Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Faydalı olduysam ne mutlu bana arada kaldıgın zaman sorabilirsin yine de.

Canım minerva1988 nın düsüncesi çok yerinde artık o kadar sık duyuyorum ki ben de bu cümleyi bir yılda sayamayacagım kadar cok kez duydum vegan ve vejetaryen birisi icin artık peki ya bitkiler cümlesi artık o kadar kanıksanmıs bir durum ki hala bu sorularla bogusmaktan insanlar bıkmıs durumda. Ve inan araba carpsa, grip olsak, basımız agrısa sebep hayvansal besin tuketmemek olarak basımıza kakılıyor ya da dalga geçiliyor. Veganlık cok zor bir karar ve enine boyuna düsünüp alınmış, yüzlerce argümanı değerlendirmiş olarak tam ve bilinçli bir vegan olunabilir. O arkadas da bıkkınlıktan dolayı sabır gösteremedi tahminimce. Bir vegana gerçekten sağlam ve bilimsel argümanlar sunarak itiraz edilebilir ancak, ben de böyle düsünüyorum. Benim de sabır gösteremedigim kızdıgım zamanlar olmuyor degil, toplu iletişimin oldugu yerlerde küfür bile yedim inan bana, gerizekalıymısım gibi tepkiler aldım ama biraz yasın da verdigi sabırla diyeyim asabileşerek inandıgım dogruları anlatamayacagımın ayırdına varıyorum çoğu kez. Herşey güzellikle anlatarak olacak.
Bitkilerin durumuna gelince sinir sistemleri yok ancak özellikle uzak doguda yapılan bilimsel calısmalarda bir şekilde tepki verdikleri saptanmış ama bu bizim bildigimiz manada bilinci olan hissedebilir canlıların cektigi acı gibi bir tepki degil mesela. Her türlü canlının bakteriler de dahil olmak üzere hayatta kalmaya ve üremeye programlanmıs oldugu bu dünyada herhangi bir olaya tepki vermemelerini beklemek anlamsız olur. Kesimden kacarak 5 metrelik duvardan atlayan ve 30 km yüzen bir dana ile de nohut ya da bugdayı da kıyaslamak da bana göre biraz haksızlık oluyor. Merak ediyorsan kişilerin vegan olma serüvenleri ve vegan diyetisyen Kevser Başkara'yı takip etmeni tavsiye ederim ayrıca Dr. Murat Kınıkoğlu var, bu iki kişi sürekli bilimsel veriler paylasıyor faydalanabilirsin.
Mesajımı uzattıgım için kusura bakmayın.
Herkese sevgiler.

Zülfü livaneli-Serenad ve
Paulo Coelho-Simyacı bitti.. Simyacı’yı yıllar önce okumuştum, tekrar hatırlamak istedim. Kişisel gelişim için yön veren kitaplardan...

Serenad zaten akıp gidiyo, dili de basit.

J.D. Salinger-Çavdar Tarlasında Çocuklar’a başladım bakalım

Son düzenleme:
Evet bildirim topigi ayrı.

yaaaaaa.... benim oraya yazmam için var daha... zira Haruki Murakami nin zemberekkuşunun güncesi ni okuyorum. kitap 738 sayfa ben 122 deyim. 137 ye kadar okumayı planlıyorum şimdi. kitap su gibi akıyor aslında ama bazı günler vakit ayıramıyorum...

saftirik greg için belki bir kaç yıl beklemelisiniz. oğlum biraz geç kalmıştı belki... ortaokuldaydı sanırım. ama çok sevmişti. tabi her çocuğun algısı farklı

varoluşçu felsefe hakkında ne düşünüyorsunuz? varoluşçuluk benim de ilgimi çekiyor.

vejetaryen olmayan bir dünyada vejetaryen olmak çok zor değil mi? sürekli açıklamak zorunda kalıyorsun, sürekli sana saldırıyorlar "ama ette de protein var, proteini başka yerden alamıyorsun" "bitkilerle beslenince onları da öldürmüş olmuyor musun" "bence vejetaryenlik doğamıza aykırı, mantıksız" "et yemeyenin kafası çalışmaz" vs vs. bir sürü safsata. Ve bunları sürekli bir saldırı tonunda söylüyorlar. sürekli bir kendini savunma halinde olman gerekiyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…