de aranıza katılabilir miyim? Daha önce de buralara uğramışlığım var ama üyeliğim değişti. Hatta bazılarınız 1000kitapta ekli bile bende
Benim 2019 hedefim 30
hoşgeldiniz siz kimdiniz 1000k da ?

merhaba arkadaşlar Oblomov'a başladım baya akıcı bi kitaba benziyor iyi okumalar dilerim
ben cok sevmistim gayet e akıcı gelmişti Oblomov uyuzlastıkca ben hızlanmıstım :)) iyi okumalar

Beni de ekleyin ben ilk kez hedef belirleyeceğim. Çok heyecanlandım 50 kitap yazın bana da. Bu aralar kendi alanımla ilgili kitaplar okuduğum için bildirim yapamıyordum
Onları da paylasırsanız ufkumuz genişler belki. tekrar hosgeldiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…