• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Çevrimiçi olan kimse var mı? Herhangi bir kitap hakkında konuşabiliriz. Hatta herhangi bir şey de olabilir. Nedense konuşmak istedi canım.

vejetaryen olmayan bir dünyada vejetaryen olmak çok zor değil mi? sürekli açıklamak zorunda kalıyorsun, sürekli sana saldırıyorlar "ama ette de protein var, proteini başka yerden alamıyorsun" "bitkilerle beslenince onları da öldürmüş olmuyor musun" "bence vejetaryenlik doğamıza aykırı, mantıksız" "et yemeyenin kafası çalışmaz" vs vs. bir sürü safsata. Ve bunları sürekli bir saldırı tonunda söylüyorlar. sürekli bir kendini savunma halinde olman gerekiyor.
Daha iyi özetlenenmezdi galiba :) bir de Carol J. Adams' ın Feminist Vejetaryen Kuramı' nı okuduktan sonra farkettim etoburların cogunlukta oldugu yemek masalarında bu konu konusuluyor yani vegan/vejetaryenin savunmasız kaldıgı bir ortam olarak nitelemis kendisi. Bazı kişiler de benim tabagıma tiksinerek ya da acımayla bakıyor alt tarafı sebze ve bakliyat yiyorum oysa :)))))) bazen enerjik oluyorum acıklamaya calısıyorum bazen de duymazdan geliyorum, bi süre sonra yav he he diyip gecmeye baslıyor insan hahaha
Çevrimiçi olan kimse var mı? Herhangi bir kitap hakkında konuşabiliriz. Hatta herhangi bir şey de olabilir. Nedense konuşmak istedi canım.
tüh uyuyordum :))

Herkese merhaba,
Notre dame' ın Kamburu 100lü sayfalardayım ama acıkcası kafamı da veremiyorum bir de şu ana kadar Hugo' nun dili beni sarmadı. Bırakıp hafif birşeyler okumaya baslayabilirim zaten kursum baslıyor belki de okumaya ara veririm Ders çalışmam lazım.:rapci:

Daha iyi özetlenenmezdi galiba :) bir de Carol J. Adams' ın Feminist Vejetaryen Kuramı' nı okuduktan sonra farkettim etoburların cogunlukta oldugu yemek masalarında bu konu konusuluyor yani vegan/vejetaryenin savunmasız kaldıgı bir ortam olarak nitelemis kendisi. Bazı kişiler de benim tabagıma tiksinerek ya da acımayla bakıyor alt tarafı sebze ve bakliyat yiyorum oysa :)))))) bazen enerjik oluyorum acıklamaya calısıyorum bazen de duymazdan geliyorum, bi süre sonra yav he he diyip gecmeye baslıyor insan hahaha

Herkese merhaba,
Notre dame' ın Kamburu 100lü sayfalardayım ama acıkcası kafamı da veremiyorum bir de şu ana kadar Hugo' nun dili beni sarmadı. Bırakıp hafif birşeyler okumaya baslayabilirim zaten kursum baslıyor belki de okumaya ara veririm Ders çalışmam lazım.:rapci:
Hugo'nun betimlemeleri beni benden almıştı :confused:ama yine de sabredip kitabı bitirince okuduğuna değiyor.

varoluşçu felsefe hakkında ne düşünüyorsunuz? varoluşçuluk benim de ilgimi çekiyor.
Biliyorsundur varoluşçuluk içinde iki kanaat var bir Tanrıya inanan digeri Satre gibi Tanrının varlığına inanmayan varoluşçular. Benim daha çok ilgilendiğim Tanrı tanımazlar. Insan kendini kendisi yaratır ve müthiş bir sorumluluk vardır üstünde kendini yarattığı gibi insanlığı da yaratır. Tüm kararlarından hem kendi adına hem insanlık adına sorumludur. Çok detaylı bir konu tabiî ama ilgilenme sebebim kendimi varoluşçuluk felsefesiyle bağlantılı olan "absürdizmin" içinde bulmam. Hayatın anlamsızlığı ve hayatın anlamı üzerine yapılan uğraşların nihayetinde başarız olacağı ve bizim de bunu bilerek yaşamak zorunda olmamız.

Osho bitti iki gün oluyor☺️ Altı çizili o kadar çok cümlem var ki☺️Bazı fikirlerine “yok artık, çok saçma” derken bir çoğuna da “aaa işte bu benim eksiğim”dedim.bi kaç kitabını daha edinmeliyim☺️
Şimdi Nureddin YILDIZ’ın “ Bu Zamanın Sabrı” kitabı var elimde.60lardayım, keşke bugün kuzucuklar erken uyusa da bitirsem☺️Bekleyen çok kitabım var☺️

Herkese merhaba,

Notre Dameın Kamburunu okurken Esmeralda'yı kendime o kadar benzetmiştim ki Esmeralda olduğuma karar vermiştim :)

Merhaba ,
Insanlığın Yıldızının Parladığı Anlar
Sayfa - 102
Zweig iyi bir yazar. Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu'nu ve Bir Kadının Hayatından(veya yaşamından) 24 Saat'i okumuştum. Üçüncü okuyacağım kitabı Merhamet olacak.

Back