- 1 Kasım 2016
- 1.914
- 7.516
- 88
- 43
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #27.461
[QUOTE="Cicoretti, post: 58147364, member:
Toplum kurallari ve tuketim nesnelerini tuketen nesne haline getirilmis insan olgusu mevcutken bireyin gercekten tam olarak ozgurlesebilecegine inanmiyorum ben. Henuz dusuncelerimin tam sekillendigini soyleyemem ama belki de varolusumuz bir mutasyondur ve hicbir anlami yoktur ya da sandigimizdan cok daha farkli boyutlardaki zerreciklerizdir. Kafam karisik biraz :))
Paulo coelho simyaci ya başladım sayfa 69 dayım
bence cok etkileyiciydi ama bazi arkadaslar kasvetli bulduklari icin srvmemisler. Ayrica bu kitabi distopya turune sıkıştırmak bence buyuk haksizlik cunku bu distopya degil, binlerce kadinin yasadigi gercegi barindiran bir hatirlatma.nasıl bir kitap? nasıl gidiyor? Feminist literatür içindeki önemli kitaplardan biri olduğunu duymuştum.
malesef okumadim.Judith Butler okuyan var mı?
Kitabi bitirdim bile sabah başladım ve beni o kadar sardi ki elimden bırakamadım çocuğu unuttuğum zaman okudum bitti. Masalsı anlatimiyla beni içine cekti ve hayatımı düşünmeye zorladi. Veronika olmek istiyor u okuyacağım mutlakaPaulo Coelho'yu çok severim. Hayat felsefesi benim hayat felsefemle çok büyük bir benzerlik gösterir. Hayata bakışını çok severim. Çoğu kitabını okudum, bir iki tane kitabı kaldı okumadığım. Simyacı'dan sonra diğer kitaplarını da okuyun. Piedra Irmağı'nın Kıyısında Oturdum Ağladım da çok güzeldi bana göre, Veronika Ölmek İstiyor da, Portobello Cadısı da. Okuduğunuz kadarıyla nasıl Simyacı, beğendiniz mi?
Ben henüz kendimde Sefillere başlayacak cesaret bulamadımbulursak birlikte okuyalım
O zaman Sefiller ortak okuması için sözleştik kabul ediyorum.
Ben yazarı sevdiysem.tum kitaplarını okumaya çalışıyorum.Kitaplarınızı kitaplığı nasıl yerleştiriyorsunuz? Bir ara boyutuna göre yaptım sevmedim yayınevine göre yapınca da yazarların farklı yayınevindeki kitaplar farklı yerde duruyor
Bende de öyle olmuştu. Büyülü bir kitap Simyacı.Kitabi bitirdim bile sabah başladım ve beni o kadar sardi ki elimden bırakamadım çocuğu unuttuğum zaman okudum bitti. Masalsı anlatimiyla beni içine cekti ve hayatımı düşünmeye zorladi. Veronika olmek istiyor u okuyacağım mutlaka
bence cok etkileyiciydi ama bazi arkadaslar kasvetli bulduklari icin srvmemisler. Ayrica bu kitabi distopya turune sıkıştırmak bence buyuk haksizlik cunku bu distopya degil, binlerce kadinin yasadigi gercegi barindiran bir hatirlatma.
bence cok etkileyiciydi ama bazi arkadaslar kasvetli bulduklari icin srvmemisler. Ayrica bu kitabi distopya turune sıkıştırmak bence buyuk haksizlik cunku bu distopya degil, binlerce kadinin yasadigi gercegi barindiran bir hatirlatma.
malesef okumadim.
öfke de bulabilirsiniz.Arkadaşlar bir ders için herhangi bir duyguyu(aşk hariç) seçip onun üzerine çalışma yapmam gerekiyor. Sizce en çok hangi duygu hakkında kaynak bulabilirim? Makale, kitap vs? Öfke ile kıskançlık arasında kaldım. Sizce hangisi hakkında daha çok kaynak vardır? Bu ikisinin dışında başka bir duygu da önerebilirsiniz bana.
Kadının insan olarak değil de çocuk doğuracak bir makine gibi görüldüğü bir ortamda geçiyor hikaye. Okuduğum diğer distopik kitaplardan en büyük farkı kadınlar önceden özgürken sonradan kendilerini böyle bir hayatın içinde buluyor. Ana karakter yer yer her şeyi nasıl kanıksadığını anlatıyor. Ortalardayım henüz bitmedi ama akıcı bir kitap.nasıl bir kitap? nasıl gidiyor? Feminist literatür içindeki önemli kitaplardan biri olduğunu duymuştum.
Öfke kaynak açısından daha zengindir gibi duruyor ama bazen işin içine girince farklılaşabiliyor. Kaynağın haricinde farklı açılardan da değerlendirmeye çalışın. Hangisinden daha zevk alırdınız mesela?Arkadaşlar bir ders için herhangi bir duyguyu(aşk hariç) seçip onun üzerine çalışma yapmam gerekiyor. Sizce en çok hangi duygu hakkında kaynak bulabilirim? Makale, kitap vs? Öfke ile kıskançlık arasında kaldım. Sizce hangisi hakkında daha çok kaynak vardır? Bu ikisinin dışında başka bir duygu da önerebilirsiniz bana.
Iste kafam biraz karisik bir yandan kaderciligi sacma bulurken diger yandan ozgur iradenin varligindan supheleniyorum. Varolusun anlamsizligindan ziyade kastettigim sey aslinda insan olarak ne kadar ozgur olabilecegimiz. Tam da ozgur oldugumuza inanirken kendimizi kandiriyor oldugumuzdu. Buradaki dusuncem kadercilikten ziyade yonlendirilmis kolektif zihinlerimizdi :))[/QUOTE]İste bak sen de aslında insan özgürdür diyorsun son cümlelerinle :) Ateist varoluşçuların bahsettiği özgürlük bizim anladığımız özgürlükten biraz farklı . Neden var oldu nasıl var oldu üstünde durmuyorlar. Dedikleri zaten insan varoluşunun nedensiz olduğu senin tahminleri gibi her sey olabilir yani. Özgürlükten kasıt nedensiz dünyaya geldiği ve sonrasında kendini kendi yarattığı için yani yaratıcı yaratmadı kader vs. belirlenmedi o bakımdan özgür. Her şeyi kendi özgür irademizle yapıyoruz. Bence senin hayat felsefen benziyor varoluşçu felsefeyle. Benim görebildiğim kadar yani :)
Nasıl dağıtılmış peki? Şahit tutarak tuttuabildiklerini yazdırmışlar mı?Selamlar
Yaşar Kemal - Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana kitabina basladim 50.sayfalardayım Yasar Kemalin üçlü dörtlü serilerine bayilirim Bu kitabın da girişini cok begendim Cunku hep merak ettigim bir konuya değinerek basladi kitap Cumhuriyet döneminde tapular nasil neye gore kimlere dağıtılmış hep merak ederim
Nasıl dağıtılmış peki? Şahit tutarak tuttuabildiklerini yazdırmışlar mı?
Doğrudur. Babamların dedemden kalma arsaları vardı merkezi konumda kendi evleri oradaymış eklentilerle büyükce bir yer. Tekrar ev ve dükkan yapmak için yola çıktıklarında o da ne koca arsanın icinde küçücük bir yer başkasına ait. Zamanın berberiymiş. Evinde traş edermiş insanları dedem olmaz karın var, kızların büyüdü bizim evin altındaki dükkanda yap demiş, iyiliğin sonucu işte :))Rüşvetle, kayırmayla.. Bu gunden pek farki yok galiba insanoglu hep ayni Gerci bu sadece bir roman ama ayni seyleri baska kitaplarda da okumustum
O kitabın Türkçesi de yok muydu? Yabancı dilde mi okumak istedin?Angels and Demons s148. Akıcı aslında ama yavaş gidiyor biraz dilden dolayı biraz da örgüye sardım bu aralar. :))
Öfke kaynak açısından daha zengindir gibi duruyor ama bazen işin içine girince farklılaşabiliyor. Kaynağın haricinde farklı açılardan da değerlendirmeye çalışın. Hangisinden daha zevk alırdınız mesela?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?