- 7 Kasım 2012
- 11.553
- 11.942
- 498
- Konu Sahibi _asmunikal_
- #27.361
Merhaba baykuşlar,
Goriot Baba bitti. Lise yıllarında aynı yazarın Vadideki Zambak kitabını yarım bırakmıştım. Bana göre çok fazla tasvir vardı.
Goriot Baba'da daha çok karakter tasvirlerine yer verilmiş. Bu nedenle okumak biraz uzun sürdü, ams bu sefer yarım bırakmadım.Goriot Baba ticari zekasıyla zengin olmuş, eşi ölünce yaşamının merkezine kızlarını koymuştur. Onları zengin insanlarla evlendirince rahat edeceğini düşünür ama hayırsız damatlar yüzünden kızlarıyla görüşemez bile, üstelik devamlı olarak mallarını satarak kızlarının ve sevgililerinin borçlarını öder. Ve tabi sonunda sefil bir şekilde kötü bir pansiyon odasında can verir. Cenaze masraflarını bile yabancı insanlar karşılar. Pansiyon sahibi, orada yaşayanlar, Fransız sosyetesi, karakterlerin ruh hâlleri yazarın kaleminin ucunda sanki ete kemiğe bürünüyor. Sakin kafayla okumanızı tavsiye ederim.
Yeni kitabım:
Stefan Zweig - Insanlığın Yıldızının Parladığı Anlar
Sayfa - 44
Eskisi kadar giremiyorum topiğe . Ama okumaya her zaman vakit ayırmaya gayret ediyorum. Yeni gelen arkadaşlar "hoşgeldiniz " .
Eski sayfaları pek okuyamadım. InşaAllah herkes iyidir. Kendinize iyi bakın
Şimdi gördüm bir yerden koylaya yapıştır mı yaptınız acaba keşke sonu yazmasaydı.