Selam Papazin Kizi bitti igdaki paylastigim yorumumu buraya ekliyorum.
Elimde surundurerek haksiz ettigimi hissettigim Papazin Kizi' ni bitirdim.
Orwell her zamanki gibi hikayesinin anlatimini bitirdikten sonra ele aldigi konuyu kitabin son sayfalarinda irdelemeye basliyor. Bu kitabinda ele aldigi konu ise inanc. Inanmaya ihtiyac duymak hatta inanc yitirildiginde yeri doldurulmayan bosluktan bahsetmis. Kitabin kahramani Dorothy' nin basina gelenler ise buzdaginin gorunen yuzu. Elbette yine "ici kof bir ingiltere" kavrami zemininde hikayesini sunmus bizlere Orwell.
Sadece Orwell' i cok seven bir okur olarak dikkatimi ceken sey ya da eksikligini hissettigim sey karakterin duygu dunyasinin tasvirinin biraz zayif kalmis olmasi idi. Ancak Orwell' in bunu beceremeyisinden ziyade gerekli gormedigini dusundugu icin boyle yazmis oldugu kanaatindeyim.
Yeni kitabim Hugo Notre Dame' in Kamburu ilk defa Hugo okuyacagim. Klasik kitap yonunden oldukca zayifim. Her klasigi okuyacagim diye hic azmetmedim ama Tolstoy ve J. London benim icin cok baska yerdeler. Gonulden seviyorum onlari. Herneyse Victor Hugo' dan da elektrik aliyorum, hayirlisi olsun :)))))
nasil guzel anlatmissin. Insansaki hukmetme arzusu ve tanriya oykunme istegini cok iyi anlatan bir kitap kesinlikle. Ve HAYVAN DENEYLERINE HAYIR arkadaslar hayvan deneyi yapan firmalardan alisveris yaparak bu katliami desteklediginizi unutmayin lutfen. Bu deneyler baska sekillerde de yapmak mumkun o yuzden ozellikle kozmetik gibi gereksiz birsey icin birinin canina kastedildigini bilmeniz buyuk onem arz ediyoe. Hicbir canli bir rimel feya ruj icin ölmemeli.
DonukPudra biraz sabote etmis olabilirim ozur dilerim. Kendimi toplantilarda pankart acan aktivistler gibi hissettim :)))