- 1 Kasım 2016
- 1.914
- 7.516
- 88
- 43
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #27.421
Okumadiysaniz siz de katilin.Harikasınız
daha hicbir bag kuramadim kitaplaNotre Dameın Kamburunu okurken Esmeralda'yı kendime o kadar benzetmiştim ki Esmeralda olduğuma karar vermiştim :)
Merhamet, Clarissa, Yakici Sir en sevdiklerim, o kadar iyiler ki... galiba tabi bir de Satranc ama Satranc populer oldugundan onu soylemiyorum :)Zweig iyi bir yazar. Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu'nu ve Bir Kadının Hayatından(veya yaşamından) 24 Saat'i okumuştum. Üçüncü okuyacağım kitabı Merhamet olacak.
Ray bradbury- fahrenheit 451 e başladım
Okumadiysaniz siz de katilin.
daha hicbir bag kuramadim kitapla
Merhamet, Clarissa, Yakici Sir en sevdiklerim, o kadar iyiler ki... galiba tabi bir de Satranc ama Satranc populer oldugundan onu soylemiyorum :)
Biliyorsundur varoluşçuluk içinde iki kanaat var bir Tanrıya inanan digeri Satre gibi Tanrının varlığına inanmayan varoluşçular. Benim daha çok ilgilendiğim Tanrı tanımazlar. Insan kendini kendisi yaratır ve müthiş bir sorumluluk vardır üstünde kendini yarattığı gibi insanlığı da yaratır. Tüm kararlarından hem kendi adına hem insanlık adına sorumludur. Çok detaylı bir konu tabiî ama ilgilenme sebebim kendimi varoluşçuluk felsefesiyle bağlantılı olan "absürdizmin" içinde bulmam. Hayatın anlamsızlığı ve hayatın anlamı üzerine yapılan uğraşların nihayetinde başarız olacağı ve bizim de bunu bilerek yaşamak zorunda olmamız.
Bir Bilim Adamı'nın Romanı bitti. Son derece beğenerek okudum. Mustafa İnan'ın hayatını Oğuz Atay mükemmel anlatmış. Böyle kitapları okurken boşa geçirdiğim her zamanda kendimden utanıyorum resmen. Sürekli bir şeyler yapmam gerekiyor hissi oluyor.
Yeni kitabım Stephen King'in 22.11/63. 800 sayfaya yakın. Muhtemelen bu ay ancak bunu okurum.
Kitap çok iyi ama çevirisini sevmemiştim. Yeni basımlarda nasıl bilmiyorumFahrenheit 451! Elimdeki kitap bitince başlamak için sabırsızlanıyorum.
Merakla okumak istediğim bi kitap, konusu baya ilgimi çekmişti
Ben ithaki yayınlarını aldim çevirisi hoşuma gitti akıcı ilerliyorKitap çok iyi ama çevirisini sevmemiştim. Yeni basımlarda nasıl bilmiyorum
Evet denebilir zaten varoluşsal psikoloji alanında çalışmalar yapmış biri. Kitabın ismi zaten mükemmel "özgürlükten kaçış". Satre'nin özgürlük için can alıcı bir tanımı var. "İnsan özgürlüğe mahkumdur" Yani peşinen kabul eder insanın özgür olduğunu ama dikkat et mahkum der çünķü o özgürlük insanın sırtına sorumluluk yükler dünyaya geldigı andan itibaren özgür olduğu için yaptığı her şeyden de kendisi sorumlu bu yüzden zaten yaratıcıya inanmaz çünkü "insan özgürdür".Erich Fromm, Özgürlükten Kaçış kitabında eğer özgür olmak istiyorsak hayatımızın insiyatifini ve sorumluluğunu ele alarak, kendimizi kendimizden, hayatımızdan ve dünyamızdan sorumlu görmemiz gerektiğini aksi takdirde bir koyun gibi güdülmeye ve oradan oraya savrulmaya, özgür olmadığımız bir hayatı yaşamaya mahkum olduğumuzu söylüyordu. Bu da varoluşçu bir bakış mı sence?
Ben türlerine göre ayırıyorum. Tarih, felsefe, roman, yabancı dildeki eserler vs.Kitaplarınızı kitaplığı nasıl yerleştiriyorsunuz? Bir ara boyutuna göre yaptım sevmedim yayınevine göre yapınca da yazarların farklı yayınevindeki kitaplar farklı yerde duruyor
Biraz yayınevine, biraz yazara biraz türe göreKitaplarınızı kitaplığı nasıl yerleştiriyorsunuz? Bir ara boyutuna göre yaptım sevmedim yayınevine göre yapınca da yazarların farklı yayınevindeki kitaplar farklı yerde duruyor
Yazara göre yerleştiriyorum bi ara boyutuna gore yapmıştım daha karmaşık gozuktu :)Kitaplarınızı kitaplığı nasıl yerleştiriyorsunuz? Bir ara boyutuna göre yaptım sevmedim yayınevine göre yapınca da yazarların farklı yayınevindeki kitaplar farklı yerde duruyor
Mükemmel bi distopya! Dizisi de izlenilesi...Damızlık Kızın Öyküsü'ne başladım. Sayfa 50
Yazar ve yayınevlerine göre...Kitaplarınızı kitaplığı nasıl yerleştiriyorsunuz? Bir ara boyutuna göre yaptım sevmedim yayınevine göre yapınca da yazarların farklı yayınevindeki kitaplar farklı yerde duruyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?