Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Şimdi gördüm bir yerden koylaya yapıştır mı yaptınız acaba keşke sonu yazmasaydı.

Note u severim kozmetik olarak. Farmasi arkadaşım sattığından çok ürününü kullandım vagan diyorlar ama çok araştırmadım. Çok teşekkür ederim paylaşımların için.
Ben farmasiye pek güvenemiyorum ballı ürünlerine bile vegan diyorlar. Ama cruelty free olma ihtimali yüksek. Çinde satısı var mı öğrenmek gerek.

Şimdi gördüm bir yerden koylaya yapıştır mı yaptınız acaba keşke sonu yazmasaydı.
İletilerde düzenleme yapabiliyorsak rica edelim revize etsin hayatin_anlami ,mümkün mü acaba ?
Çünkü kitabın sonunu öğrenince ister istemez okumak istemiyorsun,bundan dolayı Martin Eden'i okumuyorum ben

Çok çok teşekkürler
Ekran görüntüsü aldım
İnsalah satın alırken yazınıza bakacağım mutlaka

İletilerde düzenleme yapabiliyorsak rica edelim revize etsin hayatin_anlami ,mümkün mü acaba ?
Çünkü kitabın sonunu öğrenince ister istemez okumak istemiyorsun,bundan dolayı Martin Eden'i okumuyorum ben

Ben anladım sonunu okumadan bıraktım

İletiyi artık defiatiremez üzerinden bir kaç saat geçti cunku

Kusura bakma canım, klasikler her zaman diliminde çok okunan kitaplar arasında yeralıyor. Mesela Suç ve Ceza , Sefiller , Anna Karenina, Faust ...vb. kitapların konusu biliniyor. Goriot Baba da bilinen klasiklerden diye düşündüğüm için sonunu yazmakta sakınca görmedim. Ama haklısın, bir dahaki sefere dikkat ederim.

Tepki değil ki uyarı sadece. Tabiki olabilir böyle şeyler. Ben yaparsam sen de beni uyarabilirsin sıkıntı yok

Iyi geceler. Hak veriyorum ben sana bazen uyarılarda üslup eminim kasıtlı değildir biraz incitici oluyor.

Bu mesajı görünce kendimden şüphe edip yazdığım mesaja geri dönüp baktım yok alınılıp gücenilecek tek kelime bulamadım.

Günaydın herkese. Sabah sabah biraz canım sıkıldı. Sizinle de paylaşmak istedim.

Birkaç ay önce 1000kitap'ta biri veganlıkla ilgili bir ileti paylaşmıştı. Ben de " hayvanlar canlı da bitkiler değil mi? " tarzında kimseyi kırmayan bir yorum yazmıştım. Keşke yazmasaymışım. O zaman o iletiyi yazan benim yorumuma karşılık olarak " zaten hemen başlarlar bitkiler de canlı diye. Hiç bunu açıklamakla uğraşamam, internette araştırın" gibi bir yorum yapmıştı.
Cicoretti de o zaman kimseyi kırmadan güzelce açıklamış durumu.
Bugün de başka biri bana demiş ki;
"Bitkilerin sinir sistemi yok! Biraz araştırın"
Hayır ne gerek var o ünleme, öyle celallenmeye?
Ne var güzelce izah etsen değil mi?
Birçok kişi üslup nedir bilmiyor. Sen veganlığı savunduğun kadar bunu güzelce insanlara açıklamalı, onları bilgilendirmelisin. Yoksa ancak öyle kendi kendine savunur durursun. Ben olmam ama hem böyle üsluplar anti- veganizmi doğurur.
Siz anlayışlı insanlar olduğunuz için bunu sizinle paylaşmak istedim.:)

O tepki şundan dolayı gelmiştir yıllardır veganlikla ilgili kik bir şey dese cevap bitkiler ne o zaman gibi biraz alaycı oluyor . Yazı dilinde iletişim sıkıntısı olmuştur açıkçası ben vegan olsam benim de cevabim o kişininki gibi olabilirse veganlik karşıtı olan birinden ici daha dolu cümleler bekliyordur . Senin cevabın biraz üstünkörü ve ciddi yaklaşım olamamış. O kişi de günde 9274o26341 kişiden zaten aynı yorumu alıyordur

Ben veganlığa karşı da değilim. Bilmediğim şeye nasıl karşı olabilirim ki?
Bilgilenmek amacıyla öyle yazmıştım sadece. Çok kırılgan ve nazik biri olduğum için kafamı takıp canımı sıktım işte, ne gerek varsa.
İlkokuldan beri bize canlılar diye öğretilen; insanlar, hayvanlar ve bitkiler. Ben bu bilgiye dayanarak öyle yazmıştım. Doğrudur yanlıştır orası tartışılır tabii ki.
En iyisi unutmaya çalışmak ve belli kişilere belli yorumlar yazmak en iyisi.

Kitap okuyup kafamı dağıtayım bari.
Jhumpa Lahiri- Adaş okuyorum. Bitirmeme az kaldı. Umarım bugün bitirebilirim. Bu kitaptaki ana karakterin ismi Gogol. Yani Gogol'un Palto'su ile ilişkili bir kitap. Bu yüzden Adaş'ı bitirdikten sonra Palto'yu da okuyacağım.

herkese merhaba ince memed 3.cildeyim

Ooo 3. Kitaba geçmişsin ben daha 1 bitirdim
Eğer okumaya ara vermeseydim şimdiye 4.cilt bile bitmiş olmalıydı
Selam
Hiç okumuyorum :)
ben de öyleydim. dün başladım ufaktan.
Ben de okudum.
Ben de çok beğendim.
FAKAT ben asla böyle güzel yorum yazamıyorum.
Bir de kitabı okuduktan sonra insanın içinden o yörenin köylüsü gibi konuşmak geliyor bu da ayrı tuhaf.

.
Kelimeler bana hiç yabancı değil zaten, dedelerimin, babamın , amcamın filan eskiden konuştuğu lafları duymak hoşuma gidiyor.
Bazı lafları unutmuştum misal, hatırlıyorum.
Bazılarının doğrusunu öğreniyorum. (eski haliyle doğrusunu demek istedim)
Aaaa evet evet ben de hatırladım merhaba hoşbuldum.. İyiyim çok şükür sen nasılsın? evet canım oğlum var 4.5 yaşında şu an..
Ben de iyiyim Allah'a şükür. İş güç aynen devam …
merhaba arkadaşlar benim de geçen hafta migren atağım tuttu gelemedim bir geyşanın anıları devam ediyor bu haftasonu btitiririm
Allah şifa versin. Migren #migrenbirakyakamizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…