Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Herkese srlam baktim Notre Dame.. yogunluktan okunmuyor Yilanin Yolu' na basladim yazari Torgny Lingren 1000k incelememi buraya da yapistiriyorum.
Direk konuya girecegim lafı dolandırmadan. Kisa bir sürede okunan bu kitabın etkisi büyük. Bütün kitap Tanrı ile konuşma tarzinda geçiyor. Hikayenin çoğu yerinde gerildim ve karamsar havasından bunaldığımı hissettim.
Insanın ödediği bedeli, iyilik kötülük kavramlarını hikaye boyunca hem bir kaderi kabulleniş şeklinde hem de her an isyana dönebileceğini hissettiren ama bir türlü okuyucunun ( bu durumda bu ben oluyorum) beklediği isyanı göremeyen bir sorgulayış ile hatirlatiyor.
Özetle okunmasını tavsiye ediyorum.

Toplum kurallari ve tuketim nesnelerini tuketen nesne haline getirilmis insan olgusu mevcutken bireyin gercekten tam olarak ozgurlesebilecegine inanmiyorum ben. Henuz dusuncelerimin tam sekillendigini soyleyemem ama belki de varolusumuz bir mutasyondur ve hicbir anlami yoktur ya da sandigimizdan cok daha farkli boyutlardaki zerreciklerizdir. Kafam karisik biraz :))

[QUOTE="Cicoretti, post: 58147364, member:

Toplum kurallari ve tuketim nesnelerini tuketen nesne haline getirilmis insan olgusu mevcutken bireyin gercekten tam olarak ozgurlesebilecegine inanmiyorum ben. Henuz dusuncelerimin tam sekillendigini soyleyemem ama belki de varolusumuz bir mutasyondur ve hicbir anlami yoktur ya da sandigimizdan cok daha farkli boyutlardaki zerreciklerizdir. Kafam karisik biraz :))[/QUOTE]

İste bak sen de aslında insan özgürdür diyorsun son cümlelerinle :) Ateist varoluşçuların bahsettiği özgürlük bizim anladığımız özgürlükten biraz farklı . Neden var oldu nasıl var oldu üstünde durmuyorlar. Dedikleri zaten insan varoluşunun nedensiz olduğu senin tahminleri gibi her sey olabilir yani. Özgürlükten kasıt nedensiz dünyaya geldiği ve sonrasında kendini kendi yarattığı için yani yaratıcı yaratmadı kader vs. belirlenmedi o bakımdan özgür. Her şeyi kendi özgür irademizle yapıyoruz. Bence senin hayat felsefen benziyor varoluşçu felsefeyle. Benim görebildiğim kadar yani :)

Kitaplarınızı kitaplığı nasıl yerleştiriyorsunuz? Bir ara boyutuna göre yaptım sevmedim yayınevine göre yapınca da yazarların farklı yayınevindeki kitaplar farklı yerde duruyor
Ben türe göre ayırdım
Türleri de kendi arasında kimileri yayınevine göre kimileri de yazara göre

"Böyle kitapları okurken boşa geçirdiğim her zamanda kendimden utanıyorum resmen" demişsiniz ya, bunun sebebi ne peki?

Kitap yoksul bir ailede, savaş döneminde çocukluğunu geçirmiş bir profesörün hayatını anlatıyor. Bu yokluk arasında öğrenmek ve öğretmek için o kadar çabalamış ki. Belki pekçoğumuzun tercih edeceği iş tekliflerini elinin tersi ile itmiş. Hatta, bakanlık teklif edilmiş ama ben bilim yapmak istiyorum demiş.
Bizse günümüzün onca imkanı içerisinde boş zamanlar geçiriyoruz. Bu kitaplar, her şeye rağmen öğrenme ve geliştirme mücadelesini okuyunca bunca boşa zaman geçirmek niye diye utanmadan edemiyorum.

Kitaplarınızı kitaplığı nasıl yerleştiriyorsunuz? Bir ara boyutuna göre yaptım sevmedim yayınevine göre yapınca da yazarların farklı yayınevindeki kitaplar farklı yerde duruyor
Benim kitaplığım çok küçük, kitaplarımı bir türlü sığdıramıyorum. Bu yüzden kitaplarım odamın dört bir yanına dağılmış durumda ve bu dağınıklık beni rahatsız ediyor

o kitabın filmi de mi yapılmıştı? ben mi yanlış hatırlıyorum ?

Selamlar..
Aylardır kitap okuyamıyorum da demeyeyim okumuyorum demek daha dürüst olacak. Yok arkadaş hiç elim gitmedi kitaplara. Kendimi kastım elime aldım bir kitap darlandım başka bir kitaba başladım. Normalde yarım bırakmam kitabı çok sevemesemde , en kötü yanına bir kitap daha seçer ikisini yürütür yine okurdum. Ama bu sefer öyle olmadı elime aldığım her kitap yarım. Okumadıkça üstümde bir ağırlık bir suçluluk duygusu. Kendime geleyim dedikçe gelesim gelmedi.
Ta ki dün loliss ''ee ne yapıyorsun kitap okumayınca vaktini neyle geçiriyorsun ?'' dedi, hiç acımadı o tokadı attı Kendi kendime vaktim boşa gidiyor hep diye söyleniyordum ama sevdiğim acımasız arkadaşımda dile getirince bilinçli düşünmeme sebep oldu. Burada huzurunuz da kendisine teşekkür ediyorum.
Ve Büyü Dükkanı / Yasemin Türköz ile sahalara döndüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…