Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Okumadiysaniz siz de katilin.
Notre Dameın Kamburunu okurken Esmeralda'yı kendime o kadar benzetmiştim ki Esmeralda olduğuma karar vermiştim :)
daha hicbir bag kuramadim kitapla

Zweig iyi bir yazar. Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu'nu ve Bir Kadının Hayatından(veya yaşamından) 24 Saat'i okumuştum. Üçüncü okuyacağım kitabı Merhamet olacak.
Merhamet, Clarissa, Yakici Sir en sevdiklerim, o kadar iyiler ki... galiba tabi bir de Satranc ama Satranc populer oldugundan onu soylemiyorum :)

Bir Bilim Adamı'nın Romanı bitti. Son derece beğenerek okudum. Mustafa İnan'ın hayatını Oğuz Atay mükemmel anlatmış. Böyle kitapları okurken boşa geçirdiğim her zamanda kendimden utanıyorum resmen. Sürekli bir şeyler yapmam gerekiyor hissi oluyor.

Yeni kitabım Stephen King'in 22.11/63. 800 sayfaya yakın. Muhtemelen bu ay ancak bunu okurum.

Okumadiysaniz siz de katilin.
daha hicbir bag kuramadim kitapla

Merhamet, Clarissa, Yakici Sir en sevdiklerim, o kadar iyiler ki... galiba tabi bir de Satranc ama Satranc populer oldugundan onu soylemiyorum :)

belki ben kendimi esmeralda sandığım için o kadar bağ kurabilmiştim, esmeraldanın başına gelen her şey benim başıma geliyor gibiydi kitabı okurken :)

Erich Fromm, Özgürlükten Kaçış kitabında eğer özgür olmak istiyorsak hayatımızın insiyatifini ve sorumluluğunu ele alarak, kendimizi kendimizden, hayatımızdan ve dünyamızdan sorumlu görmemiz gerektiğini aksi takdirde bir koyun gibi güdülmeye ve oradan oraya savrulmaya, özgür olmadığımız bir hayatı yaşamaya mahkum olduğumuzu söylüyordu. Bu da varoluşçu bir bakış mı sence?

"Böyle kitapları okurken boşa geçirdiğim her zamanda kendimden utanıyorum resmen" demişsiniz ya, bunun sebebi ne peki?

Fahrenheit 451! Elimdeki kitap bitince başlamak için sabırsızlanıyorum.
Merakla okumak istediğim bi kitap, konusu baya ilgimi çekmişti
Kitap çok iyi ama çevirisini sevmemiştim. Yeni basımlarda nasıl bilmiyorum

Evet denebilir zaten varoluşsal psikoloji alanında çalışmalar yapmış biri. Kitabın ismi zaten mükemmel "özgürlükten kaçış". Satre'nin özgürlük için can alıcı bir tanımı var. "İnsan özgürlüğe mahkumdur" Yani peşinen kabul eder insanın özgür olduğunu ama dikkat et mahkum der çünķü o özgürlük insanın sırtına sorumluluk yükler dünyaya geldigı andan itibaren özgür olduğu için yaptığı her şeyden de kendisi sorumlu bu yüzden zaten yaratıcıya inanmaz çünkü "insan özgürdür".

Kitaplarınızı kitaplığı nasıl yerleştiriyorsunuz? Bir ara boyutuna göre yaptım sevmedim yayınevine göre yapınca da yazarların farklı yayınevindeki kitaplar farklı yerde duruyor
Ben türlerine göre ayırıyorum. Tarih, felsefe, roman, yabancı dildeki eserler vs.

Kitaplarınızı kitaplığı nasıl yerleştiriyorsunuz? Bir ara boyutuna göre yaptım sevmedim yayınevine göre yapınca da yazarların farklı yayınevindeki kitaplar farklı yerde duruyor
Yazara göre yerleştiriyorum bi ara boyutuna gore yapmıştım daha karmaşık gozuktu :)

Yazar ve yayınevlerine göre...
Geçen instagramda renklerine göre yerleştirmişler. Çok hoşuma gitti o da. Başak burcu sanırım :) öyle bi uyum vardı düzende. Tonuna göre ayarlamıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…