- 1 Kasım 2016
- 1.914
- 7.516
- 88
- 43
- Konu Sahibi _asmunikal_
- #27.301
gayet yerinde bir uygulama.Özel tiyatrolar çok hasas o konuda teli eline aldigin an yeşil ışık yiyorsun:)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
gayet yerinde bir uygulama.Özel tiyatrolar çok hasas o konuda teli eline aldigin an yeşil ışık yiyorsun:)
Elbette :) tesekkurler.hashtagden oteye gidemeyen ici bos bir sanatsever kavrami var malesef diger herseyde oldugu gibi. Tabi ki birseyler duyarsam paylasirim srnin de guzel onerilerine acigim bu arada :)
Ahahaha salonu izleyenler var telin isigini gördükleri an sana lazer tutuyorlar :) arkadasim yüzünden baya yemyeşil olmuştuk. Özel tiyatrolar turne yapıyorlar sık sık ınsallah guzel oyunlar denk gelir sana . Istanbulun tek sevdiğim yani tiyatrolar :)
Cok iyiymis ya :) ulke gercekleri bu tarz ilginc onlemleri gerektiriyor Ben de seviyorum ama acikcasi son yillarda baya gitmeye baslamistik, oncesinde neden bilmiyorum pek gitmezdim. Sanirim bende sinemanin golgesinde kaldi ilgi olarak. Sevinirim :) buarada senin tiyatro basligin da vardi sanirim gormustum hatta donunce yazarim diye aklimdaydiAhahaha salonu izleyenler var telin isigini gördükleri an sana lazer tutuyorlar :) arkadasim yüzünden baya yemyeşil olmuştuk. Özel tiyatrolar turne yapıyorlar sık sık ınsallah guzel oyunlar denk gelir sana . Istanbulun tek sevdiğim yani tiyatrolar :)
Çok aktif değil başlık ama ilgisini çekenler var her zaman beklerim .Ben de istanbula geldiğimden beri izlemeye çalışyorum :)Cok iyiymis ya :) ulke gercekleri bu tarz ilginc onlemleri gerektiriyor Ben de seviyorum ama acikcasi son yillarda baya gitmeye baslamistik, oncesinde neden bilmiyorum pek gitmezdim. Sanirim bende sinemanin golgesinde kaldi ilgi olarak. Sevinirim :) buarada senin tiyatro basligin da vardi sanirim gormustum hatta donunce yazarim diye aklimdaydi
Oralar hep dutluk malesef , ben de sinema basligindan biliyorum :)Çok aktif değil başlık ama ilgisini çekenler var her zaman beklerim .Ben de istanbula geldiğimden beri izlemeye çalışyorum :)
Harika bir yorum olmuş canımDr. Moreau'nun Adası bitti.
Kitaba dair yazımda SPOILER olabilir. Lütfen kitabı okuyan ve da okuyacak olan arkadaşlar yorumumu es geçsinler.
×× SPoiler içerir ××
××SPOILER××SPOILER
Kitap yazıldığı yıl da göz önünde bulundurulsa alanında öncü niteliğinde .Yazarın okudugum ilk kitabı. Dilini ve hayalgücünü beğendim.
Kitap Dr.Moreau'nun Adasında kalmak zorunda olan tekne kazası mağduru kahramanımızın dilinden anlatılıyor. Bilim adına hayvanlar üzerinde deneyler yapan ve insansı özellikleri onlara katmaya çalışan dr.moreau'yu vahşi buldum.canlı canlı deneyler yapması . kahramanımızın da dediği gibi o hayvan çığlıkları insanın içine işliyor okurken de. Iblis görüntülü ne insan ne hayvan olan bu yaratıklara yapılan şeyler insana okurken gerekli miydi dedirtiyor ?
Adada bu yaratıklar üzerinde hakimiyet kurmak adına kendi yasalarını onlara dikte ettiren ve korku ile saygı duyulmasını sağlamaya çalışan Moreau'nun zaman zaman zorlanmasını görüyoruz . çünkü insana dair kırıntılar olsa da bir yerlerde uysallasmayan hayvansiliklari hep gozlemleniyor. Bu yaratıkların yaşadıklarınıaanımsamaları ve o alana "Acı Odası " demeleri içimi acıtan bir kisimdi.
Sorunlar baş gösterince hayvan halkını bir araya toplamak adına "Sur" üflemesi Moreau'nun, aklima ölünce tüm herkesin sur sesi ile toplanacağı kısmı getirdi ve bu ince ayrıntı kitapta hoşuma gitti.
Yaşanan aksilikler sonucu ise Tanrı'nın (Moreau'nun) ölümü sonucu o yoksa yasa yok moduna girip hayvan halkının düzeni dağıtmaya yönelik davranışları , korku ile yapılan düzenin bu kadar olacağını gösteriyor . Ama bir Tanrı gittiyse yerini alacak başka silahlı ve kırbaçlı adamların da hiç bitmeyeceği gerçeğini gösteriyor.
Zamanla bu yaratıkların yavaş yavaş insansı özelleri terk edip özlerine dönmesi ele alınarak kitap bitiyor.
Doğanın dengesi onu bozmaya çalışanlara inat bir şekilde başkaldırı ile bizlere ders veriyor.
Harika bir fikir olmuş bu, bayıldım. Öneride bulunan bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim. Hepsinin ekran görüntüsünü aldım. 2 buçuk aylık kızım var, eşimin kırtasiyeden okul öncesi için aldığı 3 tane kocaman resimli hikaye kitabımız var. Onları okuyorum, kızım da resimlerini inceliyor. Öyle ilgiyle bakıyor ki kitapların sayısını arttırmaya karar vermiştim. Daha da önerisi olan varsa çok mutlu olurum.Epeydir uğrayamadım, kimse de özlememiş beni. Özlesenize :)
Gelemedim ama son sürat okumaya devam. Tüfek, Mikrop ve Çelik kitabının ortalarındayım.
Oğluma 6 ay önce başladığım tuvalet eğitiminin başka bir problemiyle uğraşıyorum. Bir tarafı düzeltince bir taraf bozuluyor. Ne zor şeymiş.
Diğer yandan akşamları 30 dakika okuma süremi kaybettim. Çünkü bücürüğüm tam bir kitap kurdu olarak her akşam 2 kitabı 2şer kere okutarak uykuya dalıyor. Çocuklar için kitaplarda paylaşsak ya arada. Çocuklarımızın yaşına göre hangi kitapları sevdiğimizi de yazalım mı, ne dersiniz?
Yorum için teşekkürler. Alışveriş listeme alıyorum bu kitabı da mutlaka.Dr. Moreau'nun Adası bitti.
Kitaba dair yazımda SPOILER olabilir. Lütfen kitabı okuyan ve da okuyacak olan arkadaşlar yorumumu es geçsinler.
×× SPoiler içerir ××
××SPOILER××SPOILER
Kitap yazıldığı yıl da göz önünde bulundurulsa alanında öncü niteliğinde .Yazarın okudugum ilk kitabı. Dilini ve hayalgücünü beğendim.
Kitap Dr.Moreau'nun Adasında kalmak zorunda olan tekne kazası mağduru kahramanımızın dilinden anlatılıyor. Bilim adına hayvanlar üzerinde deneyler yapan ve insansı özellikleri onlara katmaya çalışan dr.moreau'yu vahşi buldum.canlı canlı deneyler yapması . kahramanımızın da dediği gibi o hayvan çığlıkları insanın içine işliyor okurken de. Iblis görüntülü ne insan ne hayvan olan bu yaratıklara yapılan şeyler insana okurken gerekli miydi dedirtiyor ?
Adada bu yaratıklar üzerinde hakimiyet kurmak adına kendi yasalarını onlara dikte ettiren ve korku ile saygı duyulmasını sağlamaya çalışan Moreau'nun zaman zaman zorlanmasını görüyoruz . çünkü insana dair kırıntılar olsa da bir yerlerde uysallasmayan hayvansiliklari hep gozlemleniyor. Bu yaratıkların yaşadıklarınıaanımsamaları ve o alana "Acı Odası " demeleri içimi acıtan bir kisimdi.
Sorunlar baş gösterince hayvan halkını bir araya toplamak adına "Sur" üflemesi Moreau'nun, aklima ölünce tüm herkesin sur sesi ile toplanacağı kısmı getirdi ve bu ince ayrıntı kitapta hoşuma gitti.
Yaşanan aksilikler sonucu ise Tanrı'nın (Moreau'nun) ölümü sonucu o yoksa yasa yok moduna girip hayvan halkının düzeni dağıtmaya yönelik davranışları , korku ile yapılan düzenin bu kadar olacağını gösteriyor . Ama bir Tanrı gittiyse yerini alacak başka silahlı ve kırbaçlı adamların da hiç bitmeyeceği gerçeğini gösteriyor.
Zamanla bu yaratıkların yavaş yavaş insansı özelleri terk edip özlerine dönmesi ele alınarak kitap bitiyor.
Doğanın dengesi onu bozmaya çalışanlara inat bir şekilde başkaldırı ile bizlere ders veriyor.
filmini izlemiştim seneler önce hatırladığım kadarıyla baya baya kitaba bağlı kalınıp çekilmiş filmDr. Moreau'nun Adası bitti.
×× SPoiler içerir ××
××SPOILER××SPOILER
eşim okurken çok ağır gidiyor bu kitap dediği için okumaya yeltenmedim ama sakin bir dönem de okumayı aklıma koydumGeorge orwell 1984 - 119. sayfadayım misafir cocuk derken yavaş ilerledim
Aslında çok ağır bi kitap degil bilim kurgu tarzında güzel ben yavaşladım:) cocukla bu sıra daha çok oyalanıyorum onunla oyun oynamaktan kitaba az vakit kalıyoreşim okurken çok ağır gidiyor bu kitap dediği için okumaya yeltenmedim ama sakin bir dönem de okumayı aklıma koydum