- 1 Kasım 2016
- 1.914
- 7.516
- 88
- 43
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #27.441
Erich Fromm, Özgürlükten Kaçış kitabında eğer özgür olmak istiyorsak hayatımızın insiyatifini ve sorumluluğunu ele alarak, kendimizi kendimizden, hayatımızdan ve dünyamızdan sorumlu görmemiz gerektiğini aksi takdirde bir koyun gibi güdülmeye ve oradan oraya savrulmaya, özgür olmadığımız bir hayatı yaşamaya mahkum olduğumuzu söylüyordu. Bu da varoluşçu bir bakış mı sence?
Toplum kurallari ve tuketim nesnelerini tuketen nesne haline getirilmis insan olgusu mevcutken bireyin gercekten tam olarak ozgurlesebilecegine inanmiyorum ben. Henuz dusuncelerimin tam sekillendigini soyleyemem ama belki de varolusumuz bir mutasyondur ve hicbir anlami yoktur ya da sandigimizdan cok daha farkli boyutlardaki zerreciklerizdir. Kafam karisik biraz :))Evet denebilir zaten varoluşsal psikoloji alanında çalışmalar yapmış biri. Kitabın ismi zaten mükemmel "özgürlükten kaçış". Satre'nin özgürlük için can alıcı bir tanımı var. "İnsan özgürlüğe mahkumdur" Yani peşinen kabul eder insanın özgür olduğunu ama dikkat et mahkum der çünķü o özgürlük insanın sırtına sorumluluk yükler dünyaya geldigı andan itibaren özgür olduğu için yaptığı her şeyden de kendisi sorumlu bu yüzden zaten yaratıcıya inanmaz çünkü "insan özgürdür".
Ben türe göre ayırdımKitaplarınızı kitaplığı nasıl yerleştiriyorsunuz? Bir ara boyutuna göre yaptım sevmedim yayınevine göre yapınca da yazarların farklı yayınevindeki kitaplar farklı yerde duruyor
"Böyle kitapları okurken boşa geçirdiğim her zamanda kendimden utanıyorum resmen" demişsiniz ya, bunun sebebi ne peki?
nasıl bir kitap? nasıl gidiyor? Feminist literatür içindeki önemli kitaplardan biri olduğunu duymuştum.Damızlık Kızın Öyküsü'ne başladım. Sayfa 50
Benim kitaplığım çok küçük, kitaplarımı bir türlü sığdıramıyorum. Bu yüzden kitaplarım odamın dört bir yanına dağılmış durumda ve bu dağınıklık beni rahatsız ediyorKitaplarınızı kitaplığı nasıl yerleştiriyorsunuz? Bir ara boyutuna göre yaptım sevmedim yayınevine göre yapınca da yazarların farklı yayınevindeki kitaplar farklı yerde duruyor
o kitabın filmi de mi yapılmıştı? ben mi yanlış hatırlıyorum ?Harper Lee'nin Bülbülü Öldürmek kitabını bitirdim. Irkçılık,eşitsizlik ve adalet temaları üzerinden pek çok kavram hakkında düşünmenizi sağlıyor. Çok başarılı bir roman,tavsiye ederim...
Kitabı okudum ama filmden haberim yoktu eski bir film bayağı da başarılıymış oscar, altın küre falan almış.o kitabın filmi de mi yapılmıştı? ben mi yanlış hatırlıyorum ?
nasıl bir kitaptı? beğendin mi?Kitabı okudum ama filmden haberim yoktu eski bir film bayağı da başarılıymış oscar, altın küre falan almış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?