Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Yaşa göre kitap tavsiyesinde bulunamam çocuğum da yok ama ara ara ben de çocuk kitapları okuyorum.
Ve herkese de tavsiye ediyorum.
Ve en en en sevdiğim yazar Asa Lind.
Kumkurdu ve Ellika Toms'un Keşif Günlüğü'nü okumuştum.
Kumkurdu bir seri iki kitabı daha var.
Ve harika kitaplar. Bence çocuklara yönelik çok güzel bilgiler veriyorlar ve çevrelerini keşfetmeye daha çok soru sormaya yönlendiriyor. Kesinlikle tavsiye ederim.

işte aradığım zihin yapısı. yetişkinler çocuk kitabı okumaya utanıyor halbuki okuduğum en güzel kitapların içinde bir çok "çocuklar için yazılmış" kitap var

Senin ufaklık kaç yaşında? Benim kızım da 2.5 ama hiç başlamadım şubat tatilinde bi deneme yapacağız ama gözüm korkuyor.

Oğlum daha 3 yaşına basmadı. Ben de o yaş civarı kitapları paylaşabilirim. Topikte çocukları olan arkadaşlarımız da paylaşsa, herkes kendine uygun olanı seçse çok güzel olur.

Kızım Minik Canavar Abi oluyor'u çok severek okumuştu bir ara kardeşi de olduğundan almıştım.
Üç Kedi Bir Dilek çok seviyor bir de bir ara Teo'nun Kaka Kitabı'nı çok severek okuduk. DonukPudra mın hediyesi Ben de bu ara onun için alışveriş yapacağım. İnstagramda pek çok sayfa takip ediyorum bununla ilgili oradan fikir ediniyorum.

İnce Memed 1'i bitirdim.
Klasikleşen kitapların ilerleyen yaşlarda, kitap olgunluğu artınca okunmasının da bazı avantajları olduğunu düşünüp geç kaldım demeden okumaya gayret ediyorum. Dünya klasiklerinin hatırı sayılı bir kısmını lisede bitirmiş biri olarak klasik Türk Edebiyatındaki eksikliklerimi 30 yaşımı devirdiğim bu yaşlarımda okuyup sindirmeye odaklandım.
İnce Memed tam anlamıyla içine alan bir kitap. Sanki İnce Memed'in bir parçası bir uzvu olmuşçasına her şeyi görüyor, tadıyor ve duyuyor gibisiniz. Halbuki dönüp de yazarın uslubuna bakınca o kadar sade ve doğal bir üslup ki şaşıp kalıyorsunuz, basitçe bunu yapmış gibi duruyor ama asıl profosyonelliği de Yaşar Kemal buradan yakalıyor. Sanki kolayca yazmış gibi, ama aslında çok profesyonelce bir teknikle yazmış olduğunu gösteriyor bu bize.

Ne uzun uzun cümleler, ne öyle altı çizilesi özlü sözler hiçbiri yok sadece insan var, köy var, çakırdikenlik var, Alidağı var, var da var... Sadece oradasın işte. Öyle tuhaf.

Bu yılki hedefimin sonuna yaklaştım, hedefim 40 kitaptı 37. kitabım İnce Memed 1'di. Aralık ayında da serinin diğer üç kitabını okuyarak yılı tamamlamayı hedefliyorum.

Bir de kitabı okuduktan sonra insanın içinden o yörenin köylüsü gibi konuşmak geliyor bu da ayrı tuhaf.

Yaşar Kemal'in ailesinin Kurtuluş Savaşı yıllarında Van Gölü kıyısından Çukurova'ya göçtüğünü okudum, yeni öğrendim, buralarda kalsa acaba bizimle ilgili neler yazardı diye de düşünmeden edemiyorum bazen.

PufPuff , seni hatırlatım burçdaşım. bir ara senin konunda yazışıyorduk. hoş geldin. Nasılsın?
Oğlun olmuştu sanırım o ara ama şimdi 3 - 4 yaşında olmalı.

Aaaa evet evet ben de hatırladım merhaba hoşbuldum.. İyiyim çok şükür sen nasılsın? evet canım oğlum var 4.5 yaşında şu an..

melekeskisi hoşgeldin .. Wc eğitiminde bol sabır ve keyifli geçmesini diliyorum .
Oğlum 3 yaşında sevdiğimiz kitapları yazayım sen incelersin ;
Timaş yayıncılık mini masallar serisi
Uğur böceği uç uç Lusi
Gergedanlar Krep Yemez
Mutlu Suaygırı
Penguenler Uçamaz
Yavru Ahtapot Olmak Çok Zor
Memo ve Ay
Annemin Çantası
3kedi 1 dilek
Yavru Timsah Cipiti
Kim korkar kırmızı başlıklı kızdan
Aç Tırtıl
Postacı Ayı
100 kanatçıkta öğren sayılar
İs kültür hareketli kitaplar serisi

* çocuk kitapları okumaya ben de bayılıyorum.görsellik ayrı muhteşem hayal gücü apayri bir dünya.

Ekran görüntüsü aldım bile :) _Lavin_ ve senin çocuk kitapları tavsiyenize güveniyorum
Bildirim de yapayım. Üç Kız Kardeş syf. 235

Teşekkürler canım. Kızım için kitap siparişi verecektim, bu kitaplara da bakayim

ne güzel bir öneri. 9 yaşında kızım var. öneri alabilirim...
Benim de 8 ve 3 yaşında 2 kızım var. Kitaplar alınıyor ama maalesef Türķçe kitap okuma konusunda cok istekli değil. En son Hav hav kardeşliği, Penguenler flüt çalmaz, Ben ne zaman doğdum, Şişkolar ve Sıskalar'ı aldık. Saftirik Greg'in Günlüğü serisini aldırdı ama bitiremedi galiba çok zevk almadı yaşına tam uygun değil gibi geldi bana da. Şu an yurt dışındayız ingilizce kitap çok okuyor ama ilginç şekilde daha fazla keyif alıyor ingilizce kitaplardan ve Türkçe kitap okumak istemiyor. Ben de bilmiyorum ne yapacağımı. Ufaklığın pek ilgisi yok sadece resimlerine bakmak istiyor :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…