- 3 Temmuz 2008
- 1.557
- 2.848
- 333
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #27.341
Felsefe okumayı seviyorum yalnız romanın içine yedirilecek direk tanım ve açıklamalar sıkıcı geliyor. Varoluşçu felsefe daha çok dikkatimi çekiyor. Jean Paul Satre ya da Albert Camus diyebilirim. Hemen her kitapları felsefelerini barındırıyor zaten.Felsefeyle ilgilenen, felsefeyle ilgili kitaplar okuyan var mı?
Tesekkur ederim seri değil heralde ben de rastgele okuyayim birinden almistim o yuzden vermeden okuyayim bariAteş böceği yolunu okudum sadece akıcı hemen bitebilecek duygusal bir kitap ama sıralamayı bilemeyeceğim maalesef.
Martı yayınları.okumistim.brndr. onda da uzun cümleler vardı, ama çok sikici değildi.Herkese merhaba,
"Vadideki Zambak"sayfa 275,kitabı çok sevdim.Fakat uzun cümleleri okuyup sona geldiğimde bazen resmen birşey anlamıyorum,cümle içerisinde her virgül sonrası farklı konulara değiniliyor,cümle sonunda ben kopukluk yaşıyorum ve almam gereken mesajı alamıyorum,tekrar okuyorum anlamadığım paragrafı ama tekrar anlamıyorum1985 basım Cemal Süreya çevirisi,acaba ben mi tam anlamıyla konsantre olamıyorum okurken?
yeni başlayanlar için bence iyi ama belli bir seviyeye gelene basit gelebilir tabi kiYüz yıllık Yalnızlık nasıldı? Listeme eklemiştim ama bi türlü sıra ona gelmedi
Grip zatürre gripiyileşemedik bir türlü ama geçecek inşallah canım Teşekkür ederim
daha bugün bakmıştım ama yorumlarda basit ve sürekli tekrara düşmüş deyince eklememiştim listemeAklım karıştı
Bir haftadır gelememiştim 400 e yakın mesaj olmuş maşallah
ben de mi OSHO dan okusam sırlar kitabı ilgimi çekiyorBen de en son hangi kitabı yazmıştım bilmiyorum ama geriye dönük yazayım:
Şu an elimde Osho ‘nun aşk, Özgürlük, Tek Başınalık kitabı var.
Bundan önce Nurattin Yıldız’ın Hanımlar İçin İnciler’i okudum.
Onun öncesinde Fatih Duman’ın Ene kitabını okudum. Onun öncesinde de Koku’yu okumuştum sanırım yazmıştım onu da
Benim de kitapligimda oshi kadın kitabı okunacaktır arasında bekliyor.ben de mi OSHO dan okusam sırlar kitabı ilgimi çekiyor
ondan vaz geçtim tanrılar okulunu bayadır okuyayım diyordum ona karar verdimBenim de kitapligimda oshi kadın kitabı okunacaktır arasında bekliyor.
Selam Papazin Kizi bitti igdaki paylastigim yorumumu buraya ekliyorum.
Elimde surundurerek haksiz ettigimi hissettigim Papazin Kizi' ni bitirdim.
Orwell her zamanki gibi hikayesinin anlatimini bitirdikten sonra ele aldigi konuyu kitabin son sayfalarinda irdelemeye basliyor. Bu kitabinda ele aldigi konu ise inanc. Inanmaya ihtiyac duymak hatta inanc yitirildiginde yeri doldurulmayan bosluktan bahsetmis. Kitabin kahramani Dorothy' nin basina gelenler ise buzdaginin gorunen yuzu. Elbette yine "ici kof bir ingiltere" kavrami zemininde hikayesini sunmus bizlere Orwell.
Sadece Orwell' i cok seven bir okur olarak dikkatimi ceken sey ya da eksikligini hissettigim sey karakterin duygu dunyasinin tasvirinin biraz zayif kalmis olmasi idi. Ancak Orwell' in bunu beceremeyisinden ziyade gerekli gormedigini dusundugu icin boyle yazmis oldugu kanaatindeyim.
Yeni kitabim Hugo Notre Dame' in Kamburu ilk defa Hugo okuyacagim. Klasik kitap yonunden oldukca zayifim. Her klasigi okuyacagim diye hic azmetmedim ama Tolstoy ve J. London benim icin cok baska yerdeler. Gonulden seviyorum onlari. Herneyse Victor Hugo' dan da elektrik aliyorum, hayirlisi olsun :)))))
nasil guzel anlatmissin. Insansaki hukmetme arzusu ve tanriya oykunme istegini cok iyi anlatan bir kitap kesinlikle. Ve HAYVAN DENEYLERINE HAYIR arkadaslar hayvan deneyi yapan firmalardan alisveris yaparak bu katliami desteklediginizi unutmayin lutfen. Bu deneyler baska sekillerde de yapmak mumkun o yuzden ozellikle kozmetik gibi gereksiz birsey icin birinin canina kastedildigini bilmeniz buyuk onem arz ediyoe. Hicbir canli bir rimel feya ruj icin ölmemeli.
DonukPudra biraz sabote etmis olabilirim ozur dilerim. Kendimi toplantilarda pankart acan aktivistler gibi hissettim :)))
Bunların üçünü de yıllar önce okumuştum. Gerçek renkler dışında Kış Bahçesi en güzeli, Ateşböceği Yolu da okunabilir bir kitap. Zaman geçirmelik fena değiller.Merhaba arkadaslar bir geysanin anilari bitti guzel bir kitapki akici ve etkileyiciydi yeni kitaba baslayacagim ama bisey sormak istiyorum kis bahcesi ates bocegi yolu gercek renkler var elimde okuyanlar varnmi ilk hangisinden baslamaliyim
Kozmetik markalarını da bizimle paylaşır mısın?ben makyaj yapmayi cok seviyorum ama artik crurlty free ve vegan urunlere hatta cogunlukla vegan urunlere yoneldim. 1 gr kirmizi pigment icin 100binlerce bocegin oldurulmesinde de ters birseyler var diye dusunuyorum. Bir yildir vejetaryen besleniyorum sadece ilk ay zorlandim. Gecen ay tetkiklerim yapildi ve hicbir eksigim cikmadi ama insanlari bu konuda ikna etmek cok zor. Karatay bile bitkisel beslenenlerin sadece toynaklilar oldugunu sanarken, primatlari goz ardi ederken toplumu ikna etmek cok zor ama son yillarda belli bir bilinc gelistigini dusunuyorum, umudumu kaybetmedim henuz.
temizlikte unilever ve henkel deneyci. U green clean, frosch, turmepa, viking tercih edebilirsin. Ben kendimden ornek vereyim yerleri sirkeyle siliyorum, bulasik mk. U green clean den cok memnunum. Elde yikamada frosch badem sutlu favorim ama digerleri de ayni. Camasirda farmasi almistim ama farmasinin çinde satisi oldugu iddialari var biraz supheli acikcasi. Simdi eti matik aldim deneyip yazarim istersrn. Dus jeli yerine el yapimi kalip sabun ve eyup sabri tuncerin bebek sampuanini kullaniyoruz. Lavabo, banyo vb de bingo aldik ama ben karbonat ve limon tuzuyla bembeyaz yapiyorum. Simdilik aklima gelenler bunlar. :)
cok zayif oldugum bir konudur. Samuel Beckett okurken kepaze olmustum. Soyut sorgulamalari ve belli belirsiz metaforlati cok zor oturtuyorum.
ben de biraz okumamı hızlandırmak için başlamak istedim bu ara çünkü ocakta sefiller okumayı düşünüyorum elimin altındayken de okuyayım dedim ateşböceği yoluna başladımBunların üçünü de yıllar önce okumuştum. Gerçek renkler dışında Kış Bahçesi en güzeli, Ateşböceği Yolu da okunabilir bir kitap. Zaman geçirmelik fena değiller.
Katılıyorum,uzun uzun betimlemelere rağmen konu ilgimi çekti,bu sayede sabırla okuyabildim.Martı yayınları.okumistim.brndr. onda da uzun cümleler vardı, ama çok sikici değildi.
Merhaba baykuşlar,
Goriot Baba bitti. Lise yıllarında aynı yazarın Vadideki Zambak kitabını yarım bırakmıştım. Bana göre çok fazla tasvir vardı.
Goriot Baba'da daha çok karakter tasvirlerine yer verilmiş. Bu nedenle okumak biraz uzun sürdü, ams bu sefer yarım bırakmadım.Goriot Baba ticari zekasıyla zengin olmuş, eşi ölünce yaşamının merkezine kızlarını koymuştur. Onları zengin insanlarla evlendirince rahat edeceğini düşünür ama hayırsız damatlar yüzünden kızlarıyla görüşemez bile, üstelik devamlı olarak mallarını satarak kızlarının ve sevgililerinin borçlarını öder. Ve tabi sonunda sefil bir şekilde kötü bir pansiyon odasında can verir. Cenaze masraflarını bile yabancı insanlar karşılar. Pansiyon sahibi, orada yaşayanlar, Fransız sosyetesi, karakterlerin ruh hâlleri yazarın kaleminin ucunda sanki ete kemiğe bürünüyor. Sakin kafayla okumanızı tavsiye ederim.
Yeni kitabım:
Stefan Zweig - Insanlığın Yıldızının Parladığı Anlar
Sayfa - 44
Eskisi kadar giremiyorum topiğe . Ama okumaya her zaman vakit ayırmaya gayret ediyorum. Yeni gelen arkadaşlar "hoşgeldiniz " .
Eski sayfaları pek okuyamadım. InşaAllah herkes iyidir. Kendinize iyi bakın
Selam Papazin Kizi bitti igdaki paylastigim yorumumu buraya ekliyorum.
Elimde surundurerek haksiz ettigimi hissettigim Papazin Kizi' ni bitirdim.
Orwell her zamanki gibi hikayesinin anlatimini bitirdikten sonra ele aldigi konuyu kitabin son sayfalarinda irdelemeye basliyor. Bu kitabinda ele aldigi konu ise inanc. Inanmaya ihtiyac duymak hatta inanc yitirildiginde yeri doldurulmayan bosluktan bahsetmis. Kitabin kahramani Dorothy' nin basina gelenler ise buzdaginin gorunen yuzu. Elbette yine "ici kof bir ingiltere" kavrami zemininde hikayesini sunmus bizlere Orwell.
Sadece Orwell' i cok seven bir okur olarak dikkatimi ceken sey ya da eksikligini hissettigim sey karakterin duygu dunyasinin tasvirinin biraz zayif kalmis olmasi idi. Ancak Orwell' in bunu beceremeyisinden ziyade gerekli gormedigini dusundugu icin boyle yazmis oldugu kanaatindeyim.
Yeni kitabim Hugo Notre Dame' in Kamburu ilk defa Hugo okuyacagim. Klasik kitap yonunden oldukca zayifim. Her klasigi okuyacagim diye hic azmetmedim ama Tolstoy ve J. London benim icin cok baska yerdeler. Gonulden seviyorum onlari. Herneyse Victor Hugo' dan da elektrik aliyorum, hayirlisi olsun :)))))
nasil guzel anlatmissin. Insansaki hukmetme arzusu ve tanriya oykunme istegini cok iyi anlatan bir kitap kesinlikle. Ve HAYVAN DENEYLERINE HAYIR arkadaslar hayvan deneyi yapan firmalardan alisveris yaparak bu katliami desteklediginizi unutmayin lutfen. Bu deneyler baska sekillerde de yapmak mumkun o yuzden ozellikle kozmetik gibi gereksiz birsey icin birinin canina kastedildigini bilmeniz buyuk onem arz ediyoe. Hicbir canli bir rimel feya ruj icin ölmemeli.
DonukPudra biraz sabote etmis olabilirim ozur dilerim. Kendimi toplantilarda pankart acan
aktivistler gibi hissettim :)))
Umarım :))Notre Dame'in Kamburu klasiklere ısınmak için güzel bir seçim, severek okuyacağını düşünüyorum.
Tabi ki paylaşırım. Hatta hangi markanın neyi güzel onu da yazarım :)) Note kozmetik hem cruelty free hem vegan hem de yerli. Rimeli dısında her ürünü çok basarılı. Rimelde Essence Lash Princess mor ve yeşil renkli olanları çok basarılı fiyatı da uygun. I heart make up , make up revolution markaları da hem cruelty free hem cogu urunleri vegan bu markaların aydınlatıcı ve paletleri çok basarılı. Bunun dısında pastel kozmetik olabilir, flormar işi ise biraz karışık şu an Yves Rocher satın almış flor marı , Çinde satısları görünüyor ama özerk bölgede satıyoruz deneyden muafız diyorlar, bir netlik yok ortada.Kozmetik markalarını da bizimle paylaşır mısın?
tişikkirler.Sabote de ne demek ... Kesinlikle çok güzel bir farkındalığı bizimle paylaştın. Bu tarz şeylerde daha da bilinclenmeliyiz .
Kalemine sağlık .
Note u severim kozmetik olarak. Farmasi arkadaşım sattığından çok ürününü kullandım vagan diyorlar ama çok araştırmadım. Çok teşekkür ederim paylaşımların için.Herkese günaydın,
Güzel bir hafta geçirmenizi diliyorum. Notre Dame'ın Kamburu sayfa 14 galiba :))
Umarım :))
Tabi ki paylaşırım. Hatta hangi markanın neyi güzel onu da yazarım :)) Note kozmetik hem cruelty free hem vegan hem de yerli. Rimeli dısında her ürünü çok basarılı. Rimelde Essence Lash Princess mor ve yeşil renkli olanları çok basarılı fiyatı da uygun. I heart make up , make up revolution markaları da hem cruelty free hem cogu urunleri vegan bu markaların aydınlatıcı ve paletleri çok basarılı. Bunun dısında pastel kozmetik olabilir, flormar işi ise biraz karışık şu an Yves Rocher satın almış flor marı , Çinde satısları görünüyor ama özerk bölgede satıyoruz deneyden muafız diyorlar, bir netlik yok ortada.
Bunun dısında cilt bakımı icin Atelier Rebul tavsiye ederim. The body shop olabilir. Bir de benim göz bebeğim Art De huile olabilir ve ev yapımı bakımlar :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?