• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Yazan olmadı ama direk yazabiliyormuyuz ♥️Ben suan bilim kurgu klasiklerinden görünmez adamı okuyorum son 20 sayfa kaldı
Meehaba hoşgeldiniz. İlk mesajımızı okuduysanız ve katılım şartlarını yerine getirecekseniz tabi ki katılabilirsiniz.

Keyifli paylaşımlar..

Ayfer tunç okuyan var mı aranızda tavsiye eder misiniz?
Bir maniniz yoksa annemler size gelmek istiyor kitabına başlamayı düşünüyorum
En son okuduğum kitabını pek sevmemistim. Kitap Ömür Diyorlar Buna'ydi.
Bahsettigin kitabı bilmiyorum nasıldır..

İyi pazarlar :KK200:

Eşekarısı Fabrikası bitti. Bir çocuğun vahşeti vahşet için yapması ilk başlarda kanımı dondurdu, beynimi uyuşturdu diyebilirim. Bu sebeple okumaya ara verdim ara ara..
Kitabın ortalarına doğru kitap kahramanı daha sempatik bir hal alıyor gibi gorunuyor. Neden bunları yaptığı ve icsel sorguları ve bol bol düşünülecek , alıntı yapılacak cümleler vardı.
" pek çok kez kendimi bir devlet, bir ülke ya da en azından bir şehir olarak düşünmüşümdür. Fikirler ve eylem aşamaları hakkında kimi zaman farklı hissediyor olmam sanki ülkelerin de maruz kaldığı farklı politik eğilimlere benziyor."

Kitap hiç beklemedigim, tahmin edemediğim bir sonla bitti. Genel analiz yapınca bu tur eğilimler ya da saplantıların sebebi hep aynı çıkıyor aslında.. Aile !
Yetiştirme tarzı , küçüklükte yaşanılan travma, annenin önemi, ailenin çocuğa yaklaşımı , büyüdüğü çevre...
Kitabın en sonunda yazarın sonsozune yer verilmiş. Yazar kendisini bilim-kurgu yazarı olarak görüp o alanda yazmış ama yayınevlerinden geri çevrilmiş ve sonunda bu kitabı yazmış.
Ve tokat gibi bir cümlesini alıntılıyorum ;
"....çocuklara özgü masumiyetin, çoğu insanın hayal ettigi gibi olmadığı - ne şimdi ne de öncesinde- konusuna da dikkat çekmeye çalıştım. Çocuklar da muhtemelen yetişkinler kadar şiddet düşüncesine yatkınlar; sadece bunları koyabilecekleri sofistike bir ahlaki çevreleri yok o kadar. Aslında düşünüyorum da, bence yetişkinlerin de yok. "

Günaydınlar, iyi haftalar
Yeni katılan baykuşlar hoş geldiniz keyifli paylaşımlar dilerim.

Benim adım kırmızı çok ağır ilerliyor bu kitap için sessiz sakin ortam gerekli oda bende yok ne yazık ki umarım sene sonuna kadar bitirebilirim.

2018 yılında 45 kitap hedeflemiştim ama anca 29 okuyabildim son kitapla 30 olacak.
2019 yılında da anca 30 okurum sanırım.

Selamlar
2018 için kendime 50 kitap hedefi koymuştum, şu an 48. kitaptayım. Sanırım 1 haftada hedefime ulaşamam. Yine de bu sayı bile benim için çok iyi. Her yıl yaklaşık 25 kitap okurdum. Bu sene hem sayı, hem de nitelik yönünden zengin bir okuma oldu.:kahve:

Germinal, Oblomov, Karamazov Kardeşler, Anna Karanina gibi okuduğuma çok mutlu olduğum klasikler okudum. Türk klasiklerinden İnce Memed serisini bitirdim, aşık oldum... :KK36:Nermin Yıldırım, Murat Menteş, Alper Canıgüz, İnci Aral gibi Türk yazarlarla, Irvin D. Yalom, Stieg Larsson gibi yabancı yazarlarla tanıştım. 2019 da okumalarımın yine böyle devam etmesi için hedefim yine 50 kitap... Bunun haricinde daha çok yeni yazarla tanışmak ve tanışıp sevdiğim yazarların diğer kitaplarını da okumak istiyorum. Bir de şu an farkettim ki Türk klasiklerinden az kitap okumuşum; bu sene ara ara bizim klasiklerimizden de okuyacağım.

2019 un sağlık, mutluluk, huzur ve güzelliklerle gelmesi dileğiyle :KK37::KK200:

İyi pazarlar :KK200:

Eşekarısı Fabrikası bitti. Bir çocuğun vahşeti vahşet için yapması ilk başlarda kanımı dondurdu, beynimi uyuşturdu diyebilirim. Bu sebeple okumaya ara verdim ara ara..
Kitabın ortalarına doğru kitap kahramanı daha sempatik bir hal alıyor gibi gorunuyor. Neden bunları yaptığı ve icsel sorguları ve bol bol düşünülecek , alıntı yapılacak cümleler vardı.
" pek çok kez kendimi bir devlet, bir ülke ya da en azından bir şehir olarak düşünmüşümdür. Fikirler ve eylem aşamaları hakkında kimi zaman farklı hissediyor olmam sanki ülkelerin de maruz kaldığı farklı politik eğilimlere benziyor."

Kitap hiç beklemedigim, tahmin edemediğim bir sonla bitti. Genel analiz yapınca bu tur eğilimler ya da saplantıların sebebi hep aynı çıkıyor aslında.. Aile !
Yetiştirme tarzı , küçüklükte yaşanılan travma, annenin önemi, ailenin çocuğa yaklaşımı , büyüdüğü çevre...
Kitabın en sonunda yazarın sonsozune yer verilmiş. Yazar kendisini bilim-kurgu yazarı olarak görüp o alanda yazmış ama yayınevlerinden geri çevrilmiş ve sonunda bu kitabı yazmış.
Ve tokat gibi bir cümlesini alıntılıyorum ;
"....çocuklara özgü masumiyetin, çoğu insanın hayal ettigi gibi olmadığı - ne şimdi ne de öncesinde- konusuna da dikkat çekmeye çalıştım. Çocuklar da muhtemelen yetişkinler kadar şiddet düşüncesine yatkınlar; sadece bunları koyabilecekleri sofistike bir ahlaki çevreleri yok o kadar. Aslında düşünüyorum da, bence yetişkinlerin de yok. "

Kalemine sağlık canım. Çok güzel bir inceleme olmuş mutlaka okuma listeme ekleyeceğim gerçi 2019 da elimdeki stokları eritmeyi hedefliyorum kimbilir ne zaman okuyabilirim.

Çocuklar zannedildiği gibi sade şirinlikten oluşmuyor, ahlaki karakter de henüz tamamlanmadığı için oldukça acımasız olabiliyorlar gerçekten. Değerlendirmeni okuyunca istemsizce aklıma Kasap Çırağı geldi

Back