• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

thewoman aldığım ders süresince o kadar çok duygu üzerine o kadar çok şey konuştuk ki kafam karman çorman, ne istediğimi neyin bana daha çok zevk vereceğini bile bilmiyorum :) önce kaynak bakımından eleme yapıp sonra aralarından en çok ilgimi çeken duyguyu almak istiyorum. senin kaynak açısından daha zengindir dediğin duygu veya duygular var mı benim söylediklerim dışında?
Ne okuyorsun canım? Aklıma merak geldi.

Herkese günaydın mutlu bir hafta dilerim.
Bu haftam da çok yogun geçeceginden okuyabilir miyim bilmiyorum ama yanıma Yu Hua' nın Kanını Satan Adam kitabını aldım.

1. Cildi yariladim.
Keşke okuma planiniz olduğunu bilseydim, sizinle başlardim bende.

Ben yazarı sevdiysem.tum kitaplarını okumaya çalışıyorum.
Bu yüzden yazara göre siraliyorum. Ama bazı yazarlar yayınevi değişikliği yapıyor, ve kitaplar farklı boyda çıkıyor, bu da.guzel görüntü olmuyor
Tek olanları yayınevine göre siraliyorum.
Ama kitaplarim evin 2 ayrı bölümünde olduğu için istediğim düzende değil.:KK43:
Başladıgın iyi olmuş ben yılbasından sonra rahat oldugum bir ayda okumayı düşünüyorum cünkü. Bekletirdim seni.

En kısa zamanda okuyacağım. Akıcılığı nasıldı peki?
Ben severek okudugum icin akıcı geldi. Bir de Margaret Atwood asırı dolambaclı süslü cümleler kurumuyor Sadece anlatıyor, onun farkı anlattıgı konuda ve o konuya olan yaklasımında. Begenecegini düsünüyorum tabi kitabı yerin dibine gömen de bir sürü insan var , karamsar bulmuşlar , zor ilerlemiş, nasıl bu kadar ünlü olmuşmuş bu kitap falan. Kendi gerçeklerine gözlerini kapatan kişiler....

Arkadaşlar bir ders için herhangi bir duyguyu(aşk hariç) seçip onun üzerine çalışma yapmam gerekiyor. Sizce en çok hangi duygu hakkında kaynak bulabilirim? Makale, kitap vs? Öfke ile kıskançlık arasında kaldım. Sizce hangisi hakkında daha çok kaynak vardır? Bu ikisinin dışında başka bir duygu da önerebilirsiniz bana.
Öfke hakkında daha coktur galiba. Kıskançlık da güzel bir araştırma konusu olur aslında ama öfke daha geniş bir kavram gibi sanki.

Iste kafam biraz karisik bir yandan kaderciligi sacma bulurken diger yandan ozgur iradenin varligindan supheleniyorum. Varolusun anlamsizligindan ziyade kastettigim sey aslinda insan olarak ne kadar ozgur olabilecegimiz. Tam da ozgur oldugumuza inanirken kendimizi kandiriyor oldugumuzdu. Buradaki dusuncem kadercilikten ziyade yonlendirilmis kolektif zihinlerimizdi :))
Çok kafa yorulması gereken bir konu yazdıklarıma bakmayın benim de kafam bir hayli karışık ozellikle kader konusunda Islam alimleri arasında bile bir bütünlük yok. Şu an izindeyim haddinden fazla düşünüyorum ki iyi mi kötü mü bilmiyorum.[/QUOTE] Bi süre sonra amaaan boşver diyorum ben sigorta devreye giriyor :)))

Merhabalar,
Hafta sonu Ahmet Şerif İzgören'in 2 kitabını okudum. Çok seviyorum.
Bir de almalık değil bakmalık D&R'a girdim. Ama uzun zamandır bulamadığım Bülbülün Kırk Şarkısı kitabını hem de indirimde görünce yanına, Antika Titanik ve Yıldız Gezgini'ni de ekledim. Bülbülün Kırk Şarkısını annem kaptı gitti.
Yılmaz Özdil - Adam okuyorum.

Herkese merhaba ,

Ekşide yılbaşı için hediyeleşme etkinliği gördüm,çok hoşuma gitti,ben de baykuşlara sorayım dedim,var mıdır yeni yılda benimle hediyeleşmek isteyen :KK24:(tabi hediye kitap olacak doğal olarak :kahve:)

Bu arada Serenad son 20 sayfa..

Back