• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Çok çok teşekkürler
Ekran görüntüsü aldım
İnsalah satın alırken yazınıza bakacağım mutlaka

Ben anladım sonunu okumadan bıraktım

İletiyi artık defiatiremez üzerinden bir kaç saat geçti cunku
Faydalı olduysam ne mutlu bana arada kaldıgın zaman sorabilirsin yine de.

Günaydın herkese. Sabah sabah biraz canım sıkıldı. Sizinle de paylaşmak istedim.

Birkaç ay önce 1000kitap'ta biri veganlıkla ilgili bir ileti paylaşmıştı. Ben de " hayvanlar canlı da bitkiler değil mi? " tarzında kimseyi kırmayan bir yorum yazmıştım. Keşke yazmasaymışım. O zaman o iletiyi yazan benim yorumuma karşılık olarak " zaten hemen başlarlar bitkiler de canlı diye. Hiç bunu açıklamakla uğraşamam, internette araştırın" gibi bir yorum yapmıştı.
Cicoretti Cicoretti de o zaman kimseyi kırmadan güzelce açıklamış durumu.
Bugün de başka biri bana demiş ki;
"Bitkilerin sinir sistemi yok! Biraz araştırın"
Hayır ne gerek var o ünleme, öyle celallenmeye?
Ne var güzelce izah etsen değil mi?
Birçok kişi üslup nedir bilmiyor. Sen veganlığı savunduğun kadar bunu güzelce insanlara açıklamalı, onları bilgilendirmelisin. Yoksa ancak öyle kendi kendine savunur durursun. Ben olmam ama hem böyle üsluplar anti- veganizmi doğurur.
Siz anlayışlı insanlar olduğunuz için bunu sizinle paylaşmak istedim.:)

O tepki şundan dolayı gelmiştir yıllardır veganlikla ilgili kik bir şey dese cevap bitkiler ne o zaman gibi biraz alaycı oluyor . Yazı dilinde iletişim sıkıntısı olmuştur açıkçası ben vegan olsam benim de cevabim o kişininki gibi olabilirse veganlik karşıtı olan birinden ici daha dolu cümleler bekliyordur . Senin cevabın biraz üstünkörü ve ciddi yaklaşım olamamış. O kişi de günde 9274o26341 kişiden zaten aynı yorumu alıyordur

Ben veganlığa karşı da değilim. Bilmediğim şeye nasıl karşı olabilirim ki?
Bilgilenmek amacıyla öyle yazmıştım sadece. Çok kırılgan ve nazik biri olduğum için kafamı takıp canımı sıktım işte, ne gerek varsa.
İlkokuldan beri bize canlılar diye öğretilen; insanlar, hayvanlar ve bitkiler. Ben bu bilgiye dayanarak öyle yazmıştım. Doğrudur yanlıştır orası tartışılır tabii ki.
En iyisi unutmaya çalışmak ve belli kişilere belli yorumlar yazmak en iyisi.

Kitap okuyup kafamı dağıtayım bari.
Jhumpa Lahiri- Adaş okuyorum. Bitirmeme az kaldı. Umarım bugün bitirebilirim. Bu kitaptaki ana karakterin ismi Gogol. Yani Gogol'un Palto'su ile ilişkili bir kitap. Bu yüzden Adaş'ı bitirdikten sonra Palto'yu da okuyacağım.

Canım minerva1988 minerva1988 nın düsüncesi çok yerinde artık o kadar sık duyuyorum ki ben de bu cümleyi bir yılda sayamayacagım kadar cok kez duydum vegan ve vejetaryen birisi icin artık peki ya bitkiler cümlesi artık o kadar kanıksanmıs bir durum ki hala bu sorularla bogusmaktan insanlar bıkmıs durumda. Ve inan araba carpsa, grip olsak, basımız agrısa sebep hayvansal besin tuketmemek olarak basımıza kakılıyor ya da dalga geçiliyor. Veganlık cok zor bir karar ve enine boyuna düsünüp alınmış, yüzlerce argümanı değerlendirmiş olarak tam ve bilinçli bir vegan olunabilir. O arkadas da bıkkınlıktan dolayı sabır gösteremedi tahminimce. Bir vegana gerçekten sağlam ve bilimsel argümanlar sunarak itiraz edilebilir ancak, ben de böyle düsünüyorum. Benim de sabır gösteremedigim kızdıgım zamanlar olmuyor degil, toplu iletişimin oldugu yerlerde küfür bile yedim inan bana, gerizekalıymısım gibi tepkiler aldım ama biraz yasın da verdigi sabırla diyeyim asabileşerek inandıgım dogruları anlatamayacagımın ayırdına varıyorum çoğu kez. Herşey güzellikle anlatarak olacak.
Bitkilerin durumuna gelince sinir sistemleri yok ancak özellikle uzak doguda yapılan bilimsel calısmalarda bir şekilde tepki verdikleri saptanmış ama bu bizim bildigimiz manada bilinci olan hissedebilir canlıların cektigi acı gibi bir tepki degil mesela. Her türlü canlının bakteriler de dahil olmak üzere hayatta kalmaya ve üremeye programlanmıs oldugu bu dünyada herhangi bir olaya tepki vermemelerini beklemek anlamsız olur. Kesimden kacarak 5 metrelik duvardan atlayan ve 30 km yüzen bir dana ile de nohut ya da bugdayı da kıyaslamak da bana göre biraz haksızlık oluyor. Merak ediyorsan kişilerin vegan olma serüvenleri ve vegan diyetisyen Kevser Başkara'yı takip etmeni tavsiye ederim ayrıca Dr. Murat Kınıkoğlu var, bu iki kişi sürekli bilimsel veriler paylasıyor faydalanabilirsin.
Mesajımı uzattıgım için kusura bakmayın.
Herkese sevgiler. :KK200::KK200:

Zülfü livaneli-Serenad ve
Paulo Coelho-Simyacı bitti.. Simyacı’yı yıllar önce okumuştum, tekrar hatırlamak istedim. Kişisel gelişim için yön veren kitaplardan...

Serenad zaten akıp gidiyo, dili de basit.

J.D. Salinger-Çavdar Tarlasında Çocuklar’a başladım bakalım :KK52:

Son düzenleme:
Evet bildirim topigi ayrı.

yaaaaaa.... benim oraya yazmam için var daha... zira Haruki Murakami nin zemberekkuşunun güncesi ni okuyorum. kitap 738 sayfa :rolleyes:ben 122 deyim. 137 ye kadar okumayı planlıyorum şimdi. kitap su gibi akıyor aslında ama bazı günler vakit ayıramıyorum...

Benim de 8 ve 3 yaşında 2 kızım var. Kitaplar alınıyor ama maalesef Türķçe kitap okuma konusunda cok istekli değil. En son Hav hav kardeşliği, Penguenler flüt çalmaz, Ben ne zaman doğdum, Şişkolar ve Sıskalar'ı aldık. Saftirik Greg'in Günlüğü serisini aldırdı ama bitiremedi galiba çok zevk almadı yaşına tam uygun değil gibi geldi bana da. Şu an yurt dışındayız ingilizce kitap çok okuyor ama ilginç şekilde daha fazla keyif alıyor ingilizce kitaplardan ve Türkçe kitap okumak istemiyor. Ben de bilmiyorum ne yapacağımı. Ufaklığın pek ilgisi yok sadece resimlerine bakmak istiyor :))

saftirik greg için belki bir kaç yıl beklemelisiniz. oğlum biraz geç kalmıştı belki... ortaokuldaydı sanırım. ama çok sevmişti. tabi her çocuğun algısı farklı

Felsefe okumayı seviyorum yalnız romanın içine yedirilecek direk tanım ve açıklamalar sıkıcı geliyor. Varoluşçu felsefe daha çok dikkatimi çekiyor. Jean Paul Satre ya da Albert Camus diyebilirim. Hemen her kitapları felsefelerini barındırıyor zaten.
varoluşçu felsefe hakkında ne düşünüyorsunuz? varoluşçuluk benim de ilgimi çekiyor.

ben makyaj yapmayi cok seviyorum ama artik crurlty free ve vegan urunlere hatta cogunlukla vegan urunlere yoneldim. 1 gr kirmizi pigment icin 100binlerce bocegin oldurulmesinde de ters birseyler var diye dusunuyorum. Bir yildir vejetaryen besleniyorum sadece ilk ay zorlandim. Gecen ay tetkiklerim yapildi ve hicbir eksigim cikmadi ama insanlari bu konuda ikna etmek cok zor. Karatay bile bitkisel beslenenlerin sadece toynaklilar oldugunu sanarken, primatlari goz ardi ederken toplumu ikna etmek cok zor ama son yillarda belli bir bilinc gelistigini dusunuyorum, umudumu kaybetmedim henuz.

temizlikte unilever ve henkel deneyci. U green clean, frosch, turmepa, viking tercih edebilirsin. Ben kendimden ornek vereyim yerleri sirkeyle siliyorum, bulasik mk. U green clean den cok memnunum. Elde yikamada frosch badem sutlu favorim ama digerleri de ayni. Camasirda farmasi almistim ama farmasinin çinde satisi oldugu iddialari var biraz supheli acikcasi. Simdi eti matik aldim deneyip yazarim istersrn. Dus jeli yerine el yapimi kalip sabun ve eyup sabri tuncerin bebek sampuanini kullaniyoruz. Lavabo, banyo vb de bingo aldik ama ben karbonat ve limon tuzuyla bembeyaz yapiyorum. Simdilik aklima gelenler bunlar. :)

cok zayif oldugum bir konudur. Samuel Beckett okurken kepaze olmustum. Soyut sorgulamalari ve belli belirsiz metaforlati cok zor oturtuyorum.

vejetaryen olmayan bir dünyada vejetaryen olmak çok zor değil mi? sürekli açıklamak zorunda kalıyorsun, sürekli sana saldırıyorlar "ama ette de protein var, proteini başka yerden alamıyorsun" "bitkilerle beslenince onları da öldürmüş olmuyor musun" "bence vejetaryenlik doğamıza aykırı, mantıksız" "et yemeyenin kafası çalışmaz" vs vs. bir sürü safsata. Ve bunları sürekli bir saldırı tonunda söylüyorlar. sürekli bir kendini savunma halinde olman gerekiyor.

Son düzenleme:
Back