- 24 Mart 2010
- 452
- 2.297
- 313
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #27.741
Aramıza hoş geldiniz.Merhaba gruba katılabilirmiyim ismim Fatma 20 yaşındayım kitap okumayı çok seviyorum
2019 Yılı Okunacak Kitap Hedefleri2019 yılı hedef belirlemesi yapayım dedim :)
Geveze_kelebek ==> 50
Eee son zamanlarda herşey iyice pahalandı tabii. Yakınında kütüphane varsa oradan da yararlanabilirsin.Ben wattpad de takılıyorum malesef artık kitsp için bütçe ayıramıyorum
pudram ne güzel anlatmışsın. Yazarın yazdıgına pişman olduğunu okumuştum bir yerlerde bu kitabı. Okurken nefret etmiştim, insanı geren bir kitap kesinlikle.İyi pazarlar
Eşekarısı Fabrikası bitti. Bir çocuğun vahşeti vahşet için yapması ilk başlarda kanımı dondurdu, beynimi uyuşturdu diyebilirim. Bu sebeple okumaya ara verdim ara ara..
Kitabın ortalarına doğru kitap kahramanı daha sempatik bir hal alıyor gibi gorunuyor. Neden bunları yaptığı ve icsel sorguları ve bol bol düşünülecek , alıntı yapılacak cümleler vardı.
" pek çok kez kendimi bir devlet, bir ülke ya da en azından bir şehir olarak düşünmüşümdür. Fikirler ve eylem aşamaları hakkında kimi zaman farklı hissediyor olmam sanki ülkelerin de maruz kaldığı farklı politik eğilimlere benziyor."
Kitap hiç beklemedigim, tahmin edemediğim bir sonla bitti. Genel analiz yapınca bu tur eğilimler ya da saplantıların sebebi hep aynı çıkıyor aslında.. Aile !
Yetiştirme tarzı , küçüklükte yaşanılan travma, annenin önemi, ailenin çocuğa yaklaşımı , büyüdüğü çevre...
Kitabın en sonunda yazarın sonsozune yer verilmiş. Yazar kendisini bilim-kurgu yazarı olarak görüp o alanda yazmış ama yayınevlerinden geri çevrilmiş ve sonunda bu kitabı yazmış.
Ve tokat gibi bir cümlesini alıntılıyorum ;
"....çocuklara özgü masumiyetin, çoğu insanın hayal ettigi gibi olmadığı - ne şimdi ne de öncesinde- konusuna da dikkat çekmeye çalıştım. Çocuklar da muhtemelen yetişkinler kadar şiddet düşüncesine yatkınlar; sadece bunları koyabilecekleri sofistike bir ahlaki çevreleri yok o kadar. Aslında düşünüyorum da, bence yetişkinlerin de yok. "
nice kitaplara Pandora. Türk klasikleri benim de eksik oldugum bir tür .Selamlar
2018 için kendime 50 kitap hedefi koymuştum, şu an 48. kitaptayım. Sanırım 1 haftada hedefime ulaşamam. Yine de bu sayı bile benim için çok iyi. Her yıl yaklaşık 25 kitap okurdum. Bu sene hem sayı, hem de nitelik yönünden zengin bir okuma oldu.
Germinal, Oblomov, Karamazov Kardeşler, Anna Karanina gibi okuduğuma çok mutlu olduğum klasikler okudum. Türk klasiklerinden İnce Memed serisini bitirdim, aşık oldum...Nermin Yıldırım, Murat Menteş, Alper Canıgüz, İnci Aral gibi Türk yazarlarla, Irvin D. Yalom, Stieg Larsson gibi yabancı yazarlarla tanıştım. 2019 da okumalarımın yine böyle devam etmesi için hedefim yine 50 kitap... Bunun haricinde daha çok yeni yazarla tanışmak ve tanışıp sevdiğim yazarların diğer kitaplarını da okumak istiyorum. Bir de şu an farkettim ki Türk klasiklerinden az kitap okumuşum; bu sene ara ara bizim klasiklerimizden de okuyacağım.
2019 un sağlık, mutluluk, huzur ve güzelliklerle gelmesi dileğiyle
Birlikte tamamlarız:))Herkese merhaba,
yogunluk bitmiyor bir türlü o sebepten hala aynı Kanını Satan Adam kitabındayım bu birkaç güne bitirmeyi planlıyorum.
C Calcifer yeni yıl hedefin hayırlı olsun hedefine ulaşmanı hatta geçmeni dilerim.
Ben henüz belirlemedim bi düşüneyim bakalım.
pudram ne güzel anlatmışsın. Yazarın yazdıgına pişman olduğunu okumuştum bir yerlerde bu kitabı. Okurken nefret etmiştim, insanı geren bir kitap kesinlikle.
nice kitaplara Pandora. Türk klasikleri benim de eksik oldugum bir tür .
C Calcifer --> 50
_bloom_ --> 30
Filozof__Prenses --> 50
I IRMAKK70 --> 50
sermin1982 -->72
-Pandora- --> 50
_meLinDa_ - -> 52
@Mavisu27 -->30
Ben de hedefimi belirleyeyim.
Yakında doğum yapacağım inşallah o yüzden bu sene daha bir kosturmacali geçecek. Bu nedenle hedefimi 30 koyuyorum.
zaten başta sen olmak üzere bu topik sayesinde Türk yazarlara önyargımı kırdım ha gayret bir de klasikleri itinayla tamamlat bana :))Birlikte tamamlarız:))
iyi tatiller canım. Bence 50 sana az :)Merhaba arkadaşlar
Ben çekirdek ailemle tatildeyim
Yanıma Guguk Kuşu’nu aldım 90. Sayfadayım sanırım
Geçen sene 50 kitap hedefi koymuştum kendime mayısta doğum yapacağım için, hedefimi tamamladım
Bu sene bi tık daha artırabilirim diyeceğim ama çalışma durumum ne olur kestiremiyorum
Ben 52 diyeyim en iyisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?